Šta je novo?

HTC Desire HD

Hocu cim dodjem sa posla, nego pretpostavljam da se baterija ne formatira jel?

bas me zanima sta su ti rekli u radnji?
ne formira se, samo gledaj da se nikada ne isprazni do kraja...

Nema formatiranja.
kraken, koji je to forum, moze li link? I gde da skinem tapatalk,nisam pri kompu pa mi je nezgodno ovako da kucam iz explorera..n

Nema formatiranja.
kraken, koji je to forum, moze li link? I gde da skinem tapatalk,nisam pri kompu pa mi je nezgodno ovako da kucam iz explorera..n

Poslao sam ti link, imas na njemu sve sto postoji za android.

A bateriju je tesko isprazniti kad pola dana prebacujem sa pc-ja na fon tako da se stalno puni.

Jesu poznati neki side effect-i ako se formira? A kada se isprazni do kraja?

Dajte ljudi, ne postoji više formiranje baterije, to je odavno apsolvirana tema. Bateriji šteti toplota, punjenje preko maksimalnih i ispod minimalnih unapred utvrđenih vrednosti, za koje postoji elektronika koja to sprečava. Još se smatra da bateriju ne treba prazniti do kraja, ali to s druge strane povećava ukupan broj ciklusa punjenja/pražnjenja - koji je ograničavajuća vrednost za svaku bateriju.

Suma sumarum je da telefon treba koristiti normalno i baš ne dozvoljavati da se pred svako punjenje baterija ne dovodi na 1-5%. To je to, ne praviti nikakvu mudrost oko toga...

Cek' polako - jedni pricaju o formiranju, drugi pak o formatiranju baterije... 😛

Preporucujem da obidjes mobilisnov forum, ima mnogo lepih stvari za android 🙂

Jel moze link na Pm?

Nego juce sam se cimao oko fona android deluje sasvim fino, skidao sam neke applikacije sa marketa i tako to jos uvek sam u fazi ''istrazivanja'' androida. Citam danas bas da sutra treba da izadje annoucment za Android 2.3 gingerbread, pa me zanima kako se instaliraju ti major updates? Dobija se neka vrsta notifikacije ili?

Kada se htc odluči da ga izbaci za taj model dobićeš obaveštenje na telefonu.

Auuu, blesava cena stvarno.. Al' ima ko ce da kupuje.

Inace, ne znam sto se za taj ekran hvatate, jel vam toliko bitno sto nije amoled? Ne znam sta radite sa tim telefonima pa vam treba tako dobar ekran. Vidjao sam ekrane uzivo, slcd je sasvim ok. A na onoj slici sto je daPimp kacio bolje mi izgleda slika na DesireHD-u...

pa ono, manja potrosnja, neuporedivo bolji kontrast....znaci puno, narocito ako zelis da na tolikom ekranu mozda pogledas neki film i sl

Manja ili veca potrosnja, izdrzace dan, posle, kao i svaki drugi telefon te klase, ide na punjenje.
Film, ajde ok, ali zasto bih gledao film na telefonu?

Manja ili veca potrosnja, izdrzace dan, posle, kao i svaki drugi telefon te klase, ide na punjenje.
Film, ajde ok, ali zasto bih gledao film na telefonu?

ne znam, zasto bi surfovao netom ili citao neku knjigu/strip na mobu, ili cak ga koristio kao video player, nema smisla uopste....toliki ekran je verovatno namenjen slusanju muzike ,)

ne znam, meni je npr veoma bitan ekran kod touchscreen ekrana jer je to stvar u koju zuris sve vreme. a mozda je i stvar navike....ja sada ne bih mogao da se vratim sa samoled-a na amoled, a tek ne na neki lcd.

Poslednja izmena:
Zato sto prosecan konzument proda tv ei nis, dvd plejer i ostale potrepstine na struju da bi kupio smartphone pa na cemu ce onda d gleda filmove nego na fonu 😀

Vala ni meni nije jasno ko to gleda flmove na fonu??? ***a, cemu sluzi laptop onda? NAravno ko ga kupuje za gledanje filmova bolje da uzme amoled, za text je slcd zakon:

"The viewing angles are maximal and the picture won't fade away even viewed from the side. The maximum brightness is high and can help you out in direct sunlight; the minimum level is comfortable for reading e-books in complete darkness, be it a white or black background that you prefer. In my opinion, such displays are better than the AMOLED or Super-AMOLED in this respect.
In addition, the screen is free of another disadvantage of the AMOLED that revealed itself in the HTC Desire – i.e. there is no color distortion at the minimum brightness level in the Desire HD. In the predecessor, the picture would turn pinkish.
Since the display is capacitive, it supports multi-touch, both in the main menu and various applications like the browser, Google Maps, picture gallery.
In direct sunlight, the colors fade away yet the screen remains readable. The response to finger taps is excellent. To make your own judgment about the quality, you can take a look at the pictures below where the HTC HD2 and Desire HD screens are put side by side for comparison. It is up to you to decide whether the display is good or bad. In my opinion, which is subjective by definition and based on my own experience, the Desire HD display is better than the Super-AMOLED or the basic AMOLED and yet I can't see much difference between it and a regular TFT display. Unlike the Super-AMOLED, the S-LCD doesn't have an extreme contrast ratio and minimal brightness, and unlike the basic AMOLED, it doesn't get pinkish when the brightness is low."
http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-desire-hd-en.shtml

Sve zavisi od namene, al za mene je ovo na prvom mestu poslovni telefon a ne zezanjcija za kafice.

ako ces zezanciju za kafice onda uzmi ip4, galaxys nije to ^^
a poslovni telefon...lol, poenta je da bude multimedijalni telefon, poslovni mu je negde u drugom ili trecem planu, za tako nesto postoji BB za 2x manje para.
taj lik je ako se ne varam digao ip4 u nebo i ispljuvao (am)oled tehnologiju jos u galaxys reviewu. po njemu je totalno dobro ako imas sivu umesto crne i ograniceni brightness umesto 2x jaceg(ako me secanje ne vara brightness moze da se podesi).

cs.gif

izvor: http://www.gsmarena.com/display_shootout-review-541p7.php

Poslednja izmena:
Svi su plaćeni od strane nekoga, pratim Ruse i oduvek su Samsungu davali slabe ocene, TAB je po njima trebao da bude potpuni fail, a vidi ga, ode milionče za čas, šta bi tek bilo da je malo jeftiniji...HTC je s druge strane njima oduvak bio favorit.

S druge strane i Bugari su malo naklonjeniji Samsungu u odnosu na ostale, a Apple posebno ne vole...tako da forumi su prava stvar, tu nema reklame...

Desava mi se ponekad da telefon jako uspori najednom iz cista mira i kad pogledam u task menageru vidim da je CPU na 100% zauzeca. Restart uklanja problem. Zna li neko do cega moze biti ?

Zavisi sta si naknadno instalirao. Nisam do sada imao takav problem. Pogledaj sta ti radi u pozadini.

ako ces zezanciju za kafice onda uzmi ip4, galaxys nije to ^^
a poslovni telefon...lol, poenta je da bude multimedijalni telefon, poslovni mu je negde u drugom ili trecem planu, za tako nesto postoji BB za 2x manje para.
taj lik je ako se ne varam digao ip4 u nebo i ispljuvao (am)oled tehnologiju jos u galaxys reviewu. po njemu je totalno dobro ako imas sivu umesto crne i ograniceni brightness umesto 2x jaceg(ako me secanje ne vara brightness moze da se podesi).

izvor: http://www.gsmarena.com/display_shootout-review-541p7.php

Ne znam odakle ta ideja da je BB poslovni telefon van svake kategorije? Za mailove je neprevazidjen ali probaj da bilo sta radis u njemu u excellu i wordu pa ces videti velikre prednosti 4.3" ekrana. Dovoljno asm se maltretirao sa bb-om da bih znao koliko mi je lakse da radim sa dhd-om.

Poslednja izmena:
Ruse vetj davno platja samsung to je opste poznato 🙂

a grdno se varas ako mislis da na forumu nema reklame... ima je mnogo vise nego na sajtovima, samo sto ti mislis da je nema 🙂

NA xda je dovoljno videti kako ljudi reklamiraju svoje folije za ekrane pa shvatiti kolkiki je biznis. Mada ako je neko ***** da kupi neki proizvod zato sto je procitao na forumu/u opisu da je dobar a ne zato sto se njemu licno svideo, pa bolje ni ne zasluzuje.

Desava mi se ponekad da telefon jako uspori najednom iz cista mira i kad pogledam u task menageru vidim da je CPU na 100% zauzeca. Restart uklanja problem. Zna li neko do cega moze biti ?

/INIT process

Menu/settings/applications/development/turn on usb debug.
Ili idi u menu settings/application/manage applications i clear cache za
- Calendar
- Calendar Storage
- Gmail
- Gmail Storage

pre ovog drugog koraka odradi sync (a mislim da te sync i zeza).

nemam gmail storage, ovo ostalo sam clearovao cache , i ukljucio usb debugging, videcu da l ce se i dalje to desavati, thnx 😉

kakvo vam je stanje sa free ram-om? meni iako je samo yahoo mail i weather sinhronizovan, izmedju 200 i 300mb bude slobodno, u zavisnosti koliko aplikacija ubijem u task menadzeru...i kad izvrsim "kill" redirectuje me na "running services" gde mi u donjem desnom uglu pise available "309mb+145mb in 24" pretpostavljam da to 24 znaci u 24 procesa. Moze li se to nekako jos povecati?

Poslednja izmena:
Predpostavljam da je većina ovde nabavila dhd preko telenora, pa kako ste zadovoljni aparatom?
I još jedno pitanje, zašto je po oglasima desire hd skuplji od desire z-a?
poz

Upravo sam konacno imao prilike da se poigram sa DHD i mogu vam reci da sam se bas razocarao.

1. Ekran je mnoooogo losiji od Desire AMOLED, deluje potpuno isprano i bezivotno
2. Kvalitet izrade i osecaj "punoce" telefona je losiji nego na obicnom Desire
3. Ekran je bukvalno sa strane malo izdignut od kucista, tako da ivica ekrana zapinje i grebe kad se prevuce prstom. Siguran sam da ovako nije na svakom, jer i na ovom je ovaj problem izrazen samo po jednoj ivici, i to toliko da kad bih hteo mogao bi cini mi se da odlepim neku "foliju" sa ekrana. Na ostalim ivicama je kako tako, nije dobro kao na vecini telefona ali je da kazem podnosljivo.

DHD je i najavljen kao skuplji telefon od Z, za nekih 100e. To jos dok su najavljivali ulazak HTC (mislim da su spominjali da je Z 500e a DHD 600e). Nije mi jasno sta ti je tu nelogicno 😉

Jasta, izuzetno je velik i mislim da je nepraktican kao jedini fon (ne samo zbog velicine vec ijer je daleko osetljiviji od obicnih fonova na hladnocu, udarce,...) al meni je ionako to rezervni fon pa se ne opterecujem 🙂

a onda 4 page-a kasnije od istog coveka:

'Zato sto prosecan konzument proda tv ei nis, dvd plejer i ostale potrepstine na struju da bi kupio smartphone pa na cemu ce onda d gleda filmove nego na fonu

Vala ni meni nije jasno ko to gleda flmove na fonu??? ***a, cemu sluzi laptop onda? NAravno ko ga kupuje za gledanje filmova bolje da uzme amoled, za text je slcd zakon.
Sve zavisi od namene, al za mene je ovo na prvom mestu poslovni telefon a ne zezanjcija za kafice. '

Gde je sad tu tezina price o glupoj ili pametnoj upotrebi rezervnog telefona?

Ajde da se manemo prepucavanja, mene interesuje gde mogu da nabavim futrolu i foliju za DHD? (BG, NS...)
Moze i pvt ali mislim da ce vecini znaciti...

Nazad
Vrh Dno