Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,205
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
najbolje je da titlove (pravilno) prebaciš u UTF-8

Poštovani,
Izvinjavam se ako je već bilo reči o ovom problemu, ali nisam mogla sve da iščitam. Imam TV 43A7100F i šifru za IRIS GO aplikaciju, ali ne mogu da nađem aplikaciju, čak ni google play nisam uspela da instaliram jer mi googlw ne prepoznaje mail za prijavljivanje iako je isti kao za Hisense tv? Molim za pomoć/savet.
Hvala i još jednom se izvinjavam ako je bilo reči već o ovom problemu.

Poštovana Đurđa,

Vaš televizor nije baziran na android operativnom sistemu, stoga ne možete pristupiti google play prodavnici. Takođe, trenutno za Vaš model televizora ne postoji iris GO aplikacija.

Srdačan pozdrav,
psaras

Da li mozete da mi pomognete oko opcije "Deljenje sadrzaja" sa lap topa na U7QFNavodime na odredjena podesavanja koja sam vec odradio_Opcija "Deljenje ekrana" je ok i mob telefon mogu da gledam preko tv.

Prilozi

• forum.jpg
    forum.jpg
    227.1 KB · Pregleda: 58
zašto UTF-16? 🤔 UTF-8 pokriva i ćirilicu i latinicu i znakove poput nota

Da li mozete da mi pomognete oko opcije "Deljenje sadrzaja" sa lap topa na U7QFNavodime na odredjena podesavanja koja sam vec odradio_Opcija "Deljenje ekrana" je ok i mob telefon mogu da gledam preko tv.
Morate na laptopu da odobrite deljenje sadrzaja na Control panel -> Network Sharing i odabere televizor koji je pobezan na istu mrežu.

Поздрав, не знам колико је питање за ову тему, али ајде да пробам. Сузио сам избор на 50Е76GQ и 50А7GQ јер по ономе што сам гледао за неких до 60.000,00 динара мислим да нема шта много боље да се узме. Е сад, гледао сам разне тестове и коментаре, неку велику разлику не видех, па ево овде да пробам да видим шта бисте ви препоручили од та два модела. Углавном ћу гледати спорт(по тестовима, ако сам добро сконтао ови модели мало боље приказују спорт од прошлогодишњих), мало филмова, нетфликс... Нисам превише захтевам корисник, али сваки савет ми може користити.

Ljudi, uzeh matorima 55U7QF i slika preko EON boxa je katastrofa. Cudne neke boje, tamno, lose osvetljenje.
3 sata sam sinoc podesavao, tek u sport rezimu i nekim izmenama da to lici na nesto. Medjutim na sportu je odlicno, emisija uzivo, korektno, film losije.
Citah po netu, gledah, cak sam nekom liku 5e platio za podesavanja, medjutim, nista posebno.

Ima li neko podesavanja ili ideju kako namestiti da to bude normalno za normalan TV program u globalu?

Hvala

cinema day
backlight local dimming medium ili low.
backlight oko 60%, to je već individualno i avisi od osvetljenosti sobe.
brightness na 50.
contrast 60-80 u zavisnosti od toga sta gledas, bitno je da se usaglasi sa saturacijom. malo veci kontrast ce dovesti do jarkijih boja cak i ako se smanji saturacija.
saturacija 40. poceo sam sa vecom saturacijom, ali je bilo negledljivo.
sve ostale post processing gluposti na off ili na 0.
temperatura boje je generalno individualna i ja koristim neutralnu. možeš i blažu od warm varijanti
u expert settings gamma na 2.2 umesto na bt.
gamut probaj između native i auto da vidiš šta ti više prija. čini mi se da je native malo blaži sa bojama.

Ljudi, uzeh matorima 55U7QF i slika preko EON boxa je katastrofa. Cudne neke boje, tamno, lose osvetljenje.
3 sata sam sinoc podesavao, tek u sport rezimu i nekim izmenama da to lici na nesto. Medjutim na sportu je odlicno, emisija uzivo, korektno, film losije.
Citah po netu, gledah, cak sam nekom liku 5e platio za podesavanja, medjutim, nista posebno.

Ima li neko podesavanja ili ideju kako namestiti da to bude normalno za normalan TV program u globalu?

Hvala
Ja sam sklonio EON BOX i postavio na drugi Tv a na U7QF aktivirao APP(EON) sa VIDAA.Nema nikakve razlike u kvalitetu slike preko WiFi 5Ghz i preko Lan kabla .Slika je stvarno odlicna .Moja preporuka je da kontaktiras i podrsku SBB da te lepo navode oko aktiviranja i postavke nove lozinke itd.Jako je bitno da ti i enkodovanje bude na CBR i 7Mb/s.Posle se igraj oko podesavanja tv.

Koristim aplikaciju na drugom TV-u :(

Moj prijatelj ima hisense H50B7100 i pokusao sam da mu instaliram ss iptv player ali njegov apps now pokazuje da je prazan,to jest kad pokrenem aplikaciju apps now otvori je ali bez aplikacija-prazna.Dali je neko od vas koji poseduje ovaj model imao tih problema? Da napemen samo da mu je tv nadogradjen na zadnju verziju,tako bar pokazuje kad potrazim azuriranja.

Moj prijatelj ima hisense H50B7100 i pokusao sam da mu instaliram ss iptv player ali njegov apps now pokazuje da je prazan,to jest kad pokrenem aplikaciju apps now otvori je ali bez aplikacija-prazna.Dali je neko od vas koji poseduje ovaj model imao tih problema? Da napemen samo da mu je tv nadogradjen na zadnju verziju,tako bar pokazuje kad potrazim azuriranja.

Da, povremeno se dešava da apps now bude prazan bez aplikacija a povrate se same od sebe... Samo da proveravaš pa kad ga ubodeš...

Da, povremeno se dešava da apps now bude prazan bez aplikacija a povrate se same od sebe... Samo da proveravaš pa kad ga ubodeš...
Proveo sam danas celo pre podnje kod njega i nekoliko puta pokusavao.I on mi je rekao da je par puta pokusavao da udje u apps now i uvek isto.Ne razumem.Ja imam lg i nikada takve probleme nisam imao.

Proveo sam danas celo pre podnje kod njega i nekoliko puta pokusavao.I on mi je rekao da je par puta pokusavao da udje u apps now i uvek isto.Ne razumem.Ja imam lg i nikada takve probleme nisam imao.
Pa to iz razloga što je Vidaa operativni sistem Hisense televizora, najgori OS ikada, a njih iz Hisense baš briga da išta unaprede u tom smislu.

Svi ostali operativni sistemi za televizore - Android, Tizen, webOS, čak i Roku, su svetlosnu godinu ispred ovog Vidaa đubreta.

Uz kupovinu Hisense televizora obavezna je i kupovina android boxa, jer ovako sa ovim sistemom kao i da nemaš smart TV, imaš jednu veliku glavobolju.

Pa to iz razloga što je Vidaa operativni sistem Hisense televizora, najgori OS ikada, a njih iz Hisense baš briga da išta unaprede u tom smislu.

Svi ostali operativni sistemi za televizore - Android, Tizen, webOS, čak i Roku, su svetlosnu godinu ispred ovog Vidaa đubreta.

Uz kupovinu Hisense televizora obavezna je i kupovina android boxa, jer ovako sa ovim sistemom kao i da nemaš smart TV, imaš jednu veliku glavobolju.
Kad uhvatim sebe sa kojom mukom se borim da pustim sebi sadrzaj sa HBO MAX-a(nemam android box) dodje mi da puknem.
Nemamo ni SN aplikaciju, tako da moram i move da koristim.
Mozda bi najbolje resnje bilo da uzmem box, a ugasim move, ne gubim na prostoru i nekim gimnastikama za dodatnu uticnicu, samo novac.
Koji bi box bio prihvatljivo resenje na neki period?

Kad uhvatim sebe sa kojom mukom se borim da pustim sebi sadrzaj sa HBO MAX-a(nemam android box) dodje mi da puknem.
Mozda bi najbolje resnje bilo da uzmem box, a ugasim move, ne gubim na prostoru i nekim gimnastikama za dodatnu uticnicu, samo novac.
Ima tema o android boxovima i svi imaju svoju priču iz svog ugla.
Meni je fire tv stick 4k najbolji jer ima sve iako nije najsnažniji. xiaomi stick 4k je trenutno teško dobavljiv, ali će biti možda malo bolji izbor.
Mi box S je ok bez hdr10+ i dv.
Čitaj temu i donesi svoj zaključak.

Xiaomi TV Stick 4K ili Amazon Fire TV Stick 4K Max

Xiaomi TV Stick 4K stick advantages compared to Xiaomi Mi Box S:

1. Mi Box S is a 3+ year old device which uses 5+ year old Amlogic S905X SoC. Xiaomi TV Stick 4K runs on Amlogic S905Y4 (which was introduced last year)
2. Mi Box S does not have support for AV1, Dolby Vision, Dolby Atmos & DTS-HD; but the stick does.
3. Mi Box S runs on Android TV 9 (originally 8.1). The stick runs on Android TV 11.

Od pre par dana koristim Chromecast with Google TV uz 55U7QF i mogu reci da sam jako zadovoljan. Jedino sto ima samo 4.5GB sistemske memorije (dovoljno za 15ak app) i nema AV1 podrsku. Sve drugo mi je subjektivno bolje nego Fire Stick 4K (koji doduse nisam koristio licno). Izgled interfejsa, chromecast funkcija koja radi 100%, mogucnost da se lako obrise svaka nepotrebna app (cak i originalni YouTube), itd.

Izbor box-a zavisi od zahtevnosti korisnika, ali u svakom slucaju se slazem sa kolegama da je Vidaa U prakticno neupotrebljiv sistem sam po sebi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno