Šta je novo?

Horizon: Forbidden West

Jel ja nesto ne vidim u Horizon igrama ili šta? Deluju mi igre kao teletabis Tomb Raider. Ili je posle Witcher 3 i Souls igara sve totalno besmisleno igrati za nas matore.
Vidim novi GoW su us#ali sa narrative gameplay 🤮, ugasio posle 1h, a state GoW sam obrnuo bar 3x

Pazi, u poređenju s Witcherom 3, sve drugo su teletabis igre, nemoj W3 da ti bude merilo :)

Takva igra je napravljena tad i nikad više jer za mnogo manje uloženog truda mogu da se uzmu čak i veće pare uz dobar marketing.

Jel ja nesto ne vidim u Horizon igrama ili šta? Deluju mi igre kao teletabis Tomb Raider. Ili je posle Witcher 3 i Souls igara sve totalno besmisleno igrati za nas matore.
Vidim novi GoW su us#ali sa narrative gameplay 🤮, ugasio posle 1h, a state GoW sam obrnuo bar 3x
GoW 4 je takođe teletabis na kvadrat igra... Ja se trenutno teram da je pređem po prvi i (hvala bogu) jedini put iz jedno trećeg nateravanja, iako mi je na HDD PS4 već sigurno tri godine.
Idi ovde, povuci ono, donesi ovo... Side questovi, odnosno oni favours quests (ili kako ih zovu) preglupi...

Slažem se da je HZD 1 isto bio tragikomičan quest sistem, a u HZD:FW će verovatno biti i gore, ali je u HZD (za razliku od GoW4) bar svet bio open world pa je tu bilo podosta zabave sa živuljkama mimo questova ako skreneš sa puta.

Tako da to nam je što nam je...

Izboricemo se valjda nekako sa ovim smecem.

Elem, meni zauzima malo manje od tih 98gb?

Što se tako negativni? Baš se omatorilo :)
Slažem se da HZD nije savršen ali to nam je trenutno "creme de la creme" što se SP gaminga tiče bez tendencije da bude bolje. *** mi smo odrasli na drugačijem konceptu igara bez interneta bez i držanja za ruke.
Jedna pozitivna stvar. Sad na kraju radnog dana, kad pozavršavam sve obaveze uzmem džojstik, zavalim se u fotelju upalim nešto na fazon HZD, GOW, Uncharted-a legne mi ko budali šamar.

Pogledao sam DF klip, deluje da je iskoriscena puna snaga novog sonia. Ko zna da li cemo do pojave PS6 videti nesto naprednije.

Odlicna je vest, da ljudsko oko gotovo sigurno nece primetiti razliku izmedju graphics i performance moda.

Svidja mi se i trajnost igre. Sa biranjem opcionih Zadataka, kako ja to obicno radim, garantovanih 50ak sati.

I danas se secam komentara iz Screenfun casopisa, kako je Zero Dawn najlepsa igra, ne samo na konzoli.
Mozda je tada bilo preterivanje (mada...), ali mislim da sada sumnje nema. Forbiden West je gotovo zasigurno najlepsa video igra.

Uf, nadam se da ćemo mnogo naprednije videti, ipak je konzola tek krenula, stvarno imam velika očekivanja u narednih par godina :)

Bice tehnickih boljitaka. Na polju ponasanja vegetacije uvek ima mesta za napredovanje npr. Vidim da to recimo nije savrseno u Forbiden Vestu.

Ali sumnjam da cemo videti cistije teksture i lepsu igru overall. Draw distance nema mrlje na abnormalnim zumovima.

Gledam klip malopre, a na suncu se vide one "nevidljive" dlacice na obrazima nasoj glavnoj junakinji Ejloj. Van pameti.

Sledeci korak da vidimo nesto lepse ce sacekati sledecu generaciju po mom misljenju.

Cekaj da Insomniac izbaci naredne dve igre tokom ove generacije. :)

Izaci ce Horizon 3 samo za PS5 i izgledace jos lepse, uopste ne sumnjam u to.

Sto vise developeri rade na nekoj konzoli, mogu da je iscede i izvuku nesto dodatno.

Sony ima tih timova na pretek koji mogu da izvuku sve iz jedne konzole!
Guerrilla, Santa Monica, Insomniac ali po meni najbolji Naughty Dog.

Jedva čekam da igre iz ovih studija ne budu više cross gen!

Sony ima tih timova na pretek koji mogu da izvuku sve iz jedne konzole!
Guerrilla, Santa Monica, Insomniac ali po meni najbolji Naughty Dog.

Jedva čekam da igre iz ovih studija ne budu više cross gen!
Ma imaju deset puta više korisnika PS4 nego korisnika PS5 konzola, čak sam se iznenadio dok sam gledao neki chart iz jula prošle godine gde je u tom mesecu broj prodatih novih PS4 i PS5 bio skoro identičan (malo više u korist PS5).
Dok se to ne izniveliše biće skoro sve igre cross gen.

Elem, moja opaska je bila da su GoW i HZD pretendovali da budu neki vau nikad viđene igre, a i jedna i druga "vode igrača za ruku". Uncharted nikad nije pretendovao tako nešto, to je igra strogog scenarija i od njega to i ne očekujem, zato mi je taj serijal bolji od obe pomenute. SORRY ZA OFF.

Naravno i HZD: FW uz sve mane će se igrati kao što sam igrao i prvi deo u ilupao 70tak sati, samo da za FW dočekam trećeg člana na nalogu. :)

Moj se komentar odnosi na open world pre svega. To nisam napomenuo. Da cemo tu tesko videti nesto bolje narednih godina.

A da cemo vidjati lepse linearne igre , ili igre tipa pomenuti Spiderman, sigurno da hocemo i da ce ih biti. Veci je manevarski prostor za napraviti nesto jos bolje u igrama koliko toliko zatvorenijeg tipa.

Lepo su sve optimizovali...

Videh neka okvirna poređenja između PS4 i PS5 verzije, ali čekam da Digital Foundry izbaci svoje poređenje.

U međuvremenu, pregledah razne recenzije, podsetih se priče iz prvog dela i nestrpljivo čekam disk sa igrom u petak. Odlučio sam se za fizičko izdanje. 😃

Iskreno, ovo stvarno odlično izgleda i za četvorku. Doterali su ga izgleda do same granice performansi.

S druge strane, jedva čekam da krenu da malo forsiraju peticu, ko zna šta će ona sve moći da izvuče kad ovo ovako dobro može da izgelda na četvorci.

Pričali smo već, ništa od toga sve dok imaju desetostruko više korisnika PS4 nego PS5.

Nego ova optimizacija pokazuje šta se sve može uraditi i iskoristiti HW star 10 godina, te koliko je sva ova zezancija oko neštašice i cena PC HW (grafičke, sad i hdd) prenaduvana.

Gejmerima bi svanulo kad bi se svaki developer trudio oko optimizacije igre jer ne bi bilo potrebe za konstantnim zanavljanjem preskupog HW.

@marko_ns to sto se tebi ne svidja ne znaci da je smece vec da preferiras drugaciji tip igara. Ja sam za da se covek drzi onog sto voli a ne da experimentise i posle pljuje :) kao ja sa Sekiro a samo sam je upalio 😂

I onda u tekstu vidis da od toga verovatno nema nista jer je ukupna cifra previse niska za takve grupne tuzbe :)

Nema nista od tuzbe. Oni koji su se zaleteli su ispaljeni, oni koji su malo sacekali nisu. Mozda daju neki bonus vaucer eventualno i to je to.

A mislim, ispaljeni za 10 dolara. Ne kažem ništa, definitivno nije fer i jajare su, ali ko ima 70 dolara za igru, sigurno se neće osiromašiti ni za tih 10.

A i ja mislim da će im na kraju vratiti tu razliku na nalog, to bi bio jedini ispravan potez i od sad nema free upgrade i to je to

Prvi put sam uradio preorder fizičke igre. Da li prodavnice obično šalju igre dan ranije, da bi disk stigao na dan izlaska igre?

Mozda je i on napravio gresku, skinuo je samo misleci da mu je i instalirana...

Nazad
Vrh Dno