Šta je novo?

Honor 70

Rešio da se vratim u Android svet ali bez Samsunga . Izbor pao na ovaj H70. Jedino me brine jedan zvučnik, mada meni telefon treba za posao a ne zabavu. Valjda se neću zeznuti…
Ako je kao na P30 Pro kvalitetan glasan neces osetit nedostatak drugog zvucnika.

Nešto gledam potrošnju baterije, 25% mi troši Honor home servis/aplikacija. Ne vidim način da to ubijem - izluđuje me! Da se razumemo, baterija je sjajno optimizovana, u mom slučaju je to 4+ dana... Telefon mi služi za razgovore, notifikacije i urgentne situacije - slabo vidim... 25% je cirkus! Počinjem da shvatam šta je Tramp hteo s onim "idiotskim" sankcijama PRC-u

Da, nema nema nikakvu off screen notifikaciju za propuštene pozive, poruke... Nova 5 mi je vibrirala kad je uzmem u ruke ako imam propušten poziv, mail... Imala je i nekakvu jadnu led diodu - značilo. Da ne pričam o Noteu 3 koji je imao diodu koja je svetlela različitim bojama u zavisnosti na šta upozorava. Videla se s 5 metara! Za 2 godine će ukinuti ekrane! Važno je da se naroka cena. Telefon je skroz O.K. al' nećemo svi blogovati, vlogovati...

Poslednja izmena od urednika:
Nešto sam na 3 ćoška pa mračim, izvinite... Uzeo sam zaštitno staklo, ono što se lepi UV lampom, sjajno leži na ekranu, nigde vazduha, 6 meseci garancije na bilo kakav defekt... Kakav je to magnet za maščugu s prstiju! Pa ovo ne može da se obriše! Kad ne pomažu ni vrhunska sretstva za čišćenje naočara... Može li neko da preporuči neku kvalitetnu foliju? Vidim, pojavile su se i nekakve keramičke.. U principu, treba mi zaštita od grebanja... Skinuo fabričku - ozbiljan *****, bila skroz dobra!

Nešto sam na 3 ćoška pa mračim, izvinite... Uzeo sam zaštitno staklo, ono što se lepi UV lampom, sjajno leži na ekranu, nigde vazduha, 6 meseci garancije na bilo kakav defekt... Kakav je to magnet za maščugu s prstiju! Pa ovo ne može da se obriše! Kad ne pomažu ni vrhunska sretstva za čišćenje naočara... Može li neko da preporuči neku kvalitetnu foliju? Vidim, pojavile su se i nekakve keramičke.. U principu, treba mi zaštita od grebanja... Skinuo fabričku - ozbiljan *****, bila skroz dobra!
Ja sam na P50 pro dobio fanricku foliju, pa su se pojavile te keramicke linije, vazduh izmedju, sta da ti kazem

Ma i fabrička se grebe dosta. Čekam još malo pa ću staviti sa alija staklo. Naručio još odavno

Stigla u petak Nillkin Cam Shield maskica iz Kine, preko Ališe, odlično leži i dobar osećaj u ruci.

Mislim da sam rešio problem prljanja zaštitnog stakla. Topy, sprej za čišćenje ekrana, CD-a, naočara... Domaći, izuzetno efikasan proizvod na bazi izopropil alkohola i koječega. Nisam siguran da bih ga koristio za direktno čišćenje ekrana zbog mogućnosti skidanja oleofobnog sloja. Doduše, isti svakako nestane, pre ili kasnije.

Poslednja izmena od urednika:
Ni jedna "hemija", alkohol ili bilo koja druga supstanca i tečnost ne idu direktno na podlogu, ma kakva god onda bila. Krpica, po njoj se nanese, i onda tretira. Topy jeste dobar, delio ga je Telelnor , sada Yettel uz kupovinu nekih uređaja kao "poklon" :).

Jasno, nisam hteo da razvijam priču, ispalo bi da reklamiram proizvod. Nikad nisam banovan i planiram da umrem tako. Doduše, ovde su mi pre par godina poskidali poene bez upozorenja... Bio sam kriv! Opomena je nekad gora od kazne, ako nisi budala...

U principu, hemija se ne prska na uključen uređaj. Nosim jako skupa stakla, sa milion kojekakvih antirefleks, anti ovo - ono slojeva. Ako se usudim da probam na njima, i bude dobro, javljam... Ondda može na svemu!

Fotkam večeras pa postavim :).

Evo fotki:

@mlsradic Nisam iskreno obratio pažnju za neke druge modele, ali ova se samo u crnoj boji nudila.
@kvaka22 Slažem se, svaka ubija izgled ali šta da se radi.

Imam ip12 i sve radi savrseno ali me zulja da probam honor 70. Da li me savetujete da odradim tranziciju i koje su prednosti/mane u odnosu na iphone?

Imam ip12 i sve radi savrseno ali me zulja da probam honor 70. Da li me savetujete da odradim tranziciju i koje su prednosti/mane u odnosu na iphone?
dvoumio se izmedju ta 2, oba isprobao i ostao na 12mini.
iPhone: brzi, bolji video snjimak, manje naporan UI bar meni, ne ulazim u to da li je drugima ok.
Honor: licno lepsi ekran u smislu kvaliteta slike, sporiji telefon, daleko losiji video u smislu stabilizacije. Slike tu negde. Baterija ludilo.

Kako mi je kamera prioritet 12 mini je odneo prevagu. Takodje cena Honora ce jako brzo ispod 400e, kasnije i sve manje interesovanje, iPhone znas i sam, standardno drzi ludacki cenu.

Da kupujes nov, Honor bi mi odneo prevagu, al da prodas 12 i za iste pare uzmes Honor to ne :)

Ne znam da li se tripujem, ali mislim da brže troši bateriju od poslednjeg azuriranja

Pozdrav, potrebna mi je pomoć, naime kad mi stigne obaveštenje na Viber, poziv, poruka ne piše mi broj obavestenja, npr koliko imam viber poruka, izađu na ekranu ali nemam detaljno ništa napisano. Mogu li i kako to da podesim? Hvala puno na svakom odgovoru!

Ja sam to pokušavao da namestim i na OnePlus 8T i na Honoru 50 i nisam uspeo. Ako sam te dobro razumeo, želiš da imaš prikazan broj poruka na ikonici na primer Vibera. Sada više nema broj poruka nego stoji tačkica koja ukazuje da postoji obaveštenje za tu aplikaciju. Ja sam na OnePlus menjao launcher, čak sam i platio da mi se otključa opcija za prikaz broja obaveštenja ali nije radilo i onda sam digao ruke. Mene je to dosta iritiralo u početku ali sam se brzo navikao i sada mi na Honoru 50 to ne smeta.

Možda neko zna nešto što ja nisam probao pa će ti možda pomoći.

Ja sam to pokušavao da namestim i na OnePlus 8T i na Honoru 50 i nisam uspeo. Ako sam te dobro razumeo, želiš da imaš prikazan broj poruka na ikonici na primer Vibera. Sada više nema broj poruka nego stoji tačkica koja ukazuje da postoji obaveštenje za tu aplikaciju. Ja sam na OnePlus menjao launcher, čak sam i platio da mi se otključa opcija za prikaz broja obaveštenja ali nije radilo i onda sam digao ruke. Mene je to dosta iritiralo u početku ali sam se brzo navikao i sada mi na Honoru 50 to ne smeta.

Možda neko zna nešto što ja nisam probao pa će ti možda pomoći.
Upravo to tražim, uspela sam da nađem umesto tačkice da piše broj obveštenja, to sam našla ali svejedno meni ne stoji ništa. Ni broj ni tačka ma ništa dok ne uđem u npr viber ne vidim da imam obaveštenje o porukama. Ako može samo gde se podešava makar ta tačkica pa ću nalaziti dalje. U podešavanjima ima opcija tačka ili broj prikaza obaveštenja ali ja ne mogu da dođem do prikaza obaveštenja i izluđuje me. Ako uspem da sredim sve ću objaviti detaljno da se niko ne muči ovako. Izluđuje me i tastatura i obaveštenje.

Upravo to tražim, uspela sam da nađem umesto tačkice da piše broj obveštenja, to sam našla ali svejedno meni ne stoji ništa. Ni broj ni tačka ma ništa dok ne uđem u npr viber ne vidim da imam obaveštenje o porukama. Ako može samo gde se podešava makar ta tačkica pa ću nalaziti dalje. U podešavanjima ima opcija tačka ili broj prikaza obaveštenja ali ja ne mogu da dođem do prikaza obaveštenja i izluđuje me. Ako uspem da sredim sve ću objaviti detaljno da se niko ne muči ovako. Izluđuje me i tastatura i obaveštenje.
Meni-podešavanja-obaveštenja-bedževi ikona aplikacija-pežim prikaza-brojevi označi viber, telefon, poziv, messenger i šta već želiš brojem. I umesto prikaza tačke treba da bude broj. Meni ne prikazuje sad ništa pa ću probati da rešim ako mogu.

Samo nekolicina aplikacija može da prikaže broj, ne razumem ni ja što, a dok sve aplikacije pokazuju tacku

Da, samo par aplikacija može da uključi obaveštenje gore sam napisala kako, mene je zezalo pa sam jednu aplikaciju brisala, obaveštenja rade za poruke, pozove, viber, messeneger, whattap, … može da se podesi!

Interesantno je koliko ovaj telefon i nije neki favorit u tom srednjem segmentu ovde na forumu,iako generalno ne zaostaje kvalitetom za telefonima te klase drugih proizvodjaca
To bih mogao reci i za motorolu takodje iako im je nova serija odlicna cak i u segmentu dobijeno ulozeno
Nekako mi se cini da se pored Samsunga i Xiaomi modela jako tesko probijaju
Izgleda ljudi vise pucaju na sigurno ,narocito na samsung koji uz fakticki krs telefone nizeg segmenta daje i po 4 nadogradnje
Nikako neko da skapira sta i kako ni Vivo ni Honor a ni Motorola

Stigao security patch, ali i dalje ništa od A13. Najavljen je za februar, videćemo da li će da ispoštuju.

Vrh Dno