Pixel 8 Pro sam uzeo ubrzo nakon sto je izasao. Prvo iskustvo ocajno, moguce da su do sada to i ispeglali apdejtima ali konkretni problemi koje sam ja imao:
- Telefon se greje nevidjeno u obicnom radu a ekstremno se greje dok je u aplikaciji za kameru (ne tokom snimanja, slikanja itd nego samo bivanje u aplikaciji)
- Par puta se restartovao nakon sto se prikljuci na punjac (ne, nije bilo nikakvih apdejta ni sistema ni play servisa)
- Tu i tamo bagovit sistem (npr slikam sliku i kada hocu da je otvorim direktno iz aplikacije za kameru - ne otvara je nego mora da izadjem pa odem u Photos app).
- Generalno build quality, iako je lep nekako se oseca prelagano u ruci - mozda je to samo stvar moje navike jer je S23 Ultra osetno tezak jos ga nosim u nekoj nabudzenoj masci
Sve u svemu necu ja skoro prici Tensoru.
Na S23 Ultra nemam zamerki, smatram da je ovaj telefon najbolje sto smo dobili u proteklih par godina. Nekako bas ima svega taman i kako treba. Ono sto bih ocekivao da bude bolje na Magic6 Pro:
- OneUI ima 0 fluidnosti, navodno ce biti poboljsane animacije u 6.1 ali opet sumnjam da ce to biti na nekom zavidnom nivou, ono sto sam za sada video o MagicOS deluje mnogo fluidnije.
- Kamera u kucnom okruzenju: Ono sto sam primetio kod dosta telefona i reviewa vezanih za iste je da ili ih testiraju napolju pod dnevnim svetlom ili ih testiraju u studiju sa rasvetom od par hiljada evra. S23 Ultra je bas u ovom segmentu najslabiji, u sobi gde nije mracno a opet nije ni presvetlo (tipa imas jednu sijalicu) - slike ispadaju vidno losije.
Smatram da je ovo bas zbog te sredine tamnoce i svetline, npr night mode se ne pali automatski a ako ga upalis onda ispadne jos gora slika.
Naravno upotrebljive su slike i dalje nije sad nesto previse strasno samo moje zapazanje. Ako Honor ovde bude bar 1% bolji bicu zadovoljan.
- Ekran: Samsungov amoled mi je bio standard i mislio sam da nema boljeg. I sto se izgleda tice sve na mestu, boje itd.
ALI kada gledam u mrklom mraku u ekran oci mi gore, smanjim na minimum i to nekako bude okej ali onda ja ne znam sta se desi pa sam sadrzaj na ekranu bude slabo vidljiv. Znaci bukvalno ako ga smanjim da mi ne ubija oci - nista ne vidim, ako povecam do nivoa svetlosti koji mi odgovara da procitam nesto itd onda je prejako. Prosto nesto mi tu ne odgovara.
Honor videcemo kako ce se pokazati sa 4320Hz PWM Flicker Free Dimming ali eto ocekujem da ekran bude laksi na ocima.
U sustini ja sam planirao da cekam S25 Ultra ali prosto hocu malo da promenim Samsung a nikada nisam imao Honor pa sto da ne probam, u najgorem slucaju ga prodam ako mi se ne svidja i to je to.