Šta je novo?

HTC Desire HD

Videcmo kakav ce biti, ali mi cudno da bude isti hardver kao na desire, osim velicine ekrana i kamere (slozicete se da 8 megapiksela nije bas neka prednost) i nadam se jacoj bateriji :D U svakom slucaju cu verovatno njega da kupim....jednog dana :)
Nadam se da ce 15 septembra izaci. :D

Da, i kome treba kolor ekran na mobilnom? Bese to pre desetak godina sa pojavom Siemensa S10 (cigla sa 4 boje na ekranu) ako se dobro secam ;)

nemoj sada da spominjes kolor ekran i sl jer nema veze sa ovime(to je bila totalno normalna i neophodna stvar), samo napominjem da ce za 10ak god mobilni sluziti kao prevozno sredstvo ako se ovako nastavi :)

Ako, ako samo neka rokaju.

šta rade sa telefonima više ***
počeli smo sa ciglama, onda smo gledali da bude što lakši, tanji, manji a sad se opet vraćamo ciglama. isto i sa baterijama oni prvi nisu mogli ni dan da izdrže pa se to povećavalo i sad opet uzmeš fon da pročačkaš milijardu funkcija dođeš do pola potroši se baterija.
*** vraćamo se unazad

cek, nije mi jasno sta je tu HD ako ekran ima istu rezoluciju kao i "obican" Desire?

Besmisleno, pogotovo jer se gustina pixela smanjuje povecavanjem ekrana.

Edit: skontao, odnosi se na video recording... blah

šta rade sa telefonima više ***
počeli smo sa ciglama, onda smo gledali da bude što lakši, tanji, manji a sad se opet vraćamo ciglama. isto i sa baterijama oni prvi nisu mogli ni dan da izdrže pa se to povećavalo i sad opet uzmeš fon da pročačkaš milijardu funkcija dođeš do pola potroši se baterija.
*** vraćamo se unazad
Pa ***, ti uzmi Wave - laksi, tanji, manji... a baterija traje danima uz zestoko matretiranje :D:D:D

Ti si zaljubljen u taj Wave poprilicno.

Iskreno - jesam. Strasan fon.

Ali to nije poenta sada, vec znam da se scheilinkin lozi na isti i hoce da ga pazari, pa ga malo zezam :)
A i realno, od onog sto je on naveo, Wave sve ima - i svedene dimenzije, i opasnu autonomiju ;)

Meni se ne svidja to sto ima Bada OS, sve ostalo mu je ok. Vise bih eksperimentisao sa androidom.

OK, postujem ;)

Ti si zaljubljen u taj Wave poprilicno.

Al čudi me da ti nisi, ipak je to Samsung :D zahebavam se
Eto vidiš da nemam ništa protiv Samsunga, al kad naprave dobru stvar :)

a ona konstatacija se možda više odnosila na nove high class androide, pošto idu sa 4" pa i 4,3" već postaju smešni za držanje na uhu.
3,3" na wave-u je taman a plus pixeli su gušće raspoređeni da sve izgleda puno bolje nego na 4,3".

btw da ne bude totalni off
http://www.engadget.com/2010/09/14/htc-is-launching-its-next-big-thing-tomorrow-and-well-be-there/

Poslednja izmena:
Imate liveblog dogadjaja na http://www.neowin.net/news/neowin-live-blog-htc-september-15-launch-event , ako vas zanima.

edit:

Ima i na engadget takodje, malo vise slika ali manje informacija. http://www.engadget.com/2010/09/15/live-from-htcs-london-2010-launch-event/

desirehd.png

Poslednja izmena:
Desire HD will be just shy of £500.

Desire HD specifications include...

* 1 GHz processor
* Android 2.2 (Froyo) with HTC Sense
* Internal phone storage: 1.5 GB
* RAM: 768 MB
* 123 x 68 x 11.8 mm (4.84 x 2.68 x 0.46 inches)
* 164 grams (5.78 ounces) with battery
* 4.3-inch SLCD touch screen with 480 x 800 resolution
* HSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload speed of up to 5.76 Mbps and download speed of up to 14.4 Mbps
* Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
* Internal GPS antenna
* G-Sensor
* Digital compass
* Proximity sensor
* Ambient light sensor
* Bluetooth® 2.1 with FTP/OPP for file transfer, A2DP for wireless stereo headsets, and PBAP for phonebook access from the car kit
* IEEE 802.11b/g/n WiFi
* 3.5 mm stereo audio jack
* Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
* 8.0 megapixel color camera with auto focus and 2x LED flashlight
* 720p HD video recording
* Audio supported formats - Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .amr
* Video supported formats - Playback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3) • Recording: .3gp
* 1230 mAh battery
* Talk time: Up to 320 minutes for WCDMA, Up to 550 minutes for GSM
* Standby time: Up to 490 hours for WCDMA, Up to 420 hours for GSM
* microSD expansion (SD 2.0 compatible)
* 100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz DC output: 5 V and 1 A AC adaptor
* Dolby® Mobile and SRS surround sound
* Share pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)

desirehdopen.png

Poslednja izmena:
HTC have today announced the Desire HD (codenamed the HTC Ace), an Android equipped phone with top end specifications built around a stunning 4.3" SLCD screen.

Specifications include...

* 1 GHz processor
* Android 2.2 (Froyo) with HTC Sense
* 4.3-inch SLCD touch screen with 480 x 800 resolution
* HSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload speed of up to 5.76 Mbps and download speed of up to 14.4 Mbps
* Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
* Internal GPS antenna
* G-Sensor
* Digital compass
* Proximity sensor
* Ambient light sensor
* Bluetooth® 2.1 with FTP/OPP for file transfer, A2DP for wireless stereo headsets, and PBAP for phonebook access from the car kit
* IEEE 802.11b/g/n WiFi
* 3.5 mm stereo audio jack
* Standard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
* 8.0 megapixel color camera with auto focus and 2x LED flashlight
* 720p HD video recording
* Audio supported formats - Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .amr
* Video supported formats - Playback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3) • Recording: .3gp
* 1230 mAh battery
* Talk time: Up to 320 minutes for WCDMA, Up to 550 minutes for GSM
* Standby time: Up to 490 hours for WCDMA, Up to 420 hours for GSM
* microSD expansion (SD 2.0 compatible)
* 100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz DC output: 5 V and 1 A AC adaptor
* Dolby® Mobile and SRS surround sound
* Share pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)

The device is running HTC's custom 'Sense' UI layer, enhanced with a number of new widgets and applications, including a tool to migrate content from competing devices (including the Apple iPhone). The Desire HD sits at the top of HTC's newly rounded out device lineup, above the Desire and the newly announce, QWERTY equipped Desire Z.

Cena ce biti nesto ispod 500 funti. 13 oktobra shipping target. Fenomenalan telefon.

edit:

Brzi si illidane, ja sredjivao bolded tekst a ti me pretece :)

Poslednja izmena:
koji ekran koristi? sve gledam, ali ne vidim...

Auh, ja ne znam ljudi, ovoliko pljuvanje...
A ja jos razmisljao da kupim HTC Tattoo.

Al bitna je stvar, aspekt iliti referenca.
Kad neko napise da je ekran los, i ostalo... onda ne bi bilo zgoreg da napise koji telefon ima.
A verovatno ima neku (htc) budzevinu od preko 300e.
I onda vam sve sto je losije od toga deluje bezveze.

Nije mi namera nikog da vredjam, samo je bitno napomenuti.

Jer evo ja nikad nisam imao Touch mobilni.
Planiram da prodam svoj K800i (msm da vredi nekih 60-tak evra) i doplatim i uzmem Tattoo. Prvo sam mislio Smart, al procitah da nema wifi, gprs.
I s obzirom da ce mi to biti prvi touch mobilni, cisto sumnjam da bih mogao biti kritican toliko kao vi.

Ispade da je ovaj HTC Desire najveci krs medju krsevima, telefon koji kosta ~250-300e.

ocekivano... preslikani EVO... sto se tice ekrana, u odnsou na AMOLED koji HTC koristi u Desire ( taj tip pentile displeja) SLCD je prakticno bolji u svemu sem u potrosnji... sto je mozda i najvaznije, sem za direktna poredjenja...

Auh, ja ne znam ljudi, ovoliko pljuvanje...
A ja jos razmisljao da kupim HTC Tattoo.

Al bitna je stvar, aspekt iliti referenca.
Kad neko napise da je ekran los, i ostalo... onda ne bi bilo zgoreg da napise koji telefon ima.
A verovatno ima neku (htc) budzevinu od preko 300e.
I onda vam sve sto je losije od toga deluje bezveze.

Nije mi namera nikog da vredjam, samo je bitno napomenuti.

Jer evo ja nikad nisam imao Touch mobilni.
Planiram da prodam svoj K800i (msm da vredi nekih 60-tak evra) i doplatim i uzmem Tattoo. Prvo sam mislio Smart, al procitah da nema wifi, gprs.
I s obzirom da ce mi to biti prvi touch mobilni, cisto sumnjam da bih mogao biti kritican toliko kao vi.

Ispade da je ovaj HTC Desire najveci krs medju krsevima, telefon koji kosta ~250-300e.

Molim? Pogresio si temu?

@Iv@N_SD

S-LCD nije toliko los, ima svojih prednosti nad amoledom, kao na primer pruza dosta ostriju sliku. Mana mu je sto nema tako duboku crnu.

Video sam uporedni test Desire-a sa AMOLED-om i S-LCD-om side by side. Kao što je akki rekao, skoro sve prednosti su na strani S-LCD-a, osim potrošnje.

LINK

Hvala, dovidjenja. Jos je veci od HD2...

Koliko vidim, jedina dobra stvar (bolja od recimo Desire-a) je memorija (i kamera ali to nije toliko bitno):

Pa sta ako je veci? To je meni samo plus.

Meni je to minus. Ako treba da nosim tako nesto u torbi, onda cu radije nositi neki tablet ili netbook. Po cenama su tu negde, a upotrebna vrednost je sigurno veca

a cena sitnica... ~700 eura...

@Ceasar

nema.

Ako je to isti tj slican SLCD kao sto sad stavljaju u Desire onda mozete samo da sanjate da je bolji od AMOLED-a. Desire bez AMOLED-a tuzno izgleda pored starijeg koji ga ima.

Vrh Dno