Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Nema veze, moze i bez kartice, cisto da vidimo koliki je SoT na 100% Wi-Fi🙂

Nema veze, moze i bez kartice, cisto da vidimo koliki je SoT na 100% Wi-Fi🙂
Skinut sa punjaca u 14:30, sot u u pola 10 je bio nepuna 4 sata a potrosio je 30% baterije.
To je 80% wifi ostalo podaci.
Recimo da ima 5-10% slabiju bateriju od šestice sto je i dalje vise nego dovoljno za od jutra do mraka koliko god ga maltretirao.

Postavite screenshot upotrebe baterije kada budete mogli, nama koji razmisljamo o kupovini bi to bas znacilo🙂 Ja se i dalje lomim, za S25U ili ovaj, za sada mi baterija na S25U deluje dobro, ali bih dao i sansu HM7P koji je zaista super telefon.
Pa ja sam takodje razmisljao i cekao S25U i onda sam ukapirao da bi isplativije bilo uzeti S24U, u sustini isti fon + bluetooth olovka btw. meni ovaj S25U izadje kao downgrade. Al da ne skrecem sa teme. I onda iz principa + sto sam se na 🍏 navikao na face id odluka padne na M7P.

S24U je i dalje odlican i posle 9 meseci od kupovine, tu nema greske🙂 Imao sam HM5P ali nisam mogao da se naviknem na onu pilulu u levom uglu i zakrivljen ekran, pa sam ga prodao, ovaj HM7P pro mi deluje bas onako kao treba da bude, skoro pa ravan ekran pa mi cak i ova pilila izgleda lepo😁

Skinut sa punjaca u 14:30, sot u u pola 10 je bio nepuna 4 sata a potrosio je 30% baterije.
To je 80% wifi ostalo podaci.
Recimo da ima 5-10% slabiju bateriju od šestice sto je i dalje vise nego dovoljno za od jutra do mraka koliko god ga maltretirao.
Em 7mica ima manju bateriju em SD 8 Elite troši više struje nego SD 8 gen3.

To prosto nije tačno ? Odakle ti te informacije? Istina i činjenice su totalno drugačije.. evo ovde npr pogledaj power consumption op12 vs op13

Prilozi

• Screenshot_20250211-213054.png
    Screenshot_20250211-213054.png
    239.7 KB · Pregleda: 74
Realan/nerealan, u svim režimima Elite troši više struje od svog prethodnika. Kako je gore u usporedbi prikazano.

Valjda je bitan realan rad a ne neki testovi😅 Baterija duze traje na S25U (S24U i S25U imaju istu bateriju od 5000mAh).

Opet ti realan. Realno je to da u samom startu trosi vise energije i to ne možeš rijesit nikakvom optimizacijom. Drugo, uspoređivat samsung sa drugima koji ima posebnu inacicu SD Elite chipa je nerealno. I kod takvih testova oni koji to ozbiljnije rade navedu koliko je stara baterija kod lanjskog modela.

Vratimo se temi. Što se baterije tiče jako zadovoljan, jutros oko 07h skinuo tel s punjača, cijeli dan čačkao telefon, radio i u 5G modu i na WiFi, sad je na 37% i 5.30h SOT-a. Kameru sam danas malo više čačkao - prezadovoljan. Ovo je možda i najkompletniji tel što sam imao u zadnjih 5-6 godina, ne nalazim mu mane... :)

Realan rad je ono sto je jedino bitno, "patkometrija" je totalno nebitna. Uporedjivani su novi modeli sa istom 5000mAh baterijom.
Jos jedan dokaz da je efikasan SD 8 Elite, lagano ces do 0% imati 8h SoT sto je super.

To što ti tvrdis da je realan rad je samo još jedan test u nizu. Pogledaj ih 10 i svaki ce imat drugačije rezulatate. A isto tako da ne pričam o tome da S25U vrti Android 15 a S24U android 14. Toliko o realnosti.

Posto vidim da se povela tema oko trajanja baterije imam jedno pitanje... Da li ste u opcijama za podesavanje baterije iskljucili Pametan kapacitet baterije posto po podrazumevanim postavkama ta opcija je ukljucena i fakticki bateriju puni do 80% kapaciteta (ne do 80% napunjenosti nego kapaciteta) sto znaci da kada napunite telefon do 100% imate bateriju od oko 4200mAh radi duzeg veka baterije? Sta ste odlucili? Duzi vek baterije ili zelite pun kapacitet od 5270mAh?

Ja se ne opterećujem baterijom i punim na 100%. Jedino što praktikujem radi očuvanja baterije je to da ga ne držim na punjaču nakon što se napuni, nego u par minuta skidam s punjača.

Ja se ne opterećujem baterijom i punim na 100%. Jedino što praktikujem radi očuvanja baterije je to da ga ne držim na punjaču nakon što se napuni, nego u par minuta skidam s punjača.
Punim je i ja naravno do 100% ali po podrazumevanim postavkama ukljucena je opcija Pametan kapacitet baterije i onda nemate pun potencijal i kada je napunite 100%.

Sve default kod mene što se baterije tiče. Ako stvarno koristi samo 80% baterije onda je ista monstrouzna :)

1000000934.jpg

Vidiš nisam razmišljao ni posebno obraćao patnju na to jer sam uvijek mislio 100% i to je to. Ugasio sam opciju pametnog kapaciteta pa ću vidjeti kako se ponaša.

Mislim da koristi 100%, koliko vidim ovdje je u pitanju samo učenje rutine punjenja uređaja (ovo ima i na ostalim brendovima, Samsungu npr) pa kad napuni 80%, dozira punjenje do 100% u zavisnosti od toga je li se telefon ostavio preko noći da se puni ili je dnevna neka brza varijanta.

Što se druge opcije tiće "safe charging" isto i to ima kod konkurencije, zaštita od pregrijavanja baterije pa kad se tel napuni na 100% punjač se gasi sve do momenta kad baterija dođe na 95% kad se punjač opet pali i puni bateriju do 100%.

Kamo srece da koristi 80% baterije ali nazalost nije🙂 Na rad telefona, najmanje ima uticaja A14 ili A15, vec dobar CPU i optimizacija samog UI. Realno i ovo su odlicni rezultati, SD 8 Elite za sada ima samo reci hvale sto se tice ekiasnosti i snage.

Mislim da koristi 100%, koliko vidim ovdje je u pitanju samo učenje rutine punjenja uređaja (ovo ima i na ostalim brendovima, Samsungu npr) pa kad napuni 80%, dozira punjenje do 100% u zavisnosti od toga je li se telefon ostavio preko noći da se puni ili je dnevna neka brza varijanta.

Što se druge opcije tiće "safe charging" isto i to ima kod konkurencije, zaštita od pregrijavanja baterije pa kad se tel napuni na 100% punjač se gasi sve do momenta kad baterija dođe na 95% kad se punjač opet pali i puni bateriju do 100%.
Izvini sto moram to tako da ti kazem ali nisi u pravu..Ucenje punjenja u smislu ako imas naviku da stalno punis bateriju uvece i ostavljas je tako, on to posle par punjenja prepozna i ako si npr stavio telefon na punjacbu 00h nocu a skidas ga tek u 5h ujutru on napuni do npr 80% bateriju i ispise da ce nastaviti punjenje u 4:30h i to je opcija Smart charge. Safe charging ili Bezbedno punjenje je opcija za one koji drze telefon non stop na punjacu da kada dodje do 100% on prekine punjenje i kada mu padne baterija na 95% kroz koriscenje on ponovo ukljuci punjenje i to radi u saradnji sa gore napomenutom opcijom. A smart battery capacity ili Pametan kapacitet baterije je opcija da bateriju nikada ne puni do njenog punog kapaciteta nego uvek nesto ispod i to bude oko 80-90% kapaciteta od oni 5270mAh.... Sliku iznad je bas neko postavio pa ispod svake od ovih opcija je to i napisano... Ako je ukljucena opcija Pametan kapacitet baterije i kad pokaze da je napunjen 100% on je napunjen ispod svog maksimlnog kapaciteta radi ocuvanja baterije.... Ali onda su ljudi u zabludi oko svog stvarnog kapaciteta....
1000027636.jpg

Opcija za pametni kapacitet je definitivno to da ne puni do max kapaciteta samo što ne znam kako to produžava vijek baterije kad ću sa tim praviti veći broj ciklusa punjenja, ali vidjećemo. Ugasio sam samo to pq pratim.

Opcija za pametni kapacitet je definitivno to da ne puni do max kapaciteta samo što ne znam kako to produžava vijek baterije kad ću sa tim praviti veći broj ciklusa punjenja, ali vidjećemo. Ugasio sam samo to pq pratim.
Jedan ciklus punjenja nije svaki put kada stavis telefon na punjac i napunis ga do 100% nego kada svi joni predju sa jedne strane na drugu i to se tada racuna kao 1 ciklus....

Upravo si sam sebi odgovorio "veci broj ciklusa baterije" sto znaci baterija ce da traje umesto tipa 2 godine 2.5.

Veći broj ciklusa punjenja znači da je za isti period više puta punjena i samim tim je više "dotrajala". Meni uvijek računa puni ciklus kad god sam ga stavio ispod 40ak % i napunim do 100%...

Kamo srece da koristi 80% baterije ali nazalost nije🙂 Na rad telefona, najmanje ima uticaja A14 ili A15, vec dobar CPU i optimizacija samog UI. Realno i ovo su odlicni rezultati, SD 8 Elite za sada ima samo reci hvale sto se tice ekiasnosti i snage.
Nije točno. Android 15 donosi jednu jako bitnu stvar po pitanju trajanje baterije. A to je adaptive refresh rate.
Tak da sve to kaj ti tvrdis i baziras na nekim bezveznim youtube testovima nema veze sa stvarnošću.

Korisničko uputstvo da prežuljaš najpre jer pričaš napamet...

Nazad
Vrh Dno