Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Ja se i dalje lomim sta uzeti posle S24U, mada mi cena na oglasima za HM7P deluje primamljivije za sada😁

Ja se i dalje lomim sta uzeti posle S24U, mada mi cena na oglasima za HM7P deluje primamljivije za sada😁

Ja sam uzeo Honora i iskren da budem prezadovoljan sam. Jeste totalno drugačiji UI ali evo navikao sam se posle 11 godina Samsunga. Pre svega sam ga kupio zbog izgleda, Jako mi se sviđa sam izgled telefona (nosim ga bez maske) pa i zbog ergonomije. Što se same kamere tiče meni se dopada kako radi i kad zumiram sliku da vidim. Par stvari su mi bolje na Samsungu a to je npr uradiš skrinsot u galeriji na Samsungu zapamti i adresu sajta (ja sam to non stop koristio) Honor toga npr nema. Takodjer nema meni sa aplikacijama nego su sve na početnom ekranu (naravno možeš napraviti foldere što sam na kraju i uredio). I tako tih par sitnica. Ali gde je Honor bolji je otključavanje samog telefona. Što licem što otiskom prsta. Onda ima praćenje lica kad gledaš nešto on rotira ekran gde tebi odgovara, zvučnici su woow. Generalno telefon je vrhunski i nećeš pogrešiti. Sve manje i manje mi Samsung nedostaje. I da brzo punjenje. Honor podržava 100w. Ja nemam od 100 ali imam od 66w i to leti, napuni se dok "trepnes".

I da još jedna bitna stvar. Prvi put mogu slikati psa u pokretu dok trci a da nije zamućena fotografija. Samsungu je to decenijska mana.

Na oglasima 900e HM7P a S25U 1100e, odlicne cene za pocetak🙂

Da li ima negde opcija da iskljucim onaj confirm button posle uspesne face id verifikacije? Prilikom placanja preko G pay-a kad prislonim karticu na citac prvo mi se pojavi opet confirm button, mora da potvrdim pa jos jednom da prislonim na citac. Znaci smeta mi taj dodatni korak 🙆
Ovo i meni pravi problem i nervira do duse na HM5P ali mislim da je resenje isto ako se neko bolje razume neka nam pomogne.
Hvala

S obzirom da ne traži nikakav vid konfirmacije pri face ID otključavanju uređaja, vjerovatno je to neka stvar na relaciji Google - Kinezi. Ili, s obzirom da face ID radi fenomenalno i uopšte ne mora da se gleda u telefon pri otključavanju, moguće da je i u tome stvar, da je zamišljeno da se obrati pažnja na ekran telefona i da se potvrdi transakcija kako ne bi dolazilo do neželjenih.

@dulic993
Mislim da AI forsira svakako posle x30, moguće u manjoj mjeri nego kad se upali AI zoom opcija, probaću pa javljam.

Poslednja izmena:
S obzirom da ne traži nikakav vid konfirmacije pri face ID otključavanju uređaja, vjerovatno je to neka stvar na relaciji Google - Kinezi. Ili, s obzirom da face ID radi fenomenalno i uopšte ne mora da se gleda u telefon pri otključavanju, moguće da je i u tome stvar, da je zamišljeno da se obrati pažnja na ekran telefona i da se potvrdi transakcija kako ne bi dolazilo do neželjenih.

@dulic993
Mislim da AI forsira svakako posle x30, moguće u manjoj mjeri nego kad se upali AI zoom opcija, probaću pa javljam.
Hvala al jsa sam malo je reci odusevljen fotkama. Jos je na forum upload bio, znaci da je veci kvalitet na original. Kapa dole

Hajde i ja da ostavim par rečenica 😀
Posle 10 dana korišćenja ovog telefona malo je reći da sam oduševljen. Poslednji put sam bio tako pozitivno iznenđen još kod modela Samsung Note 3. 😀
Ovo mi je prvi primarni Honor telefon koji koristim, pre kupovine sam bio skeptičan i eto, odlučio sam se za prelazak na ovaj model prventsveno zbog manje cene u odnosu na S25U, a i pokloni koji su išli uz njega nisu izgledali loše
Što se tiče samog telefona, čista perverzija. Moram da napomenem da sam pre kupovine direktno upoređivao ovaj model sa S25U, u prodavnici, bez onih prikačenih uređaja na leđima telefona protiv krađe, i u tih 5 min sam bio siguran da ću kupiti Honor. Ekran na ovom telefonu je fantastičan, daleko da je na S25U nešto vidno lošiji, ali meni lično taj ekran ne prija oku. Ovaj na Honoru mi deluje mnogo prirodnije, življe, dok mi je na Samsungu delovalo kao da držim neku igračku, opet kažem, lično mišljenje. Na suncu se sve jasno vidi, postoji mala refleksija ali vas nikako neće ometati u radu. Kod baterije mi je bitno da ne moram da ga punim više puta u toku dana. Ovaj telefon dopunim ujutru dok se spremam za posao (+-20min) i to traje ceo dan, ujutru padne na oko 30%. Brzina punjenja takođe odlična, dok se spremam napuni se do 100% (punjač 100W). Kamere takođe odlične, sviđa mi se što su unapredili macro mode a i onaj Harcourt u portret modu daje super fotke. Zoom boli glava! 😀 Video me iznenadio, jer mi do sada nijedan video nije bio tako dobar kao na iPhone-u, nije ni ovaj sada, ali je dosta blizu. Stvarno nemam nikakve zamerke. Lepo mi leži u ruci, uzeo sam providnu silikonsku maskicu jer sam hteo da se vidi ona Lunar shadow boja. 😀
Ne znam, još uvek tražim mane ovom telefonu, javiću ako ih nađem. 😅

Ako vam se čini (kao i meni) da sagovornika lošije čujete u situacijama napolju, gdje je buka u okolini - isključite AI Privacy Call, mislim da za sada ne radi dobar posao, popraviće to vjerovatno. AI Privacy Call bi trebao da spriječi "rasipanje" zvuka kad pričate sa nekim telefonom a u situacijama kada ste u nečijem okruženju, međutim to ne radi dobro u niti jednoj situaciji kojoj sam testirao a rezultira da smanjuje zvuk na slušalici.

Hajde i ja da ostavim par rečenica 😀
Posle 10 dana korišćenja ovog telefona malo je reći da sam oduševljen. Poslednji put sam bio tako pozitivno iznenđen još kod modela Samsung Note 3. 😀
Ovo mi je prvi primarni Honor telefon koji koristim, pre kupovine sam bio skeptičan i eto, odlučio sam se za prelazak na ovaj model prventsveno zbog manje cene u odnosu na S25U, a i pokloni koji su išli uz njega nisu izgledali loše
Što se tiče samog telefona, čista perverzija. Moram da napomenem da sam pre kupovine direktno upoređivao ovaj model sa S25U, u prodavnici, bez onih prikačenih uređaja na leđima telefona protiv krađe, i u tih 5 min sam bio siguran da ću kupiti Honor. Ekran na ovom telefonu je fantastičan, daleko da je na S25U nešto vidno lošiji, ali meni lično taj ekran ne prija oku. Ovaj na Honoru mi deluje mnogo prirodnije, življe, dok mi je na Samsungu delovalo kao da držim neku igračku, opet kažem, lično mišljenje. Na suncu se sve jasno vidi, postoji mala refleksija ali vas nikako neće ometati u radu. Kod baterije mi je bitno da ne moram da ga punim više puta u toku dana. Ovaj telefon dopunim ujutru dok se spremam za posao (+-20min) i to traje ceo dan, ujutru padne na oko 30%. Brzina punjenja takođe odlična, dok se spremam napuni se do 100% (punjač 100W). Kamere takođe odlične, sviđa mi se što su unapredili macro mode a i onaj Harcourt u portret modu daje super fotke. Zoom boli glava! 😀 Video me iznenadio, jer mi do sada nijedan video nije bio tako dobar kao na iPhone-u, nije ni ovaj sada, ali je dosta blizu. Stvarno nemam nikakve zamerke. Lepo mi leži u ruci, uzeo sam providnu silikonsku maskicu jer sam hteo da se vidi ona Lunar shadow boja. 😀
Ne znam, još uvek tražim mane ovom telefonu, javiću ako ih nađem. 😅
Po tvom mišljenju gde su bolje kamere HM7 ili S25U?

Po tvom mišljenju gde su bolje kamere HM7 ili S25U?
Što se fotografije tiče Honor pravi jasnije fotografije kad je nešto u pokretu. Macro mode mi se više sviđa na Samsungu. Zoom i portret po meni bolji na Honoru. Noćni mode nisam mogao da uporedim.
Video skoro pa identičan, na Samsungu sam primetio manja trzanja (ništa strašno) ali je takođe na Samsungu malo bolje odrađen onaj prelazak na drugu kameru prilikom zumiranja i videu.
Kad se sve sabere i oduzme, više mi odgovara sklop kamera na Honoru, za mene su bolje kamere na HM7P u odnosu na S25U, što ne znači da je za svakoga tako. 🤓

E da jel stigao nekom tablet i zvučnik? Ja sam se prijavio i dobio e-mail da je sve uredu i da će isporuka biti najkasnije do DVA Meseca?😱. Ja ću za to vreme i zaboraviti.

Koliko sam vidio ovdje se iz fabričke app za kameru ne mogu skenirati QR kodovi ili ja nešto griješim? Instalirao sam posebnu app za tu namjenu ali je Samsung mogao to fabrički pa mi je zaista bilo praktično to.

U gornjem levom uglu imaš opciju za scan QR koda.
Aaaa hvala ti, ja totalno zaboravio na to da je tako bilo i na Huawei dok sam imao i sad uopšte nisam obratio pažnju. Hvala ti 😁

Ne mora da se ulazi u kamera apk.
Poveces prstom na dole, pojavi ti se prozor kao na slici onda klikneš na ikonicu koju sam uokvirio na fotografiji. 1000108511.jpg

Kod mene je upaljena opcija da se spušta notifikacijski i kontrolni centar kad povučem prstom na početnom ekranu tako da mi to ne izlazi. Ma u suštini bitno mi je da ne treba posebna aplikacija, a to sa ulaskom u kameru nije frka. :)

Jasno samo sam ja to ugasio jer me nerviralo na ekranu 😂

Kakva je situacija sa notifikacijama? Vidim na Magic 5 i 6 strani kažu da kasne i da stižu tek kad se otvori Viber na primer. I jel ima double tap to lock/wake? I sad tek videh da 6 ima jaču bateriju od 7.

Poslednja izmena:
Stižu normalno, na svim aplikacijama. Ima double tap to wake, mislim da nema za lock.

Na petici sve radi instant. Za kakljucavanje moze da se stavi widget, pritisneš dugme i zaklhucas

Viber je smece od app, nema to veze sa Honor-om😅 Na Poco F1 sam imao problem sa notifikacijama na Viberu, cak su mi zamenili telefon u servisu i dali mi novi i opet je imao problema. Sada radi dobro na S24U, koristim Viber samo zbog posla, inace bih ga davno obrisao😁

Da i to velika vecina. Samo kazem da Honor za to nista nije kriv, meni je Viber solidno radio i na H20P i na HM5P ali umeo je da zabrlja posle update-a🙂

Nazad
Vrh Dno