Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Pazi, ja ti nisam prava osoba za to pitanje jer su mi šake kao lopate pa mi veća dijagonala ne predstavlja problem :) u principu nema neke razlike u odnosu na prethodni Redmi Note 12 Pro Speed, samo mi malo treba da se naviknem na curved display. Već sam pomenuo gore da je koža na poleđini izuzetno prijatna na dodir, deluje baš kvalitetno. Generalno, uređaj je ful kompaktan i elegantan, vidi se odmah da je klasa.

E sad, staklo na kameri će se verovatno ogrebati ako je ne zaštitim jer u džepovima stalno imam neki sitan metalni alat, zato gledam da kamera uvek bude okrenuta ka zidu džepa, displej već ima screen protector. Za kameru postoji zaštitno staklo, naručio sam, nadam se samo da neće uticati na kvalitet slika kada se postavi, ali videćemo.

Kupi onu masku sto ima poklopac za kameru i reseno. Ne bih ja lepio nista preko nje.

Gledao sam ga danas u Gigatronu. Moj utisak je da je 5 pro elegantniji i lepše urađen. Kamera mu je ogromna i baš štrči, imao sam utisak dok ga držim kao da mu je nešto zakačeno za leđa, nema onu finu liniju kao 5. Verujem da je sve super u njemu, ali meni lično je 5 pro dosta lepši.

@faxcool vazi, mislio sam da 12gb ide samo za 256gb, za ostale verzije 16gb.
Nek je srecno, pa bolji da promenis. 😁
Ocekujemo recenziju za oko dve nedelje kad sve dodje na svoje i taman ce da stigne abdejt o kome pricaju.

Ja sam se nadao da će biti 16/1TB kod nas, ali je izgleda China exclusive.

Gledao sam ga danas u Gigatronu. Moj utisak je da je 5 pro elegantniji i lepše urađen. Kamera mu je ogromna i baš štrči, imao sam utisak dok ga držim kao da mu je nešto zakačeno za leđa, nema onu finu liniju kao 5. Verujem da je sve super u njemu, ali meni lično je 5 pro dosta lepši.

Kod ovog modela je baš zanimljivo, ili se baš sviđa ljudima, ili im se ne sviđa uopšte, nema sredine. Lično, nisam imao m5pro pa nisam u stanju da uporedim. Uglavnom, nikad se nisam cimao oko fizičkog izgleda telefona, ne doživljavam ga kao modni detalj pa mi je svejedno. Bitno mi je da je displej kako treba, poleđinu mu ne gledam.

Pozdrav

Da li neko zna hoce li Xiaomi Mi 50W Wireless Charging Stand, raditi sa Honor Magic 6 pro telefonom.
Ili jos bolje ako neko zna koji bezicni punjac za pomenuti telefon.

I jedna mala digresija, a ujedno i kritika - baterija mi ne deluje toliko sjajno koliko su je nahvalili. Ne kažem da je loša, ali nije ništa posebno. Npr, preko noći zna da pojede ~10%. Ja sam na verziji 8.0.0.120, vidim da se neki hvale kako je to rešeno sa verzijom .127. Kod mene je nema još, videćemo da li će biti neke promene kada se bude pojavila.

Moguće da je KuCoin app uzrok, radi konstantno u pozadini i preko widgeta. Isključiću ga večeras i bacam na test.

Uopšte.
Jedino povećanje temperature sam primetio kada sam setovao telefon u delu kada je krenuo proces restoring settings sa google naloga, tad je skočilo sa 28 na 41 i nakon završenog backupa sve se normalizovalo.

Ma widget radio refresh na 30 sekundi, tu je išao drain, čak me je i opomenuo pre par dana, ali nisam obraćao pažnju.

Kao što rekoh, nema sredine - ili se ljudima dizajn baš sviđa, ili im se ne sviđa uopšte. Kako sa Pro, tako i sa Ultimate verzijom :)

Evo zanimljivog klipa gde je lik pokazao neke novitete u MagicOS 8.0, još je i odradio drop test, tri puta ga muški šinuo na pod :)

Probao sam samo AI opciju u camera aplikaciji, radi savim okej.

Peca ga je već uporedio sa S24U, mislim da je tu sasvim dobro pokrio sve što treba.

Inače, danas mi je ljosnuo na pod sa stola. Da nisam ćelav osedeo bih. Ali prošao bez tragova 🕶️

Poslednja izmena:
Probao sam samo AI opciju u camera aplikaciji, radi savim okej.

Peca ga je već uporedio sa S24U, mislim da je tu sasvim dobro pokrio sve što treba.

Inače, danas mi je ljosnuo na pod sa stola. Da nisam ćelav osedeo bih. Ali prošao bez tragova 🕶️
A kako rade ostale AI fuknkcije? Tipa ima li neka tastatura sa translejtom poput Samsung tastature na Samsungu?

Zanima me takodje opasno nocno slikanje kakvo je sa tim pokretnim otvorom blende?

Nemam Samsung telefon pa ne bih znao kako to funkcioniše na njemu, koristim samo Gboard, klasika.

Evo par slika iz rack-soba na poslu, to su najtamnije prostorije na objektu, a neke konkretne slike stižu čim se ukaže prilika.

Edit : bench radi kompresiju slika, ali suština je tu.

IMG_20240312_134108.jpgIMG_20240312_134234.jpgIMG_20240312_134243.jpg

Još jedan quick night mode test (babe i žabe, ali to mi je pristupačno ybg) :

Xiaomi Redmi Note 12 Pro Speed :

1000001843.jpg

Honor x8a

IMG-645b97d21119512de3d013ea40ffb6f0-V.jpg

iPhone 14

IMG-b063acea37c4a344e299acc6746d0231-V.jpg

Honor Magic 6 Pro

IMG_20240312_175007.jpg

Napomena samo - jedini izvor svetlosti u prostoriji je ekran laptopa.

Nazad
Vrh Dno