Šta je novo?

HTC Desire HD

Nasao sam jedino market enabler,ali tel mora da bude rooted i treba da instaliram jos milion nekih stvari.

Postoji li mogucnost da sa kompa gledam paid apps? Nije mi na telefonu toliko bitno.

Da li neko zna aplikaciju za voice dial? Ali da radi za srpska imena. Ili bar aplikaciju da mogu da usnimim glas pa da pozovem kada ga ponovim.

Dajte neku listu aplikacija koje imate instalirane...buljim u ovaj market nasao sam neke meni interesantne aplikacije pa me interesuje sta jos valja.

Moze i lista igrica od kojih se ne odvajate :)

Ne znam da li je pogodno u ovoj temi, mada sto da ne. Ljudi koji su novi mogu da vide na jednom mjestu sve sta ih zanima....

Baterija na Gingerbreadu .... i nije tako losO :)

xwxjZ.png

Meni sa android revolution romom 2.0.4 posle 29h koriscenja, od cega je bilo preko 2 sata razgovora, i podosta upaljenog ekrana,interneta i muzike na 20%, . ja prezadovoljan :)

@dapimp

Odakle ti ginger na dhd?

@ixinjo
Cekam uputstva za taj cuveni rom :p

@dapimp
Odakle ti ginger na dhd?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905530

Ukoliko se odlucis .... moraces da instaliras i nove drajvere za ADB,USB, Fastboot a to radis po ovom uputstvu.

Naravno pre svega nandroid trenutnog roma odradi u slucaju da nesto ne krene kako treba ili ti se ne svidi ovaj rom.
Da bi odradio nandroid gingerbreada treba ti noviji clockwork, 3.0.0.5 ... a da bi to flashnuo treba ti ENG S-OFF ... imas i za to program na xda...

Prvo Nandroid backup.
Drugo ENG S-OFF i Radio S-OFF.
Sa vec instaliranim CWM 2.5.1.3 na telefonu odraditi full wipe ili da se ne bi cimali sa sto klikova flashnuti ovo kroz CWM
Kada se zavrsi wipe, instalirati sa CWM 2.5.1.3 Gingerbread sa gornjeg linka.
Pri prvom boot-u ne radi wifi, tako da treba odmah restartovati jos jednom telefon da bi proradio wifi. I to bi bilo to :)
E... ukoliko zelite da napravite nandroid backup ovog roma trebace CWM 3.0.0.5 koji je jos u Alpha fazi, ali taj deo odradi ok :)
Da bi se flashovao novi img recovery prvo treba skinuti img odavde http://postkreative.eu/ace-cwm-3.0.0.5.img
Prebaciti ga u /android-sdk/tools folder na kompu, otvoriti CMD navigovati do istog i upisati sledece u CMD

fastboot flash recovery ace-cwm-3.0.0.5.img

Kada se to zavrsi, lepo odraditi backup i ovog roma cisto neka stoji :) Ako hocete (a predlazem da to uradite) da se vratite na stari recovery, samo ga ponovo flashnuti iz Rom Managera i zavrsena stvar ..... Normalno, da bi se odradio Nandroid restore ovog roma, trebace opet CWM 3.x. Za sve ostalo je CWM 2.5.1.3 i dalje bolje resenje.

Ljudi izvinjavam se unapred sto cu "upasti" na temu ali mi treba instant odgovor....

Zanima me kakva je situacija sa navigacijom na HTC telefonima uopste tj. na Android OS-u... moze li navigacija da im radi bez neta i moze li da se ubaci nasa voice asistencija, kakva je situacija sa mapama i sl... govorim o piratskim varijantama naravno....

Ova na dhd-u sa igom je fantasticna. Na netu mozes da nadjes mape prema potrebi i naravno za gps ne treba net.

@dapimp
Hvala na detaljnom uputsvu.

@Kraken
Postoji li mogucnost ubaciti mape u default navigaciju na dhd? Dopada mi se ovaj UI default navigacije pa me interesuje da li je neko uspio da je osposobi da radi fini.

Kad smo vec kod navigacije, dajte neki predlog za punjac i drzac za kola a da nije sa sajta svezamob.com ;p

Posto sam gledao romove, a nisam nashao ni jedan sa podrskom za srpski jezik, molim sve dobronamerne prolaznike da mi kazu za neki, ili za neku drugu varijantu podrske za srpski jezik... :)

Za navigaciju mozes koristiti i NDrive, malo je graficki lepsi, mislim da mape nisu iste kao za Igo i da se posebno skidaju. Za fabricku navigacuju ne znam da li ce raditi mape za Igo, probaj da ubacis u folder od navigacije pa proveri.

Punjac sam kupio bas sa tog sajta i zadovoljan sam, ako neko ima bolji predlog neka javi.

Uroše, što izbegavaš svezamob? Ja sam tamo uzeo držač za SGS i odlično se pokazao. :)

Izbjegavam jer sam jednom kupio skalameriju od drzaca za 3g i nije valjalo nista ... klimav drzac u kom lezi telefon, savitljiva veza izmedju vakuuma i drzaca koja toliko trese i po autoputu da je skoro nemoguce pratiti biko sta na ekranu. Eto zasto.

Moj topli savet ti je da pazaris ovo:
http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=205737
Nemoj se zezati sa kineskim drzacima jer im guma drzi prvih par nedelja (u najboljem slucaju) a posle toga krene da se odlepljuje pa ako ti tresne fon sa soferke na patos gledaj da li ce ti ista ostati od fona. Sto se tice sajta svezamobilni, lik je maximalno korektan ali sta mi vredi kad su mu folije 300 din i to kineske a mene su originalne sa ebay-a izlazile oko 700 din za dva komada koje su mnooogo kvalitetnije, futrolice su mu oko 400 din a nakon par dana je odletela traka kojom se fon izvlaci. Sto rekose englezi- nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

@kraken

E ovo jeste extra ali je 60e do Srbije plus rizik sa carinom...moracu da nadjem nekog da mi donese

Apsolutno, nemoj da narucujes jer ce te opako izaci vec ga dobavi da ti neko dotera ili sam skokni do madjarske.

E na xda se pojavio test Kingmax-ove 8gb class10 kartice i uopste nisu lose brzine .... jel ima neki info ko je kod nas uvoznik Kingmax-a ? Cena ove kartice je $20 including shipping.

Za kingstona 16gb Class10 i cenu od 100 eur su ove brojke:
Read Average: 23 mbps
Write Average: 14.3 mbps

Kraken:
Gdje do Madjarske da skoknem? Daj neki info.

Ja narucio bas tu Kingmax-ovu sa e-bay,20$ sa shippingom od nekog lika iz HK, sjutra preuzimam ako sve bude ok.

I zato sam i dosao veceras, da postavim pitanje u vezi iste ...
Naime, kako najbezbolnije preci sa jedne na drugu karticu? Prostim copy/paste svega sto je na staroj i ubodem novu u tel ili moram da petljam nesto? Trenutno mi je oko 3gb zauzece....

Danas mi oko 19 zabagovao DHD i ugasio se,ja mislio da zbog baterije,i reko ae dodjem kuci pa cu da ga stavim da se puni,medjutim kad ga stavim da se puni ,nema onog crvenog svetla,tj.nista se ne desava,nece fon da se upali,i sad kad vratim film unazad,setim se da je baterija bila jedno 50 % puna,znaci nije se bila ispraznila.Dali zna neko koji je uzrok problema,jel neko imao slicno iskustvo?

Shommi pocni od toga da izvadis bateriju prvo.... Ako se ni tada ne upali... stavi ga na punjac bar 30ak minuta.
E ako se ni posle toga ne upali ... vreme je za servis. Ne znam sta bi moglo da mu bude jer je telefon prilicno nov.

Pojavio se oficial MIUI za DHD. Flashovao sam ga, ali dosta toga je na kineskom, cak i kada se prebaci na english.

E ljudi .... definitivno posle 3 4 nedelje besumucnog koriscenja gingerbread romova koje pravi phunkycow i ovog poslednjeg update-a PNK14 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905530 .... mogu da tvrdim, da je ovo najbolji AOSP a i uopste najbolji rom za DHD. Jedini bug koji je i dalje prisutan je Video orientation bug. Svi ostali bagovi su ispravljeni, ili su resivi ... kao npr bug sa adree aplikacijom, ali to je bug na svim ginger romovima i resava se na sledeci nacin http://goo.gl/vvAfW.

I jos jedna preporuka, ubedljivo najbolji android "manager" koji sam koristio od kada koristim android telefone .... http://qtadb.wordpress.com/ ;)

Kako ubaciti knjige u reader app? Pretpostavljam da moraju biti u epub formatu ...

Takodje, sta da da koristim za pdf fajlove? Imam jedno 30-ak casopisa u pdf-u pa bih da ubacim za trenutke dokolice :)

@trenje

Mozes li da mi okacus negdje apk od ezPDF posto iz nekog razloga nece da se instalira sa appbrain-a

Hvala za apk.

Kako preko market enabler-a promijeniti mnc da bih u marketu vidio app koje se placaju? Appbrain i sl me ne interesuju.

Pokusao sam sa unosenjem nekog USA koda ali dobijem poruku Houstone we got a problem ;p

Da li to ima veze sto mi tel nije rooted?

Mora telefon biti rutovan da bi market enabler radio.

Nazad
Vrh Dno