Šta je novo?

HP 6735s

Imao sam isti problem s Vistom. Onda sam instalirao XP i problem je nestao. Ako nadjes neko resenje, objavi :)

Mozda ima noviji driver kod proizvodjaca zvucne(saznajte nekako chiji je chip) pa skinite od proizvodjaca.

Ima li nekih novih informacija gde ima u NS da se kupi? Ima li jos neki laptop slicnih(boljih :)) karakteristika i cene?

Pozz.

Ovaj laptop, tachnije model sa 2gb memorije se ne moze naci nigde u NS, bar ja nisam uspeo, a i u Beogradu malo teze. Vecina nema na stanju. Ima li neko nekih informacija gde ima da se kupi, prvenstveno u NS, ili u Bg eventualno.

Hvala.

Grafika

da li neko zna gde se nalazi podesavanje kolicine memorije koju koristi graficka karta? Ili se to radi automatski po potrebi kao sto neko rece?
U specifikaciji za ovaj laptop pise da grafika moze da koristi max do 1.4 gb a meni je konstantno 256mb!

Hvala unapred...

pozz

Погледај у BIOS-у да ли може. Ако нема ништа, онда сама узима колико јој треба по потреби. Покрени неку игру па види како онда ствари стоје.

Battery light

Jos jedno pitanje za sve vlasnike ovog laptopa - kod mene onaj kruzic, odnossno led dioda oko otvora za punjac (battery light) na samom laptopu nikada ne svetli... Da li je to normalno odnosno da li je kod vas tako? Na sajtu HP vidim da svetli plavo...

hvala unapred

UPDATE:

hvala, nasao sam na HP sajtu:

Battery light:

● Amber: A battery is charging.

● Turquoise: A battery is close to full charge capacity.

● Blinking amber: A battery that is the only available power
source has reached a low battery level. When the battery
reaches a critical battery level, the battery light begins blinking
rapidly.

● Off: If the computer is plugged into an external power source,
the light turns off when all batteries in the computer are fully
charged. If the computer is not plugged into an external power
source, the light stays off until the battery reaches a low
battery level.

Poslednja izmena:
Sta bi za drivere za XP 64 bit?
Meni je instalirana vista i sve perfektno radi (imam ga nedelju dana, verzija sa 320gb, 4gb ram) ali hocu XP :(

Određeni procenat od ovih koju su za XP 32bit-a podržavaju 64bitni XP(piše kad uđeš na driver pa system requirements), a za ostale za koje ne piše moraš malo detaljnije proveriti da li imaju podršku, ako nemaju naći alternativu na netu.

http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...sId=3687621&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=1093

A evo recimo driveri za audio za xp64bita pošto se svi muče, našao sam za drugi laptom ali je isti čipset zvuka:
http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...4204&swEnvOID=2002&swLang=8&taskId=135&mode=3

U pitanju je drugi laptop: http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...sId=3784202&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=2002

Možda vidi odgovaraju i neki drugi driveri od ovog laptopa.

Pozz.

Poslednja izmena:
Hvala brate, to me je najvise i *ebalo, i wireless..instaliram ja driver, i on se kao ukljuci ali kad trazi uredjaje nista ne moze da pronadje iako ih ima...a na visti je ok...

Hvala brate, to me je najvise i *ebalo, i wireless..instaliram ja driver, i on se kao ukljuci ali kad trazi uredjaje nista ne moze da pronadje iako ih ima...a na visti je ok...

chip ti je Broadcom - 4322 ili 4321, na netu ima dosta ovih drajvera ali probaj da nađeš koji radi sa xp 64bit

Možda ovi, kad otvorim .inf fajl piše da podržava win xp x64 sad vidi da nisi neku grešku oko podešavanja napravio:

Broadcom 4.170.64.5 Driver
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38766.exe
Broadcom Wireless Utility 4.170.64.5
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38767.exe

Mada je ovaj sa HP sajta noviji i trebao bi da radi sa XP 64bit, jer u .inf fajlu piše da podržava xp x64, iako to ne piše na HP-ovom sajtu...

Poslednja izmena:
chip ti je Broadcom - 4322 ili 4321, na netu ima dosta ovih drajvera ali probaj da nađeš koji radi sa xp 64bit

Možda ovi, kad otvorim .inf fajl piše da podržava win xp x64 sad vidi da nisi neku grešku oko podešavanja napravio:

Broadcom 4.170.64.5 Driver
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38766.exe
Broadcom Wireless Utility 4.170.64.5
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38767.exe

Mada je ovaj sa HP sajta noviji i trebao bi da radi sa XP 64bit, jer u .inf fajlu piše da podržava xp x64, iako to ne piše na HP-ovom sajtu...

Hvala brate puno, pokusacu kad instaliram xp, trenutno nemam disk kod mene

ADI SoundMAX AD1984A Audio Driver for Microsoft Windows Vista samo ova verzija se spominje za sve viste 32 bit i 64 bit e sad ili nesto nevalja sa mojom vistom sp1 ili mi je zapala felericna zvucna u laptopu :p

Kupio hp 6735s, varijante sa 4 gb DDR2 i 320 gb HDD. U onom HP BIOS-u ocitava 4 gb RAM-a, dok u VISTA ULTIMATE 32 (aktivirana) ocitava u System informations RAM 2813 mb, a isto to i u Control Panel/System????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ima li neko komentar na ovo?

32bitni OSevi ne mogu da adresiraju svih 4GB rama.
Da bi video svu memoriju moras instalirati 64bitni OS (naravno nikad neces videti svih 4gb zbog integrisane grafike)

Ima li svrhe instalirati Vistu 64 zbog ovog problema sa memorijom? I kako uobicajeni programi (alati, multimedija, office, igre) rade pod Vista 64 tj. da li postoji i jedan dobar razlog za prelazak sa VISTA 32 na VISTA 64 na ovom laptopu? U jednom ranijem broju Mikra data su oprecna misljenja.

I jos nesto... neki drajveri nisu predvidjeni za VISTA ULTIMATE.... smeju li se bez problema instalirati?

Ima li svrhe instalirati Vistu 64 zbog ovog problema sa memorijom? I kako uobicajeni programi (alati, multimedija, office, igre) rade pod Vista 64 tj. da li postoji i jedan dobar razlog za prelazak sa VISTA 32 na VISTA 64 na ovom laptopu? U jednom ranijem broju Mikra data su oprecna misljenja.

I jos nesto... neki drajveri nisu predvidjeni za VISTA ULTIMATE.... smeju li se bez problema instalirati?

Ako ih nema u Visti, instaliraj. Nije važno za koju verziju Viste su namenjeni, rade ok, provereno.

Nazad
Vrh Dno