Šta je novo?

Horizon: Forbidden West

Da li igrate u 30 ili 60 FPS ? Probao sam oba moda i grafika je primetno bolja u 30 ….ali posle prvog dela u 60 nešto nisam zadovoljan igranjem u 30…možda ću se posle par sati naviknuti :D
Gameplay u 60, cutscenes u 30. Smara malo ručno menjanje, nadam se da ce dodati posebne opcije.

Moze li neko da potvrdi da li je besplatan upgrade sa ps4 na ps5 sa disk verzijom igre, posto vidim da se uglavnom pise o digitalnim izdanjima?

Moze li neko da potvrdi da li je besplatan upgrade sa ps4 na ps5 sa disk verzijom igre, posto vidim da se uglavnom pise o digitalnim izdanjima?
Jeste. Upravo sam uradio upgrade i pustio da se skida PS5 verzija. Samo ti treba UK nalog za upgrade sa našim diskovima.

EJAA41N7q5HSjSeEUrgypf_b5DhAGE9hJdTGcMQ6bcq8oac0uItfU1GxJ6nIgiDo2nBVMH6fIRH5fA=s640-nd-v1-rwa

Elem, na dodge tokom borbe i "varanje" robota koji volšebno koriguje putanju u skoku, niko nema primedbe?

Stealth kill je i dalje OP.

Za ono gde ti trebaju 3 strele, stealth resava sa jednim udarcem i pritom je "silent, but deadly". A strela nije i uvek privuce paznju?!

Za ono gde ti trebaju 3 strele, stealth resava sa jednim udarcem i pritom je "silent, but deadly". A strela nije i uvek privuce paznju?!
Pa da, zato i kažem da je stealth i dalje OP (overpowered).

Ja sam i dalje retardiran u dodge.
U prvom delu sam prilično uspešno i uredno dodge-ovao skoro sve napade...

EDIT: Takođe u prvom delu je bilo moguće ubiti watchera jednom strelom u oko, ovde (bar na početku) čak i kad savršeno pogodiš weak spot nanaeseš nešto više štete, ne bude instant kill ovih slabih protivnika.

Probajte igru na Hard težini pa onda recite da li je nešto OP.

Kratak recap posle jedno 4h igranja.
  • Melee borba mnoooogo bolja i konacno upotrebljiva i zanimljiva
  • Besplatan fast travel izmedju campfires-a. Ne znam da li to znaci da vise nece moci da se kupi onaj infinite fast travel kit ili kako se vec zove.
  • Konacno vise ne ide brzinom ranjenog puza kada koristi fokus
  • Penjanje i overall kretnja su bolji
  • Resources podeljen u segmente (hvala k) tako da sada na keca znam sta mogu da prodam a sta ne
  • Sklanjanje resursa u stek ako ne mozes da poneses vise je dobra stvar
  • Za sada mi je konfuzan skill tree i ovi novi perkovi koji se aktiviraju
  • Kada se skenira robot onaj prikaz sa "manama" je horor

Je l' se jos nekome cini da slika ima neki sum u daljini? Pogotovu kada su filmici pozadina koja nije u fokusu

Kad me put poveo na zabranjeni zapad, odlucih da se vratim i malo istrazujem okolis Meridiana.

I bogami, sporedni zadaci su mama mia. Odusevljen sam. U odnosu na prvi deo gde su bili katastrofalni, sada je to na daleko visem nivou. Postoji razlog da ih resis, a prisutna je i intriga. Ocito je da ce ih biti na stotine, pa ce i to smoriti (jedna je witcher 3), ali pomak nenormalan.

Pentranje je zanimljivo, ali ima scena gde joj ruke propadaju kroz kamen, drvo i slicno ili mi se desi da se skoprca i padne bez razloga. Pa sa tehnicke strane ima malih zamerki.

Grafika ubija, pogotovo nocu, ali i posle apdejta ima nekih razlivanja povremeno, pogotovo u delovima gds ima zutih biljaka, trava sta god...

Poslednja izmena:
Ima bagova koliko hoćeš.
Ja sam odigrao jedno 15 sati i za sada mi je kvalitet kao kod prošle igre, očekivao sam više.

A bice patcheva sad brdo, nista ne radi dobro iz prve..

Meni na primer kad udjem u maglu od onih nazovi pecuraka i nategnem luk magla nestane pa se vrati kad pustim luk. Pretpostavljam da ovo nije feature :D

Ja cu da sacekam par nedelja, imam sta da igram, a mislim da ce ovde biti 2-3 patcha koji ce popraviti dosta nekih sintica..

Kakvih par nedelja :) ja sam mislio kolko bagova ima ,da je patch vec izaso :)

Ali koji je horor ovo "autopilot" jahanje

I bogami, sporedni zadaci su mama mia. Odusevljen sam. U odnosu na prvi deo gde su bili katastrofalni, sada je to na daleko visem nivou. Postoji razlog da ih resis, a prisutna je i intriga. Ocito je da ce ih biti na stotine, pa ce i to smoriti (jedna je witcher 3), ali pomak nenormalan.
Ovo si reko u korist withcera? Probao sam withcera na pc pre dve tri godine al me mrzelo da trčim po zamku na početku i batalio ga. Vidim da je sad $10 na akciji. Vredi ga uzeti?
Izvinjavam se za mali off.
Edit: Odigrao sam prvi deo Horizon-a ali mi sporedne misije nisu bili zanimljive uopste

Isplati se sigurno, pogotovu sto next gen upgrade za ps5 stize uskoro i besplatan je

Ja kao da sam mentalno zaostao na ovom kontroleru...
Igrao sam prvi deo na ps4 pro jako davno,
zatim odigrao par puta prvi deo na pc-ju kad je izasao koristeci mis i tastaturu naravno, i milina ziva bez ikakvih aim asistencija naravno.
Pokretan okretan precizan gameplay i nisanjenje.

Sad posle 100 godina poceo na kontroleru dreugi deo i majko moja kad da imam hendikep, ako nije slow motion tesko mi da ubodem vola, probao sve zive sensitivitije, ili jako prebrzo ili uzasno sporo, jako mi je iritantno, ne kapiram zasto ne dodaju mis i tastaturu za ps4/5 barem u single player igrama...

neko igrao prvi deo na pc-ju skoro, utisci?
Sta vi kazete ljudi?

Da nema usporavanja nikad ne bih pogodio nista :D
Mada mislim da se vremenom naviknes

Sad posle 100 godina poceo na kontroleru dreugi deo i majko moja kad da imam hendikep, ako nije slow motion tesko mi da ubodem vola, probao sve zive sensitivitije, ili jako prebrzo ili uzasno sporo, jako mi je iritantno, ne kapiram zasto ne dodaju mis i tastaturu za ps4/5 barem u single player igrama...
Koristi gyro, dosta pomaze.
Citava igra je osmisljena da se igra na joypadu, previse bi lako bilo da koristis m+k.

Koristi gyro, dosta pomaze.
Citava igra je osmisljena da se igra na joypadu, previse bi lako bilo da koristis m+k.
Pa ako tezine igre lezi u hendikepu kontolama/djojstik vs mis i tastatura, bem ti igru...
Igras Kanter na kontroleru, teze je= izazovnije? :)

Pa ako tezine igre lezi u hendikepu kontolama/djojstik vs mis i tastatura, bem ti igru...
Igras Kanter na kontroleru, teze je= izazovnije? :)
Ne vidim sto je tesko razumeti da mozda nije ni predvidjeno da snajperises iz daljine.
U krajnjoj liniji, uvek mozes da spustis nivo tezine ili da pojacas auto aim.
Ili da cekas da igra za 2-3 godine stigne na pc.

Nije stvar u snajperisanju iz daljine nego u hendikepu, superiornija kombinacija je mis + tastatura,
*** kad sam 20 godina na PC ju pa navika, npr god of war mi uopste nije smetalo na kontroleru na konzoli, jer jako malo ima nisanjenja i nije to 90% igre
kao sto je slucaj sa hzd 2 i 1.

To mi je sto mi je, a za pc cu je uzeti definitovno kao i kec.

Da li digitalnu verziju mogu da dele dva igrača na dve PS5 konzole (gost i nosilac)? Uzeo bih sa drugom kao i ostale igre ali pročitah ovde neka oprečna mišljenja i sada nisam siguran.

mogu, igramo tako vec godinu dana.
Ove nove PS5 ekskluzive (Returnal, Rachet rift apart...) mogu samo na 2 dela (ps5 nosilac i gost).

A igre koje mogu i na PS4 (na primer Tsushima, novi Horizon) mogu na 3 dela (PS5 i PS4 nosioci i jedan gost). Taj gost moze i na PS4 i na PS5, ali naravno ne moze na obe istovremeno.

Ja kao da sam mentalno zaostao na ovom kontroleru...
Igrao sam prvi deo na ps4 pro jako davno,
zatim odigrao par puta prvi deo na pc-ju kad je izasao koristeci mis i tastaturu naravno, i milina ziva bez ikakvih aim asistencija naravno.
Pokretan okretan precizan gameplay i nisanjenje.

neko igrao prvi deo na pc-ju skoro, utisci?
Sta vi kazete ljudi?
Treba malo vremena da se naviknes.
Da mi je neko rekao da cu da pikam Multiplayer COD Cold War na dzojstiku i da cu solidno da pobedjujem partije ne bih mu verovao.
Sigurno se lakse uhodati na M+T ali nije ni dzojstik za baciti kada se uhodas + imas taj luksuz da pikas igre is polulezeceg polozaja iz udobne sofe.
Ne bih se vratio nikad na M+T... tastature mi je preko glave ceo dan :)

A ja kada pricam kako smo nas cetvorica peglali Quake 2 split screen na 37 cm ekranu na PS1...... Ispadam kao oni iz Pajtonovci bogatasi sto su u mladosti isli i vracali se iz skole uzbrdo....

Vrh Dno