Honor 200
Još je to ''pre novi'' mobitel, mislim da će pasti sa ovih 500€ na cijenu oko 350€, pošto je sada Honor 90 na 300€.
Pogledao sam nešto youtube recenzija, i još ću. Gotovo svi talijanski kanali su ga testirali, što znači da je Honor popularan, i diže se. Youtube komentari ispod videa usporedbi mobitela pokazuju solidnu vojsku fanova, koji su zadovoljni.
Da, slabija vibracija, ali to i tako pogasim na svemu i ne koristim uopće. Od onoga za što neki mogu prigovorit, spomenut je još samo virtualni proximity senzor, ali je rekao da radi dobro i pokazao test rukom kao dokaz.
Ja volim ravan ekran, ali kod ovog je je zakrivljenje minimalno, skoro da ga i nema, pa onda može proći. Masku inače uvijek koristim, pa će me još malo udaljiti od slučajnih dodira ekrana sa rubova, i biti će mi svejedno što je cijeli telefon od plastike. Zanima me kakve su tipke, jesu li klimave, spužvaste ili klikabilne ? Kamere su kod ovoga vrlo dobre, i to mi je prednost u odnosu na Nord 4.
Honor koristi silicij ugljične baterije koje su naprednije, i počet će se navodno općenito sve više upotrebljavati.
S23 mi je također u konkurenciji, pošto sam i navikao na manje telefone. Veći S23+ je dosta skuplji. A55 mi je glavni kandidat, ali je možda mrvicu preširok i teži, a i kamere se čine ukupno malo bolje kod Honor 200 (uglavnom zbog telefoto zoom kamere).