Šta je novo?

HTC Desire HD

Mislim da je neki slovacki ... Nije WorlWide, razlikuje se u jednom slovu ... ali kao da ce oni to provaliti ;)
Uglavnom jedan jedini i najbolji nacin je da neko ko ga tek uzme odradi samo perm root da bi ubacio recovery, bez dodavanja kontakata, mail settings i tome slicno .... da napravi nandroid backup, podigne na neki od ovih sharing site-ova, pa neka stoji :p
Edit:
RUU_Ace_HTC_WWE_1.24.405.1_Radio_12.27.60.14b_26.0 2.00.29_M4_release_151852_signed
RUU_Ace_HTC_WWE_1.28.405.1_R2_Radio_12.28a.60.140e _26.03.02.08_M_release_153392_signed
RUU_Ace_HTC_WWE_1.32.405.3_Radio_12.28b.60.140e_26 .03.02.15_M3_release_155032_signed
RUU_Ace_HTC_WWE_1.32.405.6_Radio_12.28b.60.140e_26 .03.02.26_M_release_155891_signed

Ovo su world wide romovi ... ako neko jos uvek ima stock rom, a uzeo je fon kod telenora ...neka nam ispishe ovde baseband i build number iz settings/about phone/software information

Poslednja izmena:
Da,secam se da kad sam ga uzeo, prilikom first boota mi je nudio ceski,slovacki,poljski u onom izboru jezika..tako da jeste neki slovacki...

bilo bi dobro da neko napise info stock roma..

Mala napomena, thid party widgeti odvajuju bateriju. Nabacio sm nekoliko programcica i stavio njihove widgete i od tog trenutka je baterija krenula da tece kao blesava sve dok ih nisam skinuo tako da obratite aznju sta kacite na fon.

Pa reci i koji widgeti ... meni sa 6 7 aktivnih widgeta (nijedan HTC) baterija izgura dan i jos malo ... buzz-ov kernel na 1.51ghz.

Simi clock, beautiful widget, circle battery, dv, minimalistic text widget, sms undread count, smooth calendar i switch pro... to je sve sto je aktivno od widgeta kod mene na telefonu.

Ja sam još uvijek na stock-u, nešto se smatram još zelenim da bi ga već "krpio". Nervira me nepostojanje slova "đ" na ovom očigledno istočno-evropskom ROM-u, kao i nemogućnost setovanja custom datuma...

Nego, traženo stiže:

Kod:
[B]Software information[/B]

[I]Android version[/I]
2.2

[I]Baseband version[/I]
12.28b.60.140eU_26.03.02.26_M

[I]Kernel version[/I]
2.6.32.21-gf3f553d
htc-kernel@and18-2 # 1
Thu Oct 28 13:24:11 CST 2010

[I]Build number[/I]
1.32.405.6 CL278359 release-keys

[I]Software number[/I]
1.32.405.6

[I]Browser version[/I]
WebKit 3.1

evo mog homescreena.

preporucujem aplikaciju i widget Elixir, vrlo je pregledna i moze se staviti gomila precica u widget a ne vuce bateriju.

Prilozi

• snap20101211_212607.png
    snap20101211_212607.png
    350.9 KB · Pregleda: 139
Jel koristi neko cyanogen rom za dhd? Gledao sam malo po youtube i citao na xda, ne znam sta bi bila glavna razlika u odnosu na ove sense romove..

pa nemas Sense :)

da, nemas Sense UI. Sesne launcher (Rosie), Sense widgete, programe tipa Mail, Weather, People, Friendstream, Footprints...

Pa dobro, mogao bih bez toga da zivim. Ono sto sam video da radi na sajtu htc sense-a je zakljucavanje telefona i zvonjava, nothing special, ili ja nisam otkrio jos mogucnosti.

A sta nudi cm zauzvrat ? :)

Iscitivajuci po netu da Froyu nije potreban nikakav instaliran task killer, obrisao sam jedan koji sam koristio i samim tim sam resio problem iznenadnog opterecenja procesora na 100% i velikog laga koji bi potom usledio, stalno sam ubijao aplikacije i time stvarao problem. Medjutim sad kako nemam nikakav task killer, ne mogu nikako da upravljam kolicinom slobodne RAM memorije, i vidim da mi widget na homescreenu posle odredjenog koriscenja telefona prikaze da je slobodno oko 120mb rama *po dizanju telefona bude oko 350*, zanima me kako sad Froyo tu memoriju koristi i kako je oslobadja?

od aplikacija koje mi rade u pozadini , tu su Watchdog, 3g watchdog i setcpu, Watchdog ne kontam bas najbolje, postavio sam da prati procese CPU u realtime , mislio sam da on oslobadja i memoriju, medjutim ne...

Sorry za ovoliki post :)

On će sam osloboditi memoriju ako mu bude trebalo, mada meni se nikada nije desilo da ostanem ispod 100MB.

Ja sam još uvijek na stock-u, nešto se smatram još zelenim da bi ga već "krpio". Nervira me nepostojanje slova "đ" na ovom očigledno istočno-evropskom ROM-u, kao i nemogućnost setovanja custom datuma...

Nego, traženo stiže:

Kod:
[B]Software information[/B]

[I]Android version[/I]
2.2

[I]Baseband version[/I]
12.28b.60.140eU_26.03.02.26_M

[I]Kernel version[/I]
2.6.32.21-gf3f553d
htc-kernel@and18-2 # 1
Thu Oct 28 13:24:11 CST 2010

[I]Build number[/I]
1.32.405.6 CL278359 release-keys

[I]Software number[/I]
1.32.405.6

[I]Browser version[/I]
WebKit 3.1

Castor hvala, potrudicu se da nadjen stock RUU .... pa da mozemo sve da vratimo na novo u slucaju potrebe za nosenjem telefona u servis.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

jedno U ne bi trebalo da bidne problem :)))

koja je to bila telenor aplikacija , ne secam se ?

Bila ti je na home screenu ... kada je upalis odes na telenor wap :)

Kolko se secam nije je bilo, znam kako izgleda, imam je na nokiji , al na dhd je nisam imao, mozda nisu stigli da ubace na sve telefone...:)

Btw, ovaj ruu je exe file, jel dovoljno da exe prekowinrara prebacim u zip il je potrebno da prvo raspakujem sadrzaj exea pa onda sve to u zip ?

Pokrenes exe, pustis ga da otpakuje sve, odes u C:/Users/ImeKompa/AppData/Local/Temp i tu opalis search za rom.zip i odradis rename u PD98IMG.zip. Prebacis PD98IMG.zip na karticu, restartujes phone u fastboot mode i ako je sve cool, on ce sam naci taj fajl i poceti flash .... a ako nije.......................................................

Thanx.

Odradih malo pre full wipe pre nego sto sam stavio 1.9.2 AR rom i prilikom first boota nastelovah sinhronizacije sve , i onda primetih da htc sense sinhronizuje nesto citavih 5 min, udjem u "people" kad ono svi kontakti tu...zanima me sta to htc sense bekapuje, gde smesta, gde to mogu da vidim, i kako mogu da mu odaberem sta da bekapuje a sta ne?
isto mi se desilo i pre neki dan, odradim full wipe, podignem novi rom, kad ono posle nekoliko minuta vidim 10 aplikacija instalirano, ne znam kako, mada mislim da je to imalo veze sa titanuim backupom, htc sense ne moze da bekapuje instalirane stvari i da ih sam posle instalira, right ?

ili je to vezano za google nalog?

Poslednja izmena:
i vidim da svi pominju tabove na htc sense sajtu (dashboard,footprints,people,contacts itd itd) , ja na sajtu imam samo mapu sa lokacijom telefona (koja retko kad radi) i opcije ring, lock, erase, i da forwardujem pozive i poruke...isto je u kom god pretrazivacu da otvorim...kapiram da bi trebalo da vidim backupovane kontakte i poruke na sajtu ako vec telefon to radi, ali ne znam kako..vidim da i mnogi ljudi sa xda pisu da ne mogu da vide te opcije na sajtu, izgleda da je skroz random...

jel neko od vas ima full pristup htc sense sajtu ?

Postoje dve opcije, da sinkujesh kontakte preko Google Accounta i preko HTC Sense-a.
Prva je po meni bolja..
Kada setujes telefon, upisujes google account user i pass i samim tim, fon ti odmah sinkuje kontakte, kalendar, mailove ... ako si to izabrao da sinkuje. A to mozes videti u Settings / Accaount and Sync. Tu imas sve accounte sa kojima se vrsi neki vid sync-a. Recimo udjes u google account i tu zakacis ili otkacis ono sto zelis da sinkujes ... itd itd ... Tako za svaki account ... A imas i opciju remove account, s' tim sto ti to ne bih preporucio za google account, zbog marketa i drugih stvari.

To mi je jasno.
Jel mora i htc sense sync da bude ukljucen da bih mogao preko sajta da ga pozovem/zakljucam/forwardujem ili ne ?

U settingsima za google acc mi je destiklirano i za kontakte i za gmail i za kalendar, tako da ne znam kako se onda bekapovalo, a i kontakti su mi se pojavili jos pre nego sto sam upisao parametre za google sync, tako da mi se cini kao da je htc to odradio...samo me to nervira, sto ne mogu da se snadjem da provalim ko mi i kad sta bekapuje i da to mogu da vidim gde je

Npr ne bih voleo da mi se poruke bekapuju.

Poslednja izmena:
odgovor je ovdje : https://www.htcsense.com
ako ti je HTC Sense Sync ukljucen on ce da bekapuje imenik i poruke takodjer mozes preko sajta da forvardujes pozive izbises telefon zakljucas vidis njegovu lokaciju itd.

Ja imam drugi proglem , naime otvorio sam jos jedan HTCSense nalog al u njemu nemam sve u kao na prvom tj nemam da pogledam imenik poruke itd
Zna li neko o cemu se radi ?

evo kako izgledaju i oba naloga:

Poslednja izmena:
to je ono sto sam i ja pitao ,meni moj nalog izgleda kao prva slika, nemam te dodatne opcije... ne znam zasto je to tako :/

neznam ni ja zasto je tako
ovaj drugi sam napravio jos na HD2 i Androidom na njemu

Ja ne znam da li ja nesto lose radim, ali meni baterija mnogo brzo nestaje...

android revolution 1.9.2 rom , kernel buzz 1.22ghz (apache14)

setcpu mi je na 1228-1228 (conservative), kad je screen off onda je 368-368.

od non htc widgeta na homescreenu imam samo taj elixir sa nekoliko precica, brightness mi je na 100% al da l je moguce da to toliko utice na bateriju?

baterija ok drzi samo kad je ekran iskljucen, kad nesto radim, za pola sata ode 10-15 procenata..

Pa namestio si da ti stalno radi na 1,2 kad je budan, smanji donju granicu na minimum. Ni brajtnes na 100 sigurno ne pomaže, ali ono prvo je suludo.

Vrh Dno