Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
u7qf ima dv i hdr10+ pa ti se mi box s ne isplati, ako ni stari stick. Mozda novi stick 4k ili amazon fire tv stick (max).
netflix, prime video skoro sav novi sadrzaj je hdr.
trenutno su ova dva jedina koja podrzavaju sve hdr i sertifikovani su za streaming.
Sto se podesavanja tice, ako mislis na sliku, ona se primenjuju na ceo source tako da ce uticati na sve aplikacije. Imas standardne profile sport, cinema, dynamic... Ima i za hdr i za dolbi posebne profile.
Jednom kada podesis sliku za taj source, ne verujem da ces imati mnogo potrebe da menjas. Jedino ako gledas i eon preko tog istog boxa pa onda za fudbal uzmes drugi profil npr, ali to je 3 klika.
Zar ne može Mi Box S da pušta regularno 4K HDR (tj ima HDR10 podršku)? Naravno, neće iskoristiti sav potencijal DV/HDR10+ materijala, ali može da ga prikaže relativno ok?

Pored toga, budući da je skoro sav trenutno dostupan HDR materijal na Netflix-u i Prime-u (HBO Go nema ništa ako se ne varam, Max će valjda imati nešto), aplikacijama koje sam TV podržava, zar ne može prosto da se prebaci na interne verzije aplikacija kad hoće da gleda DV/HDR10+? A box da koristi samo za Spotify, HBO, STN, i ostale stvari koje mu fale na Vidaa U?

Možda bi mu i Mi Stick u tom slučaju radio posao, iako je on samo 1080p.

Chromecast ima podršku i za DV/HDR10+, pa bi on bio dobro rešenje u svakom slučaju.

Što se podešavanja tiče, mislim da nije pitao za podešavanja slike, već da li TV radi picture processing i upscaling na HDMI (box) input, kao što radi na interni materijal (DVB ili interne aplikacije)?

Zar ne može Mi Box S da pušta regularno 4K HDR (tj ima HDR10 podršku)? Naravno, neće iskoristiti sav potencijal DV/HDR10+ materijala, ali može da ga prikaže relativno ok?

Pored toga, budući da je skoro sav trenutno dostupan HDR materijal na Netflix-u i Prime-u (HBO Go nema ništa ako se ne varam, Max će valjda imati nešto), aplikacijama koje sam TV podržava, zar ne može prosto da se prebaci na interne verzije aplikacija kad hoće da gleda DV/HDR10+? A box da koristi samo za Spotify, HBO, STN, i ostale stvari koje mu fale na Vidaa U?

Možda bi mu i Mi Stick u tom slučaju radio posao, iako je on samo 1080p.

Chromecast ima podršku i za DV/HDR10+, pa bi on bio dobro rešenje u svakom slučaju.

Što se podešavanja tiče, mislim da nije pitao za podešavanja slike, već da li TV radi picture processing i upscaling na HDMI (box) input, kao što radi na interni materijal (DVB ili interne aplikacije)?
hdr10+/dv ce raditi kao obican hdr na nepodrzanim box ili tv tako da je i to bolje nego sdr. Poenta je da kada se vec kupuje, da se uzme konacni uredjaj, a ne da posle razmislja da li je trebalo. Ja bih za to platio i malo vise samo da znam da sam gotov. mi box s je svakako odlican uredjaj, ali postaje prevazidjen.
fire tv je jedan od retkih komlpetnih uredjaja, a u svom cenovnom rangu jedini. Iz inata sam sada porucio i mi stick 4k cisto da vidim ima li razlike u korisnickom iskustvu.

netflix i prime na samom tv mogu i to izgleda odlicno, ali se vidi razlika u snazi hardvera. Meni je netflix poceo da stuca nakon pola sata serije. Trepne crna slika svakih 5 sekundi. Takodje mislim da je malo agresivniji sa gasenjem aplikacija. Desi mi se da kliknem pogresno dugme na daljincu i zatvori mi netflix pa onda sve ispocetka do serije, dok na sticku ostane na pauzi.

A Chromecast? Zar on ne podržava sve potrebno takođe, a jeftiniji je i ima Android sistem?

Nisam znao da se U7QF pati sa internim HDR sadržajem, nisam očekivao, kad glatko ide na dosta slabijim TV-ima (na mom TCL C715 nisam imao te probleme).

@BorisBeaM hvala na pomoci da pitanje bude jasnije, definitivno sam mislio na procesiranje slike i da li se primenjuje na HDMI input jednako kao i na interne TV apps.

@TwistedMind kada kazes "hdr10+/dv ce raditi kao obican hdr na nepodrzanim box ili tv" -- je l to znaci da bi na Chromecast Google TV radilo sve kako treba, posto on podrzava sve standarde?

Ja sam planirao da uzmem Chromecast with Google TV i da njega koristim kao primarni smart sistem, dakle Vidaa U prakticno nikada ne bih ni koristio. Naravno ovo podrazumevam ako se ne gubi nista od procesiranja i kvaliteta HDR10+ i DV.

Subjektivno mi se vise svidja Chromecast nego Fire TV 4K, iako mi se cini da je i Fire TV zapravo Android ispod Amazonove teme. Deluje da podrzavaju sve iste standarde, ali mozda gresim.

Da probam da pojednostavim -- ako pustim isti HDR10+/DV sadrzaj na Netflix-u sa identicnim podesavanjima slike preko Vidaa U app i preko Chromecast-a, da li ce postojati razlika u prikazu na bilo koji nacin?

Ne koristim box, i nemam puno ličnog iskustva sa istim, ali, koliko shvatam iz čitanja po netu, situacija bi trebalo da je sledeća:

Svaki 4K TV ima u sebi određene mogućnosti procesiranja slike - pod ovim se najčešće misli na upscaling i motion smoothing. Kvalitet istih zavisi od procesora, kao i od tehnologije, tj algoritama koji se primenjuju (svaki brend ima svoj pristup i tehnologije, a često i više vrsta - jedan za ulazne modele, drugi za skupe modele itd.).

Nažalost, Hisense (kao ni TCL) nije preterano poznat po dobrom procesiranju slike, barem ne kod jeftinijih modela (i onih za naše tržište).

Ali stvar je u tome što cela ova priča zapravo igra ulogu praktično samo kada se govori o gledanju materijala nižeg kvaliteta (ˇobičniˇ i HD TV kanali i slično), dok kod kvalitetnijeg (4K) materijala nema uticaja.

Tako da bi slika sa Netflix 4K DV izvora u principu trebala da bude identična, bez obzira na izvor (osim ukoliko hardver box-a ili TV-a ne može da gura taj kvalitet, pa dolazi do ˇštucanjaˇ kao što je pomenuo kolega gore, ali to je nevezano za ovu priču o procesiranju slike).

Razlike bi bilo ukoliko se preko box-a gleda materijal nižeh kvaliteta, i u tom slučaju postoje dve opcije.
Ako je box podešen da šalje 4K output TV-u, onda TV taj signal ne dira u smislu upscaling-a, već to radi sam box.
Ako TV prima od box-a niži kvalitet od 4K, onda TV koristi svoje procesiranje da signal učini što bližim 4K kvalitetu.

Procesiranje kretanja bi u svakom slučaju trebalo da radi TV, u zavisnosti od podešavanja naravno.

Pozdrav, da li je neko uspeo da ostvari produzenu garanciju na 5 god (posto je standardno 2) ali sa tv-om iz inostranstva? Neko mi rece da je ista procedura, ali ides na neki eu sajt...???

Nekoliko dana sam "zarobljen"podesavanjem 55U7QF i kada sam pomislio da sam na kraju podesavanja naleteo sam na fudbal koji se prenosi u 4K preko SBB EON boxa.Tv sam povezao preko HDMI(4).Izmerena rezolucija je Full Hd 1920-1080p.I sada da li SK 4K stvarno prenosi fudbal u toj rezoluciji ili u Full Hd.Nista mi nije jasno ili sam ja nesto propustio:)Molim vas mladje za objasnjenje.Hvala.

Pa box je podešen da ti šalje 1080p kroz HDMI na tv. Može fudbal da bude i 8K, tv dobija od boxa 1080p. Promeni rezoluciju u podešavanjima.

Prilozi

• 20220307_214813.jpg
    20220307_214813.jpg
    213.8 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
signal (4K) je na 50Hz. makar tako pokazuje moj TV (omiljene nam marke 😉) u koji su utaknuti kabl i D3cam

Kontaktirao SBB podrsku i po njihovim savetima otkacio EON BOX i aktivirao aplikaciju EON sa VIDAA.Rekli su mi da Eon nije na istom teh.nivou sa Smart 4K tv i bolje je gledati preko OS.Slika je stvarno neuporediva.E sada ostalo je da odrade da mogu da gledam dva njihova 4K kanala SK i Eurosport.Kada sam na jednom od njih i kliknem da gledam ekran se zatamni.Rekli su da je sistemska greska i to ce da odrade.Sve u svemu privodim kraju naucnu disertaciju.
Ostaje jos da proverim kako funkcionisu hdr sadrzaji i molim vas za vasu preporuku i nacin kako odraditi.

Prodao TCL 65C715 kupio Hisense 65A7GQ, utisci su jako dobri, i u odnosu na C715 a i ovako. Samo zelim da iz ugla prosecnog korisnika koji samo zeli lepu sliku i normalan rad tv-a napisem da je tv perfektan i da ima svaku preporuku od mene. Gledao sam dooosta testiranja i citao dosta komentara i samo su mi pravili dileme. najvise komentaraa negativnih se odnosilo na panel koji je IPS i kako tamne boje nisu dobre itd...sve to mozda jeste tacno kada uzmete one aparate u ruke i pomagala, pa merite...ili pa zagledjujete i uporedjujete i svasta nesto...Bas zbog prosecnih korisnika pisem ovo, tv je perfektan, brz i ima sve sto vam je potrebno. kada sam koristio Android na TCL-u instalirao sam svasta nesto...i posle par dana shvatio da sam to sve koristio ukupno 0 puta (ok to je individualno). Moj savet za "obicne" ili "prosecne" kupce je da odete u radnju, pogledate tv prvo estetski da li vam se dopada, zatim zamolite da vam dozvole da ga isprobate (ponesete na usb-u par videa, sport, neki 4k klip i tako nesto), eventualno malo kroz meni prosetate...i to je sve, ako ga oko hvata kupujte, svi ovi testovi samo unose pometnju. Jako bitna stvar, proverite panel uzivo, jer mi se upravo to desilo sa C715 tv-om, da je panel imao "Dirty screen effect" kada gledam fudbal i bilo je negledljivo, a to ne priznaju kao reklamaciju (zato sam ga i prodao). Da se razumemo ne hejtujem sve ovde koji do detalja pojasnjavaju i objasnjavaju, naprotiv...samo znam po sebi da sam mnogo manje znao nakon procitanih 100+ testova i komentara, a opet na kraju, u radnji sam trazio da mi puste usb sa video materijalom, dopao mi se kako izgleda, slika je bila prelepa za OKO, ne za aparate razne...i to je to ;)

Izvinjavam se zbog duzeg komentara, ali voleo bih da sam ja naisao na ovakav neki, da mi malo olaksa izbor :)

Poslednja izmena:
I ja sam bio u slicnoj dilemi.Kod mene je prevagnula tehnologija koju samo Hisense ima U7QF.Hisense A7GQ je bio u opciji i to je odlican tv.IPS ili VA paneli imaju dobre i lose teh.kvalitete.Kod mene je prevagnuo VA panel jer u kuci imam dva IPS tv pa ko ajde da vidim nasta lici ovaj drugi.Sa srecom da te sluzi i registruj se zbog 5godina garancije.

I ja sam bio u slicnoj dilemi.Kod mene je prevagnula tehnologija koju samo Hisense ima U7QF.Hisense A7GQ je bio u opciji i to je odlican tv.IPS ili VA paneli imaju dobre i lose teh.kvalitete.Kod mene je prevagnuo VA panel jer u kuci imam dva IPS tv pa ko ajde da vidim nasta lici ovaj drugi.Sa srecom da te sluzi i registruj se zbog 5godina garancije.
Svakako je U7QF bolji, ali mi je bio 25k skuplji, i dijagonali 65" mi je bilo previse da dam 125k. Merkao sam i njega, ali ipak sam se odlucio za jeftiniju varijantu kada sam uzivo video da mi zadovoljava sve potrebe :)

Hvala na zeljama, nek' sluzi i tebe bar garancija x3 vremena :)

Pozdrav, u drugoj temi sam se odlucio da uzmem Hisense 55U7QF za PS5 gaming, no pre nego sto ga kupim voleo bih da stavim tacku na sve moje sumnje. Zanima me da li neko zna kako D3 paket od SBBa radi na ovom televizoru? Posto imam jos vise od godinu dana do kraja ugovora ne zelim da mi se porodica zali kako ne mogu da gledaju tv. Tako da je moje pitanje hoce li D3 raditi i da li ce slika biti tecna ili ce zapinjati/seckati? Hvala unapred.

Meni je radio na D3mini bez problema i seckanja.Gledao sport i filmske kanale.Sada je 55U7QF prebacen na EON APP sa VIDAA.Sklonio EON BOX koji sam instalirao na drugi Tv.Mislim da neces imati problema.Pre toga podesi mini D3.

Imam 50U7QF i DLNA radi ok i preko plexa i preko fabrickog media plejera, mada mi se ne svidjaju podesavanja za titlove u njihovom plejeru.

Ne prikazuje titlove bas najlepse, i ne moze da se namesti poluprovidna pozadina za njih.

A kod mene uopste ne secka ni na wifi-u ni preko etherneta.

Ima i plex kao nativna apk na tv-u ali on ne radi najbolje, tu bas hoce da secka ponekad.

Uglavnom gledam preko plexa na mi box s.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno