Uh...nema veze, evo opet malo kraca verzija....
Prvo i osnovno
je punjenje telefona do kraja (bitna stvar zbog kalibracije kasnije). Da bi bio siguran da je telefon pun, instalira se
CurrentWidget sa marketa (free) i doda se widget na neki ekran. Taj widget
pokazuje struju punjenja u mA. Kad prikljucis punjac on ce pokazivati npr. 850mA ili mozda i neku vecu vrijednost.
Punis telefon sve dok ne dodje do 0 (znaci spusta se vrijednost).
*Na mom telefonu obicno dodje do nule nekih sat - sat i po vremena vremena nakon sto se upali zelena lampica.
Onda ide sledece.
Prvo provjeri koji je baseband na telefonu. Ukoliko je 1.72.nesto ili 1.75.nesto
mora se uraditi downgrade na 1.32 zbog root-a.
1.Downgrade LINK --->
*
Prati uputstvo od trece stavke, preskace se ovaj korak vezan za GOLDCARD.
Kod downgrade-a je bitno ove komande polako otkucati da ne bi pogrijesio nesto, inace nije apsolutno nikakav problem.
Kad zavrsis pusti nek se telefon restartuje i provjeri baseband da li je 1.32.
2.Radio S-OFF LINK --->
Imas YT link na pocetku posta, pogledaj ga da bi vidio kako sve to izgleda.
Radis po ovom uputstvu:
So, in detail, the Root & S-OFF process goes like this:.
To go back to S-ON se ne radi i sluzi za vracanje stock ROM-a.
3.ENG S-OFF LINK --->
Radis prema ovome:
So, in detail, the process goes like this:, ono ispod
Reverting to stock naravno, ne.
4.FULL WIPE LINK --->
dload-ujes FULL WIPE 1.3.zip i imas INSTRUCTIONS u code tagu, to ispratis.
Nakon uradjenog full wip-a,a prije fleshovanja Radio-a OBAVEZNO URADI WIPE BATT STATS (cini mi se da se nalazi pod Advanced u tom Recovery modu)
5.RADIO flash LINK --->
Dload-ujes RADIO koji je mike1986 preporucio u svojoj temi.
Evo
LINK ---> za direktan dload.
Nekad nece odmah da ti pusti da skines jer je dropbox u pitanju, odakle svako zivi skida pa se prekoraci neki dozvoljeni saobracaj, sacekaj malo (15-20 min) pa probaj opet.
Pratis uputstva koja su data.
6.Flash ROM-a Android Revolution HD 2.0.9
LINK --->
Imas nekoliko linkova za skidanje ROM-a u prvom postu skini odakle ti odgovara. *Torrent fajl je moj torrent a brzina je oko 50kbit/s.
Ukratko, ovim koracima ides:
1. Download ROM and place it on your SD card
2. In ClockworkMod Recovery go to "mounts and storage" and select: format data (optionally)
3. Go back and select "Install zip from sdcard"
4. Select "choose zip from sdcard" & select the path to ROM .zip file
*
Prije nego sto pocnes, tj prije nego sto i stavis telefon da se puni bilo dobro da uradis sledece.
1.Instaliras ROM Manager sa marketa (free).Taj ROM Manager ce instalirati i tzv. ClockWork Mode odnosno Recovery Mode.
3.Skini Android Revolution HD ROM 2.0.9 (oko 250mb) i c/p na karticu.
2.Kopiraj takodje onaj fajl iz uputstva za downgrade ako moras da uradis downgrade.
*Kopiras .zip fajlove bez raspakivanja, direktno na karticu, ne u neki folder.
Mislim da nema vise nista sto bi trebalo da se kopira na SD. Lakse je prije punjenja da sve to uradis i onda iz Recover Moda prakticno radis sve ostalo. Ja sam se zeznuo i fleshovanje mi je potrajalo.
Kad sve zavrsis i podignes sistem, preskoci sva uvodna podesavanja (izaberi samo jezik,a ostatak vezan za gmail acc,sinhronizaiju itd. preskoci) i provjeri sta sve pise pod Software Information. Trebalo bi da je kao u mike-ovom postu odnosno srednja slika od one tri.
Nakon svega toga, izvadi SD karticu i formatiraj je u FAT 32, 32k.
To bi bilo to koliko se sjecam. Ako zapnes nedje, pisi ili potrazi na xda resenje, nemoj samo brzati.
*Sto se backup-a tice, ja sam sacuvao imenik i slike, nista vise. Programe i igrice instaliraj ponovo nakon formatiranja SD kartice, nemoj vracati iz backup-a. Programe i igrice instaliraj dok je telefon na punjacu a currentwidget (koji btw moras opet dodati jer si formatirao tel) pokazuje 0mA.
*Sto se SetCPU programa tice, na xda pise da ga mozes koristiti jer je kernel OC-ovan na 1.2 Ghz. Ja ga
ne koristim zato sto:
1.Kad podesim na 1.2 Ghz baterija mi ode za pola dana sve i da ne pipam telefon.
2.Opcija podesavanja profila nije losa, ALI onda program konstantno radi u pozadini (ne, Android ga ne "zamrzava") i isto trosi bateriju.
3.Telefon ce raditi na 800Mhz bez SetCPU programa ali ja iskreno ne vidim ama bas nikakvu razliku izmedju 800Mhz i 1Ghz na koliko je deklarisan.
4.Nervira me ikonica koja stoji u Notifications bar-u i podsjeca me da mi nesto "jede" bateriju.
Sto se baterije tice, kad sve zavrsis,instaliras app,podesis mail i ostalo, mozes procitati sta
OVDJE pise i provjeriti da li je i kod tebe slicno.
Ukratko, u idle modu (nakon sto otkljucas tel) potrosnja koju CurrentWidget pokazuje bi trebala da bude oko 3mA. Eventualno 5mA. U log fajlu CurrentWidget-a bi trebalo da vidis otprilike 1% pada baterije na svakih sat vremena. Tako je i kod mene.
Baterija mi traje nekih 30-40% duze nego sa STOCK ROM-om.