Šta je novo?

HP 6735s

Obrati paznju kad instaliras drajvere na ono sto pise u PRE-REQUIREMENTS: odredjeni HP programi se nece instalirati ako pre toga nisu instalirani neki drugi programi (narocito vazi za HP security programe).
Primestio sam ovo kada sam kao i ti prosao sve moguce instalacije i ipak sam imao jos 2 neprepoznata uredjaja, obicno samo lupam "next" i ne gledam.:) Pokusaj da ponovo instaliras HP utilityje (iako si ih vec "instalirao") i to bez deinstalacije.

Nemoguće, imam oba lapa iz potpisa i baterija je na njima samo kad ih nosim sa sobom. Sve radi ok bez nje kad su na punjaču.

Ubacim bateriju,ubacim i adapter i nece da se upali. Tamo gde je ona munja,kad pritisnem dugme za paljenje,lampica trepne nekoliko puta i nista se ne desava. Samo na bateriji radi.

Kupio sam danas ovaj laptop imam dva pitanja :

1. Imam dva unknown device-a (Vista) za jedan kaze : Location on Microsoft ACPI-Compliant System, a za drugi : Location on ATI PCI Express (3GIO) Filter Driver. Sta to jos trebam da instaliram da prepozna ove uredjaje? I sta su zapravo ti uredjaji?

2. Ima li neki program za pracenje temperature procesora?

Kupio sam danas ovaj laptop imam dva pitanja :

1. Imam dva unknown device-a (Vista) za jedan kaze : Location on Microsoft ACPI-Compliant System, a za drugi : Location on ATI PCI Express (3GIO) Filter Driver. Sta to jos trebam da instaliram da prepozna ove uredjaje? I sta su zapravo ti uredjaji?

2. Ima li neki program za pracenje temperature procesora?

za vistu neznam a za pracenje temperature procesora imas everest ultimate i verovatno jos neki :wave:

Unknown devices su bilil hp buttons i neki 3d guard. Videcu da skinem sada taj everest. Hvala!

P.S. Skinuo everest i temeratura procesora je 55 stepeni na idle. Jel je to OK, koliko je vama?

Poslednja izmena:
Unknown devices su bilil hp buttons i neki 3d guard. Videcu da skinem sada taj everest. Hvala!

P.S. Skinuo everest i temeratura procesora je 55 stepeni na idle. Jel je to OK, koliko je vama?

daj link za ovo zivota ti......

HP integrated modul...nije mi jasno. Kad iskljucim wireless na ono dugmence - ovog ****** nema, a kad ukljucim, onda mi se javlja ovo pod uzvicnikom.

Sta je sa BT-om? Kako da ga testiram?

Poslednja izmena:
55 stepeni, racunar ukljucen nekih sat ipo, nista nije radjeno na njemu osim surfa netom. Uz sve to, racunar stoji na Notepal-u koji je ukljucen (dva ventilatora)

Meni se temperatura (na sobnoj od 20C) kretala od 44-52. Cim predje 50 upali ventilator, cim ga spusti ispod 44 ugasi ga (malo iritirajuce, jer su intervali, aj da lupim, oko dva minuta izmedju tisine i paljenja ventilatora). Naravno ovo su temeparture dok je prikacen na ispravljac.
Ali pazi sad situaciju ... Krenem ja da testiram trajanje baterije, i temperatura ide 50-55-60-65 i tek se onda smilovao da upali ventilator. I onda se zaj****em i zaklopim poklopac i on predje u stand-by mod. Otvorim ga i ponovo ukljucim a ono temperatura krene 60-65-70-75-80 i stane na 82. I tek tada se startovao ventilator. Mereno CPUID-eovim HW Monitorom.
Jel imao jos neko ovakvu situaciju i koliki je maximum temperatura na PUMA platformi?

Evo na primer samo sto sam ga ukljucio i temperatura je bila 49 stepeni. Znaci posle minut - dva koliko mu treba da pokrene vistu.
Koliko sam primetio ventilator nema prosto on - off ponasanje nego prilagodjava brzinu okretanja spoljnim uslovima.

RAzmišljam o kupovini ovog laptopa, i baš sam svuda tražio neke informacije o grejanju procesora s obzirom da je Athlon al kao novi pa pomislih možda se nešto promenilo, jel se baš oseća zagrevanje pri radu!?

hp sigurno ima bolji ekran od amila (entry modeli)

obzirom da hp dolazi bez os, ili sa freedos ili tako nesto, cak i da ga vidite upaljenog vam nista ne vredi, tako da cete tesko da procenite ekran pre kupovine...
Па није баш тако ;). И за то има решење: Linux Live CD :D. Ја сам тако умало купио Dell Vostra 1500, био FreeDOS и ја питао продавца да убацим Ubuntu 8.04 и дозволио ми. Кад сам видео на шта личи екран, одмах сам одустао (пробијање белог од доле :zgran:).

Ne znam šta vam je tačno problem ???

Boli me k*** kolika mu je temperatura ako sve radi ok. Igrao sam na tom lapu Call of duty 2 po 5-6 sati i nije bilo problema.
Obožavam likove koji bi ne znam šta za 34000din, iako ni s ovim lapom nema nikakvih problema.
Oni koji pišu Athlon = grejanje, očigledno su bili u hibernaciji zadnjih par godina.

MadMan, ako misliš na mene laptop nisam nikada imao kupujem prvi i znam da se AMD uvek grejao više no što treba, tako je i sa drugarovim HP-om sa starijim Turionom pa me zanima da li je sa ovim novi Athlonom nešto drukčje, i bitno mi je da se ne greje previše jer bih trebao da ga koristim u uslovima gde mi to ne odgovara, jako mi se sviđa ovaj model mnogo više od 6720s pa me to interesuje a Core Duo mi se ne uzima pre bih sačekao da C2D bude pristupačniji al nije ni da mi se ne žuri... ako taj tvoj komentar znači da nema problema sa pregrevanjem i bukom ventilatora ili kasnijim paljenjem istog hvala na odgovoru...

појашњење око загревања компоненти

То како се АМД греје више од Интела мало (више) спада у ловачке приче.

Кључна ствар да ли ће се неки лаптоп грејати више или мање је везан за дизајн кућишта и начин како је решено хлађење!

Пример за неупућене:
Dell XPS M1530 - Core 2 Duo + велики хард диск + GeForce Go 8600M GT GDDR3
Acer Aspire 5920G - исте компоненте (8600M GT има DDR2)

Dell XPS M1530 је хладан, у најгорем случају млак, док се Acer Aspire 5920G загрева као рерна, а имају исит процесор, плочу, меморију, хард диск и графичку карту!

Кључ је у дизајну кућишта.

Najbolje sa mobom. Uključi wirelles dugme i instaliraj:

ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp40001-40500/sp40204.exe

To je to. Sad sljaka sve kako treba i nema ni jednog upitnika/uzvicnika.

Sto se temperature tice, bas kao sto si rekao, koga je briga kad sve sljaka kako valja. Mada...i taj everest mi je sumljiv. Evo...malo pre sam gledao, ocitao mi je 44 stepena, a racunar je ukljucen nekih pet sati (doduse, svih 5 sati je na NotePal-u). Prosli put je posle 10 minuta rada (samo outlook i firefox pokrenuti, bas kao i sad) pokazivao 55 stepeni.

pih...

jel moze josh neko od vas koji su pazarili laptop da napishe temperature jer mi neshto chudno ovih 55c ?

pri startu i u leru pokazuje 46-48 stepeni,ukoliko se nesto radu(film,office,muzike)zavisi od opterecenja 50-58
najvise sto sam ja video je posle izlaska iz PES 2008---72 stepena.
sve je to u sobi od oko 20-25 stepeni,ukljucen u 220V,mereno cpuid hw monitorom.
;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno