Šta je novo?

HTC 8S i 8X Windows Phone 8 telefoni

Gizmo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
585
Nedavno predstavljeni HTC 8X i 8S Windows Phone 8 telefoni. Gledam uživo Webcast, stižu u novembru :)

HTC 8x:

4.3-inčni ekran 720p rezolucija

1.5 GHz Dual Core procesor

1GB RAM

16GB skladište

NFC

8MP kamera kao kod One X-a

2.1MP prednja kamera sa 1080p snimanjem 88 stepeni široki objektiv

Beats Audio sa posebnim pojačalom

HTC 8S:

4-inčni WVGA ekran

Dvojezgarni 1GHz S4 procesor

512MB RAM

4GB skladište

http://www.theverge.com/2012/9/19/3345684/windows-phone-8x-by-htc-specs-release-date-features

http://www.theverge.com/2012/9/19/3345712/windows-phone-8s-by-htc-specs-release-date-features

8X me neverovatno podseca na Nokia Win telefone, 8S je klasican HTC dizajn...
Ono sto izvlaci ove telefone su BOJE, ne verujem kakva mesavina boja i kakve fluorescentne kolorite su izabrali za Win telefone, definitivno zele da telefone priblize mladjoj populaciji.

Nisam odusevljen ali ni razocaran, oba telefona su ok, nista specijalno ali za Win 8 odlicno. Konacno da me zainteresuju Win telefoni nakon Nokije 920 i ovi su ok.

Da ne lice malo na Lumie,cak malo previse :smash::D

windows-phone-8x-frontbackresized.jpg
nokia-lumia-800.jpg
nokia-n9-all-1.jpg

Nokia slams HTC's Windows Phone 8 announcement, calls it a 'tactical re-branding'

Poslednja izmena:
Upravo citam da 8X ima samo 16GB memorije, a nema MicroSD slot... flagship? Fail!

Verovatno zato sto ispipavaju trziste. Mislim da je wp8 market mnogo mali za 2 igraca. Cak i za Nokiu je trziste premalo.

[YOUTUBE]GTOH02GgAlo[/YOUTUBE]
На овом снимку ми боје делују ужасно презасићено.
Можда је ствар навике, ал' WP ми делује тако незграпно и нелогично у односу на Android и iOS.

На овом снимку ми боје делују ужасно презасићено.
Можда је ствар навике, ал' WP ми делује тако незграпно и нелогично у односу на Android и iOS.

Samo stvar navike.

Naj nezgrapnija stvr kod Windows Phone uređaja je onaj Uniline Start meni (sve ikone u 1noj koloni). U bi ja. Sve ostalo je super.

Mislim list view za aplikacije je:mad: Inače meni se ti live tiles za kontakte uopšte ne svidja, šta ima svako da gleda u moje slike.

Lepi telefoni :) ja sigurno uzimam wp8 tel, hteo sam 920 ali ako htc izbaci jos nesto od 4.7 inac ili ovi budu drasticno jeftinjij od 920 onda njih... Android samo 4.1 i sem one x mi se ni jedan uredjaj fizicki ne svidja...

Negooo, šta mislite isplati li se NOV HD7 za 150e?

I kada neko koristi moj telefon dobije ga sa zaključanim stvarima, jer sam naučio da ljudi vole da se sami posluže. Generalno ako posklanjam te live tiles ostaje mi ništa, kvadrati u par veličina :trust:

Poslednja izmena:
Iskreno, bio sam vrlo prijatno iznenadjen kako one osnovne stvari funkcionisu na WP7 (poruke, pozivi, regulacija kontakata, posebno browsing, koji leti) ali me smorio drugov HD2 sa njim za pola sata, koliko bi me O2X ili GNex smorili tek za 23h neprestanog drzanja u rukama. Mozda njamke, ali mnogo mi sve to suhoparno.

Meni se wp jako svidja. Taj minimalizam je bas po mom ukusu. :)

^ More, prokur...a se ova Nokia posle silnih uspeha u poslednje vreme :d

Stigao mi danas na test HTC 8X. Moram reći da sam veoma prijatno iznenađen kako je sve to zamišljeno i ostvareno. Ova zaobljena zadnja strana nekako čini da u ruci telefon deluje tanji nego što to zaista jeste, i telefon je stvarno lagan i njegova težina je veoma lepo raspoređena. Kul stvar sa ovim zaobljenjem pozadi je to što se telefon jedno milion puta lakše podiže sa stola u poređenju sa mojim S3.

Izrada me oduševljava, izliven je iz jednog dela i to deluje jako kvalitetno, telefon je maksimalno čvrst i ova gumirana zadnja strana pruža lep osećaj dok ga držiš. Ekran je fenomenalan, S-LCD 1280 x 720 nabijeno u 4.3 inča, ogromnih 342 ppi, tekst deluje maksimalno oštro i glatko, prosto ne vidim pojedinačan piksel.

Smoothness koju ima WP8, veri najs, svaka im čast. Interfejs je lep i stvarno nešto drugačije, ako hoćete malo da se odmorite od Androida. Ceo paket koji ovaj telefon pruža je skroz ok, ali WP8 treba još da napreduje sa aplikacijama da bi doživljaj bio potpun. Meni se telefon sviđa iskreno, ali čisto sumnjam da bih prelazio sa Androida u ovom trenutku.

Ja sam sa androida (gnex) presao na WP7.5. Samo cekam da se pojave kod nas WP8 po nekim normalnim cenama.

Načekaćeš se :d jedno 2 godine da cene dođu na razumnu granicu.

Omnia 7 i HD7 tek sada imaju polu razumnu cenu (po privatnim radnjama)...

Stigao mi danas na test HTC 8X. Moram reći da sam veoma prijatno iznenađen kako je sve to zamišljeno i ostvareno. Ova zaobljena zadnja strana nekako čini da u ruci telefon deluje tanji nego što to zaista jeste, i telefon je stvarno lagan i njegova težina je veoma lepo raspoređena. Kul stvar sa ovim zaobljenjem pozadi je to što se telefon jedno milion puta lakše podiže sa stola u poređenju sa mojim S3.

Izrada me oduševljava, izliven je iz jednog dela i to deluje jako kvalitetno, telefon je maksimalno čvrst i ova gumirana zadnja strana pruža lep osećaj dok ga držiš. Ekran je fenomenalan, S-LCD 1280 x 720 nabijeno u 4.3 inča, ogromnih 342 ppi, tekst deluje maksimalno oštro i glatko, prosto ne vidim pojedinačan piksel.

Smoothness koju ima WP8, veri najs, svaka im čast. Interfejs je lep i stvarno nešto drugačije, ako hoćete malo da se odmorite od Androida. Ceo paket koji ovaj telefon pruža je skroz ok, ali WP8 treba još da napreduje sa aplikacijama da bi doživljaj bio potpun. Meni se telefon sviđa iskreno, ali čisto sumnjam da bih prelazio sa Androida u ovom trenutku.

U zdravlje da te služi.
Drago mi je da si generalno zadovoljan.

Načekaćeš se :d jedno 2 godine da cene dođu na razumnu granicu.

Omnia 7 i HD7 tek sada imaju polu razumnu cenu (po privatnim radnjama)...
Bice za jedno godinu dana po oglasima, ne zuri mi se. Stvarno sam zadovoljan Sa LG E900.

Pa onda neka te služi do vraćanja :d

Za WP8 na HTC nema navigacije? Imaju bing mape i citiram sa testa:
Bing mape su prilično neupotrebljive za naše prostore, jer su ucrtani samo glavni putevi, a čak i da su mape detaljnije, opet nema mogućnosti navigacije preko njih, možete samo da razgledate. Sve u svemu, ne verujemo da će vam biti od neke koristi, barem kod nas.

Zašto bi neko kupio kupio WP8 HTC? Nema ovo, nema ono, pa šta ima :mad:

Ne znam kakve su Bing mape na telefonu, ali web varijanta je više nego detaljna. Uz to, Nokijine mape su sada dostupne na svim drugim telefonima i platformama, iako je Srbija na njima i dalje dva puta i tri potoka, a Beograd ni ne postoji. Neko je javio da "samo što nije objavljena detaljna mapa Srbije", ali još ništa od toga, a ne zna se tačno ni zašto je tako.

Ja sam sa androida (gnex) presao na WP7.5. Samo cekam da se pojave kod nas WP8 po nekim normalnim cenama.

Posto me cudi da si ovo napisao, a nisu stigli komentari tipa: ``Na kojim si ti opijatima??`` ``Da li si ti krsten da menjas nexus za WP`` ``Mora da te MS placa da koristis WP`` i slicni.. Interesuje me sta je ono sto je tebe sa androida odvuklo na WP, jer ocigledno imas nameru da posle ovog 7.5, kupis neki WP8 uredjaj.. Jer ja kad god sam rekao da ce sve vise biti ljudi kojima ce te neke decje bolesti androida koje su prisutne vise krivicom samog proivodjaca, a manje google-a dozlogrditi mnogima i da ce bas ti , umesto iOS izabrati WP, jer je otvorenija platforma od iOS-a, od mene napravise budalu.. Kako android savrseno radi, kako nema vise toga, a promenio sam preko 20 android telefona, no dobro.. Interesuje me neko tvoje iskustvo...

Na HTC HD7 su bing mape bile sasvim solidne za Srbiju, nzm zasto bi sad bile lose na WP8, tj da nema Srbije...

Nazad
Vrh Dno