Šta je novo?

Honor Magic 7 lite

Meni se cini da ovaj VoLTE ipak trosi malo bateriju... A opet,mozda i nije tako posto se radi o samo par procenata vise u odnosu na prosecno prethodnih dana.Nisam siguran,ne mogu da procenim.Mada nije mnogo ni bitno,za 14 dana ima cela 3 ciklusa punjenja,sta bih vise?:)
Inace nisam nista aktivirao,samo sam ukljucio kod supruge i mene i sad posle razgovora pored njenog imena kod mene u listi poziva pise "volte".Jel to znaci da radi ili sta? Oboje smo Yettel.

Moze da se podesi. I poštuje. Mada zna da ugasi i ne pokrene posle restarta. Meni npr zepp app za xiaomi band gasi redovno notifications access I onda ispada kao da nije povezan a zapravo jeste. Mozda neki sigurnosni problem jer je pristup notifikacijama pipav teren za privatnost/sigurnost.
Ok posle restarta, to je mozda jednom mesecno, nego ovako svakodnevno da ne gasi ako je podeseno da ne gasi (ne samo notifikacije vec sadrzaj). Ne znam da li su ovi izlozeni u nekom demo/store modu ali ubiju sve cim se zakljuca.
I jel znas mozda da li Xiaomi punjaci (33 ili 67W) rade na Honor telefonima, jer i Honor i Xiaomi podrzavaju 11V 6A (ili 3A) i usb A na usb C kablove?

Sasvim pristojna za neko neobavezno fotografisanje (sem one sirokougaone,nju bolje da nisu ni stavljali :) ) Ali mislim da mu ipak to nije glavni prodajni adut. Inace ima lepo poredjenje na Noteboockcheck sa A55 i Note 14 pro +

Ok posle restarta, to je mozda jednom mesecno, nego ovako svakodnevno da ne gasi ako je podeseno da ne gasi (ne samo notifikacije vec sadrzaj). Ne znam da li su ovi izlozeni u nekom demo/store modu ali ubiju sve cim se zakljuca.
I jel znas mozda da li Xiaomi punjaci (33 ili 67W) rade na Honor telefonima, jer i Honor i Xiaomi podrzavaju 11V 6A (ili 3A) i usb A na usb C kablove?
Ne zna na sta tačno misliš kad kažeš sadržaj. Ali ako misliš da nastaviš sa aplikacijom tamo gde si stao, za to nisam siguran i zavisi koja app. Npr insta i sam osveži newsfeed pa ti sjebe gde si stao. Ja sam pogasio skoro sve, jer stalno prijavljuje da neke app troše mnogo u pozadini (tipa viber, WhatsApp...), pošto kod mene ne traje baterija dva/tri dana (sa načinom punjenja 20-80%). jedino bude 2dana kad napunim na skoro 100 pa trošim do 5-10%.
Što se tiče punjača verujem da bi radili jer ne vidim da su ista drugačiji i HONOR punjači. Čak i ako je Si-C baterija i one imaju litijum koliko sam skontao i ne zahtevaju neke posebne punjače.

Kupio u Lindi onu eksternu bateriju kako ono puni brzo ide do 4400mAh, imam dva punjaca Saomijeva jedan od 33 drugi od 67W valjda je 67, sa original kablovima i oni ne mogu da postignu ovu brzinu punjenja.
Telefon vidno sporije radi od zadnjeg apdejta, ar kroz neke aplikcije, primecujem kada se odrade animacije ili refresuje , moguce da je iz zbogtoga sto ga nisam restartovao jedno ndelju dana

Mozda se vremenom sazna za jos neki odgovarajuci ali trenutno izgleda samo sa originalnim Honor punjacem postize 66W...

Kupio u Lindi onu eksternu bateriju kako ono puni brzo ide do 4400mAh, imam dva punjaca Saomijeva jedan od 33 drugi od 67W valjda je 67, sa original kablovima i oni ne mogu da postignu ovu brzinu punjenja.
Telefon vidno sporije radi od zadnjeg apdejta, ar kroz neke aplikcije, primecujem kada se odrade animacije ili refresuje , moguce da je iz zbogtoga sto ga nisam restartovao jedno ndelju dana
Šaomi punjači neće da brzo pune honor/huawei telefone jer ne podržavaju njihov (PD) protokol punjenja. Puniće,ali sporo. Huawei punjači mogu da pune honor brzo jer koriste iste (PD) protokole.

Da, video sam posle da Xiaomi 11V/3A daje samo preko usb C a Honor preko usb A. Mozda onaj manji radi, tu i Xiaomi i Honor imaju samo usb A i daju 11V/3-3.2A?
Ne zna na sta tačno misliš kad kažeš sadržaj. Ali ako misliš da nastaviš sa aplikacijom tamo gde si stao, za to nisam siguran i zavisi koja app. Npr insta i sam osveži newsfeed pa ti sjebe gde si stao. Ja sam pogasio skoro sve, jer stalno prijavljuje da neke app troše mnogo u pozadini (tipa viber, WhatsApp...), pošto kod mene ne traje baterija dva/tri dana (sa načinom punjenja 20-80%). jedino bude 2dana kad napunim na skoro 100 pa trošim do 5-10%.
Pa to, da tipa Viber, WhatsApp, mail ostane u konverzaciji a ne da refresh-uje, ili FB u galeriji ili porukama, ajde newsfeed da osvezi to i ok ali ovo da ne ucitava ponovo ili vraca u inbox posle "budjenja", otkljucavanja i sl.

Xiaomi 67W GaN strujni adapter nikako ne puni sporo:

USB-A Honor kabl - 78 %/h
(21% - 60% za 30 minuta)

USB-C kabl - 102 %/h
(21% - 72% za 30 minuta)

U obe varijante Honor Magic7 lite prijavljuje Super Charge.

Da, video sam posle da Xiaomi 11V/3A daje samo preko usb C a Honor preko usb A. Mozda onaj manji radi, tu i Xiaomi i Honor imaju samo usb A i daju 11V/3-3.2A?

Pa to, da tipa Viber, WhatsApp, mail ostane u konverzaciji a ne da refresh-uje, ili FB u galeriji ili porukama, ajde newsfeed da osvezi to i ok ali ovo da ne ucitava ponovo ili vraca u inbox posle "budjenja", otkljucavanja i sl.
Meni su svi punjači sa uzb A ulazom na adapter.
Sto se mog iskustva tice ugl ostane u konverzacija. Jedino kad očistim recent app onda resetuje.

Meni se cini da ovaj VoLTE ipak trosi malo bateriju... A opet,mozda i nije tako posto se radi o samo par procenata vise u odnosu na prosecno prethodnih dana.Nisam siguran,ne mogu da procenim.Mada nije mnogo ni bitno,za 14 dana ima cela 3 ciklusa punjenja,sta bih vise?:)
Inace nisam nista aktivirao,samo sam ukljucio kod supruge i mene i sad posle razgovora pored njenog imena kod mene u listi poziva pise "volte".Jel to znaci da radi ili sta? Oboje smo Yettel.
Uključeni VoLTE (Voice over LTE) ne troši više baterije – zapravo, može čak štedeti bateriju u određenim uslovima.

✅ Zašto VoLTE može biti efikasniji:

Bez prebacivanja mreže: Klasični pozivi na 4G telefonima bez VoLTE-a se prebacuju na 3G/2G, što troši dodatno bateriju. Sa VoLTE-om telefon ostaje na 4G tokom razgovora.

Brže uspostavljanje poziva i bolji kvalitet zvuka.

⚠️ Kad VoLTE može više trošiti:

Ako si u zoni sa slabim 4G signalom, telefon se muči da održi VoLTE i to povećava potrošnju.

Ako operater ima lošu VoLTE infrastrukturu (retko ali moguće).

📌 Zaključak:

U većini slučajeva VoLTE ne povećava potrošnju baterije, a može je i smanjiti. Nema razloga da ga isključuješ – osim ako imaš konkretne probleme sa signalom.

Ok,uveren sam :) Ostavicu ga ukljucenim,ne trazi hleba...Ionako ne znam ni jel radi uopste,ne vidim neku razliku pri pozivu.

Nego,jel ok da punim 40-80? Negde sam procitao da je navodno dobro za bateriju da se ne prazni i ne puni do kraja a taman mi tih 40% ispadne dnevna potrosnja pa uz jedno punjenje dnevno nemam potrebe ni da idem iznad 80% niti da praznim ispod 40%...

Pozdrav ljudi treba mi pomoc oko Vibera...otac ima Honor x8c i ima problem da mu viber cesto ne javlja za poruke i pozive.U podesavanjima nasao opciju da zadrzi aplikaciju u pozadini i mislim da je ovo...Da li ostaviti na automatski ili odavrati nesto od rucnog podesavanja? Ili je neka druga opcija u pitanju.

Prilozi

• IMG-0e2e9ee9538b49c3ea788805e3fae7fb-V.jpg
    IMG-0e2e9ee9538b49c3ea788805e3fae7fb-V.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 24
Moz
Pozdrav ljudi treba mi pomoc oko Vibera...otac ima Honor x8c i ima problem da mu viber cesto ne javlja za poruke i pozive.U podesavanjima nasao opciju da zadrzi aplikaciju u pozadini i mislim da je ovo...Da li ostaviti na automatski ili odavrati nesto od rucnog podesavanja? Ili je neka druga opcija u pitanju.
Možda još smao da iskljuciš manage unused apps. Kad dugo držiš app pa ideš na app info.
Jer kad se ne koristi stalno app on je sma isključi. A i da je zaključaš na recent apps. Povučeš samo na dole. I u desnom gornjem uglu se pojavi katanac.

Prilozi

• Screenshot_20250601_233017_com_android_settings_InstalledAppDetailsTop.jpg
    Screenshot_20250601_233017_com_android_settings_InstalledAppDetailsTop.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 22
Poslednja izmena:
Ok,uveren sam :) Ostavicu ga ukljucenim,ne trazi hleba...Ionako ne znam ni jel radi uopste,ne vidim neku razliku pri pozivu.

Nego,jel ok da punim 40-80? Negde sam procitao da je navodno dobro za bateriju da se ne prazni i ne puni do kraja a taman mi tih 40% ispadne dnevna potrosnja pa uz jedno punjenje dnevno nemam potrebe ni da idem iznad 80% niti da praznim ispod 40%...

Mozda nije vezano direktno za model telefona ali na proslom mi se nije desavalo (istina i starija verzija browsera je bila) - Chrome mi ne prikazuje sve postove ovde na Benchmarku. Npr. vidim da je u temi zadnji post od clana X u vremenu tom i tom ali kad otvorim temu nema ga ili ponekad i obrnuto,pokaze mi da je zadnji post od clana Y a kad otvorim temu vidim jos jedan ili dva posle njega.Ili uopste ne registruje zadnjih jedan ili dva posta,vidim ih tek kada otvorim na PC.Jel to do nekog podesavanja browsera ili je do samog foruma ili su se neki gremlini uselili u Chrome?

Mozda nije vezano direktno za model telefona ali na proslom mi se nije desavalo (istina i starija verzija browsera je bila) - Chrome mi ne prikazuje sve postove ovde na Benchmarku. Npr. vidim da je u temi zadnji post od clana X u vremenu tom i tom ali kad otvorim temu nema ga ili ponekad i obrnuto,pokaze mi da je zadnji post od clana Y a kad otvorim temu vidim jos jedan ili dva posle njega.Ili uopste ne registruje zadnjih jedan ili dva posta,vidim ih tek kada otvorim na PC.Jel to do nekog podesavanja browsera ili je do samog foruma ili su se neki gremlini uselili u Chrome?
Probaj da izbrišeš keš aplikacije i pozatvaraš sve prozore, pa restart Chrome-a..
I da, obavezno ukini virtuelni ram (ukoliko ti je uključen)

Probao vec,izbrisao - ne pomaze.I dalje sve isto,evo npr trenutno ovde nema zadnja dva posta... A virtuelni ram na zalost ne moze da se iskljuci (ako govorimo o onom Honor RAM Turbo)

Ma nije to tolika smetnja da bih sve sredjivao ponovo,radije cu probati sa drugim browserom,FF ili mozda Opera...Vise me zanimalo zasto se to desava,jel do Chrome ili do samog foruma i imaju li drugi isti problem sa ovim ili bilo kojim drugim telefonom.

Možda si već pokušavao da deinstaliraš , restartuješ, pa ponovo instaliraš Chrome?

Ma nije to tolika smetnja da bih sve sredjivao ponovo,radije cu probati sa drugim browserom,FF ili mozda Opera...Vise me zanimalo zasto se to desava,jel do Chrome ili do samog foruma i imaju li drugi isti problem sa ovim ili bilo kojim drugim telefonom.
Meni se to desava kad nisam ulogovan.

Izgleda da je to resenje - nisam ni ja ulogovan na telefonu.Znaci do foruma je problem,odnosno do logovanja.Onda je reseno,hvala na pomoci

Neko je ranije primetio da korisnik koji nije ulogovan ,ne vidi naj novije postove.Znaci nema veze koji je telefon.

Nekoliko puta zaredom mi se desava da, kada mene neko zove, pricamo nekoliko sekundi i onda ga vise ne cujem. Kao da se ugasi zvucnik. Kada ja nazovem, nemam taj problem. To mi se desavalo sa vise razlicitih sagovornika, u početku sam mislio da on slučajno ugasi mikrofon, ali sada vidim da je do mene. Jel jos neko ima taj slucaj?

Mozda je problem sa mrezom tj. sa Volte ako je ukljuceno (onaj "one way audio" problem)?

Ne znam. Kod mene je taj Volte iskljucen od pocetka, i nisam imao problema. Ukljucio sam ga jutros, pa cu videti jel ima promena nekih. Desavalo mi se opet juce, i uglavnom samo kada mene nazovu.

Pojavio mi se onaj prikaz koraka na zakljucanom ekranu. Kako da to iskljucim, znam da sam nekada to iskljucila ali se ne secam kako? Niti znam zasto se pojavilo sada?

Kada me neko zove i hocu da prekinem razgovor, moram da kliknem na vrh ekrana u "notch" da bih usao u opcije za prekidanje poziva. Ima li podesavanje da normalno bude preko celog ekrana kada neko zove i da normlano prekinem, a ne da razmisljam da li se prekinula veza u pozadini?

Vrh Dno