Šta je novo?

Honor 200 Pro

To ti govori da na H200pro nešto jede bateriju. Ja imam par procenata potrošnje noću na H200pro.
Znam i ja to, ali mi ne pokazuje telefon šta je to što mi troši bateriju u pozadini, kada od 22h do 06h ne radi ni AoD. Videćemo vremenom. Zakasnio sam da na akciji uzmem Egde 50 Fusion, bio 29990 din, uzeo sam Honor 200 Lite, čisto da ga testiram i snimim. Već sam to učinio bio sa Honor Magic 6 Lite i otprilike znam šta mogu da očekujem, ali videćemo, imaju dosta razlika.

Ja bih sam provjerio aplikacije koje rade u pozadini, i šta si instalirao.
Zatim bih apsolutno sva podešavanja u mobitelu prošao, pregledao, razne senzore, geste, isključio automatske update svega, ma sva podešavanja, i pogasio sve šta ne koristim. Tako postupam inače sa svakim mobitelom na početku.

10% preko noći je puno previše i za mobitele sa duplo manjom baterijom.

Znam da novi mobiteli, u prvih 7-15 dana imaju taj neki learning, uče koje aplikacije koristiš i kako, pa onda prilagođava potrošnju baterije aplikacijama. Tijekom tog learning perioda zna biti malo veća potrošnja, ali ne baš koliko tebi.

Ja bih sam provjerio aplikacije koje rade u pozadini, i šta si instalirao.
Zatim bih apsolutno sva podešavanja u mobitelu prošao, pregledao, razne senzore, geste, isključio automatske update svega, ma sva podešavanja, i pogasio sve šta ne koristim. Tako postupam inače sa svakim mobitelom na početku.

10% preko noći je puno previše i za mobitele sa duplo manjom baterijom.

Znam da novi mobiteli, u prvih 7-15 dana imaju taj neki learning, uče koje aplikacije koristiš i kako, pa onda prilagođava potrošnju baterije aplikacijama. Tijekom tog learning perioda zna biti malo veća potrošnja, ali ne baš koliko tebi.
Slažem se, i obično preko dana dobijam upozorenje da recimo FB ili Telegramu rade u pozadini i crpe bateriju. Međutim i treba da rade te aplikacije. Pozabavi ću se malo više jer ću nastaviti da ga koristim. Stiže mi prekosutra Honor 200 Lite radi testa sam ga kupio, sa Honor Magic 6 Lite sam bio zadovoljan a mane su bile upravo one koje su otklonjene sa Honor 200 Pro. Videćemo kako će se pokazati ovaj budžetskih model u odnosu na Honor 200 Pro i Nothing 2a koje trenutno imam kod sebe (RN13 Pro Plus 5G sam dao sestri).

Danas sam imao prilike da probam ovaj telefon. Utisci, brutalan. Ekran i boje na suncu izgledaju fenomenalno, kao i sam izgled telefona. Ako poredim ovaj telefon sa poco f6 pro koji inace koristim, i to samo po pitanju izgleda i ekrana, poco mi u najmanju ruku lici na igracku.
Tu dolazimo do teme gde me je jedan istaknuti član ovog foruma isprozivao, a tiče se ekrana na RN13 Pro Plus 5G. Naime u trenutku kada sam kupio zarad recenzije RN13 Pro Plus 5G ja sam posedovao tada već Poco F5, Infinix Note 30 VIP i OnePlus Nord 3, a kod sebe sam imao i Xiaomi 13T Pro. Od svih tih ekrana, meni se ekran RN13 Pro Plus 5G najviše dopao. Nakon toga sam takođe zbog recenzije kupio i Honor Magic 6 Lite i isto je ostavio odličan utisak po pitanju ekrana. Sada kada imam RN13 Pro Plus 5G, Nothing 2a i Honor 200 Pro, mogu reći da ekran na RN13 Pro Plus 5G ni mrvicu ne zaostaje za ovim na Honor 200 Pro, čak mi i sada u kombinaciji sa haptičkim fidbekom deluje za mrvicu bolje nego ovaj na Honoru. Takođe treba pomenuti da je Honor u startu imao bag, tj softversko ograničenje osvetljenja i na najjačem suncu, gde bi u auto modu držao na 80 posto. To je ispravljeno i sada je sve ok. Ali ne mogu da kažem da je ekran na Honor 200 Pro bolji od ekrana na RN13 Pro Plus 5G ili Honor Magic 6 Lite. Tu su negde. Naravno, kamere i čipset su prednosti Honor modela i zato ga i koristim. Sutra mi stiže i Honor 200 Lite, pa ću videti vredi li taj model šta...

Danas sam imao prilike da probam ovaj telefon. Utisci, brutalan. Ekran i boje na suncu izgledaju fenomenalno, kao i sam izgled telefona. Ako poredim ovaj telefon sa poco f6 pro koji inace koristim, i to samo po pitanju izgleda i ekrana, poco mi u najmanju ruku lici na igracku.
Bas tako, ja imam h200. Danas jedan kolega uzeo h200 pro, kad sam ga uzeo u ruke, odusevio se. Drugi svet u odnosu na h200. Odmah sam se setio p30 pro i uporedio ga sa njim. Sve preporuke za h200 pro

Bas tako, ja imam h200. Danas jedan kolega uzeo h200 pro, kad sam ga uzeo u ruke, odusevio se. Drugi svet u odnosu na h200. Odmah sam se setio p30 pro i uporedio ga sa njim. Sve preporuke za h200 pro
Bacaš me u tešku nedoumicu sada 😀.
Imam p30pro koji je za zamenu definitivno, sve mu otkazuje posle 5 godina teškog drndanja i uzivanja u telefonu.
Planirao sam kupovinu i dvoumio se između Moto 50 pro, Honor 200 i Samsung A55 i odlučio za H200, a sada ispada H200pro sličan p30pro i opet ne znam šta da uzmem, isplati li se 200e razlike kod operatera u ceni...?

Imam p30pro koji je za zamenu definitivno, sve mu otkazuje posle 5 godina teškog drndanja i uzivanja u telefonu.
Planirao sam kupovinu i dvoumio se između Moto 50 pro, Honor 200 i Samsung A55 i odlučio za H200, a sada ispada H200pro sličan p30pro i opet ne znam šta da uzmem, isplati li se 200e razlike kod operatera u ceni...?
Pazi, h200 je bas dobar, po meni i većini bolji od a55. Ako mozes 200pro, uzmi ga i bićeš zadovoljan. Probaj ga u nekoj radnji. E sad, meni je stvarno bilo puno da dodam jos 100-120 eur. Ja sam imao p30, zamenio ga sa h90 ali to nije bilo to. H200 je vec tu.

Pazi, h200 je bas dobar, po meni i većini bolji od a55. Ako mozes 200pro, uzmi ga i bićeš zadovoljan. Probaj ga u nekoj radnji. E sad, meni je stvarno bilo puno da dodam jos 100-120 eur. Ja sam imao p30, zamenio ga sa h90 ali to nije bilo to. H200 je vec tu.
Ja bi savetovao P60 pro onda. Bio bibto lep upgrade sa P30 pro na P60 pro

Ne mogu ti reći kod operatera da li vredi razliku u ceni, mogu ti reći da što se kamera tiče po meni definitivno Xiaomi 13T Pro na prvom mestu, pa Honor 200 Pro na drugom. Xiaomi 13T Pro je baš moćna mašina, ja sam se zasitio MIUI i HyperOS -a (Poco F3, Mi 11 Lite 5G, Poco F5, Poco X5 Pro, Xiaomi 12T, RN13 Pro Plus 5G) a MagicOS je dobio značajna unapređenja, pa recimo nasuprot NothingOS -u koji je super-fluidan i zanimljiv, ovaj Honor 200 Pro u aplikaciju kamera ima toliko toga da mi treba tri stranice da ispišem. Ono što treba istaći odličan glavni senzor (isti kao na Honor Magic 6 Pro), jako dobre fotke danju svakim od senzora, odličan video i danju i noću glavnim senzorom u 4K 60fps, sva četiri kamera senzora snimaju 4K video i kada je stavljeno na 30fps možeš tokom snimanja prebacivati sa senzora na senzor. Samsung A55 je bar po pitanju čipseta tri klase ispod Dimensity 9200+ ili SD8s Gen 3, a i SD7 gen 3 je osetno slabiji. Ja nisam koristio Honor 200, danas mi stiže H200 Lite, imam ovaj H200 Pro, testirao sam bio Magic 5 Lite i Magic 6 Lite, i Honor se definitivno vratio u vrh, nakon one egzibicije sa H90 gde je sve na tom modelu napravio Samsung. Moj drug koji sad kao i ja ima Nothing 2a i koji je kao i ja oduševljen njime, imao je i A55 i Honor 200, za oba kaže da su dobri telefoni. Kad odeš kod operatera, uzmi u ruci Xiaomi 13T Pro i Honor 200 Pro, koji ti se više dopadne uzmi u uživaj. Uz Xiaomi 13T Pro dobijaš maskicu koja uspeva da ispegla izbočen kamera blok baš kao što je i kod H200 Pro slučaj, dobiješ punjač 120w pa kad se navikneš na to da ti je potrebno 10 minuta da dopuniš bateriju do kraja dana, onda shvatiš koliko je to važno. Još da napomenem, to sam i snimio u recenziji, uz H200 Pro dobiješ kabl sa type C na oba kraja, a kada sam kupio Honor 100w punjač u Yettelu za njega, dobio sam i kabl sa type A sa jedne strane i type C sa druge strane. Mogu reći da je jako mala razlika u punjenju tim punjačem od 100w i punjačem od 45w za Nothing 2a koji ima type C ulaz sa obe strane, tako da ovaj od 100w i ne koristim.

Sve se slazem, ali je i Xiaomi jos oko 100eur skuplji od pro

100€ razlike u ceni kod operatera je 487 dinara mesečno. Jedno pivo u Beogradu. Ika je beskrajno dobronameran i predusretljiv...

Nisam. Generalno, svi traže dlaku u jajetu. Blizu smo mobilnog sveta. Ovo je nekad bio forum na kom su se skupljali entuzijasti i ljudi koji nešto znaju. Ako ne znaju, uljudno pitaju i dobiju odgovor. Sad, brojači herca... Mora se naći neki filter, kao za oglašavanje. I tamo je haos. Mator sam i džangrizav. Bilo je bolje u moje vreme😁😂

Ma gde, mi smo na benchu odavno. ljude koje ne poznajem licno vec iskljucivo sa foruma pitam da li da izvadim dodatnih 200+e iz novcanika za nesto. Ako to nije stari bench ne znam sta bi drugo moglo biti.

Ne mogu ti reći kod operatera da li vredi razliku u ceni, mogu ti reći da što se kamera tiče po meni definitivno Xiaomi 13T Pro na prvom mestu, pa Honor 200 Pro na drugom. Xiaomi 13T Pro je baš moćna mašina, ja sam se zasitio MIUI i HyperOS -a (Poco F3, Mi 11 Lite 5G, Poco F5, Poco X5 Pro, Xiaomi 12T, RN13 Pro Plus 5G) a MagicOS je dobio značajna unapređenja, pa recimo nasuprot NothingOS -u koji je super-fluidan i zanimljiv, ovaj Honor 200 Pro u aplikaciju kamera ima toliko toga da mi treba tri stranice da ispišem. Ono što treba istaći odličan glavni senzor (isti kao na Honor Magic 6 Pro), jako dobre fotke danju svakim od senzora, odličan video i danju i noću glavnim senzorom u 4K 60fps, sva četiri kamera senzora snimaju 4K video i kada je stavljeno na 30fps možeš tokom snimanja prebacivati sa senzora na senzor. Samsung A55 je bar po pitanju čipseta tri klase ispod Dimensity 9200+ ili SD8s Gen 3, a i SD7 gen 3 je osetno slabiji. Ja nisam koristio Honor 200, danas mi stiže H200 Lite, imam ovaj H200 Pro, testirao sam bio Magic 5 Lite i Magic 6 Lite, i Honor se definitivno vratio u vrh, nakon one egzibicije sa H90 gde je sve na tom modelu napravio Samsung. Moj drug koji sad kao i ja ima Nothing 2a i koji je kao i ja oduševljen njime, imao je i A55 i Honor 200, za oba kaže da su dobri telefoni. Kad odeš kod operatera, uzmi u ruci Xiaomi 13T Pro i Honor 200 Pro, koji ti se više dopadne uzmi u uživaj. Uz Xiaomi 13T Pro dobijaš maskicu koja uspeva da ispegla izbočen kamera blok baš kao što je i kod H200 Pro slučaj, dobiješ punjač 120w pa kad se navikneš na to da ti je potrebno 10 minuta da dopuniš bateriju do kraja dana, onda shvatiš koliko je to važno. Još da napomenem, to sam i snimio u recenziji, uz H200 Pro dobiješ kabl sa type C na oba kraja, a kada sam kupio Honor 100w punjač u Yettelu za njega, dobio sam i kabl sa type A sa jedne strane i type C sa druge strane. Mogu reći da je jako mala razlika u punjenju tim punjačem od 100w i punjačem od 45w za Nothing 2a koji ima type C ulaz sa obe strane, tako da ovaj od 100w i ne koristim.
Uzeo sam ipak Honor 200, ne-pro model danas. Jeftiniji, isti kapacitet baterije na štedljivijem procesoru i kvalitetne kamere za klasu su presudile.

A55 nema šta da traži pored ovog, kad ih staviš jedan pored drugog vidi se šta je elegancija a šta je za veliki odmor da pokažeš drugovima skor u brawl stars-u, sa novim satićem od dan baterije na ruci. 😀

Prvi utisci su - sve OK... Kameru nisam stigao da testiram, tek predstoji lično poređenje sa P30pro koji sam nosio do sada. Interfejs je 99% onaj na koji sam već navikao na huaweijevom emui, tako da je verovatno zato izostao wow efekat, samo sam promenio telefon ne i korisničko okruženje. Napunio sam ga relativno brzo 40w punjačem. Javljam neke dodatne utiske, ako neko ima pitanje tu sam.

Uzeo sam ipak Honor 200, ne-pro model danas. Jeftiniji, isti kapacitet baterije na štedljivijem procesoru i kvalitetne kamere za klasu su presudile.

A55 nema šta da traži pored ovog, kad ih staviš jedan pored drugog vidi se šta je elegancija a šta je za veliki odmor da pokažeš drugovima skor u brawl stars-u, sa novim satićem od dan baterije na ruci. 😀

Prvi utisci su - sve OK... Kameru nisam stigao da testiram, tek predstoji lično poređenje sa P30pro koji sam nosio do sada. Interfejs je 99% onaj na koji sam već navikao na huaweijevom emui, tako da je verovatno zato izostao wow efekat, samo sam promenio telefon ne i korisničko okruženje. Napunio sam ga relativno brzo 40w punjačem. Javljam neke dodatne utiske, ako neko ima pitanje tu sam.
Danas keva dosla da uzme isto A55 od 256 gb, i ja je nagovarao da uzme Honor 200 ali ne pro. Odustala je, boji se da neke aplikacije nece raditi, i rekla da joj lakse samsung jer prelazi sa Samsunga A71 na A55. Malo mi je zao al njen izbor, pogotovo sto Honor ima 512gb, 8s3 SD za koji nisam znao uodnosu na tamo neki Exynos...

Honor 200 nema taj čipset. Pro ima.

H200

Prilozi

• IMG_20240919_115711.jpg
    IMG_20240919_115711.jpg
    250 KB · Pregleda: 56
Qualcomm SM7550-AB Snapdragon 7 Gen 3 (4 nm)

Prijatelj ima 200 pro, poređenja radi sa H200 malo bolje fotografije i zvuk kad se odvrne na maksimum, nema distorzije kao na H200 (iako se na max 200% zvukansce trese na njima, neverovatno su glasni).
Trajanje baterije u korist H200, SD7Gen3 je babaroga za bateriju, bolji od 8SGen3.

Iskreno kako vreme odmiče, osim boljeg signala i možda zakrivljenog ekrana, ovaj H200 mi je bolji. Fotografije samo ako nekom baš goliko znači, nije prevelika razlika. Noću čak i na H200 budu bolje...

U svakom slučaju, u klasi je TOP, hteo sam i Motorolu 50 pro da uzmem u obzir ali je interfejs velika nula.

Da li je bolja kamera na Huawei P40 pro ili na Honor 200 pro?

Da li je bolja kamera na Huawei P40 pro ili na Honor 200 pro?
Ja sam poredio kameru H200 i Huawei P30pro, koji je bio flagship model, i bolja je na H200 ako veruješ... Ipak je prošlo 5 godina...
Obzirom da H200pro ima glavno sočivo sa Magic6pro modela, očekujem da je kamera bolja na njemu nego na P40pro, flagshipu starom 4 godine sada...

Pitam jer imam P40 pro a planiram da predjem na 200 pro. Mada, huawei jos radi bez greške pa ne znam da li da se upuštam u tu avanturu uopšte

Nazad
Vrh Dno