Šta je novo?

HP 6735s

Na benchu velika vecina ljudi ima jako pogresnu predstavu o tome sta su visoke temperature, iako su maltene svi uredjaji predvidjeni da peglaju 70+ stepeni bez problema.
Ima milion tema cak i o grafickim karticama u desktop racunarima na foru: "sta da radim, greje se na 65 stepeni?", pa onda odgovori "Uuu, ja bih tu stavio dve 12-ice obavezno" itd... Kao da su proizvodjaci notebook-ova, grafickih kartica, procesora, itd. magarci koji bi davali garancije, cesto i na vise godina, iz zezanja.

Skoro sam kupio laptop acer 5530g, i kad igram neku igricu ili slicno ume da bude prilicno topao, ali me bas zabole uvo koliko je to stepeni.

Poslednja izmena:
Na benchu velika vecina ljudi ima jako pogresnu predstavu o tome sta su visoke temperature, iako su maltene svi uredjaji predvidjeni da peglaju 70+ stepeni bez problema.
Ima milion tema cak i o grafickim karticama u desktop racunarima na foru: "sta da radim, greje se na 65 stepeni?", pa onda odgovori "Uuu, ja bih tu stavio dve 12-ice obavezno" itd... Kao da su proizvodjaci notebook-ova, grafickih kartica, procesora, itd. magarci koji bi davali garancije, cesto i na vise godina, iz zezanja.

Nije bas prijatno drzati ruke na ringli, niti da ti nesto przi 60 stepeni u krilu (lose je i za potenciju :p).

Mojne da ga drzis u krilu. :d

Ma, sve je to u redu, ali ionako nista ne mozes da uradis ako je kuciste lose konstruisano, ili ako se (pride) komponente same po sebi greju. Da li je brojka 60 ili 70 stepeni tebi nista ne menja stvar, niti ce nesto da se pokvari.

Ovaj moj acer ume da se zagreje i da duva prilicno topao vazduh, ali sta ja tu mogu da popravim? Nista.

Slazem se ja da hardver moze verovatno i 80 stepeni da podnese , ali ja ne mogu (posebno pazim na odredjene delove tela da ne bi bilo belih kuvanih specijaliteta :p). A da tu ne mozes bog zna sta kod laptopa ako si vec takav kupio to je svakako tacno osim da ga stavis na notepal kada mozes.
Meni na Acer-u 6592G u normalnom opterecenju negde oko 33 u max load letos 50
na HP-u 6715b od prosecno 42 do max 55 (jednom mi je letos u Bejrutu otisao na 78 ili tako nesto ali dobro logicno posto je bilo 50 stepeni u hladu na plazi).
Interesantno da im je od spolja temperatura skoro ista iako se proc manje greje na Acer-u , HDD i grafika rade na slicnim temperaturama na oba, 40-44 za HDD za grafu se i ne secam vise ali bilo je vrlo slicno. U max load je grejanje vec blago neprijatno i od spolja na oba, kako bi bilo da je prosecno 55, a u load vise ne znam iz licnog iskustva ali mislim da bi bilo dosta neprijatno za rad.

Da li win xp sa sp3 moze da se instalira, a da se nsita ne menja po bios-u? Da li je bolje da ostane kao sata, ili su oba rezima jednako "dobra" ? Ako prebacim na AHCI, da li onda mogu da instaliram win xp sa sp2?

Poslednja izmena:
Zna li neko da li moze da se podesi da frekvencija procesora uvek bude 1.9GHz a ne da se smanjuje na 950MHz i tek pri opterecenju poveca? Posto meni XP i cpuz uvek vide da radi na 950MHz..

HP 6735s
Procesor: AMD Athlon64 X2 QL-60 1.9GHz Puma
Memorija : 4 GB DDR2
Hard disk : 320 GB SATA II
Grafika : ATI Mobility Radeon HD3200 1.4GB
Ekran : 15,4" WXGA TFT Bright View
Optika : DVD-Super-Multi LightScribe
Ostalo : Bluetooth,Wlan,Webcam
Op.Sistem : No OS
Garancija : 1 GODINA
POKLON HP RANAC
523.17 €
43946.28 Din
U gigatronu,otkud njemu 320gb hdd i 4gb memorije i vredi li dati 7k vishe za to?

Ali externi...
Mada opet kontam da je 7k mnogo za to dvoje,skontao sam da je memorija 2gb za ~ 2800din,jel to moze da se doda a da se ne zezne garancija,ili samo mogu kod onoga kod koga sam kupio lap da zmem i memoriju odmah?
hmm evo na jednom mestu sam ga nashao za 33000 ali 160gb hdd i 1 gb memorije...

Poslednja izmena:
A kakva je situacija u vezi sa doplatom za trogodisnju garanciju, koliko ima vremena od kupovine da se to uradi ?
Citam da za Acer-a posle dokupljivanja garancije mora i nesto da se salje preporuceno u inostranstvo, kako je sa HP-om ?

Ja imam nekih problema sa ovim laptopom.Naime instaliran je sp3 za winxp i normalno radi 10-ak dana a onda prilikom podizanja windowsa izbaci plavi ekran i restartuje se.Ovo se ponavlja u krug i jedino vredi da udjem u safe mode i restartujem sistem i onda moze da podigne windows. ako ga nakon toga ugasim ili restartujem opet nece da se podigne dok ne udjem opet u safe mode. video sam na netu da amd i hp imaju problema sa sp3 ali svuda kao resenje navode da se iskljuci podizanje servisa intelppm preko registry-ja, ali je problem sto kod mene nema tog servisa i ne postoji taj key u registry-ju.Zanima me da li jos neko ima ovih problema i kako ih je resio.

Drugari,
izgleda da cu i ja da se prikljucim klanu :)

Meni je lap potreban uglavnom za faks, znaci koriscenje programa za akviziciju i obradu signala(tako da cu da dodam jos 2GB rama).

Gde je najpouzdanije uzeti ovaj lap? Naravno,da ne bude najskuplja varijanta. Zanimaju me iskustva ljudi koji su ga uzeli do 36k. Takodje koliko kosta doplata memorije.

Ma gde god da uzmehs bice ti pouzdano,gledaj gde ce cesh najbolje da prodjesh shto se tice cene :)

U principu laptop-srbija ima najbolju cenu sada,kod ovih ostalih ima na akciji ali kada odesh tamo nemaju na lageru :)

Da li win xp sa sp3 moze da se instalira, a da se nsita ne menja po bios-u? Da li je bolje da ostane kao sata, ili su oba rezima jednako "dobra" ? Ako prebacim na AHCI, da li onda mogu da instaliram win xp sa sp2?

Možeš i jedan i drugi ali pre instalacije moraš pomoću nLite ili nekog drugog alata ubaciti potrebne drajvere koje skineš sa hp-og sajta i sve će raditi u AHCI režimu :type:

Poslednja izmena:
pozdrav za Bencmark forumase

ja cu verovatno uzetio ovaj HP

dovoljno mi je 4 GB rama
320 HDD, AMD ponekad volim vise od intela:d
tako da mi i on odgorvara

ranac je vise nego kvalitetan

samo me interesuje duzina trajanja baterije
nisam procitao da je neko napisao

mani baterija netraje vise od 2h za net i to u rezimu power saver a kako tebi izdrzi i do 4h nemam pojma..... :)

e sad instalirao sam vistu i imam malo problema za drajverom za zvuk oce ponekad da zasecka zvuk na par sekundi s vremena na vreme inace drajver sam skinuo sa hp sajta.....

Izvinjavam se nisam bio precizan, sa netom da oko2h a na predavanjima kad listam slajdove ppt-a i neke elektro programe tako do 3.5 možda preterah sa ovih 4 doduše i sa slabijim osvetljenjem ekrana... izvinjavam se na šturom prethodnom postu!!! Meni je instaliran WinXP.

Poslednja izmena:
Cekam da mi legnu pare pa uzimam ovo cudo, bas cu da vidim koliko ce da mi drzi baterija.

Vrh Dno