Skinut sa punjaca u 14:30, sot u u pola 10 je bio nepuna 4 sata a potrosio je 30% baterije.Nema veze, moze i bez kartice, cisto da vidimo koliki je SoT na 100% Wi-Fi🙂
Pa ja sam takodje razmisljao i cekao S25U i onda sam ukapirao da bi isplativije bilo uzeti S24U, u sustini isti fon + bluetooth olovka btw. meni ovaj S25U izadje kao downgrade. Al da ne skrecem sa teme. I onda iz principa + sto sam se na 🍏 navikao na face id odluka padne na M7P.Postavite screenshot upotrebe baterije kada budete mogli, nama koji razmisljamo o kupovini bi to bas znacilo🙂 Ja se i dalje lomim, za S25U ili ovaj, za sada mi baterija na S25U deluje dobro, ali bih dao i sansu HM7P koji je zaista super telefon.
Em 7mica ima manju bateriju em SD 8 Elite troši više struje nego SD 8 gen3.Skinut sa punjaca u 14:30, sot u u pola 10 je bio nepuna 4 sata a potrosio je 30% baterije.
To je 80% wifi ostalo podaci.
Recimo da ima 5-10% slabiju bateriju od šestice sto je i dalje vise nego dovoljno za od jutra do mraka koliko god ga maltretirao.
Em 7mica ima manju bateriju em SD 8 Elite troši više struje nego SD 8 gen3.
Možda misliš zato kaj je noviji al u stvarnosti to nije tako.SD 8 Elite je efikasniji od SD 8 Gen 3. Bitna je optimizacija UI, zato Samsung i Honor i imaju bolje rezultate od npr. Realme-a ili Xiaomi-a.
Punim je i ja naravno do 100% ali po podrazumevanim postavkama ukljucena je opcija Pametan kapacitet baterije i onda nemate pun potencijal i kada je napunite 100%.Ja se ne opterećujem baterijom i punim na 100%. Jedino što praktikujem radi očuvanja baterije je to da ga ne držim na punjaču nakon što se napuni, nego u par minuta skidam s punjača.
Izvini sto moram to tako da ti kazem ali nisi u pravu..Ucenje punjenja u smislu ako imas naviku da stalno punis bateriju uvece i ostavljas je tako, on to posle par punjenja prepozna i ako si npr stavio telefon na punjacbu 00h nocu a skidas ga tek u 5h ujutru on napuni do npr 80% bateriju i ispise da ce nastaviti punjenje u 4:30h i to je opcija Smart charge. Safe charging ili Bezbedno punjenje je opcija za one koji drze telefon non stop na punjacu da kada dodje do 100% on prekine punjenje i kada mu padne baterija na 95% kroz koriscenje on ponovo ukljuci punjenje i to radi u saradnji sa gore napomenutom opcijom. A smart battery capacity ili Pametan kapacitet baterije je opcija da bateriju nikada ne puni do njenog punog kapaciteta nego uvek nesto ispod i to bude oko 80-90% kapaciteta od oni 5270mAh.... Sliku iznad je bas neko postavio pa ispod svake od ovih opcija je to i napisano... Ako je ukljucena opcija Pametan kapacitet baterije i kad pokaze da je napunjen 100% on je napunjen ispod svog maksimlnog kapaciteta radi ocuvanja baterije.... Ali onda su ljudi u zabludi oko svog stvarnog kapaciteta....Mislim da koristi 100%, koliko vidim ovdje je u pitanju samo učenje rutine punjenja uređaja (ovo ima i na ostalim brendovima, Samsungu npr) pa kad napuni 80%, dozira punjenje do 100% u zavisnosti od toga je li se telefon ostavio preko noći da se puni ili je dnevna neka brza varijanta.
Što se druge opcije tiće "safe charging" isto i to ima kod konkurencije, zaštita od pregrijavanja baterije pa kad se tel napuni na 100% punjač se gasi sve do momenta kad baterija dođe na 95% kad se punjač opet pali i puni bateriju do 100%.
Jedan ciklus punjenja nije svaki put kada stavis telefon na punjac i napunis ga do 100% nego kada svi joni predju sa jedne strane na drugu i to se tada racuna kao 1 ciklus....Opcija za pametni kapacitet je definitivno to da ne puni do max kapaciteta samo što ne znam kako to produžava vijek baterije kad ću sa tim praviti veći broj ciklusa punjenja, ali vidjećemo. Ugasio sam samo to pq pratim.
Nije točno. Android 15 donosi jednu jako bitnu stvar po pitanju trajanje baterije. A to je adaptive refresh rate.Kamo srece da koristi 80% baterije ali nazalost nije🙂 Na rad telefona, najmanje ima uticaja A14 ili A15, vec dobar CPU i optimizacija samog UI. Realno i ovo su odlicni rezultati, SD 8 Elite za sada ima samo reci hvale sto se tice ekiasnosti i snage.
Evo možete zajedno krenut odavde;Korisničko uputstvo da prežuljaš najpre jer pričaš napamet...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari