Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Zavisi kako testiraš, sta slikaš itd. Taj Versus kanal jedino slika onu lepu ženu i to je best case scenario za iPhone, koji i tu gubi sada od Kineza. Vivo je ubedljivo najbolji telefon-kamera 2025, pa onda Oppo, Honor, Huawei pa tek onda Apple, Samsung i Xiaomi Ultra.
Xiaomi Ultra je ubjedljivo najgori u tim testovima.
Kao da ne mogu softveraki kvalitetno podržati Leica rad.

Steta to Xiaomi ima losu optimizaciju, inace su odlicni uredjaji. Honor je vec druga prica, HM7P je sveukupno dobar telefon.

Steta to Xiaomi ima losu optimizaciju, inace su odlicni uredjaji. Honor je vec druga prica, HM7P je sveukupno dobar telefon.
HM7P je dobar telefon, ali kamera ipak nije na nivou flagship uređaja, ma koliko pojedini YTB recezenti to tvrdili.
Sveukupno je najbolji kineski Android telefon. Ali cijena je previsoka.

HM7P je dobar telefon, ali kamera ipak nije na nivou flagship uređaja, ma koliko pojedini YTB recezenti to tvrdili.
Sveukupno je najbolji kineski Android telefon. Ali cijena je previsoka.
Smatram da nisi u pravu, pogotovo ako licno nemas taj telefon u ruci ali dobro...Sto se cene tice ici ce dole to svakako...

Stigla mašina u moje ruke. Utisci su za sad ok. Koristim uporedo iPhone i 7 pro pa utisci su pomešani. Javljam još utiske nakon par dana a za sada noćne slike bolje na iPhone ali to je sve na strani oštrine kada se zumira slika.

Stigla mašina u moje ruke. Utisci su za sad ok. Koristim uporedo iPhone i 7 pro pa utisci su pomešani. Javljam još utiske nakon par dana a za sada noćne slike bolje na iPhone ali to je sve na strani oštrine kada se zumira slika.
Ima iPhone svojih prednost, ali "night photos" nisu to.

Zato sam i uzeo da probam pa se lično uverio a ne da čitam šta ti ili neko drugi napiše kao i yt 😉
Prva slika je sa Honor a druga sa iPhone 16pro 6x na oba tel.
Pa da cujem sta je čitljivije?

Prilozi

• IMG_20250127_185214.jpg
    IMG_20250127_185214.jpg
    140 KB · Pregleda: 164
  • IMG_2258.jpeg
    IMG_2258.jpeg
    171.6 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Zato sam i uzeo da probam pa se lično uverio a ne da čitam šta ti ili neko drugi napiše kao i yt 😉
Leva slika je po meni bolja. Doduse obe su oskrnavljene u kvalitetu pri upload-u na forum. Generalno po meni...To su oba telefona zverke i svaki ima neki svoj segment u kojem je bolji... U zdravlje da te oba sluze...To je najbitnije...

Ostavi neke utiske o bateriji, mene to vise zanima😁

Umem i ja da napravim lošu formu sa iPhone-om namerno, bez brige. Vec 5 godina koristim Huawei i Honor telefone, znam kameru "u dušu" a poslovno imam uvek i iPhone od 2018.

Evo Magic 5 Pro night mode, 10x zoom, znaci daleko od idealne situacije.

IMG_20250127_224002.jpg

Naravno kad poredis babe i zabe a ne 2 zadnja modela.

Uporedne slike Magic 7 Lite, Magic 7 Pro i Oppo Find X8 Pro, sva tri na automatik

Honor Magic 7 Lite https://dodaj.rs/image/tT747u
Honor Magic 7 Pro https://dodaj.rs/image/tT76bp
Oppo Find X8 Pro https://dodaj.rs/image/tT7ev5
Honor magic 7 lite je ovde nekonkurentan i njega bih izuzeo jer telefon nije iz istog cenovnog ranga. Drugo Honor magic 7 pro neko je vec dobio a neko treba da dobije azuriranje koje donosi jos dodatna poboljsanja kamere... U svakom slucaju su sva 3 telefona odlicna i gadjaju odredjenu grupu kupaca...

Meni kad gledam sa telefona i na prvu loptu deluje ista/slicna slika na sva 3 modela.

Milan8500 - samo napred sa ovim testovima.

Bilo bi dobro da vidimo poredjenja M7 lite sa ova 2 flagship-a (ili jednim od njih) u jos scenarija, pa da se u praksi vidi razlika izmedju kamera (jer verujem da ce vecini raditi posao i Lite model, a i prosek korisnici cesto pucaju pare za skuplje modele jer su kao eto ''kamere drasticno bolje", a u realnoj ulotrebi nece ni videti razliku (i dalje pricam o prosecnom korisniku koji bi da ima "sto bolju" kameru)

Meni kad gledam sa telefona i na prvu loptu deluje ista/slicna slika na sva 3 modela.

Milan8500 - samo napred sa ovim testovima.

Bilo bi dobro da vidimo poredjenja M7 lite sa ova 2 flagship-a (ili jednim od njih) u jos scenarija, pa da se u praksi vidi razlika izmedju kamera (jer verujem da ce vecini raditi posao i Lite model, a i prosek korisnici cesto pucaju pare za skuplje modele jer su kao eto ''kamere drasticno bolje", a u realnoj ulotrebi nece ni videti razliku (i dalje pricam o prosecnom korisniku koji bi da ima "sto bolju" kameru)

M7 lite i M7 Pro su vezani i ne mogu da ih pomeram, ali napravicu jos jednom ovakav shot za mesec dva kad budu azurirali softver na M7 Pro, mislim da moze definitvno jos bolju fotku da izvuce..

Da li je neko uspio osposobiti da rade punom snagom i gornji i donji zvučnik kada se gleda neki video zapis u landscape režimu? Neprijatno sam se iznenadio kad oborim telefon i samo donji zvučnik radi, gornji minimalno. Kad je telefon uspravan oba zvučnika rade punom snagom.

Kod mene na mom HM 7 pro radi zvuk savrseno i jednako na oba zvucnika i kada je uspravno i kada je vodoravno okrenut.... Mozda si negde neka podesavanja cacnuo pa imas taj problem...U svakom slucaju reset telefona ako nista drugo ti mora pomoci... Ovo je jedinstven slucaj. Pratim dosta i druge forume i niko se nije zalio na ovakav problem na ovom telefonu.

Uspio sam pronaći da je balans zvuka u podešavanjima pristupačnosti bio podešen na cca. 90% zvuka na desnom kanalu. I zato sam isto doživio i na Samsung Buds Pro slušalicama za koje sam prvo pomislio da u suštini nisu kompatibilne pa je to zbog toga. 😂 Eto dobro je znati ako ko napravi istu *******ciju kao ja 🤣

Dajte još utisaka, mislim da sam najbliži trenutno ovom Honoru, pa ga makar koristio i par mjeseci, počeo da me žulja A55 opasno... :) U suštini dosta koristim Android Auto koji dosta zna da optereti bateriju, vidim da je baterija kod EU "osakaćena" 5270 mAh < 5850 mAh, pa me baterija najviše i zanima? Onda kamere, jesu sredili kamere, trebao je izaći update koji se bavi baš kamerama, do sada što sam gledao po netu, blago je reći da sam bio razočaran istim.

Edit: Uzeo ga ipak, stići će mi popodne pa javljam utiske. Prevagnulo to što nisam imao Honor do sada, poslednji Huawei recimo koji sam imao je P10+ :) Posle toga je bio ili Samsung S serija ili iPhone 1x Pro sa mini izletima tipa kao sad A55 Samsung i prije neku godinu OnePlus Nord 2 :)

Poslednja izmena:
Ja sam koristio skoro sve modele iz Note serije i većinu modela S serije Samsunga, a prije Honora sam koristio S23 Ultra. Bio sam i prije u dilemi da pravim neku trampu za Magic 6 Pro jer sam na dosta stranica vidio da se vrhunski pokazao u svakom segmentu ali nisam ga mogao naći. Dilema mi je bila između S25 Ultra i Honor Magic 7 Pro, ali kad sam vidio da Samsung po meni ništa posebno ne donosi u odnosu na 2 generacije star telefon odlučio sam se za Honor. U svakom segmentu je daleko bolji, jedino nisam pretjerano oduševljen trajanjem baterije i to pogotovo kad vidim da neki korisnici imaju abnormalno veliku autonomiju. To kod mene nije slučaj iako sam ugasio 5G jer nemam potrebu za njim. Ono što svakako nadopunjuje to je nenormalno brzo punjenje baterije. Za auto imam originalni Samsung 45W punjač i puni super charge 45W max, znači od tipa 30% do 100% za 30ak minuta. Žena ima Honor 90 i 66W punjač koji je još brži, a planiram naručiti original 100W sa Amazona 😁 Kamera po danu je realno na svakom telefonu u današnje vrijeme dobra, ali ono po čemu se ova ističe je brzina okidanja pokretnih scena (govorim u odnosu na Samsung) i noćne fotografije koje daleko brže uhvati nego Samsung, a po mom ukusu i bolje. Otključavanje otiskom prsta je još brže nego na Samsungu, a face ID je nešto što je prosto nezamjenjivo na telefonu ove klase.

Konacno sam prelomio i porucio HM 7 Pro. Prelazim iz 🍎 tabora. Uz tel dolaze i ove Honor Earbuds Open. Valja li to cemu?

Nemam sa njima iskustva pa ne bi znao reći ali imam Galaxy Buds Pro prve generacije i podjednako dobro rade kao i na Samsungu uz skoro sve opcije (ekvalajzer, aktivno poništavanje buke, ambijentalni zvuk). Meni je dodatan plus što je telefon preko operatera ispao 900€, dok je Samsung 450€ više... A prodao S23 Ultra za 600€ 😁

Ja sam decenijski Samsung korisnik. I isto tako se odlučio da kupim Magic 7 pro. Prodao s24ultra a zadržao s23ultra. Upoređivao ih par dana i što se kamera tiče ne znam nisam pametan. Nekada honor nekada Samsung. Ali Honorova ergonomija telefona mi baaas prija (male šake imam) a piše da s23ultra i 7pro imaju istu veličinu ekrana. Onde gde sam se raspametio je face ID i ovaj njihov otisak je svetlosnu godinu ispred Samsunga. Sa lakoćom otkljucavam telefon i držim ga u ruci plus ne koristim maskicu jer je ona Lunar shadow gray boja PRELEPA 😍. Za sada sam prezadovoljan telefonom.
Nedostaje mi jedino kad odradim skrinsot na Samsungu sačuva adresu sa sajta a to nisam video da ima na Honoru.

Uzeo ga i ja juče, lunar shadow grey (no brainer bilo što se mene tiče, prelijepo izgleda, još i moćnije uživo) i prvi utisak je bio da je telefon dosta težak a u rukama bukvalno sapun. Ne bih se složio za ergonomiju, nemam ni ja velike šake ali mi je S24 Ultra nekako lakša bila za držanje u ruci, vjerovatno stvar navike, pod must mi je maskica za sada koje ovamo u PG nema ni za lijeka.

Inače, na prvu ovako, prezadovoljan, ekran savršen (za klasu bolji od S24U, to mi je odmah bilo evidentno). face id koji radi nestvarno, čak i ta baterija oko koje sam bio skeptičan je skroz ok, bilo kakvo maltretiranje da je u pitanju imam osjećaj da će izdržati od jutra do ponoći što je top. A ako i ne izdrži, tu je 100W (za sada nabavih 66W Honor punjač mada je i on dovoljan), pa se baterija dopuni prebrzo. Zvučnici baš ozbiljni, kvalitetni, ima i niskih tonova čak, baš ne pamtim bolje zvučnike na telefonu da sam čuo odavno, još od HTC-a M8... :) SD Elite radi fenomenalan posao, juče sam ga podešavao sigurno 3-4h, telefon jedva mlak da je bio a instalacija aplikacija ide nestvarno brzo. Kamere nisam probao još kako treba ali je odmah jasno da je to flagship nivo, za sada sam primijetio da i fokusira brže i okida od S24U koji sam prethodno imao.

Nemam zamjerki nikakvih ni na Magic OS, u suštini sve je tu, možda neke sitnice tipa ne može folder sa ikonicama da se obriše/razbije na klik već mora ikonica po ikonica iznutra da se briše. Eto glupost ali to mi je trebalo bukvalno samo kad sam upalio telefon, svakako kome smeta rješava bilo kojim launcherom. I druga stvar a tiče se AOD, volio bih kao na Samsungu da AOD radi kad ima novih notifikacija, kad nema da je ugašen. Ovdje nema te opcije, ima samo "tap to show" i da je non stop upaljen što mi nije rješenje mada testiraću koliko baterije "srče" onda.

Sve u svemu jako zadovoljan za sada, još samo masku da nađem brzo... :D E, da, dođe sa fabričkom folijom preko ekrana što je super.

Telefon kida kako je dobar.

Postavite screenshot upotrebe baterije kada budete mogli, nama koji razmisljamo o kupovini bi to bas znacilo🙂 Ja se i dalje lomim, za S25U ili ovaj, za sada mi baterija na S25U deluje dobro, ali bih dao i sansu HM7P koji je zaista super telefon.

Ja nisam merodavan jer na tom tel nemam Sim karticu. Za sad izguram oko 3 dana koriscenja kao drugi telefon.

Nazad
Vrh Dno