Šta je novo?

Honor Magic 8 Pro/Lite

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ocekivana cena, poskupljenje je 3k posto je prosle godine verzija 8/512GB bila 42k a 8/256GB je na pocetku prodaje bila na akciji, tj. bila je 30k.
Bice sigurno i neka akcija kada pocne zvanicna prodaja😃

Evo pojavio se u prodavnici na G ...ima kanda za odma ? Ne nalazim nigde nikakve poklone ni da je preorder pise na stanju.
1767713920335.png

Ne mogu vise da editujem pa "dodatak" iz druge radnje:

Honor Magic8 Pro​

Preorder promocija traje od 05.01.2026. do 08.02.2026. ili do isteka zaliha.

Uz kupljen Magic8 Pro korisnici ostvaruju pravo na HONOR Pad 10 i 365 dana besplatne zamene displeja i poklopca (HONOR Care+).

Da bi ostvario pravo na poklon, korisnik mora uspešno izvršiti registraciju na sajtu https://honorregistracijapoklona.rs, u periodu od 16.01.2026, a najkasnije 08.02.2026.

Zna li se šta kad će 8 mini, i da li će ga biti kod nas?

^ Zanima i mene, pitanje da li čekati ultru ili uzeti pro model. Ovo je odgovor od Honor Srbije. Na pitanje da li znaju nešto oko izlaska ultra modela

Prilozi

• Screenshot_20260108_151058_Gmail.jpg
    Screenshot_20260108_151058_Gmail.jpg
    99 KB · Pregleda: 105
"Unimpressive video quality under most conditions" 🙁

Video snimanje je i kod huawei telefona bilo unimpressive. Honor je ove godine napravio dobru stvar i malo odskočio sa kamerama u odnosu na ranije. Ono što je jača strana u tom kamera sistemu je telephoto kamera (hp9 senzor koji koristi i vivo x200 ultra). A ono što je slabija strana između ostalog jeste to video snimanje. Kod slika boje su standardno prenapucane, a po difoltu je podešen vivid (vibrant) režim na kameri. Što se tiče baterije, ne znam koliko se može verovati gsm areni. Ovo kažem iz razloga što su za honor 400 pro napisali da je skoro u svemu bolji telefon u odnosu na S25+. Iako uopšte ne gotivim samsung poslednjih godina, to mi je malo prejaka konstatacija. Na kineskoj verziji je baterija sigurno dobra (ali je i osteno veća), ali za evropsku verziju ostaje da se vidi. Gledao sam dosta ruskih recenzija gde se ovaj telefon (kineska verzija) poredi sa vivo x300 pro. I neki zaključak je da je vivo i dalje bolji kada su kamere u pitanju. A na strani honora je jači procesor, zvuk, možda za nijansu bolja baterjia u odnosu na vivo, kompaktnost u odnosu na magic 7 pro, vivo x300 pro, oppo find x9 pro i ostale 2025 flaghip telefone koji su glomazniji. Takođe po pitanju pwm-a magic 8 pro i honor 400 pro su daleko ispred konkurencije, face id skener itd..

Kamere opet ispod očekivanja u odnosu na moćan hardver. Detalji, teksture brljavi, ili kao da vidiš duplo, posebno telefoto kamera.
I ovde slični problemi, ali uz lošiji dinamički raspon.

Huawei, posle banovanja i sankcija, kao da više ne želi da napravi vrhunske kamere, bar ne na nekom Honor modelu.

Imam 7 pro, iskreno mozda bih uocio malu razliku u poredjenju njega i 8 pro.
Izgubilo je svaku smisao menjati telefon za generaciju ili dve.
Moje misljenje da se menja na 3 generacije kako bi se videla neka malo veca poboljsanja.
Bas sam usporedjivao Huawei p40 i magic 7 pro (glavna kamera,dnevni uslovi), vidi se da je 7 pro bolji, ali opet to je razlika u 5,6 generacija i ocekivao sam mnogo vise od Honora.

Imam 7 pro, iskreno mozda bih uocio malu razliku u poredjenju njega i 8 pro.
Moje misljenje da se menja na 3 generacije kako bi se videla neka malo veca poboljsanja.
Bas sam usporedjivao Huawei p40 i magic 7 pro (glavna kamera,dnevni uslovi), vidi se da je 7 pro bolji, ali opet to je razlika u 5,6 generacija i ocekivao sam mnogo vise od Honora.
Ja kad sam uzeo pro verziju 2022, ne menjam nista dok ne prodje 4 generacija. Ma da mi se cini da nema nekakvog velikog skoka uodnosu na telefon od pre 3, 4 godina. Unapredjenja ima ali su minimalna, pogotovo po pitanju kamera.

tako i ja kontam nеšto, 3-4 godine.
sad šesticu upoređujem sa osmicom, stvarno ne vidim razlog zašto bih menjao
u martu će da bude dve godine kako ga imam, apsolutno radi isto kao i prvog dana osim što mu je baterija osetno oslabila pa ću najverovatnije da promenim samo nju, a ceo uređaj za godinu-dve, ako poživi i ako bude imalo smisla

Upravo tako. Ako neko želi da se oduševi novim telefonom mora da sačeka 3-4 generacije. Nikako mi nisu jasna nerealna očekivanja nekih koji već od sledećeg modela očekuju da je puno bolji, pa im je kao proizvođač kriv što nije tako, a nemoguće je da bude tako. Možda je moglo nekad, ali ne sada.
A i realno, koji god telefon da mijenjamo sa novim on je često sasvim dobar i dan danas.

Ja ću pratiti ovo oko Magic 8 Pro jer me baš zanima, pa da možda u toku godine sa njim zamijenim Samsung S21+, sa kojim sam i dalje sasvim zadovoljan, ali baterija naravno nije više dobra, i previše se ljeti ugrije kada u autu koristim Android Auto, mada možda je to kod svih tako, ne znam. Uz to zanima me kako ovi novi telefoni rade sa kompresijom videa, pošto to radim prije slanja, a to ovde zna da potraje.

Ali po meni 1.200+ € za telefon je enormno previše. Mada to zavisi od plate 🙂. Ne znam šta bi se moglo očekivati sredinom godine sa cijenom. Ovde u BiH na oglasima Magic 7 Pro je sada najmanje oko 750 €.

Upravo tako. Ako neko želi da se oduševi novim telefonom mora da sačeka 3-4 generacije. Nikako mi nisu jasna nerealna očekivanja nekih koji već od sledećeg modela očekuju da je puno bolji, pa im je kao proizvođač kriv što nije tako, a nemoguće je da bude tako. Možda je moglo nekad, ali ne sada.
A i realno, koji god telefon da mijenjamo sa novim on je često sasvim dobar i dan danas.

Ja ću pratiti ovo oko Magic 8 Pro jer me baš zanima, pa da možda u toku godine sa njim zamijenim Samsung S21+, sa kojim sam i dalje sasvim zadovoljan, ali baterija naravno nije više dobra, i previše se ljeti ugrije kada u autu koristim Android Auto, mada možda je to kod svih tako, ne znam. Uz to zanima me kako ovi novi telefoni rade sa kompresijom videa, pošto to radim prije slanja, a to ovde zna da potraje.

Ali po meni 1.200+ € za telefon je enormno previše. Mada to zavisi od plate 🙂. Ne znam šta bi se moglo očekivati sredinom godine sa cijenom. Ovde u BiH na oglasima Magic 7 Pro je sada najmanje oko 750 €.
Neko kupi Nike trenerku od 10k, ili izađe u kafanu pa da 10-20k, pa mislim da je budala. Ja hoću da uzmem 8 pro iako imam s25u, tako sam i ja njemu budala... Elem, najviše zbog face unlock. Pretpostavljam da je na nivou ajfona, čekam još da neko izbaci dobar test

i previše se ljeti ugrije kada u autu koristim Android Auto

Nisam primetio da se greje sok se koristi android auto, ja koristim tako sto sam spojen preko blututa, a ne preko kabla.
Nije mi se grejao ni sluzbeni neki samsung a serija 2,3 god star.

Cena je kod vas jaka, ja sam u maju uzeo nov za 770e, a sad moze i za 700 kod nas nov da se nadje.
Imam platu koja je prilicno veca od te cifre sto si naveo, ali ja ne vidim poentu da dam toliko novca jer opet treba se porodica prehraniti, letovati, ziveti.
Ne osporavam nikog svako sa svojim novcem radi sta zeli, ali nisu mi bas najjasniji kad uzmu kes kredit (ne preko paketa, vec pravi kredit) obicno za najnovije ajfone 😀

Sad probao 8pro u Gigatronu, dosta lepše i lakše leži u ruci od s25u. Kamere probao na brzinu, na dve od dve slike se vidi lepa razlika u korist Honora. Prebacio sam slike preko quick share za pun kvalitet ako sme da se postavi link. Ove dve prikačene su x10

Prilozi

• IMG_20251202_095909.jpg
    IMG_20251202_095909.jpg
    224.5 KB · Pregleda: 73
  • 20260109_213451.jpg
    20260109_213451.jpg
    274.1 KB · Pregleda: 75
Pokloni u UK
1000100994.webp

Nazad
Vrh Dno