Šta je novo?

HTC Desire HD

Znaci ispisao sam citavo uputstvo sa sve linkovima i objasnjenjima da se ne bi tumaralo po xda i na kraju dobijem sledecu poruku:

:mad::mad::mad:

"The administrator has specified that you can only edit messages for 60 minutes after you have posted. This limit has expired, so you must contact the administrator to make alterations on your message."

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::

Doslo mi je da slomim tastaturu zivota mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Uh...nema veze, evo opet malo kraca verzija....

Prvo i osnovno je punjenje telefona do kraja (bitna stvar zbog kalibracije kasnije). Da bi bio siguran da je telefon pun, instalira se CurrentWidget sa marketa (free) i doda se widget na neki ekran. Taj widget pokazuje struju punjenja u mA. Kad prikljucis punjac on ce pokazivati npr. 850mA ili mozda i neku vecu vrijednost. Punis telefon sve dok ne dodje do 0 (znaci spusta se vrijednost).
*Na mom telefonu obicno dodje do nule nekih sat - sat i po vremena vremena nakon sto se upali zelena lampica.

Onda ide sledece.

Prvo provjeri koji je baseband na telefonu. Ukoliko je 1.72.nesto ili 1.75.nesto mora se uraditi downgrade na 1.32 zbog root-a.

1.Downgrade LINK --->

*Prati uputstvo od trece stavke, preskace se ovaj korak vezan za GOLDCARD.

Kod downgrade-a je bitno ove komande polako otkucati da ne bi pogrijesio nesto, inace nije apsolutno nikakav problem.

Kad zavrsis pusti nek se telefon restartuje i provjeri baseband da li je 1.32.

2.Radio S-OFF LINK --->

Imas YT link na pocetku posta, pogledaj ga da bi vidio kako sve to izgleda.

Radis po ovom uputstvu: So, in detail, the Root & S-OFF process goes like this:.

To go back to S-ON se ne radi i sluzi za vracanje stock ROM-a.

3.ENG S-OFF LINK --->

Radis prema ovome: So, in detail, the process goes like this:, ono ispod Reverting to stock naravno, ne.

4.FULL WIPE LINK --->

dload-ujes FULL WIPE 1.3.zip i imas INSTRUCTIONS u code tagu, to ispratis.

Nakon uradjenog full wip-a,a prije fleshovanja Radio-a OBAVEZNO URADI WIPE BATT STATS (cini mi se da se nalazi pod Advanced u tom Recovery modu)

5.RADIO flash LINK --->

Dload-ujes RADIO koji je mike1986 preporucio u svojoj temi.

Evo LINK ---> za direktan dload.

Nekad nece odmah da ti pusti da skines jer je dropbox u pitanju, odakle svako zivi skida pa se prekoraci neki dozvoljeni saobracaj, sacekaj malo (15-20 min) pa probaj opet.

Pratis uputstva koja su data.

6.Flash ROM-a Android Revolution HD 2.0.9 LINK --->

Imas nekoliko linkova za skidanje ROM-a u prvom postu skini odakle ti odgovara. *Torrent fajl je moj torrent a brzina je oko 50kbit/s.

Ukratko, ovim koracima ides:

1. Download ROM and place it on your SD card
2. In ClockworkMod Recovery go to "mounts and storage" and select: format data (optionally)
3. Go back and select "Install zip from sdcard"
4. Select "choose zip from sdcard" & select the path to ROM .zip file

*Prije nego sto pocnes, tj prije nego sto i stavis telefon da se puni bilo dobro da uradis sledece.

1.Instaliras ROM Manager sa marketa (free).Taj ROM Manager ce instalirati i tzv. ClockWork Mode odnosno Recovery Mode.
3.Skini Android Revolution HD ROM 2.0.9 (oko 250mb) i c/p na karticu.
2.Kopiraj takodje onaj fajl iz uputstva za downgrade ako moras da uradis downgrade.

*Kopiras .zip fajlove bez raspakivanja, direktno na karticu, ne u neki folder.

Mislim da nema vise nista sto bi trebalo da se kopira na SD. Lakse je prije punjenja da sve to uradis i onda iz Recover Moda prakticno radis sve ostalo. Ja sam se zeznuo i fleshovanje mi je potrajalo.

Kad sve zavrsis i podignes sistem, preskoci sva uvodna podesavanja (izaberi samo jezik,a ostatak vezan za gmail acc,sinhronizaiju itd. preskoci) i provjeri sta sve pise pod Software Information. Trebalo bi da je kao u mike-ovom postu odnosno srednja slika od one tri.

Nakon svega toga, izvadi SD karticu i formatiraj je u FAT 32, 32k.

To bi bilo to koliko se sjecam. Ako zapnes nedje, pisi ili potrazi na xda resenje, nemoj samo brzati.

*Sto se backup-a tice, ja sam sacuvao imenik i slike, nista vise. Programe i igrice instaliraj ponovo nakon formatiranja SD kartice, nemoj vracati iz backup-a. Programe i igrice instaliraj dok je telefon na punjacu a currentwidget (koji btw moras opet dodati jer si formatirao tel) pokazuje 0mA.
*Sto se SetCPU programa tice, na xda pise da ga mozes koristiti jer je kernel OC-ovan na 1.2 Ghz. Ja ga ne koristim zato sto:
1.Kad podesim na 1.2 Ghz baterija mi ode za pola dana sve i da ne pipam telefon.
2.Opcija podesavanja profila nije losa, ALI onda program konstantno radi u pozadini (ne, Android ga ne "zamrzava") i isto trosi bateriju.
3.Telefon ce raditi na 800Mhz bez SetCPU programa ali ja iskreno ne vidim ama bas nikakvu razliku izmedju 800Mhz i 1Ghz na koliko je deklarisan.
4.Nervira me ikonica koja stoji u Notifications bar-u i podsjeca me da mi nesto "jede" bateriju.

:)

Sto se baterije tice, kad sve zavrsis,instaliras app,podesis mail i ostalo, mozes procitati sta OVDJE pise i provjeriti da li je i kod tebe slicno.
Ukratko, u idle modu (nakon sto otkljucas tel) potrosnja koju CurrentWidget pokazuje bi trebala da bude oko 3mA. Eventualno 5mA. U log fajlu CurrentWidget-a bi trebalo da vidis otprilike 1% pada baterije na svakih sat vremena. Tako je i kod mene.
Baterija mi traje nekih 30-40% duze nego sa STOCK ROM-om.

Poslednja izmena:
^^
Svaka cast,predlazem da neko vec izbaci posebno ovaj post kao Sticky i locked !

^^ sto bi formatirao karticu na kraju!?!?!?!

@Caesar, ne moras da radis downgrade. Odradi sve po redu kako je Uros napisao ... sem sto ne moras format kartice, to je suludo da posle svakog roma radis format kartice ..... Elem posto full wipe ne cisti dalvik cache, u recovery-u idi u advanced, clear dalvik cache.

Poslednja izmena:
mozda je poenta u velicini klastera? koliko sam video stavio je 32k

Da,ne moras raditi downgrade onda.

A sto se tice kartice ne moras je formatirati, nije obavezno naravno nego ajde vec kad sve radis na novom telefonu namjesti priiatelju sve formatirano :) I da, klaster mora biti 32k.

Zaboravio sam da napomenem da postoji bug pri koriscenju You Tube app. Naime,ako u sred klipa tapnes na strelicu za izlazak iz app (mislim na key koji imas ispod ekrana) telefon hoce da malo zabrljavi. To je poznat problem, valjda zbog kernela a trebalo bi da se rijesi kroz sledeci update.

Privremeno resenje: Potrebno je pauzirati klip pa tek onda strelica za izlazak iz programa. Inace sve drugo na YT radi odlicno.

Inace,kad odradis s-off, eng s-off i radio upgrade instalacija nekog narednog ROM-a je prilicno jednostavna. C/P na karticu i pokrenes instalaciju iz recovery moda. Nisu ti vise potrebna formatiranja i reinstalacija programa.

A i taj bug sa YT iz nepoznatih razloga varira od telefona do telefona, kod mene npr sa istim tim romom i 1.5ghz kernelom (buzz) nema problema, dok mnogi imaju..

pa da ali i sa ovim 1.5ghz neko ima neko nema probleme, znaci nije bitno koji je buzzov kernel u pitanju, opet je bag random , nadam se da ce u sledecoj verziji i roma i kernela, to otkloniti za sve korisnike.. :) mada zaista ni ne vidim problem da neko samo prvo pauzira klip pa izadje, mada se meni jednom ranije desilo u jako bitnom trenutku na poslu sam nesto pustio, zaboravio i izasao na back strelicu, i op telefon se zamrz'o a meni trebao kao nikad pre :D

Jel moze kartica da se formatira pre svega toga ili mora posle?

Verovatno cu obaviti sve ovo, cim uzmem novu karticu.

U pravu si, moze da zaglavi kad bas ne treba, mada meni licno vise znaci sto je rom optimizovaniji od stock-a u pogledu baterije.

Takodje sam primijetio da i Launcher Pro doprinosi dobroj autonomiji. Taj htc sense jeste lijep ali na netu nailazim na sve vise zalbi po pitanju autonomije,zbog widgeta navodno.

Mogu samo sto je taj sense obicno nje**a, nicemu ne sluzi a jede bateriju nezdravo.

Samo nek prijatelj pusti bateriju par dana, tj. nek je puni i prazni (prema onom CurrentWidget-u) do kraja 2-3 puta. Prvi put ce se relativno brzo potrositi ali nije za uzbunu :). Posle toga moze i ukloniti widget.

Veliki problem sa telefonom.

Sinoc je napunjena baterija 100%, jutros telefon iskljucen (sam se iskljucio u toku noci) i nece da se ukljuci. Usput, ne reaguje ni kad se prikljuci na punjac. Baterija izvadjena i vracena - nista, kaput. U cemu moze da bude problem?

Poslednja izmena:
Takodje sam primijetio da i Launcher Pro doprinosi dobroj autonomiji. Taj htc sense jeste lijep ali na netu nailazim na sve vise zalbi po pitanju autonomije,zbog widgeta navodno.

Nešto ne verujem u ovo, ako je statistika baterije istinita. Više od 50 posto mi potroši ekran, razgovori 30tak, a sića koja preostane je za sve ostalo, pa i Sense UI.

Doduše, ja imam Z, a on je najsličniji HD po pitanju softvera.

Ekran zaista trosi najvise! Kod mene na desire uvek preko 50-60% baterije ode na ekran.

Nešto ne verujem u ovo, ako je statistika baterije istinita. Više od 50 posto mi potroši ekran, razgovori 30tak, a sića koja preostane je za sve ostalo, pa i Sense UI.

Doduše, ja imam Z, a on je najsličniji HD po pitanju softvera.

Ukucaj *#*#4636#*#* i tu se detaljno vidi sta sve trosi batt. Sa LP mi je autonomija bolja u smislu da se trosi manje kad radim nesto na telefonu,a dok je zakljucan nema razlike. Mislim da su u pitanju widgeti htc sense-a. Testirao sam i jedno i drugo.

Sto se ekrana tice iskljuci auto-brightness i podesi na otprilike 30-40% osvetljenje pa vidi kako utice na batt. Ekran i jeste najveci potrosac ali je svejedno batt mogla biti i malo veceg kapaciteta.

Meni sa custom ROM-om potrosnja ide oko 1% po satu dok je tel zakljucan a izmedju 5%-15% dok ga koristim.

Veliki problem sa telefonom.

Sinoc je napunjena baterija 100%, jutros telefon iskljucen (sam se iskljucio u toku noci) i nece da se ukljuci. Usput, ne reaguje ni kad se prikljuci na punjac. Baterija izvadjena i vracena - nista, kaput. U cemu moze da bude problem?

Jesi pokusao da drzis volume - dok ga palis? Mislim da bi trebao u recovery da udje na taj nacin.

Ako ti ti widgeti troše toliko bateriju, zašto ih držiš na ekranu?

Ukucaj *#*#4636#*#* i tu se detaljno vidi sta sve trosi batt. Sa LP mi je autonomija bolja u smislu da se trosi manje kad radim nesto na telefonu,a dok je zakljucan nema razlike. Mislim da su u pitanju widgeti htc sense-a. Testirao sam i jedno i drugo.

Sto se ekrana tice iskljuci auto-brightness i podesi na otprilike 30-40% osvetljenje pa vidi kako utice na batt. Ekran i jeste najveci potrosac ali je svejedno batt mogla biti i malo veceg kapaciteta.

Meni sa custom ROM-om potrosnja ide oko 1% po satu dok je tel zakljucan a izmedju 5%-15% dok ga koristim.

Nit veceg telefona, nit manje baterije. Ne znam sta im je bio problem da stave vecu bateriju, prostora ima na pretek rekao bih. I meni ekran trosi najvise, posledica ne posedovanja AMOLED-a i velicine.

Nije samo stvar u prostoru nego i u samom kapacitetu baterije. A sto se ekrana tice moraju nesto ostaviti i za sledeci htc desire :)

Jesi pokusao da drzis volume - dok ga palis? Mislim da bi trebao u recovery da udje na taj nacin.

To mi je prvo palo na pamet, ali jok. Konstatovali su u servisu da je mrtav. Pa dosta je i trajao, 10 dana.

I da prenesem utiske Telenor 1 ko vrata, servis 5+ (bar za sad).

A ja mislio Telenor skup !

BTW koliko exchange accounta moze da podrzi tel? Ili je pitanje koliko podrzava Android ?
Nemojte mi zameriti,imam Symbian zasad :)

I koliko koristi PUSH tehnologiju telefon (tweeter,mail itd )

To mi je prvo palo na pamet, ali jok. Konstatovali su u servisu da je mrtav. Pa dosta je i trajao, 10 dana.

I da prenesem utiske Telenor 1 ko vrata, servis 5+ (bar za sad).

U koji si servis odneo?
Meni je crkla vibracija ali mi se nesto ne mili da ga nosim jer ce verovatno 45 dana da ga drze...

Vrh Dno