Imam dioptriju kakvu ne možeš da zamisliš. Sve je O.K. blago rečeno. Kad meni ništa ne smeta, vi ste u debelom benefitu. Odavno mi se čini da mi je početni ekran par stepeni nakrivo - ulevo. Ima li iko isti osećaj? Čini mi se da je optička varka... Slično je bilo i sa H70 - manje. Možda je do mojih piksli +11,5... sa kojekakvim cilindrima... kad promenim temu, ume da se krivi na drugu stranu. Radi se o max 5 stepeni. Okačiću skrinšot, možda nisam lud.Kako vam se čini ekran na H200 pro? Da li vas bole oči? Vidim da ima jako loš onaj famozni pwm od samo 60Hz
Mogu da ti posvedočim razliku, imao sam problem sa peckanjem očiju i suve oči, takođe problem sa snom jer ne mogu da se uspavam kad koristim fon pred spavanje.^ Izvinjavam se, nije mi bila namera da trolujem. Samo pitam kakva su vam iskustva, da li je neko primetio bol u očima.
Nisam ni obraćao pažnju na taj famozni pwm dok se neko u temi za a55 nije požalio da je na tom telefonu jako loš 120Hz i da ga bole oči. Pošto mi obzir ulaze oba ova telefona i zbog toga pratim i ovu i onu temu postavio sam to pitanje.
Jel se ne sme u temi za konkretan telefon pitati kakva su iskustva ljudi koji ga imaju u vezi neke konkretne stvari? Tome valjda i služi forum. Nemojte odmah skakati kao da sam vam napao nekog najrođenijeg, ovo je ipak samo telefon.
Iskreno ne znam da li je taj pwm stvarna mana ili mit i zato pitam da li, s obzirom da ima jako loš pwm, to ima za posledicu bol u oćima
Ne opterećuj se! Nagledao sam se kojekakvih CRT monitora u 45Hz u hiljadama. Kad instaliraš drajver grafičke karte - progledaš. Pričam o kraju prošlog veka. 60Hz je O.K. Preko 75 oko ne vidi. Ove priče sa igrama i monitorima od 5000 Hz su za likove koji nemaju život i imaju viškove para. Priča o brojačima frejmova... Ako imaš bol u očima, ne traži problem u računarima, telefonima. Postoje reletivno jeftini naočari sa filterima plave boje, koji rešavaju problem. Da, ne koristi telefon i kompjuterski monitor u mraku. Bilo kakvo svetlo u pozadini čuva vid. Ovo je za drugu temu, hajde. Danas sam platio naočare za rad 300+€ Nadam se da sam pomogao. Nadam se da nisam smoro! Meni ovako ćoravom smeta ono žutilo tzv. zaštite očiju, noćni vid ili kako se već zove...^ Izvinjavam se, nije mi bila namera da trolujem. Samo pitam kakva su vam iskustva, da li je neko primetio bol u očima.
Nisam ni obraćao pažnju na taj famozni pwm dok se neko u temi za a55 nije požalio da je na tom telefonu jako loš 120Hz i da ga bole oči. Pošto mi obzir ulaze oba ova telefona i zbog toga pratim i ovu i onu temu postavio sam to pitanje.
Jel se ne sme u temi za konkretan telefon pitati kakva su iskustva ljudi koji ga imaju u vezi neke konkretne stvari? Tome valjda i služi forum. Nemojte odmah skakati kao da sam vam napao nekog najrođenijeg, ovo je ipak samo telefon.
Iskreno ne znam da li je taj pwm stvarna mana ili mit i zato pitam da li, s obzirom da ima jako loš pwm, to ima za posledicu bol u oćima
Bez uvrede ali ne znas o cemu pricas.Ne opterećuj se! Nagledao sam se kojekakvih CRT monitora u 45Hz u hiljadama. Kad instaliraš drajver grafičke karte - progledaš. Pričam o kraju prošlog veka. 60Hz je O.K. Preko 75 oko ne vidi. Ove priče sa igrama i monitorima od 5000 Hz su za likove koji nemaju život i imaju viškove para. Priča o brojačima frejmova... Ako imaš bol u očima, ne traži problem u računarima, telefonima.
Ne znam da li da ti pošaljem današnji oftalmološki nalaz na PM. PWM je sviranje qrcu. Sigurno nisam fenomen. Rodio sam se sa +7. Jedino ako ja ne vidim PWM. Kalibrišem grafičarima monitore. Nisu ni moji komintenti najnormalniji - veruju mi!. Poslušajte me ako hoćete: NIKAD u mraku bilo koje blješteće izvore svetlosti, pogotovu mobilni telefon! Nema razloga za raspravu, a i sve smo rekli, generalno. Da raspravljamo o plastičnim leđima... Telefon je sjajan! Eto... Ćao!😂 Da, trepćite - tako ovlažujete oko, tad nema peckanja. Priroda je sve uredila!Bez uvrede ali ne znas o cemu pricas.
Pricas o refresh rate-u sto je potpuno druga stvar od PWMa a komentar kako oko ne vidi preko 75hz je smesan.
Hvala na detaljnom odgovoru. Da, upravo na tom sajtu sam gledao.Ne znam samo gde si nasao taj podatak da je 60hz pwm.
Honor je jedan od retkih brendova koji obraca paznju na to i lider je sto se tice PWM rejtinga.
Honor 200 Pro ima 3840Hz pwm tako da ako ti je to bitna stavka onda si definitivno izabrao pravi telefon.
Nemam 200 Pro ali imam Magic6 Pro i presao sam sa A54 na njega, utisak je da je ekran daleko prijatniji za gledanje a pogotovo kada se koristi u potpunom mraku.
EDIT:
Ako si gledao notebookcheck tamo u tabelama tamo je prikazana vrednost pwm dok se koristi BFI rezim pa zato pise 60hz.
Sa istog sajta mozes u njihovoj recenziji pronaci malo detaljnije.
The Honor 200 Pro uses PWM modulation to control the luminance. We measured a frequency of 60 Hz with the Rigol software, which is probably due to BFI (Black Frame Insertion). The amplitude curve in our measurement with the oscilloscope is even and quite flat at 18.5 percent. Honor states a PWM frequency of 3,840 Hz in the phone's spec list, which confirms our manual measurement (3,333 Hz).
izvor
PWM definitivno nije ovo sto ti kazes, mozda ti nisi osetljiv na pwm i ne smeta ti ali ti ne predstavljas svaku osobu na planeti.Ne znam da li da ti pošaljem današnji oftalmološki nalaz na PM. PWM je sviranje qrcu. Sigurno nisam fenomen. Rodio sam se sa +7. Jedino ako ja ne vidim PWM. Kalibrišem grafičarima monitore. Nisu ni moji komintenti najnormalniji - veruju mi!. Poslušajte me ako hoćete: NIKAD u mraku bilo koje blješteće izvore svetlosti, pogotovu mobilni telefon! Nema razloga za raspravu, a i sve smo rekli, generalno. Da raspravljamo o plastičnim leđima... Telefon je sjajan! Eto... Ćao!😂 Da, trepćite - tako ovlažujete oko, tad nema peckanja. Priroda je sve uredila!
od 03.10. pocinje akcija, nisi procitao post do kraja cccKoliko ja vidim sa mojom dioptrijom Honor 200 je 59.999rsd a Honor 200 Pro je 84.999rsd u pomenutoj prodavnici.
Nema na cemu, verujem da neces imati problema sa ovim displejem.Hvala na detaljnom odgovoru. Da, upravo na tom sajtu sam gledao.
Nije mi baš bilo najjasnije upravo ovo što si objasnio i zato sam i rešio da pitam ovde. Iskustva ljudi koji određeno vreme kotiste telefon su mi mnogo značajnija od brojki na sajtovima
Sve piše u mom postu.Koliko ja vidim sa mojom dioptrijom Honor 200 je 59.999rsd a Honor 200 Pro je 84.999rsd u pomenutoj prodavnici.
Mene su naucili jednu mudru izreku gospodina Tolstoja koja glasi:Deco, uče li vas šta u školama.
Nadam se da ćeš, za neku godinu, moći da je pročitaš ponovo. Pozdrav!Nije to neka teorija zavere pa da je pitanje da li neko veruje u PWM, sve to moze da se testira i licno primetim razliku.
Mene su naucili jednu mudru izreku gospodina Tolstoja koja glasi:
"Nije sramota i nije šteta ne znati, ali i sramota je i šteta je pretvarati se da znaš ono što ne znaš."
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari