Šta je novo?

Honor Magic V4 (V5)

Ja nisam to primetio. Uglavnom uvek isključi ekran kad ga približim licu. Mada imam dosta poziva (oko 850 za ovih 20 dana), pa sam možda i propustio ako se i desilo neki put.

Evo sada mi i krči slušalica , čs čujem a čas jako slabo čujem sagovornika
Razbiću ga
Urekoh ga

Pogledaj da li je uključeno AI privacy call. Ume to umanji jačinu tona na zvučniku do pričaš.
Accessibility - AI Privacy call.

Prilozi

• Screenshot_20250922_212528_com_android_phone_IntelligentPrivacyCallSetting.jpg
    Screenshot_20250922_212528_com_android_phone_IntelligentPrivacyCallSetting.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 34
Ko da krči takav je utisak , ne uvek ali često . Promenuo sam karticu za pozive , a i ovo ću da pogledam pa da vidim kako je kasnije . To mi je počelo da se dešava pre 2-3 dana . U pitanju je MTS e sim , sada sam prebacio pozive na A 1 sim karticu

Pa i nisam
Notifikacije ponekad zezaju
Krčanje prilikom razgovora povremeno , nervira me kada prilikom razgovora prekinem razgovor pritiskom obraza o slušalicu , kada mi se izrotira ekran i prekid razgovora mi dođe na obraz i često ga onda prekinem i pričam uludo . Ovaj problem nisam imao sa S 25 U
U petak ću ići da zamenim kartice imam A1 sim karticu i MTS e sim , mozda uzmem obe sim kartice da budu , pa da vidim kako će tada da bude prilikom razgovora sa novim karticama .
Telefon je brz , otisak i lice super brzo otključavaju , sa A1 bolje mi radi saobraćaj - razgovori i net . Kamera mi je ok , ne koristim je preterano . Oba ekrana su mi fenomenalna , jasno vidljiva i po najjačem suncu . Pisanje mailova i njihovo čitanje su mi super , gledanje video sadržaja isto super . Otvaranje ekrana malo teže mi ide , uvek mi frka da mi ne ispadne iz ruku kada ga otvaram 😅 , lepo mi leži u rukama . Lep je i više mi se sviđa od Folda . Viber zeza ko i na svakom drugom uređaju . Treba mi još vremena da ga bolje upoznam i otkrijem . Samsung S 25 Ultra je u rezervi , nisam ga prodao , tu je u rezervi .

Stigao neki update od 1.8GB. Tu je sada i Multi Flex sa tri aplikacije istovremeno. Verzija 9.0.1.155

Kako ste zadovoljni nakon malo duzeg koriscenja? Koje su prednosti a koje mane po vasem misljenju?

Telefon je odličan. Ako prelaziš sa One UI, trebaće malo navikavanja, ali ništa strašno, barem u mom slučaju. Ja bih voleo da prikaz notifikacija nije kao na iOS (kad prevučeš sa leve strane otvara notifikacije, a sa desne strane control panel), već bar da postoji izbor, pa kako ko želi.
Malo sam se bojao notifikacija, u smislu da ne kasne i sl., jer sam imao neka loša iskustva pre 10tak godina sa Huawei/Honor telefonima, ali na V5 nemam nikakvih problema u tom smislu.
Magic OS je dobar i brz, odlično drži aplikacije u memoriji, tako da sve radi fluidno. Multitasking je takođe odlično urađen. Baterija je jako dobra, za mene pravo otkrovenje posle S23Ultra koji opet ima sasvim solidnu bateriju. Često sam potcenjivao brzo punjenje, pa tek sada vidim koliko je to dobra stvar.
Ono što ima samo One UI (ili nisam mogao da nađem zamenu) su pojedine "Bixby Routines", npr. gde sam imao izbačnu ikonicu na ekranu, koju kad pritisnem aktivira se "do not disturb", ekran postane crno-beli (da ne zaboravim da isključim taj mod), i telefon odbija sve pozive uz automatsko slanje predefinisane SMS poruke. To konkretno nisam uspeo da podesim na Magic V5, kao ni na iOS kada sam pokušao da korsitim iPhone (mada nisam ni očekivao da je to moguće na iOS), pa verujem da je samo One UI opcija.
Android auto radi kako sam i navikao, odnosno kao što je radio i na S23Ultra. Dakle radi sve OK u ~95% slučaja, ali u onih ~5% da bi se sve povezalo moram da restartujem telefon, ugasim/upalim automobil. E sad, može biti neki problem i sa Audi softverom na drugoj strani. Čitao sam na netu da je mnogo ljudi prijavilo sličan problem prilikom povezivanja između Android auto i Audi sistema.
Olovku još nisam nabavio, planiram krajem godine, pa ću onda i to da isprobam.
Sledeće nije mana telefona, već našeg društva generalno; jedan deo kolega ili poznanika bude jako radoznao kada vidi da je preklopni telefon u piutanju, sve dok im ne kažem da nije Samsung. Na reč Honor, radoznalost naglo splasne :) Tako da, kome je bitno da ostavi "wow" efekat, obavezno Samsung Fold, bar dok Apple ne izbaci svoj Fold; jer onda ni Samsung neće više biti "wow" :ROFLMAO:
O kamerama ne mogu nešto mnogo; ali za mene su sasvim dobre. Mislim da je bitno da se uključi "Natural" mod za fotografisanje da bi prirodnije izgledale. Nisam imao nikakvog problema ni sa S23Ultra u tom smislu. Poredio sam ih 1:1 dok sam imao oba telefona kod sebe i mogu da kažem da je to meni sve jako slično - sasvim dobro.
Primetio sam da je LED lampa (blic) na Magic V5 znatno slabija u odnosu na S23Ultra.

Na kraju, mogu da kažem da u momentu kada sam odlučivao koji telefon da kupim (Fold7 ili Magic V5), bio sam spreman da platim 400eur više za Fold7 256GB da je imao veću bateriju (čak bih im i podršku za olovku oprostio). Najviše sam se bojao kako ću se snaći sa Magic OS posle toliko godina korišćenja OneUI.
Sada, posle mesec dana korišćenja Magic V5, ne bih bio spreman da platim ni 1eur više na neki Samsung Fold, ukoliko po mom mišljenu i za moje potrebe nije objektivno napredniji od Honor preklopnog telefona.

Poslednja izmena:
Apsolutno se slažem sa svim navedenim, na osnovu iskustva sa v2 gde je suštinski sve isto samo je to na v5 unapređeno tako da je još brže i fluidnije.
I meni je nakon prelaska sa Samsung Ultre najviše nedostajao Bixby routines i pošto nisam uspeo naći ništa slično navikao sam se i na korišćenje telefona bez te opcije.
Što se tiče olovke, kupio sam Honor Choice Pencil koja na Honor Pad 10 radi savršeno ali ne radi na v2 tako da pretpostavljam da neće raditi (ili bar neće raditi kako treba) ni na v5, zbog čega trebaš uzeti u razmatranje Honor Magic 3 olovku koja sigurno radi sa v5 ali je i triput skuplja sa cenom od oko 100 evra.

Ja bih kupio u toj zvaničnoj i ne bih previše razmatrao neke druge upravo iz razloga što traži isključivo Honorovu olovku.

Ja sam mislio da u zvaničnoj Honor radnji uzmem tastaturu, jedino mi je nepoznanica da li ću u Kinu do kraja godine ili tek krajem februara iduće godine.

Zanimljivo, Honor Choice nikako neće da radi sa v2 ali zato običan stylus se konektuje i radi iako ne radi baš najbolje ali ipak radi.

Da se upisem, V3 radi kao sat evo vec 4ti mesec skoro, do te mere da ne bih nikako ni Fold7 mogao a za V5 nema nikakve potrebe jer su i format i opcije koje nudi po meni apsolutno ok i ne vredi doplate.

Cudo napravili sa ovim telefonom, ko nekad Gugl sa Nexusima ili Poco F1, doduse jeste da je to dosta skuplje i premium sve nego tada ali stvarno su napravili da traje

Jedno pitanjeKo je uz telefon dobio i ovaj wireles punjač jel jos nesto uz njega dobio , kao neki adapter ili slično ?

Tako sam i ja dobio iz A1
Ali sam na you tube video neki adapter na koji se prikljuci pa zato sam pitao .
Ovo što si ti slikao i jasam isto tako dobio .
Fon mi je super .

Ne znam to... Uglavnom, na onaj od 100w što ide u zid, na njega možeš i telefon direktno da puniš, bez bežičnog.

Danas mi stigla kevlar maska sa Alija. Mogu reći da izgleda jako dobro i jako prijatan osećaj u ruci. Ima i lepo odrađen gornji deo zaštite oko ekrana.
U odnosu na originalnu masku, nema prsten koji se otvara kao stalak. Cena je bila oko 35eur, ali se nisam razočarao.

Prilozi

• IMG-e6f512acfc1a2a45f69db1eb825ee31a-V_edit_170661362479219.jpg
    IMG-e6f512acfc1a2a45f69db1eb825ee31a-V_edit_170661362479219.jpg
    180.6 KB · Pregleda: 22
  • IMG-d293edf91e36342001bbcd73de1cf2a6-V.jpg
    IMG-d293edf91e36342001bbcd73de1cf2a6-V.jpg
    392.7 KB · Pregleda: 24
  • IMG-af163f8ba0d1bdc8165e67e4773d9744-V.jpg
    IMG-af163f8ba0d1bdc8165e67e4773d9744-V.jpg
    429.1 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20251009_170515.jpg
    IMG_20251009_170515.jpg