Šta je novo?

Horizon: Forbidden West

Pa to sto si igrao je tutorijal bukvalno, zato je hand holding, kao u prvoj igri kad je mala pa ides sa Rostom. Samo sto ovde Eloj uci tog kako se vec zove lik, jer ona to sve kao zna :)
Kako bi izgledao tutorijal bez handholdinga? :)
Slažem se, ja čak i volim kvalitetan (ako je moguće i diskretan) tutorial u sklopu igre, ma koliko mi mehanika konkretne igre bila poznata od ranije.
Ja nisam još probao, probaću malo kasnije, pa ću odložiti dok ne završim TLOU2.

Ja sam zaglavio sa klincima 😂 a veceras radim III smenu tako da nista od hzd za mene danas :( mada mi drugar poslao neki cudan video na kome se slika kao malo mrljavi,kaze proveri kod tebe. Reko tesko danas :) Jel i kod vas isto?

Prilozi

• video-e18e0021b7ecff3fce9538fc34f484a0-V.mp4
    4.9 MB
Ja ne mogu da podnesem taj masni lag osecaj mrdanja kamere u 30 fps-a,
muka mi odmah(ne bukvalno)
Jedino i samo me zanima performance mod,
Kako vi igrate ljudi?
Ja sam zaglavio sa klincima 😂 a veceras radim III smenu tako da nista od hzd za mene danas :( mada mi drugar poslao neki cudan video na kome se slika kao malo mrljavi,kaze proveri kod tebe. Reko tesko danas :) Jel i kod vas isto?
Motion blur na kvadrat + 30 fps-a, nikad gora kompbinacija...

Dosta bolje izgleda u 30fps, čak je i igrivo zbog motion blura, ali sam prebacio na 60 i neću više menjati.

Definitivno su dali besplatni upgrade za PS4 na PS5 verziju, ali svakako nek potvrdi neko s foruma ako je odradio to

Definitivno su dali besplatni upgrade za PS4 na PS5 verziju, ali svakako nek potvrdi neko s foruma ako je odradio to
Ajd' da ponovim pitanje (iako me sada to zanima samoteorijski jer sam u međuvremenu kupio PS4 verziju igre), da li je moguć "downgrade" PS5 verzije igre na PS4 verziju?

Ako nije, to je mega LOL, jer platiš tu verziju igre 10 baksa više i još nije cross-gen, tačnije možeš je koristiti samo na PS5 konzoli, dok su npr. običnu klot PS4 verziju praktično izjednačili sa deluxe verzijom jer može na obe konzole, i to za 20 baksa manje u odnosu na deluxe verziju (jedino što imaš jedan početni autfit manje (jer u preorderu dobijaš jedan dopunski autfit i na klot PS4 verziji) i nemaš digitalna knjižicu koja je svakako već dostupna za DL u mračnim vodama).

Mislim da to ne može.

U Deluxe dobijaš obe verzije pa možeš da igraš kad koju hoćeš, a kad se uradi upgrade sa PS4 na Ps5, mislim da nemas više pristup verziji za četvorku.

Ljudi meni bas iritantno njeno novo lice, stvarno ne kapiram zasto su ga menjali.
Ajd da je u prvom delu neka silikonjara napumpana nasminkana , nerealno da izgleda u apokalipsi,
nego bila sasvim obicna simpaticna devojka, sad mi malo lici na polu muskarca. (u licu)
Sta vi kazete?

Poslednja izmena:
Ajd' da ponovim pitanje (iako me sada to zanima samoteorijski jer sam u međuvremenu kupio PS4 verziju igre), da li je moguć "downgrade" PS5 verzije igre na PS4 verziju?
Sve igre koje imam a imaju paralelno i PS4 i PS5 verziju mi daju mogucnost da biram koju zelim da igram/downloadujem. Npr. Uncharted Lost Legacy, Metro Exodus, Control Ultimate etc, I HZD mi isto dozvoljava tako da mislim da ipak moze.

Ljudi meni bas iritantno njeno novo lice, stvarno ne kapiram zasto su ga menjali.
Ajd da je u prvom delu neka silikonjara napumpana nasminkana , nerealno da izgleda u apokalipsi,
nego bila sasvim obicna simpaticna devojka, sad mi malo lici na polu muskarca. (u licu)
Sta vi kazete?

To je da bi kupio treci gde gde ce biti prelepa 😂

Igrao sam skoro 2 sata na debelom PS4 i zadovoljan sam.Mada u ta dva sata je tutorijaj još nema pristupa otvorenom svetu, video sam tri nove vrste životinja. Naravno ventilator duva ali slušalice na glavu pa neka ukućanima duva koliko hoće meni ne smeta. Što se tiče lica meni je isto. Ali ja ne pridajem pažnju takvim stvarima.

Odradio sam ja. Bez problema, samo sto sam morao opet jutros da skidam celu verziju.

Mislim da to ne može.

U Deluxe dobijaš obe verzije pa možeš da igraš kad koju hoćeš, a kad se uradi upgrade sa PS4 na Ps5, mislim da nemas više pristup verziji za četvorku.
Nisi u pravu.
Kao i za sve ostale cross gen igre nalozi se mogu podeliti na tri dela, i ovu HZD:FW igru verzija za PS4 mogu igrati:
  • nosilac PS5 verzije (dakle mora odraditi upgrade na PS5),
  • nosilac PS4 verzije (dakle mora ostati na PS4 verzji, tj. ne sme odraditi upgrade na PS5), i
  • gost koji može igrati na PS4 ili PS5 kako hoće.

Ja zato kupujem gost naloge (bar dok ne nabavim PS5) jer pružaju najviše mogućnosti, naravno ukoliko ti nisu bitni trofeji (a meni nisu).

Isto važi i za deluxe verziju.

Moje pitanje je da li se isto to može odraditi za HZD:FW verzija za PS5, što je izvodljivo samo ako je moguće uraditi downgrade na PS4 (a to nije još niko potvrdio da može)?

Zato sam napisao da je verzija za PS5 osakaćena u tom slislu, a da deluxe digitalna verzija ne pruža ništa više u odnosu na klot PS4, osim ako ne želiš da daš 20USD za još jedan outfit više i elektronsku manual knjižicu.

Nisi u pravu.
Kao i za sve ostale cross gen igre nalozi se mogu podeliti na tri dela, i ovu HZD:FW igru verzija za PS4 mogu igrati:
  • nosilac PS5 verzije (dakle mora odraditi upgrade na PS5),
  • nosilac PS4 verzije (dakle mora ostati na PS4 verzji, tj. ne sme odraditi upgrade na PS5), i
  • gost koji može igrati na PS4 ili PS5 kako hoće.

Ja zato kupujem gost naloge (bar dok ne nabavim PS5) jer pružaju najviše mogućnosti, naravno ukoliko ti nisu bitni trofeji (a meni nisu).

Isto važi i za deluxe verziju.

Moje pitanje je da li se isto to može odraditi za HZD:FW verzija za PS5, što je izvodljivo samo ako je moguće uraditi downgrade na PS4 (a to nije još niko potvrdio da može)?

Zato sam napisao da je verzija za PS5 osakaćena u tom slislu, a da deluxe digitalna verzija ne pruža ništa više u odnosu na klot PS4, osim ako ne želiš da daš 20USD za još jedan outfit više i elektronsku manual knjižicu.
Čekaj, nosilac odradi upgrade igre na PS5 a ostalim nalozima lagano ostaje verzija s četvorke da igraju na PS4?

Ok, priznajem da nisam to nikad probao i bio sam ubeđen da ne može, nekako mi nije logično da Soni dozvoljava da imaš dve verzije igre po ceni jedne odjednom. Nisam izgleda još pohvatao skroz kako funkcioniše to deljenje igara jer ga baš retko praktikujem.

Da li igrate u 30 ili 60 FPS ? Probao sam oba moda i grafika je primetno bolja u 30 ….ali posle prvog dela u 60 nešto nisam zadovoljan igranjem u 30…možda ću se posle par sati naviknuti :D

Niko nije podelio još uvek, pa da doprinesem:

Da li igrate u 30 ili 60 FPS ? Probao sam oba moda i grafika je primetno bolja u 30 ….ali posle prvog dela u 60 nešto nisam zadovoljan igranjem u 30…možda ću se posle par sati naviknuti :D
Na ps4 ili ps5?
Na ps5 nema bitne razlike koliko me oci sluze. Ne vredi zrtvovati 30 fpsa razlike

Aloy je preslatka, sta znam...

Uhvatio sam danas pola sata da odgledam intro filmic i odradim prvu "misiju" i utisci su pozitivni.

Mozda se ja tripujem ali okruzenje mi je bas agresivno za oci, ne znam kako da se bolje izrazim. Sve je sareno i sve sljasti i pocele su oci da me bole brzo (poredjenja radi prethodna dva dana sam igrao GoW 2x4h :D bez problema). Ima na to uticaja i vidljiv blur kada se razgleda okolo.. Ne vidim bitnu razliku u okruzenju izmedju performance i graphic moda, ali je na 30fps neigrivo.

Varijanta sa penjanjem skoro svuda je super, kao i grapling hook. Ista je fora sa povlacenjem/obaranjem prepreka kao na primer u Tsushimi, jedino sto trigger feedback nije toliko intenzivan..

Igracu jos kad klinac zaspi veceras pa pisem dalje utiske :)

Na ps4 ili ps5?
Na ps5 nema bitne razlike koliko me oci sluze. Ne vredi zrtvovati 30 fpsa razlike

Na Ps5…. Igram na 55” tv sa jedno 2,5 m udaljenosti …prebacio sam i ja ipak na 60 FPS … neću vise da se mučim razlika je prevelika u fluidnosti, iako se gubi na kvalitetu slike

Na ps4 ili ps5?

Ma da, u faci mešavina Red Sonje i Kristijana Ronalda sa onom vilicom širokom pola metra... :(
Još od nastavaka Tomb Raider-a nisam video ovoliki fail u dizajnu glavne junakinje.

Odigrao sam za sad uvod i sad pauza dok ne pređem TLOU2.

Utisak mi je da su pomalo zas.ali borbu jer je izbegavanje prilično neučinkovito u smislu da robot "koriguje" svoju putanju u skoku i malo te potkači makoliko da čekaš pravi i poslednji trenutak da izbegneš njegov napad.

Takođe opisi robota, njihovih mana i njihov vizuelni prikaz u notebooku su veliki downgrade u odnosu na prvi deo (kakav je ono 3D prikaz kad možeš robota da vidiš samo iz dva ugla kao da je 2D slika)...

Pojedini pejzaži ne deluju uverljivo i siromašni su detaljima (grad).

Ostalo mi je ok...

Na PS4 slim radi pristojno, čak brže učitava nego TLOU2, ali fakat je da su view distance prilično osakatili.

EDIT:
Čekaj, nosilac odradi upgrade igre na PS5 a ostalim nalozima lagano ostaje verzija s četvorke da igraju na PS4?

Ok, priznajem da nisam to nikad probao i bio sam ubeđen da ne može, nekako mi nije logično da Soni dozvoljava da imaš dve verzije igre po ceni jedne odjednom. Nisam izgleda još pohvatao skroz kako funkcioniše to deljenje igara jer ga baš retko praktikujem.
Da.
S tim da gost može da igra i PS4 i PS5 verziju zavisi koju konzolu ima, a drugi nosilac je "zakucan" za PS4.

Ma da, u faci mešavina Red Sonje i Kristijana Ronalda sa onom vilicom širokom pola metra... :(
Još od nastavaka Tomb Raider-a nisam video ovoliki fail u dizajnu glavne junakinje.
Kazes igras tlou sta onda da kazes za Abby 😭

Pitanje je redosled skidanja prvo igru skida nosioc ps5 uloguje se na nalog pusti download i izloguje se igra sa svog naloga primarnog, zatim nosilac ps4 (mora ostati na ps4) koji uradi isto kao nosilac ps5, i na kraju gost koji mora da igra sa tog naloga.
Da li je dobar redosled brat, drugar i ja hocemo da kupimo igru ?

Redosled skidanja nije bitan.
Jedino što će gost će biti "izbačen" sa naloga (i iz igre ako u tom momentu igra), čim neko od nosilaca uđe na njega. Zato je preporučljivo da nosioci uđu na nalog tek toliko da stave igru da se skida, zatim se odmah izloguju i uloguju na svoje primarne naloge i potom više ne ulaze na gost nalog, pa iz tog razloga ima smisla taj redosled što pišeš. Takođe mislim (nisam 100% siguran) da sa naloga može ići samo po jedan download u isto vreme što praktično znači da drugi i treći čekaju prvog da skine igru, pa onda treći čeka drugog, dakle ne može više istovremenih downloada sa istog naloga na različite konzole.

@dzavi Abby je isto tenak samohod 😂, ali nju i ne znaš drugačiju, ovu nagrdiše od prvog dela...

Poslednja izmena od urednika:
Naravno mora se uzeti verzija za ps5 i ps4 da bi mogla da se deli na 3 korisnika.
Takodje me interesuje ako se uzme ps4 verzija nadogradi na ps5 moze li da se deli na 2 korisnika ?

Igrao sinoc par sati na PS5 i mom setup-u . Presao prvo poglavlje tj. borbu sa onom zmijom i vratio se u Meridian. Probao i rezoluciju i performanse.
Gubi se na kvalitetu slike, ali mi je u dinamicnim scenama mnogo lakse da igram sa vecim framerate-om, jer se na vecoj dijagonali bas primeti "drop".

Pogotovo u sceni brobe sa onom zmijom, gde okolo gore vatre, leti kamenje a i ona (zmija) je velika sa velim brojem poligona.

Sto se price tice, zaintrigiran sam, vrlo. Ali moram da primetim ono sto su ljudi vec ovde pisali - muskobanjasta je Aloy. Ima jake crte lice. I dok smo pre 15-20 god. imali igre gde su se developer-i trudili da narpave sto idealniju figuru i lik zene (90-60-90, lice Odri Hepburn), danas imamo ove. Sto mi ide na ganglije...

Zvuk je bas dobro uradjen. To je velik plus. Obozavam taj direkcioni audio, kada tacno cuejm iz kojeg ugla mi neko prica ili prilazi...

Naravno mora se uzeti verzija za ps5 i ps4 da bi mogla da se deli na 3 korisnika.
Takodje me interesuje ako se uzme ps4 verzija nadogradi na ps5 moze li da se deli na 2 korisnika ?
Pa tako sam i ja mislio, da ako uradis tu nadogradnju da verzija nece vise raditi na cetvorci. Ali verovatno je prvo instaliraju preostala dvojica pa tek onda PS5 nosilac odradi upgrade za sebe.

Svako na svojoj konzoli radi upgrade kako hoće, osim PS4 nosioca koji ne sme da radi upgrade.

Možemo o ovom pisati na temi "šta znati pre prvog paljenja" da se ne spamuje ovde.

Elem, na dodge tokom borbe i "varanje" robota koji volšebno koriguje putanju u skoku, niko nema primedbe?

Stealth kill je i dalje OP.

Vrh Dno