Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
Dilema kod kupovine jos uvek traje.Prvo je bio Hisense pa TCL i od danas ponovo 55U7QF.Moje pitanje vlasnicima Tv je da li su pronasli opciju "Aktiviranje funkcije ugla gledanja" u podesavanjima?Na stranim portalima koji se bave testiranjem navode bas ovu funkciju kada se aktivira poboljsava kvalitet slike.

Predpostavljam da je to opcija na 10:05, video dole...

Ima je i na mom TV 50U7QF, kao i na ovom 55U7QF sa videa, ali ne znam koliko utiče na kvalitet slike - čini mi se da utiče na gama podešavanja, ali sam kvalitet ne tj. nisam primetio.

potvrđujem i ja da ima to podešavanje na 50u7qf i moj utisak je da samo malo zatamni sliku. Inače ne primećujem da su uglovi uopšte loši. gore-dole je više izraženo nego levo desno.

za preporuke koji TV kupiti postoji "šta da kupim" deo

Hvala vam,definitivno danas pada 55U7QF.Ako imate jos neku sugestiju ili da podelite iskustvo napisite.Ja se javljam kada stigne.
Gledaj dal je fabricki zapakovan, polako i strpljivo otpakuj (trebalo bi da je dosta folijica i zastita na njemu). Kad ga instaliras, proveri opsti izgled, vreme rada (service menu), dirty screen efect (ili ne, ako neces da kvaris sebi). Ukljuci predlazem neki fudbal - ja npr. tu najvise toga vidim. I neki film sa tamnijim scenama, ako to gledas.
Ako nisi zadovoljan onim sto si dobio za taj novac - vrati ga, mislim da se ne treba ustrucavati po tom pitanju.

Imam problem sa tv-om hisense 65b7300. Tv mi daje sliku preko računara a ne preko sbb resivera. Nije problem do sbb recivera pošto drugi televizori rade savršeno. Nije ni do hdmi kabla pošto sam kupio novi bolji kabl. Takođe je i njihov serviser bio i proverio sve, stavio nove kablove menjao 3 resivera i ništa se nije promenilo. Da li ste imali sličan slučaj i šta bi moglo biti problem?

A jel moguce da je to hdmi ulaza u tv-u? Jesi probao ubosti u neki drugi?

Gledaj dal je fabricki zapakovan, polako i strpljivo otpakuj (trebalo bi da je dosta folijica i zastita na njemu). Kad ga instaliras, proveri opsti izgled, vreme rada (service menu), dirty screen efect (ili ne, ako neces da kvaris sebi). Ukljuci predlazem neki fudbal - ja npr. tu najvise toga vidim. I neki film sa tamnijim scenama, ako to gledas.
Ako nisi zadovoljan onim sto si dobio za taj novac - vrati ga, mislim da se ne treba ustrucavati po tom pitanju.
Ok,hvala na savetu.U ponedeljak najverovatnije stize.Preuzecu ga u radnji i tamo proveravam pakovanje a kuci ostalo.

Kad ides u menu na sbb boxu pa na podrsavanja pa hdmi izlaz, sta ti tu stoji? Koja rezolucija je izabeana?. Imas signal, softwer kao ostale opcije .

Imam problem sa tv-om hisense 65b7300. Tv mi daje sliku preko računara a ne preko sbb resivera. Nije problem do sbb recivera pošto drugi televizori rade savršeno. Nije ni do hdmi kabla pošto sam kupio novi bolji kabl. Takođe je i njihov serviser bio i proverio sve, stavio nove kablove menjao 3 resivera i ništa se nije promenilo. Da li ste imali sličan slučaj i šta bi moglo biti problem?
Osim podesavanja slike na stb, vidi i na tv. Mozda imas ukljucenu neku opciju koja mu smeta, tipa direct mode, color mode. Tesko je bas reci precizno, ali proleti kroz podesavanja i cacni par opcija da se mozda ne pojavi.
Kada kliknes na source, da li ti za taj source stoji da ima nesto prikaceno? Ja kada iskljucim stb, taj ulaz se zasivi i ako odem na njega pise weak or no signal.

Osim podesavanja slike na stb, vidi i na tv. Mozda imas ukljucenu neku opciju koja mu smeta, tipa direct mode, color mode. Tesko je bas reci precizno, ali proleti kroz podesavanja i cacni par opcija da se mozda ne pojavi.
Kada kliknes na source, da li ti za taj source stoji da ima nesto prikaceno? Ja kada iskljucim stb, taj ulaz se zasivi i ako odem na njega pise weak or no signal.
Probacu da menjam sliku mada mislim da sam i to sve cackao. Pojavi se kao hdmi1 singal received i kad prebacim na 1 pise hdmi1 signal lost i sve tako. Pokusavao na 2 tva. Kad sam na sbb stavio 576p sliku tako je jedino imao sliku.

ukratko, problem je do STB-a

Ja sam imao suprotan problem sa mojim h43a5600, hdmi je prihvatao signal od stb supernove, a sa kompom nikako da se poveže, no signal non stop. U garanciji je bio, dobio sam nov tv, bilo je nešto na relaciji ploča/hdmi ulaz....

Kako ti je defaultna slika odlična majke ti? :D Meni su boje toliko nerealne i dok nisam našao podešavanja za sliku, bilo mi je loše. Napucali su boje samo tako.

Meni je dugo trebalo da provalim dva podesavanja. jedno je native gamut, a drugo 2.2 gamma umesto bt. Moze biti ok za neki materijal i drugacije, ali za tv sam to morao da uradim kako bih dobio normalne boje koje nisu preterane.
Za filmove naravno po ukusu. Nekome je super samo dok je brightness jak i boje pljuste.

Da, i ja sam sinoc dosao do podesavanja za koje bas nisam siguran kako podesiti.Generalno slika je korektna.Uz jos malo podesavanja bice ok.Sport,fudbal,tenis od juce sam uspeo da podesim ali brzi pokreti telom i lopta hoce nekad da stucnu.Mislim da je najbolje kada je ta opcija iskljucena.I filmski kanali sa SBB su uglavnom korektni sem sto neki filmovi su malo vise tamni i nije moguce podesiti.Sto se tice 4K video zapisa preko VIDAA su stvarno odlicni,bar za moje oci.Sledi nastavak podesavanja.Na kraju moj zakljucak da ovi savremeni televizori traze dobro poznavanje tehnologije i fakultetske diplome :)

Pozdrav za sve sa foruma. Nov sam na forumu, pa se unapred izvinjavam sto na ovoj temi pisem, ali ne uspevam da nadjem odgovarajuću a odgovor mi je potreban što pre. Gledam da do ponedeljka uzmem tv i odlučio sam se da to bude hisense jer sam čuo da imaju dobar odnos cene i kvaliteta. Premisljam se izmedju tri modela

H50U7QF​

50E76GQ​

50A7GQ​

Nisam zahtevan korisnik, ne palim tv toliko često. Bitno mi je povezivanje sa telefonom i YT.
Koji je po vašem mišljenju bolja opcija.
Hvala unapred

Pozdrav ljudi, razmisljam da kupim 55U7QF ili eventualno 55E76GQ, ali kao neko ko dolazi sa Android sistema (TCL C715), mislim da bih morao da uzmem i neki box kako bih nadomestio nedostatke Vidaa U (Spotify, HBO i Chromecast pre svega, ali i SmartTube).

Zanima me da li neko ima iskustva sa koriscenjem Mi Box S (ili Mi Stick, ako nije prespor), kao i Chromecast with Google TV na ovim ili slicnim modelima? Primarno, da li se podesavanja i procesiranje slike primenjuju na taj eksterni box isto kao i na recimo bilo koju aplikaciju na samom TV-u, ili to bas ne radi tako, vec u tom slucaju sam box hendluje prikaz?

Ako se podesavanja ne primenjuju 1:1, onda nisam siguran ima li smisla gledati preko box-a i izgubiti sve lepe stvari koje ovi modeli imaju.

u7qf ima dv i hdr10+ pa ti se mi box s ne isplati, ako ni stari stick. Mozda novi stick 4k ili amazon fire tv stick (max).
netflix, prime video skoro sav novi sadrzaj je hdr.
trenutno su ova dva jedina koja podrzavaju sve hdr i sertifikovani su za streaming.
Sto se podesavanja tice, ako mislis na sliku, ona se primenjuju na ceo source tako da ce uticati na sve aplikacije. Imas standardne profile sport, cinema, dynamic... Ima i za hdr i za dolbi posebne profile.
Jednom kada podesis sliku za taj source, ne verujem da ces imati mnogo potrebe da menjas. Jedino ako gledas i eon preko tog istog boxa pa onda za fudbal uzmes drugi profil npr, ali to je 3 klika.

u7qf ima dv i hdr10+ pa ti se mi box s ne isplati, ako ni stari stick. Mozda novi stick 4k ili amazon fire tv stick (max).
trenutno su ova dva jedina koja podrzavaju sve hdr i sertifikovani su za streaming.
Sto se podesavanja tice, ako mislis na sliku, ona se primenjuju na ceo source tako da ce uticati na sve aplikacije. Imas standardne profile sport, cinema, dynamic... Ima i za hdr i za dolbi posebne profile.
Jednom kada podesis sliku za taj source, ne verujem da ces imati mnogo potrebe da menjas. Jedino ako gledas i eon preko tog istog boxa pa onda za fudbal uzmes drugi profil npr, ali to je 3 klika.

Skroz sam ispustio da nemaju 4K, DV i HDR, hvala na napomeni!

Ali u svakom slucaju, ako dobro razumem, sva podesavanja slike koja primenim na HDMI input gde je taj box uticace na sliku potpuno isto kao i kroz bilo koju TV app. Odnosno, box ne resava prikaz sam po sebi, nego radi sta mu TV kaze, tako da se ne gubi nista u kvalitetu, sto mi je u sustini jedino bitno.

Sto se tice menjanja podesavanja za samu app (npr EON), to je ok, svakako bi tako moralo i da je Android ugradjen u TV. Bitno mi je bilo da ne gubim nista koriscenjem box-a u smislu kvaliteta slike.

Pozdrav ljudi,
Vec neko vreme planiram da kupim novi Tv. Kako ne kupujem cesto gledam da uzemem nesto sa cime cu duze biti zadovoljan. Video sam 55A8G kao na nekom popustu od 750e. Vode ga kao neki ulazni Oled model, pa me zanima koja je razlika u odnosu na A9 ili nesto tipa B17 ili C17 od LG-a? Za A8 sam slabo nesto nalazio recenzije na netu, pa me eto zanima da li su imali nekih problema?

Zar ne može Mi Box S da pušta regularno 4K HDR (tj ima HDR10 podršku)? Naravno, neće iskoristiti sav potencijal DV/HDR10+ materijala, ali može da ga prikaže relativno ok?

Pored toga, budući da je skoro sav trenutno dostupan HDR materijal na Netflix-u i Prime-u (HBO Go nema ništa ako se ne varam, Max će valjda imati nešto), aplikacijama koje sam TV podržava, zar ne može prosto da se prebaci na interne verzije aplikacija kad hoće da gleda DV/HDR10+? A box da koristi samo za Spotify, HBO, STN, i ostale stvari koje mu fale na Vidaa U?

Možda bi mu i Mi Stick u tom slučaju radio posao, iako je on samo 1080p.

Chromecast ima podršku i za DV/HDR10+, pa bi on bio dobro rešenje u svakom slučaju.

Što se podešavanja tiče, mislim da nije pitao za podešavanja slike, već da li TV radi picture processing i upscaling na HDMI (box) input, kao što radi na interni materijal (DVB ili interne aplikacije)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno