Šta je novo?

HTC Desire HD

Nema potrebe da postuješ i kod “nas“ u sgs temi, jer mi pratimo i dešavanja na dhd sceni :)

Oba telefona su odlična. Softwerski uopste ne bih trebao da ih uporedjujes, jer oba furaju trenutno froyo 2.2.1. Uskoro za oba sledi update na 2.3., stim da i sad vec imas neke kuvane 2.3 romove. Sgs ima boji ekran, a opet dhd kvalitetniju izradu. A opet to ne znaci da dhd ima los ekran, sgs lošu izradu. Koji god da uzmeš nećeš se pokajati. Takodje, oba telefona iza sebe imaju ogromnu podršku nezavisnih developera, tako da uvek nešto možeš da ih cackas, menjaš, dodajes. Veoma su customize. Moj ti savet, ako ti se bas ne zuri, da sačekaš neki novi telefon iz generacije sa dual-core procesorima.

Ako te bas zanimaju jos neka specifična pitanja možeš da mi pošalješ pm, jer sam ja svakodnevnom dodiru i sa dhd i sa iphone4 i sa htc desire, a naravno posedujem sgs

Nema potrebe da postuješ i kod “nas“ u sgs temi, jer mi pratimo i dešavanja na dhd sceni :)

Oba telefona su odlična. Softwerski uopste ne bih trebao da ih uporedjujes, jer oba furaju trenutno froyo 2.2.1. Uskoro za oba sledi update na 2.3., stim da i sad vec imas neke kuvane 2.3 romove. Sgs ima boji ekran, a opet dhd kvalitetniju izradu. A opet to ne znaci da dhd ima los ekran, sgs lošu izradu. Koji god da uzmeš nećeš se pokajati. Takodje, oba telefona iza sebe imaju ogromnu podršku nezavisnih developera, tako da uvek nešto možeš da ih cackas, menjaš, dodajes. Veoma su customize. Moj ti savet, ako ti se bas ne zuri, da sačekaš neki novi telefon iz generacije sa dual-core procesorima.

Ako te bas zanimaju jos neka specifična pitanja možeš da mi pošalješ pm, jer sam ja svakodnevnom dodiru i sa dhd i sa iphone4 i sa htc desire, a naravno posedujem sgs

hvala hvala

Koja je razlika između SGS2 i SGS i da li cena (pretpostavljam da je dvojka skuplja) opravdava cenu u odnosu na SGS1?

Da li ima da se kupi kod nas i koja je cena?

Nisam zadovoljan trajanjem baterije kod DHD-a, a vidim da SGS ima 1500mAh + AMOLED, pa kapiram da je bolja autonomija...

Koja je razlika između SGS2 i SGS i da li cena (pretpostavljam da je dvojka skuplja) opravdava cenu u odnosu na SGS1?

Da li ima da se kupi kod nas i koja je cena?

Nisam zadovoljan trajanjem baterije kod DHD-a, a vidim da SGS ima 1500mAh + AMOLED, pa kapiram da je bolja autonomija...

Iz kog paralelnog univerzuma ti iskoči :)

Pa tek ga predstaviše, nije se još pojavio nigde u svetu u prodaji, a kamoli kod nas...

Heheh... Sori :)
Razumi me... 3 godine sam bio korisnik isključivo apple telefona (3g, 3gs), i od neki dan sam odlučio da dam šansu Androidu (za sad se ne kajem ni sekunde :) ), pa je to jedini razlog zašto nisam upućen u ovu vest :)
Vidim da ima rivjua po YT, pa sam mislio da ga već ima u prodaji :)
Tel izgleda bolesno dobro. Imam sada DHD a razmišljam da pređem na SGS... Šta vi mislite?

Heheh... Sori :)
Razumi me... 3 godine sam bio korisnik isključivo apple telefona (3g, 3gs), i od neki dan sam odlučio da dam šansu Androidu (za sad se ne kajem ni sekunde :) ), pa je to jedini razlog zašto nisam upućen u ovu vest :)
Vidim da ima rivjua po YT, pa sam mislio da ga već ima u prodaji :)
Tel izgleda bolesno dobro. Imam sada DHD a razmišljam da pređem na SGS... Šta vi mislite?

Ma, opušteno...navikli smo mi na takve poglede Ipoklonika, pa se posle sami iznenade kada shvate da postoji i svet van Stivijevog :)

SGS je u prodaji još od leta 2010.god, a SGS2 neće pre aprila-maja 2011.god...

Inače SGS vs DHD ti je skoro mrtva trka...kažem skoro, ja ipak dajem malu prednost SGS-u...

Ok, upravo gledam neki rivju SGS vs HDH. Vidim da HDH dolazi sa HTC Sense koji ima mogućnost postavljanja widgetsa, dok SGS koliko vidim, nema... Da li je moguće ubaciti na SGS taj HTC Sense? I da li je moguće ubaciti 2.3 na SGS?

Nije za sad moguće ubaciti sense na Samsung, ali je moguće postići skoro sve raznim programima pa i mnogo više.

Ljudi jel moze neko da pomogne u vezi sa instalacijom Igo8 na Desire HD?

Jedan lik sa mobilnog sveta mi je dao link za dobar zip i u njemu je jedan folder igo8 sa dosta subfoldera kao i jedan apk fajl....

Koliko sam razumeo potrebno je prvo skinuti neki file manager- Astro npr...

Sta se onda radi? Da li se ovaj apk fajl prebaci u telefon i gde tacno? I jos nesto- kad se kaze prebaci na SD karticu da li to znaci da mi je potreban citac SD kartica?

Pomozite bratu u nevolji:D

Pa taj folder iGO prebacis na karticu , trebalo bi da bude oko 100ak mb ili tako nesto, to ti je "data" aplikacije, a taj apk fajl ti je instalacija samog programa, nju isto prebacis na karticu, pokrenes,instaliras, posle mozes i da je brises. Takodje ti trebaju mape, njih ubacujes u taj iGO folder, u Content, pa u Maps...

Mislim da sam uspeo... hvala u svakom slucaju....

@vik

Pitao si ranije za bateriju na dhd i bio si blago skeptican kada sam ti rekao da sa 2.3 drzi i po dva dana sa normalnim koriscenjem. Od poslednjeg punjenja 18min in, 14out poziva, 12smsova, nemam nikakav counter za wifi ali recimo ukupno 2 sata za dva dana, gps i wifi uvek ukljuceni...... e da i ova neka bolesna aplikacija koja je iz'ela bateriju :) uglavnom ne neko arcenje fona za oba ova dana, ali nije bas ni da ga nisam pipnuo. Evo ti shot ;)

4XDc1.png

A evo i jos jedna novost :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Poslednja izmena:
.15???? Kad prije, ja skoro .13 instalirao...

Ne dopada mi se kuda sve to vodi...ne bih da svako jutro moram fleshovati ROM da bi mi na telefonu sve radilo kako treba....

Ma ni ja ne flesujem svaku novu verziju, ja to otprilike radim na 10ak dana, kad se nakupi dovoljno materijala :D

Pa, ja kad dodjem s posla, vidim uploaduje se nova verzija. Skinem je, a sutradan, eto je nova. Jos sam na .12. Danas skidam .15, pa cu da vidim koja ce da izadje dok ne stignem da flashujem :)

Ja nikako ne volim Sense rom-ove, jos od Desire-a :) Ali prvi rom koji sam flashnuo na DHD je bio Revolution :D

Svaka cast za bateriju:). Meni dan i po i to sa mukom(mada SGS mi ne spoji ni ceo dan).
Moracu i ja da flashnem i probam tu kombinaciju, mada sam iskreno mislio da sam prelakom na android izbegao flashovanje svaki cas kao na wm ali izgleda da sam pogresio. Zato mi je iPhone bio keva, 1update u pola god i cao:).

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Pa, ko nece, apsolutno ne mora da flashuje svaki drugi dan.

Pa da ali kad vidis fixed this,improved that, moras da flesnes medjutim nigde ne stave sta je zeznuto u medjuvremenu:)).
U svakom slucaju treba probati pa ako nista stock je tu. :)

Imam stock 1.72 i 1.32. A ne znam da li je isti kao telenorov

Pa jesi ga uzeo kod telenora? Trebao bi mi 1.32 stock od telenora, cisto da imam kao bekap varijantu :)

Nazad
Vrh Dno