Šta je novo?

HP 6735s

Drug ima malo stariji HP nx9420 koji ima glossy ekran i slika je, po meni, bolja nego na mat ekranima. Ako te zanima samo kvalitet slike, to je moje mišljenje.

Poz

Evo mali test na ITsvetu za sve one koji razmišljaju i o HP 6735b

http://www.itsvet.com/tekst/hp-6735b-za-poslovni-svet/1747/

Samo što testirani model nema čitač otiska prsta.

Moje skromno misljenje sto se tice estetike je da je 6735s lepsi. Video sam ga uzivo , al u Sofiji.
Verovatno zbog toga sto "b" ima QWERTZ tastaturu. posledica toga je da mora da koristite srpski ili germanski recimo da vam rade tasteri *() kako sto treba. Ja, koji sam naucen na US, nisam mogao da podnesem da mi SHIFT+ neki od tastera *()_+ daje znak levo ili desno (zaboravio sam na koju stranu) od toga sto sam hteo.
To se meni desilo kad sam kupovao HP 6125 , pa sam ih naterao da mi zamene tastaturu (u Pakomu u Skoplju) sa reklamacijom da nije za makedonsko trziste, pa ako nemaju makedonsku (a i ne treba mi:D), da mi stave univerzalnu t.e. US:d

Malo sam oduzio, ali samo kolko da znate.

Poslednja izmena:
zvanični uvoznici za određeno tržište uvijek dobiju tastaturu za to tržište

Slazem se, samo takva tastatura vazi samo za srpsko/hrvatsko/bosansko i slovenacko trziste. Nema na tastaturi слова ќЌѓЃ . Онда ми је боље да стоји само US.
***, skrenuh sa teme.
Aj da se vratim.
Meni se cini super za tu cenu, ali na zalost nema ga kod nas. A i nije mi hitno da menjam, kad me sluzi (da kucnem u drvo:smash:) dobro.

Kazu da ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori (lazu, garantovano)...ipak ja imam jedno, provereno glupo, pitanje.

Valja li cemu torba sto ide uz ovaj notebook? Moze li u nju da stane jos nesto osim racunara i adaptera?

Ne može, najobičnija torba da je eto imaš za lap i strujni adapter. Uz 6715b sam dobio mnooogooo kvalitetniju torbu.

Najjeftini je u laptop-srbija.com. Vidi da li šalju nekom expres službom. Vidim da imaju poslovnicu i u Inđiji.

daj pa ima lapa i po novom sadu... za tih 1000 din razlike te se ne isplati cimati?
ima ga u pakomu u merkatoru a verovatno i u hackeru...

evo nekih testova:hdd je toshibin 250Gb,a 6735s je sa 2Gb ram-a
probano i radi(mada mu nije namena:D):
PES 2008
GRID demo

Prilozi

• 3d mark.jpg
    3d mark.jpg
    144.5 KB · Pregleda: 209
  • hd tune.jpg
    hd tune.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
daj pa ima lapa i po novom sadu... za tih 1000 din razlike te se ne isplati cimati?
ima ga u pakomu u merkatoru a verovatno i u hackeru...

naravno da se ne isplati. fino sam pitao gdje ima u novom sadu :type:

uzeo bih ovaj laptop, instalirao xp na njega i dokupio još rama. da li mislite da ima smisla uzimati još 2gb na ovih 2gb što idu uz njega? xp bi valjda mogao da prepozna samo 3gb ali sam mislio da bi dobro došlo za grafičku pošto koristi deljenu memoriju ako bi hteo da pustim neku igricu. hvala na savetu :)

Laptop je stvarno odlican za te pare, fali mu jos HDMi pa da ima skoro sve. Jedino me nervira sto zvuk ne mogu nigde da smanjim nego moram preko volume controla. Jel postoji neki nacin preko tastature da se smanjuje ili pojacava zvuk?

Razmisljam da uzmem ili ovaj ili neki MSI lap skoro istih specifikacija i cene.

Moze li neko da mi objasni zasto bi ovo mogla da bude bolja kupovina? Koliko znam na MSI lapove ide garancija od 2god a meni se to posle procesora i izrade cini kao bitna stavka pri izboru (lap cu koristiti za programiranje sa ubuntu sistemom, hdd nije bitan, ram je jeftin).

Konacno i ja uzeh ovo cudo. Imao sam mogucnost da ga dobijem po malo popularnijoj ceni...pa...utoliko mi je odluka bila laksa. Lomio sam se izmedju njega, jednog ASUS-a i jedne Toshibe. Medjutim, toshiba bi me izasla znacajno skuplja, a ASUS jednostavno ne volim. Dzabe mu dve godine garancije, kad mi je kimtec-ov servis mnogo veca zayebancija nego CT-ov. Covek u CT-u zaduzen za HPov program je lafcina.

Elem, model koji si ti ti naveo definitivno ima bolje karakteristike od HP, pa...ako verujes MSI-u, onda uzmi MSI. Ja ASUSu ne verujem, pa iako je isao sa garancijom od dve godine, iako je bila u pitanju masina sa 3GB ram-a, sa boljom grafikom i sve to za iste pare, ja sam ipak izabrao HP-a. Uz HP ide torba :d

------------------------------

Jedino sto me muci....drajveri. Instalirao sam sve i svja bez problema, ostalo mi je samo dve stavke sa uzvicnikom :(

Jedan unknown device i HP integrated module. WTF is that? Koji su drajveri za to i sta je to uopste (ne, nije me sramota da pitam ovakvu...mozda glupost:d).

'fala

Vrh Dno