Šta je novo?

HP 6735s

Kontam da je to chipset driver, ali nije mi jasno da ga niko nije pominjao, a nema ga recimo na HP sajtu za ovaj laptop, a XP mi ga drzi pod uzvichnikom.

Pozdrav.

Edit: Sredio, driveri za chipset su zajedno sa onim paketom za grafichku, a ja sam odvojeno instalirao net framework 2 i npve drivere sa ati-amd sajta.

Poslednja izmena:
Sad ovaj laptop može da se nađe sa AMD Turion X2 DualCore RM70 (2.0GHz/1GB/3600FSB) procesorom koji je skuplji za 4000 din. od ovog sa AMD Athlon64 X2 QL60 (1.9GHz/3600FSB/2x512kB).

Da li ovaj procesor vredi ove razlike?

Poslednja izmena:
Sad ovaj laptop može da se nađe sa AMD Turion X2 DualCore RM70 (2.0GHz/1GB/3600FSB) procesorom koji je skuplji za 4000 din. od ovog sa AMD Athlon64 X2 QL60 (1.9GHz/3600FSB/2x512kB).

Da li ovaj procesor vredi ove razlike?

Pa šta znam, morao bi da potražiš neki uporedni test preformansi, ali čisto sumnjam da vredi.

Elem, ljudi ja sam na moj ubacio XP i instalirao sve drajvere, i sve to radi nekako, ali su driveri tako aljkavo odrađeni, 3 servisa za bluetooth, još neka čuda koja daj bože da trebaju nekom, a i loše su urađena.

Firefox mi ne radi zadovoljavajuće, secka kad skrolujem, i kad recimo izlazi onaj prozorčić koji pita da li želim da sačuvam user/pass za neki sajt, secka užasno. Ne znam šta bi mogao biti razlog. Jer mi recimo na nekoj desktop mašini sa 1gb ramom i sličnim procesorom radi mnogo bolje. (Mislim da su grafička/drajveri za grafičku odgovorni za ovaj problem ali nisam siguran, drajvere sam instalirao najnovije sa ati sajta)

Ne znam šta bi moglo da ga koči.

Sam Windows XP radi solidno, ali morao bi bolje, tj. brže, a razlog nekom sporijem radu od neke slabije desktop mašine je verovatno u drajverima koji guše sistem sigurno.

Trebaće mi još dosta čačkanja da dođem na željeni nivo brzine, a postoji neki problem sigurno.

Poslednja izmena:
Firefox mi ne radi zadovoljavajuće, secka kad skrolujem, i kad recimo izlazi onaj prozorčić koji pita da li želim da sačuvam user/pass za neki sajt, secka užasno. Ne znam šta bi mogao biti razlog. Jer mi recimo na nekoj desktop mašini sa 1gb ramom i sličnim procesorom radi mnogo bolje. (Mislim da su grafička/drajveri za grafičku odgovorni za ovaj problem ali nisam siguran, drajvere sam instalirao najnovije sa ati sajta)

Ne znam šta bi moglo da ga koči.

Sam Windows XP radi solidno, ali morao bi bolje, tj. brže, a razlog nekom sporijem radu od neke slabije desktop mašine je verovatno u drajverima koji guše sistem sigurno.

Trebaće mi još dosta čačkanja da dođem na željeni nivo brzine, a postoji neki problem sigurno.

Očigledno nisi jedini. Te probleme koje neki navode nisam imao na tom lapu. Sve je radilo odlično i veoma brzo. Pitanje je koje distribucije XP-a instalirate i kako, zatim redosled instalacije drivera pa.................. ;)

meni firefox super radi i nemam nekih problema sem sto oce ono prozorce sto pita da sacuva pass povremeno da zasecka kad se pojavi, a najveci problem na visti mi je buo zvuk koji je seckao inace je bilo do viste sa sp1 sada ova vista bez sp 1 radi super a instalacija viste je bas brza za 30 minuta sve gotovo

meni firefox super radi i nemam nekih problema sem sto oce ono prozorce sto pita da sacuva pass povremeno da zasecka kad se pojavi, a najveci problem na visti mi je buo zvuk koji je seckao inace je bilo do viste sa sp1 sada ova vista bez sp 1 radi super a instalacija viste je bas brza za 30 minuta sve gotovo

Problem je u ati catalyst driverima, recimo pri skrolovanju neke malo vece stranice u firefoxu sa vise slika, gledajuci task manager, zauzece procesora se penje na 50%, to je po meni previse za jedno obicno skrolovanje. Otuda i primecujem seckanje. A kako secka to prozorche za password u XP-u je tek posebna pricha. Na 5 puta slabijoj masini ne secka tako.

Evo sad sam pobrisao drivere, instalirao ponovo, ne vredi. Problem je globalne prirode, i cheka se odgovor od ATI-ja: http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=99753&enterthread=y

I sad slag na tortu. Ako prikacis dodatni monitor i imas dual screen setup problema apsolutno nema. Laptop (6735b) u 2d mi radi brze sa dva monitora nego sa jednim!

Mozda bi bilo korisno zamoliti korisnike lapova sa Puma platformom ovde da probaju neki zahtevan sajt i da prijave koje je zauzece procesora pri skrolovanju.

Ja sam probao sa www.nfl.com sa Firefoxom 3.0.4 i procesor mi je bio konstatno na 40-60%+ uz preskakivanje skrola. Kada sam prikacio eksterni monitor to je palo na raspon on 8-21% i sve je bilo glatko.
Inace instaliran Catalyst 8.11 u Win XP pro SP2.

U Linuxu (Ubuntu 8.10, catalyst 8.11) tog problema koliko vidim nema. Kada se skroluje pomenuti sajt FF se zadrzava na oko 20% zauzeca procesora i skrol je bez preskoka.

Ima li kod nas da se kupi ovaj laptop sa US tastaturom? Na par mesta gde sam ga video imaju samo sa srpskom.

Jel ovo još uvek best-buy za kategoriju do 500€ ? :) Ili da tražim dalje?

p.s. Kakvi su utisci sa "laptop-srbija" ? Pretežno što se tiče servisa/garancije ?

Jel ovo još uvek best-buy za kategoriju do 500€ ? :) Ili da tražim dalje?

p.s. Kakvi su utisci sa "laptop-srbija" ? Pretežno što se tiče servisa/garancije ?

Za sad sve je savršeno nemam nikakvih problema....igrce koje sam stavio tera bez frke i to su sve novijeg datuma :D....danas sam čak poterao i HD filmove bez ikakvih zamrzavanja i sličnih gluposti :)..... pa proceni :)

Razmisljam se da li da uzmem ovaj laptop ili dell xps m1330,procitao sam celu temu pa ako moze neko da mi kaze posle nekih mesec dana kakvo je iskustvo da li krcka plastika kakav je ekran?

Razmisljam se da li da uzmem ovaj laptop ili dell xps m1330,procitao sam celu temu pa ako moze neko da mi kaze posle nekih mesec dana kakvo je iskustvo da li krcka plastika kakav je ekran?

Imam ga skoro mesec dana i ništa od toga nisam primetio.... čak izrada samog kućišta je sasvim dobra i nema nikakvih uvijanja i sličnih gluposti....tastatura je sjajna i ima onaj prijatan profi kratak zvuk :),a dugmići se ne pomeraju u svim pravcima :D

Danas sam kupio ovaj model

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9017427

dobio sam i popust i to sve platio 48000din

da li neko sada moze da mi pomogne, kada sam instalirao XP SP3 x86 sa najnovijim drajverima sa hp sajta i najnovijim ati drajverima sistem je gpu ocitao kao ATI Radeon HD 3200 a u opisu ovog laptopa na sajtu je sledeci:

Grafika: ATI Mobility Radeon HD 3470 Hybrid X2, ATI Radeon HD 3200 onboard chip (256MB GDDR2 VRAM, do 1920MB sa deljenjem sistemske memorije - HyperMemory tehnologija, ATI Hybrid CrossFireX tehnologija, DirectX 10, HDMI interfejs)

Gde je tu ATI Mobility Radeon HD 3470 Hybrid X2???

Uzeh i ja model sa 4 GB RAM-a i 320 GB hdd-om.
Ima li nesto bitno na hdd-u da sacuvam pre formatiranja?
Stavljam Vistu 64, da li treba za nju prebacivanje u BIOS-u u ide mode za hdd ili SATA gazi bez problema?
Prvi put instaliram 64-bitni OS. Sta od po meni vaznijih 32-bitnih programa radi pod 64? TC, foobar, Photoshop, AutoCAD, Media player classic? Audio, video codeci?

Pokrenuo sam memtest 86 v3.4 i prijavljuje mi da imam 3837 MB. Da li neko ko je kupio model sa 4 GB RAM-a moze da pokrene memtest i vidi koliko mu isti prijavljuje? Isto prijavljuje i memtest 86+ v2.1
Hvala.

Poslednja izmena:
Ako se ne varam grafička nemam dedicated memoriju, pa ako postoji u biosu podešavanje za količinu memorije koju vuče grafička karta, pokušaj da smanjiš, čisto da pokušamo da vidimo gde nestaje tih 3MB preko 256 koje su rezervisane za grafičku.

Problem je sto sam pokusao da instaliram xp 32 sa integrisanim SATA (neki univerzalni) i ubuntu live u oba hdd moda i nista mi ne supeva, pa sam posumnjao da mozda RAM nije u redu. Jedino sam uspeo da pokrenem XP live u ide modu, ali mi ne pomaze jer hdd c: particija kao da je formatirana na 5 MB. Sutra cu da nabavim vistu 64 pa cu da vidim sa njom sta ce biti.
Iz BIOS-a ne moze da se dodeljuje kolicina graficke memorije, fiksna je, nemam pojma koliko.

Poslednja izmena:
OK, grafika vuče tih 256MB.

Jel imaš u BIOS-u opciju Sata standard/sata AHCI/IDE kompatibilno/nešto_slično?
Problem je što ti Windows ne vidi HDD. Prebaci ga u taj IDE kompatibilan ili kako se već zove. Da li je AHCI....samo da nije standard SATA. Sigurno je pisano u nekim temama o tome. Lupi AHCI u search. Ili jednostavnoj menjaj modove :)

Poslednja izmena:
Instalirao sam obican xpsp2 32 bit u ide modu, xp vidi 2.75 GB.
Sutra probam VistuSP1 64. Da li ona ima integrisane SATA drajvere? Vidim da u sekciji drajvera nije ponudjen SATA drajver za Vistu 64 pa pretpostvaljam da i ne treba?

Poslednja izmena:
Ja nesto razmisljam da kupim HP 6730s NA780ES ali me bune neke stvari. Ne znam koji su podaci tacni jer na jednom sajtu pise da je graficka X4500 a na drugom ATI Mobility Radeon HD3200.
Oznake lap topa su iste na oba sajta a drugacije graficke.
Sta vi mislite o ovom modelu?
Kakva je uopste ta X4500,jel vredi icemu?

Cena na sajtu gde pise da je graficka X4500 46,999.00 a na drugom gde pise da je graficka ATI Mobility Radeon HD3200 cena je 49.490 din.

Poslednja izmena:
Mislim da si malo promasio temu. Jer HP 6730s je laptop baziran na intelu i nema sanse da ima ATI Mobility Radeon HD3200

Ili ima Intel GMA 4500MHD ili posebnu ati video karticu (ATI 3430 nadjoh na jednom sajtu).

Sudeci po forumima ATI 3200 je prilicno bolji od tog gma 4500, tako da ako mozes uzimaj neki 6730s sa dodatnom grafickom.

Mislim da si malo promasio temu. Jer HP 6730s je laptop baziran na intelu i nema sanse da ima ATI Mobility Radeon HD3200

Ili ima Intel GMA 4500MHD ili posebnu ati video karticu (ATI 3430 nadjoh na jednom sajtu).

Sudeci po forumima ATI 3200 je prilicno bolji od tog gma 4500, tako da ako mozes uzimaj neki 6730s sa dodatnom grafickom.

Pa ja sam otvorio temu da zelim kupiti neki lap do 50k ali iskljucivo Intel a jedan clan mi ostavio link za ovu temu. Ja znam o cemu se ovde prica ali sam ipak napisao post posto mi se ovaj lap dopada ali bi hteo da uzmem sa intelovom platformom iskljucivo i to dual core ili core2duo.

Poslednja izmena:

Ja imam tu grafiku na lapu i sjajna je pokreće bukvalno sve šta joj daš :D.... a integrisana je....

Nazad
Vrh Dno