Šta je novo?

HTC Desire HD

1. Na androidu ti na nju ne možeš ništa da čuvaš.
2. Ne treba

Poslednja izmena:
Pitanje za vlasnike DHD.
Da li vam se desava da telefon zastuca, tj zapinje. Konkretno, kada skrolujem home screenove levo desno tu zna bas ozbiljno da zapne, nekada cak prevucem prstom, nista se ne desava i onda bukvalno sekund kasnije telefon pomeri sliku. Zapravo ceo stari Desire mi radi brze i tecnije, DHD zna da zapne i pri izlasku iz aplikacija, kretanju kroz menije i sl.
Ovako nesto mi se nije desavalo sa Desire-om tako da sam bas zacudjen.

Poslednja izmena:
Pa pazi, mislim da je sramota ako moram da stavljam custom rom. I na Desire mi je obican 2.2 ali radi apsolutno fantasticno i savrseno tecno. Bas sam ih poredio, DHD se vuce ko prebijena macka i zestoko kasni u kretanju kroz menije, nekad ne odreaguje na dodir iako ga detektuje (pozeleni polje al ne udje u meni). Nesto tu na mom telefonu nije kako treba, ne znam samo sta. Probao sam kolegin DHD on radi perfektno. Probao sam reset, gasnje i sl, nije pomoglo.

EDIT:

Sad vidim da sam omanuo temu, hteo sam da pisem u temi o DHD. Molim nekog od moderatora da prebaci moja zadnja dva posta tamo.

Poslednja izmena:
Problem je resen, ne znam tacno sta je bilo, odnosno nesto se pokarambasilo.
Posto me je nerviralo kako se ponasao telefon, njakao sam ga levo desno po home screen-ovima i u jednom trenutku se totalno spucao, force close sense-a i jos kojecega, onda opet reset posle toga i sad radi normalno. Kolega kaze da i njegov zna tako da povileni.
Nadam se samo da ga je to nesto mucilo i opterecivalo i da ce mi baterija sada trajati duze jer je ovo do sada bilo totalno suludo. Jasno mi je da sam ga tek dva puta punio do sada da baterija nije jos na punom kapacitetu ali sto je previse previse je. Prakticno bez koriscenje za 20 sati da potpuno isprazni bateriju a potom sa umerenim koriscenjem za 16h.

Kada pocne opet da koci idi u settings>app>development i ukljuci usb debugging. Trebalo bi da prestane da koci.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Interesantan predlog :)
Mada, vise bih voleo da mi ne budalesa ubuduce :)

Nista neobicno, nema uredjaja koji se ne kvari.Zato i postoji garancija.

ja nemam nijedan od navedenih problema sem toga sto trajanje baterije nije impresivno, al i to resavaju custom romovi :)
ja sam iskreno prezadovoljan :)

Izasao je novi OTA update za DHD .1.72.405.3_R2 (40.79 MB).
Ako imate custom ROM, ne update-ujte!!!!!!!!!!

Skinuo. Odradio. Sve prošlo OK.

Da li zna neko kako dodati više jezika u telefon - Locales?

Ljudi zasto nece da mi ucita word document od 46strana i 450kb? Da li je ta verzija quckoffica sto dolazi uz DHD ogranicena (nije full) pa zato? Isto nece da mi otvori excel od 460kb, stigne do pola i pise nesto kao nedovoljno memorije...

Poslednja izmena:
Koristim documents to go i bez problema otvaram word i od nekoliko mba kao i powerpoint prezentacije. Btw ako stavis karticu klase 6 drasticno se ubrzava otvaranje dokumenata.

poz ljudi, izvinite ako sam offtopic na trenutne komentare jedno kratko i jednostavno pitanje:
Kupio sam novi desire HD, trebam da ga punim. Da li se formatira i koliko ?

P.S. gledao sam 10ak minuta postove nisam mogao da nadjem nista na tu temu, a ima vec 75 strana pa ...

ne formatira se... isprazni ga do kraja i stavi na punjac...

Nikad ne dozvoli da ti baterija ode ispod 10%, nije dobro za litijum jonsku bateriju da se skroz isprazni.

Sem kada ti slabo traje baterija i onda moraš da uradiš kalibraciju. ;)

3g bas trosi bateriju narocito kad se koristi teething sa lap topom (mada onda moze da se zabode na usb od lapa :), neki widgeti takodje. Mada generalno baterija komotno gura ceo dan nakon par punjenja.

Da se nadovezem na prethodni post o folijama za DHD...

Pazario sam malo pre ovu foliju i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen. Uzeo je da je probam jer kosta 350 din i nisam se pokajao... Mozda bi jedino mogla da bude 1mm duza, ali ako lepo rasporedite taj razmak od gornje i donje ivice (sto ja nisam uradio) ovo se ne bi ni primecivalo...

Ja sam pokusao da uradim OTA update i nisam uspeo. Zaglavio mi se update na ekranu sa nrandzastim uzvicnikom u trouglu i androidom pored njega (nakon ovoga je moguce iskljuciti telefon samo vadjenjem baterije). DHD je rutovan a rom nisam dirao.
Pratio sam ovo uputstvo i uspesho uradio update...

btw... koja je verzija bila pre 1.72.405.3?

poz ljudi, izvinite ako sam offtopic na trenutne komentare jedno kratko i jednostavno pitanje:
Kupio sam novi desire HD, trebam da ga punim. Da li se formatira i koliko ?

P.S. gledao sam 10ak minuta postove nisam mogao da nadjem nista na tu temu, a ima vec 75 strana pa ...

ne formatira se... isprazni ga do kraja i stavi na punjac...

Nadam se da obojica mislite na formiranje baterije... :p

Da se nadovezem na prethodni post o folijama za DHD...

Pazario sam malo pre ovu foliju i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen. Uzeo je da je probam jer kosta 350 din i nisam se pokajao... Mozda bi jedino mogla da bude 1mm duza, ali ako lepo rasporedite taj razmak od gornje i donje ivice (sto ja nisam uradio) ovo se ne bi ni primecivalo...

Mene je oficijelna izasla oko 450-500 dindzi za pakovanje od dva komata

Jutros sam dobio opciju da uradim update. Sada je verzija 1.72.405.3. Nista ne znam o ovome update-u, koliko je tezak sta donosi... Zna li neko nesto o tome?

40tak mb-a, poboljsava rad kamere i ubrzava sistem. Nisam primetio nikakvu razliku nakon update-a jer sam manuelno setovao kameru a ni do sada nisam primecivao neko usporavanje sistema. Evetualno ako je prevazidjen usb debbuging trik sa updateom.

Instalirao sam CM 7 (Gingerbread) na DHD, sve radi uber perfektno :)
Prvo sam pomislio da ne radi USB storage, ali posle malog akanja sa driverima na WIN7 64bit, sve radi perfektno i bez greske ;)

Evo i par slicica :p
snap20101225171344.png
snap20101225180704.png
snap20101225180715.png

E da ... i sitnica ... mnogoooooo dobra lock animacija :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno