Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Svako po potrebi. Lično se ne bih više nikada vraćao na iOS (bio 4 godine na njemu), ipak ta sloboda na Androidu da mogu da povadim svašta od aplikacija, bloatware, root, instalacija apk van play storea, full customisation - to nema cenu. Kapiram da masi to nije bitno, ali onom ko jeste taj će morati da ode dalje od iOSa.

Videćemo šta dozvoljava honor sa magic os 8, čuo sam da ima neke limite, ali polako

Da li se zna nešto o dugovečnosti ove silikon-karbon baterije?
Da li su objavili detalje o softverskoj podršci?
Hardver im je sve bolji iz generacije u generaciju, osim ove čudne telefoto kamere, očekivao sam veći napredak što se tiče telefoto kamere.

@hsv.stoned
Slično sam i ja razmišljao, na kraju odjednom odlučim da kupim iP pa šta bude, i za 2 dana se naviknem na iOS.
Рекоше на Бенч рецензији, 4 године OS и 5 сигурносне закрпе.

Swipe for notifications ima i magic 6 lite ako mislimo na istu stvar. To je kada povucemo home screen na dole? Ako povucem sa leve strane gde je sat, dobija se ekran sa notifikaccijama od app. Ako povucem sa desne strane dobija se kontrolni centar. Ako se prica o tome, Honor to ima na lite modelu.

Prilozi

• Screenshot_20240307_042205.jpg
    Screenshot_20240307_042205.jpg
    32.3 KB · Pregleda: 109
  • Screenshot_20240307_042210.jpg
    Screenshot_20240307_042210.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 110
Swipe for notifications ima i magic 6 lite ako mislimo na istu stvar. To je kada povucemo home screen na dole? Ako povucem sa leve strane gde je sat, dobija se ekran sa notifikaccijama od app. Ako povucem sa desne strane dobija se kontrolni centar. Ako se prica o tome, Honor to ima na lite modelu.
Najpametnija stvar koju su vratili

Pretpostavljam da je @Spanjeli mislio na swipe bilo gde sa ekrana a ne samo iz ćoškova. Ne znam da li Magic 8 to donosi. Meni bi bar to značilo na ovolikom telefonu.

Swipe za notifikacije ima bilo gde na ekranu, upravo probao. Za kontrolni centar mora iz desnog coska. Pricam za Lite model posto njega posedujem ali verujem da ce i pro imati.

Na Beti postoji to, plus je i najavljeno iz više izvora. Ne vidim zašto bi ga stavljali u Beru, ako će ga ukloniti..

Stiglo.

1000001800.jpg

Ko je naručio u mtsu može da očekuje poziv.
Inače, zanimljivost jedna - kad su me zvali ponudili su mi i punjač, što bi dodalo +170 dinara na ratu. Kada sam otišao da preuzmem paket ispostavilo se da nude punjač od 66W, a ne od 100W, tako da sam odbio jer isti već imam.

Kreće njakanje.

Swipe za notifikacije ima bilo gde na ekranu, upravo probao. Za kontrolni centar mora iz desnog coska. Pricam za Lite model posto njega posedujem ali verujem da ce i pro imati.
To nije bilo na hm5p zato sam pomenuo, ako ima sada to je super.
Stiglo.

Pogledajte prilog 432295

Inače, zanimljivost jedna - kad su me zvali ponudili su mi i punjač, što bi dodalo +170 dinara na ratu. Kada sam otišao da preuzmem paket ispostavilo se da nude punjač od 66W, a ne od 100W, tako da sam odbio jer isti već imam.

Kreće njakanje.
Jel ima swipe for notifications bilo gde na ekranu? 😁

Stiglo.

Pogledajte prilog 432295

Kreće njakanje.
Nek je sa srećom! Kakva je ta koža u ruci?

mogu da ti kažem da je vrlo prijatna na dodir, deluje kvalitetno i izdržljivo, kao da mu nikakva maska nije ni potrebna, odaje utisak da je već zaštićen

edit : kad smo kod maske, ovu sam naručio pa ćemo da vidimo kakva je kad bude stigla
jedna od retkih koja ima grip sa strane, stara navika

Stiglo.

Pogledajte prilog 432295

Kreće njakanje.

Neka je sa srecom masina pa da cujemo utiske ovih dana i neko poredjenje ako budes u prilici sa nekim modelima.😀

na žalost nemam ni jedan drugi aktuelni flagship u ruci da bih mogao lično da odradim poređenje
na brzaka sam probao samo night mode u mračnim prostorijama na poslu, stvarno je magija šta radi, ali testiraću ga za vikend kad budem imao više lufta

na žalost nemam ni jedan drugi aktuelni flagship u ruci da bih mogao lično da odradim poređenje
na brzaka sam probao samo night mode u mračnim prostorijama na poslu, stvarno je magija šta radi, ali testiraću ga za vikend kad budem imao više lufta
Koji telefon si imao pre Honor Magic6 Pro?

Epa i ja sam rezervisao telefon u A1. Dodao sam ga na svoju tarifu i placam u kesu, tako da imam popust i ispada oko 990 evra sto je dobra stvar jer za sada na kupujemprodajem vidim samo 1 oglas i kosta 1200 evra.

Kad dodje do mene delim svoje utiske kakav je u poredjenju sa S23 Ultra.
Lestvica je visoko jer sam vec probao da predjem sa S23 Ultra na Pixel 8 Pro koji sam odlucio da saljem dalje nakon 2 dana 😃

Epa i ja sam rezervisao telefon u A1. Dodao sam ga na svoju tarifu i placam u kesu, tako da imam popust i ispada oko 990 evra sto je dobra stvar jer za sada na kupujemprodajem vidim samo 1 oglas i kosta 1200 evra.

Lestvica je visoko jer sam vec probao da predjem sa S23 Ultra na Pixel 8 Pro koji sam odlucio da saljem dalje nakon 2 dana 😃
Sta ti je najvise falilo na s23u, a sta na Pixelu?

Nesto mi deluje da ce ovaj Honor da ti legne u fulu, bas da cujemo review :)

Je li trenutno samo moguce online poruciti telefon ili je negde i izlozen da moze da se vidi uzivo u NS?

Brzinski test :

IMG_20240308_143023.jpgIMG_20240308_143026.jpgIMG_20240308_143029.jpgIMG_20240308_143032.jpgIMG_20240308_143041.jpgIMG_20240308_143051.jpgIMG_20240308_143058.jpg

x50 i x100 teško da će se koristiti ikada, ali ostalo je odlično

1000000638.jpgIMG_20240308_142042.jpgIMG_20240308_142045.jpgIMG_20240308_142050.jpgIMG_20240308_142107.jpgIMG_20240308_142119_1.jpg

Prilozi

• IMG_20240308_144124.jpg
    IMG_20240308_144124.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 50
  • IMG_20240308_143956.jpg
    IMG_20240308_143956.jpg
    132.4 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20240308_143959.jpg
    IMG_20240308_143959.jpg
    137.7 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:

Pa ne znam dali cete bas posle s23 ultra nesta fascinirati.😅

Maksimalni zoom je nebitan ovako slike deluju jako dobro sa dobrim prikazom.boja i detaljima.Valjalo bi da ukrstis koplja negde sa 14 pro max ili 15 i s23,s24.Ovde mi se cini zoom do 10x jako dobar iz ovih primera.

Poslednja izmena:
Ima kolega S23U, probaću da izvučem neku paralelu, mada je Peca pokrio to skroz kako treba.

I da, da se zna da call recorder sa kineske HM5 Pro verzije radi i ovde bez problema. Samo ne mogu da izvalim kako da podesim da automatski snima razgovore, mora ručno izgleda.

Ceka se veliki abdejt, prvenstveno za kameru i sistem.
@faxcool Verzije kod nas su samo 16/ 512gb ili..?

Evo da dodam i ja čisto kao reper izmedju Magic 5 i 6 Pro. Od 0.5 do 60x zoom
Nisu isti kadrovi ali vidi se da je telefoto bolji na novijoj verziji kod kolege koji prvi iznosi utiske o novom Honoru 🙂

Prilozi

• IMG_20240308_165746.jpg
    IMG_20240308_165746.jpg
    161.1 KB · Pregleda: 65
  • IMG_20240308_165752.jpg
    IMG_20240308_165752.jpg
    160.3 KB · Pregleda: 60
  • IMG_20240308_165757.jpg
    IMG_20240308_165757.jpg
    99.8 KB · Pregleda: 57
  • IMG_20240308_165805.jpg
    IMG_20240308_165805.jpg
    106 KB · Pregleda: 53
  • IMG_20240308_165817.jpg
    IMG_20240308_165817.jpg
    103.9 KB · Pregleda: 50
  • IMG_20240308_165826.jpg
    IMG_20240308_165826.jpg
    83.5 KB · Pregleda: 50
  • IMG_20240308_165836.jpg
    IMG_20240308_165836.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20240308_165958.jpg
    IMG_20240308_165958.jpg
    73.1 KB · Pregleda: 60
Sta ti je najvise falilo na s23u, a sta na Pixelu?

Nesto mi deluje da ce ovaj Honor da ti legne u fulu, bas da cujemo review :)
Pixel 8 Pro sam uzeo ubrzo nakon sto je izasao. Prvo iskustvo ocajno, moguce da su do sada to i ispeglali apdejtima ali konkretni problemi koje sam ja imao:
  • Telefon se greje nevidjeno u obicnom radu a ekstremno se greje dok je u aplikaciji za kameru (ne tokom snimanja, slikanja itd nego samo bivanje u aplikaciji)
  • Par puta se restartovao nakon sto se prikljuci na punjac (ne, nije bilo nikakvih apdejta ni sistema ni play servisa)
  • Tu i tamo bagovit sistem (npr slikam sliku i kada hocu da je otvorim direktno iz aplikacije za kameru - ne otvara je nego mora da izadjem pa odem u Photos app).
  • Generalno build quality, iako je lep nekako se oseca prelagano u ruci - mozda je to samo stvar moje navike jer je S23 Ultra osetno tezak jos ga nosim u nekoj nabudzenoj masci

Sve u svemu necu ja skoro prici Tensoru.

Na S23 Ultra nemam zamerki, smatram da je ovaj telefon najbolje sto smo dobili u proteklih par godina. Nekako bas ima svega taman i kako treba. Ono sto bih ocekivao da bude bolje na Magic6 Pro:
  • OneUI ima 0 fluidnosti, navodno ce biti poboljsane animacije u 6.1 ali opet sumnjam da ce to biti na nekom zavidnom nivou, ono sto sam za sada video o MagicOS deluje mnogo fluidnije.
  • Kamera u kucnom okruzenju: Ono sto sam primetio kod dosta telefona i reviewa vezanih za iste je da ili ih testiraju napolju pod dnevnim svetlom ili ih testiraju u studiju sa rasvetom od par hiljada evra. S23 Ultra je bas u ovom segmentu najslabiji, u sobi gde nije mracno a opet nije ni presvetlo (tipa imas jednu sijalicu) - slike ispadaju vidno losije.
Smatram da je ovo bas zbog te sredine tamnoce i svetline, npr night mode se ne pali automatski a ako ga upalis onda ispadne jos gora slika.
Naravno upotrebljive su slike i dalje nije sad nesto previse strasno samo moje zapazanje. Ako Honor ovde bude bar 1% bolji bicu zadovoljan.
- Ekran: Samsungov amoled mi je bio standard i mislio sam da nema boljeg. I sto se izgleda tice sve na mestu, boje itd.
ALI kada gledam u mrklom mraku u ekran oci mi gore, smanjim na minimum i to nekako bude okej ali onda ja ne znam sta se desi pa sam sadrzaj na ekranu bude slabo vidljiv. Znaci bukvalno ako ga smanjim da mi ne ubija oci - nista ne vidim, ako povecam do nivoa svetlosti koji mi odgovara da procitam nesto itd onda je prejako. Prosto nesto mi tu ne odgovara.
Honor videcemo kako ce se pokazati sa 4320Hz PWM Flicker Free Dimming ali eto ocekujem da ekran bude laksi na ocima.

U sustini ja sam planirao da cekam S25 Ultra ali prosto hocu malo da promenim Samsung a nikada nisam imao Honor pa sto da ne probam, u najgorem slucaju ga prodam ako mi se ne svidja i to je to.

Pixel 8 Pro sam uzeo ubrzo nakon sto je izasao. Prvo iskustvo ocajno, moguce da su do sada to i ispeglali apdejtima ali konkretni problemi koje sam ja imao:
  • Telefon se greje nevidjeno u obicnom radu a ekstremno se greje dok je u aplikaciji za kameru (ne tokom snimanja, slikanja itd nego samo bivanje u aplikaciji)
  • Par puta se restartovao nakon sto se prikljuci na punjac (ne, nije bilo nikakvih apdejta ni sistema ni play servisa)
  • Tu i tamo bagovit sistem (npr slikam sliku i kada hocu da je otvorim direktno iz aplikacije za kameru - ne otvara je nego mora da izadjem pa odem u Photos app).
  • Generalno build quality, iako je lep nekako se oseca prelagano u ruci - mozda je to samo stvar moje navike jer je S23 Ultra osetno tezak jos ga nosim u nekoj nabudzenoj masci

Sve u svemu necu ja skoro prici Tensoru.

Na S23 Ultra nemam zamerki, smatram da je ovaj telefon najbolje sto smo dobili u proteklih par godina. Nekako bas ima svega taman i kako treba. Ono sto bih ocekivao da bude bolje na Magic6 Pro:
  • OneUI ima 0 fluidnosti, navodno ce biti poboljsane animacije u 6.1 ali opet sumnjam da ce to biti na nekom zavidnom nivou, ono sto sam za sada video o MagicOS deluje mnogo fluidnije.
  • Kamera u kucnom okruzenju: Ono sto sam primetio kod dosta telefona i reviewa vezanih za iste je da ili ih testiraju napolju pod dnevnim svetlom ili ih testiraju u studiju sa rasvetom od par hiljada evra. S23 Ultra je bas u ovom segmentu najslabiji, u sobi gde nije mracno a opet nije ni presvetlo (tipa imas jednu sijalicu) - slike ispadaju vidno losije.
Smatram da je ovo bas zbog te sredine tamnoce i svetline, npr night mode se ne pali automatski a ako ga upalis onda ispadne jos gora slika.
Naravno upotrebljive su slike i dalje nije sad nesto previse strasno samo moje zapazanje. Ako Honor ovde bude bar 1% bolji bicu zadovoljan.
- Ekran: Samsungov amoled mi je bio standard i mislio sam da nema boljeg. I sto se izgleda tice sve na mestu, boje itd.
ALI kada gledam u mrklom mraku u ekran oci mi gore, smanjim na minimum i to nekako bude okej ali onda ja ne znam sta se desi pa sam sadrzaj na ekranu bude slabo vidljiv. Znaci bukvalno ako ga smanjim da mi ne ubija oci - nista ne vidim, ako povecam do nivoa svetlosti koji mi odgovara da procitam nesto itd onda je prejako. Prosto nesto mi tu ne odgovara.
Honor videcemo kako ce se pokazati sa 4320Hz PWM Flicker Free Dimming ali eto ocekujem da ekran bude laksi na ocima.

U sustini ja sam planirao da cekam S25 Ultra ali prosto hocu malo da promenim Samsung a nikada nisam imao Honor pa sto da ne probam, u najgorem slucaju ga prodam ako mi se ne svidja i to je to.
Znaci istina je sto se zale u S23 grupi da ekran brije oci...
Kakav je za dezanje u ruci? Jel tesko baratati sa jednom rukom? Kakvi su ti utisci po tom pitanju?

Kakav je za dezanje u ruci? Jel tesko baratati sa jednom rukom? Kakvi su ti utisci po tom pitanju?

Pazi, ja ti nisam prava osoba za to pitanje jer su mi šake kao lopate pa mi veća dijagonala ne predstavlja problem :) u principu nema neke razlike u odnosu na prethodni Redmi Note 12 Pro Speed, samo mi malo treba da se naviknem na curved display. Već sam pomenuo gore da je koža na poleđini izuzetno prijatna na dodir, deluje baš kvalitetno. Generalno, uređaj je ful kompaktan i elegantan, vidi se odmah da je klasa.

E sad, staklo na kameri će se verovatno ogrebati ako je ne zaštitim jer u džepovima stalno imam neki sitan metalni alat, zato gledam da kamera uvek bude okrenuta ka zidu džepa, displej već ima screen protector. Za kameru postoji zaštitno staklo, naručio sam, nadam se samo da neće uticati na kvalitet slika kada se postavi, ali videćemo.

Vrh Dno