Prešao ovo. Iskreno, mnogo više me je iritirala veličina mape i igre, brda svega i svačega. Ima tu kvalitetnih stvari, ali su neke deonice baš prenatrpali.
Mnoštvo oružja i izbora oružja, al na kraju se sve svodi na grind da apgrejduješ svako od njih, dok ne dobiješ blago bolju varijaciju na taj tip, za čiji upgrade isto moraš do beskonačnosti da grinduješ.
Sporedne misije za dve klase iznad prethodnika.
Glavna priča: ima super momenata, sviđa mi se veći fokus na sporedne likove, ali slabija misterija u odnosu na prethodnike. Poslednja trećina zbrzana, negativci nisu dovoljno dobro razrađeni, ne postoji adekvatno razrešenje kao u prvoj igri, i više je prelazna igra ka trećem delu (mada opet kapiram da su otpočetka ovo i zamišljali kao trilogiju).
Borba pati od doooosta problema. Iako se čini da veće i kompleksnije znači - bolje - to ovde nije slučaj. Kao što pomenuh, predrkan broj opcija nije uvek bolja stvar. Neka od oružja su nerfovana do beskorisnosti (u poređenju sa prethodnom igrom gde su bila izuzetno korisna). Stun i bacakanje od strane mašina je alarmantan ovde, više vremena provedem na zemlji nego u pokretu jer od deset gigantskih mašina, ne vidim ni četvrtinu jedne, i sa leđa me samo ošinu, bace u stun, i Aloy treba pola sata da se digne. Užasno ubija flow borbe, i glupo je što pored brda beskorisnih skillova, ne postoji grana za ovo.
Grafički - jedan od najimpresivnijih svetova koji sam video. Direktno rame uz rame sa svetom RDR2-a, sigurno. Facijalne ekspresije su zaista next-gen, visok nivo tekstura svugde, veliki diverzitet lokaliteta, flore, faune, super vertikalnost sveta, prostorna dubina. Animacije su ok ali najslabija tačka u ovom aspektu. Sjebali su kretanje kroz kamenje i brdovite pejzaže jer se Aloy sapliće na svaki kamičak, a mount jahanje je beskorisno jer isti problem ima, uvek zastane na najmanju prepreku, besmisleno.
Ali kao što pomenuh na početku, više me je iritirala igra nego što sam uživao. Ne volim prenatrpane mape, a sećam se neke recenzije pre par meseci gde je rečeno da je ovo OW igra za ljude kojima je dojadio open world. Spoiler - nije istina
Suštinski i dalje koristi isti Ubisoft model sa gomilom ikonica i usmeravanja igrača gde treba da ide šta treba da radi itd. Mnogo više volim pristup koji je RDR2 imao, i tu je zaista nemerljiv i sa jednom drugom igrom: ostaviš prostora igraču da diše, da sam otkrije sporedne likove, questove, znakove interesa itd. Ova igra bi
cvetala sa tim pristupom. Ali ******, treba i kežual igračima da se proda, a većina voli čeklistu koju popunjava. Meni to ne donosi užitak, makar trenutno.
Takođe, ovakve igre mi uvek bolje legnu na drugi prelaz, ako se odvažim, jer nisam u žurbi da otkrijem kraj priče, dosta toga mi je poznato, a uvek ostavim dovoljno sporednih questova i gluposti da imam i nov sadržaj kad igram drugi put.