Šta je novo?

HTC Desire HD

Zanima me zašto ovaj na klipu govori o razlikama između HD i N1 S, kada su to zapravo razlike u OSistemima (FW)...
Biće moguće staviti 2.3 na DHD?

Neko mi je rekao da ovde negde (na forumu) ima taj tutorial (sa 2.2 na 2.3)... ako može neki link... hvala

Evo me, u Sava Centru, cekam zence sa koncerta legendardnih, i ajd da probam vip i hspa..razocarah se, jedva 3-4 Mbs...ja mislio sad kad poleti...

Pa i jesu razlike u OS-u najvise. DHD pored 2.2 verzije Androida ima po default-u i HTC Sense dodatke kao sto su ovi widgeti, zezalice sa skinovima itd. Nexus nema to, vec samo Android widget-e koja mozes imati i na DHD ako hoces uz Launcher Pro aplikaciju....

Gingerbread jos nije ja mislim zvanicno izasao za DHD, a postoje kuvani ROM-ovi. Redosled radnji je isti kao sto sam napisao u prethodnom uputstvu,jedino sto umjesto Android Revolution ROM-a na kraju, flesujes neki Ginger koji nadjes na xda.

Gingerbread jos nije ja mislim zvanicno izasao za DHD, a postoje kuvani ROM-ovi. Redosled radnji je isti kao sto sam napisao u prethodnom uputstvu,jedino sto umjesto Android Revolution ROM-a na kraju, flesujes neki Ginger koji nadjes na xda.

Jel to znači da će uskoro i Ginger za DHD?
Šta je to xda?
Totalno sam nov Android user, pa oprosti na neupućenosti. Da li ima neki domaći forum namenjen samo Android platformi?

XDA ti je najveca developerska zajednica, developeri iz razlicitih delova sveta svoje znanje koriste da modifikuju i poprave ono sto HTC zasere, jednostavno receno :) Ginger za dhd ce (officially) po nekoj mojoj proceni tek za jedno pola godine.

A da li to znači da nije pametno samostalno prelaziti na Ginger, jer sam negde pročitao da postoji tutorijal za prelazak sa 2.2 na 2.3...

EDIT: i imam neka pitanja:
1. kako da namestim da mi baterija u gornjem desnom uglu pokazuje procenat?
2. android market preko desktopa... koliko vidim on funkcioniše tako što direktno instalira ne telefon aplikaciju ili grešim? Jer kada izaberem neku app, kaže da ne podržava mog carriera... zašto?

Poslednja izmena:
XDA ti je najveca developerska zajednica, developeri iz razlicitih delova sveta svoje znanje koriste da modifikuju i poprave ono sto HTC zasere, jednostavno receno :) Ginger za dhd ce (officially) po nekoj mojoj proceni tek za jedno pola godine.

Pa nije samo za HTC uredjaje, nego bukvano za sve android telefone... :)

Ne siri pogresne informacije :)

Ma daj, kakvih pola godine, ja ga ocekujem svakog dana.

Ne pratim. Magarci, HTC ne prestaje da me razocarava.
Do skoro je bilo nezamislivo da jedan samsung ima noviju verziju androida od HTC perjanice, al evo polako ali sigurno HTC postaje prosecna marka.

Poslednja izmena:
samsung ima najnoviju verziju androida samo zbog Nexus S

Dobro ljudi, ali neko reče da je moguće preći na 2.3 (nekim tutorijalom)... koliko je to komplikovano i neophodno? Palo mi je na pamet da će možda novi OS uticati na bateriju u pozitivnom smislu?

Imam još nekoliko pitanja:
1. Kada izađem iz aplikacije na home dugme, da li on nju gasi, ili ona ostaje u pozadini (kao kod iPhone iOS - imao sam ovaj sistem 2godine, pa u odnosu na njega ravnam sad ostalo)...? Ako ostaje u pozadini, kako mogu ručno da je ugasim?
2. Zašto ne mogu neke aplikacije da instaliram iz android marketa? (pogledaj sliku)
42652927.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

@vikhiiz Pa vec ti je receno da mozes nabaciti ginger po Urosevom tutorijalu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?237652-HTC-Desire-HD&p=2454062&viewfull=1#post2454062, samo sto sem flashovanja Android Revolution rom-a, flashujesh neki CM7 rom. Meni je najbolji PNK Crispy Duck rom, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905530

1. Ostaje ti u pozadini, gasi je tek kada ne bude imao dovoljno RAM-a. Mislim da ti bar na ovom telefonu ne treba nikakav task killer, ali ako zelis, imas ih milion na Marketu.

2. Jel si se sa istim mailom regnuo na market i na goole service na telefonu ?

2. zato sto Google Earth ne mozes instalirati (iz Marketa) u Srbiji (pitaj Google zasto)

@vikhiiz Pa vec ti je receno da mozes nabaciti ginger po Urosevom tutorijalu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?237652-HTC-Desire-HD&p=2454062&viewfull=1#post2454062, samo sto sem flashovanja Android Revolution rom-a, flashujesh neki CM7 rom. Meni je najbolji PNK Crispy Duck rom, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905530

1. Ostaje ti u pozadini, gasi je tek kada ne bude imao dovoljno RAM-a. Mislim da ti bar na ovom telefonu ne treba nikakav task killer, ali ako zelis, imas ih milion na Marketu.

2. Jel si se sa istim mailom regnuo na market i na goole service na telefonu ?

Hvala na odgovoru. Reci mi da li bi ginger uticao na poboljšanje trajanja baterije kod DHD?

meni baterija najduze traje na revolution romu. nisam primetio da je na gingeru bolja

^^ Ginger + Radio 26.04.02.17 = 40-48 sati normalnog koriscenja. Pod normalno, wifi sat dva dnevno, pozivi, sms. Data connection mi je uvek off, gps i wifi uvek on.

@DaPimp: Čekaj, hoćeš da kažeš da ti tel izdrži dva dana uz sve to? Kako?
Pogledao sam onaj tut i jako mi je to komplikovano s obzirom da sam početnik user (android)... Da li mogu da platim da mi se negde ubaci 2.3 (Ginger) ili toga nema kod nas (neki servis, ti... :) ). Iz Novog Sada sam...

@DaPimp: Čekaj, hoćeš da kažeš da ti tel izdrži dva dana uz sve to? Kako?
Pogledao sam onaj tut i jako mi je to komplikovano s obzirom da sam početnik user (android)... Da li mogu da platim da mi se negde ubaci 2.3 (Ginger) ili toga nema kod nas (neki servis, ti... :) ). Iz Novog Sada sam...

Da, to hocu da kazem :) ovde sam kacio screenshot sa starim radiom i prvom ver gingera ... nekih 30ak i nesto sati, sad su bagovi malo ispeglani pa je jos malo bolje.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

@DaPimp: možeš li molim te da mi odgovoriš na drugi deo pitanja... gde mogu da nađem servis za ovaj telefon... hteo bih da ubacim taj 2.3

ne verujem da se bilo ko po servisima petlja sa kuvanjem tih romova, cisto sumnjam. Preporuka je svakako da pokusas sam da prokljuvis sve, jer nista ti ne vredi da nekom platis da ti namesti , kad je to nesto sto se stalno osvezava i potrebno je znati kako funkcionise i kako se vraca na prvobitno stanje..

A sto je najbitnije, dovoljan je jedan vikend citanja da skapiras osnove i sam root-ujes i stavljas romove.
Meni je bukvalno duplo vise vremena trebalo da skapiram kako da ubacim rootovan stock 1.72 (nisam ni uspeo na kraju, tj. digao sam ruke), nego da downgrade-ujem na 1.32 i da se igram s romovima.

^Pa moraću... zanima me samo u kojom meri mogu da s****m tel? Može li nešto hardverski da se poremeti; a softverski, da li može da se zaključa ili još gore, da napravim nešto da mu nema povratka? Vidim tamo u tut, da piše da radimo sve na svoju ruku... Zato bih više voleo da platim i da sam miran. Inače, čekam Nexus S... :)

Pa, entuzijaste moraju da rizikuju. Inace, mislim da ga bas i nije toliko lako brikovati, pogotovo ako se prate uputstva i redosled radnji. Uvek je tu recovery i format :)

Ja bi vas najlepse molio da mi navedete razloge zasto da uzmem dhd a ne sgs. Ugovor mi istice za 5 dana a nikako da odlucim. Gledao sam ih oba, na sgs-u mi se vise svidja displej dok mi je dhd nekako kvalitetniji. Kamera me ne interesuje, dok su mi bitne stavke internet i navigacija i naravno sam android. Molim za pomoc, zeznucu se ako sam odlucim, imam osecaj. Hvala puno svakom ko zeli da mi pomogne makar malo

PS postovacu isti post i kod ovih u sgs-u da vidim sta ce oni reci

Vrh Dno