Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

To duvanje ventilatora kada klima prebaci zadatu služi kako bi bolje rasporedila vazduh oko sebe i u prostoriji i na vreme se upalila kada temperatura padne ispod definisane. To radi i na mojoj gree a i na midea koju imam samo što je na gree to kontrolno duvanje nekom baš mizernom brzinom koja se i ne oseća, fazon 1% jačine, dok je kod midea (xtreme) jače duvanje fazon 10% jačine.
Pretpostavljam po vašim komentarima i na hisense jačina duvanja kao kod midea klima.
Nije meni toliko problem sto duva taj kontrolni vazduh, nego to sto ne mogu da menjam polozaj krilca dok to radi. Tek kad ponovo duva topao vazduh, onda moze sve standardno da se podesava po potrebi.

Ljudi, kakav vam je zvuk spoljasnje jedinice? Kod mene se konstatno cuje neko sistanje. Ne cuje se u kuci, ali se napolju dosta cuje. Npr kod Gree Muse se cuje samo ventilator spoljne, nista vise.

Ja cujem samo lagano ventilator, mislim da se na 4-5 metara od klime ne cuje uopste.

Boga mi kod mene se cuje skoro kao kad odu spaneli ili pk kais na autu. :D

I kod mene se čuje to šištanje.
I imam još jedan problem,ne znam zašto neće da greje bez i feel.
Juče uveče upalio na 24 stepena u sobi je bilo 20 stepeni i nije grejala celu noć.
Jutros kad sam ustao upalio i feel i radi normalno.

Ja sam kupio ovu klimu jer ni se činila kao najbolja opcija, nisam je još namontirao a vidim ljudi imaju probleme sa nekim osnovnim funkcionalnostima poput tačnog održavanja temperature što ispravno radi moja Tesla klima od 30 hiljada... Ne znam šta čovek može više da kupi a da se ne za*ebe... Kad sam rekao serviseru da sam kupio Hisense klimu prevrće čovek očima, po netu svi pljuju marku. Al to je što je, nema nazad montiram ovih dana pa ćemo videti.

Meni su serviseri rekli da su generalno ljudi zadovoljni tim klimama. I ja sam zadovoljan, na I feel odrzava temperaturu skoro u stepen. Imam digitalni termometar u sobi pa tako proveravam, s tim sto i dalje radi kao on/off. Verovatno kad zahladni ce krenuti da modulira.

Meni je negde najbitnije bilo da može pouzdano da greje i na minusu, i da ne ulazi stalno u defrost. Ako mora stalno da bude na iFeel, preživeću..

Svaka klima mora da radi defrost, kod grijanja na klime to je neizbjezno. On ne zavisi od klime vec i od spoljasnjih uslova. Klima ce ga raditi bez obzira da li je na Ifeel ili ne

Postoje klime koje ljudima već sad na +15 stalno ulaze u neki defrost... A iFeel spominjem zbog problema sa održavanjem tačne temperature i radom bez njega.

Ja sam kupio ovu klimu jer ni se činila kao najbolja opcija, nisam je još namontirao a vidim ljudi imaju probleme sa nekim osnovnim funkcionalnostima poput tačnog održavanja temperature što ispravno radi moja Tesla klima od 30 hiljada... Ne znam šta čovek može više da kupi a da se ne za*ebe... Kad sam rekao serviseru da sam kupio Hisense klimu prevrće čovek očima, po netu svi pljuju marku. Al to je što je, nema nazad montiram ovih dana pa ćemo videti.
Ja je imam i odlicna je,a serviseri su mi bas rekli da je dobra klima.

Danas ujutru od10 do 2 potrosila 4kw prema aplikaciji, ugasio sam je sinoc oko 10, temperatura u sobi bila 16 na daljinskom, ifeel ukljucen, fan 4, 15kv soba sa pvc stolarijom, 2 spoljna zida a ostalo su sobe koje se ne greju, nije mi se desilo ni jednom da potrosnja bude ovakva, a pogotovo nisam ocekivao za ove uslove, tek od skoro je koristim a ovo ponekad bude i potrosnja u 24h, jel ovo realna potrosnja sa obzirom na prethodnioh 16c pre ukljucivanja?

Da, treba ugrejati prostor sa 16c na 24/25 koliko si vec podesio.
Ako se grejes na klimu onda je drzi ukljucenu stalno osim ako nisi tu nekoliko dana ili neces nekoliko dana grejati.

A i ako nisi tu par dana a spoljna temperatura je niža, oko nule ili ispod ja ni tad ne gasim klimu, nego podesim bar na 16-17 stepeni da se prostorija i zidovi ne ohlade previše.

Danas ujutru od10 do 2 potrosila 4kw prema aplikaciji, ugasio sam je sinoc oko 10, temperatura u sobi bila 16 na daljinskom, ifeel ukljucen, fan 4, 15kv soba sa pvc stolarijom, 2 spoljna zida a ostalo su sobe koje se ne greju, nije mi se desilo ni jednom da potrosnja bude ovakva, a pogotovo nisam ocekivao za ove uslove, tek od skoro je koristim a ovo ponekad bude i potrosnja u 24h, jel ovo realna potrosnja sa obzirom na prethodnioh 16c pre ukljucivanja?
Efekat minimalne potrosnje se postize kada klima radi konstantno. Kada postigne ravnomernu tempearturu u prostoriji i kada se zidovi zagreju, tada zapravo samo odrzava temperaturu u prostoriji i potrosnja el. energije je minimalna* (* u zavisnosti od izolacije).
Jasno je da se prostorija ne moze ugrejati sa 16C na 24C, sa hladnim zidovima, okruzena prostorjimama koje se ne greju, uz 2 vanjska zida upitne izolacije, bez da se utrosi dobra el. energija. To je sasvim ocekivana potrosnja za takve uslove...

Ne treba klimu stalno paliti - gasiti, ako se ocekuje mala potrosnja el. energije.

Evo kod mene je od sinoc u ponoc do sad (14h rada) potrosila tacno 5kw (po aplikaciji). Podesena na 22 stepena. Dnevni boravak povrsine oko 26 kvadrata, jedan spoljni zid sa 5cm izolacijom, dva balkonska otvora. Ostale prostorije kojim je okruzen se ne greju. Iznad betonska ploca i potkrovlje. Direktno crepovi, bez ikakve izolacije.

Efekat minimalne potrosnje se postize kada klima radi konstantno. Kada postigne ravnomernu tempearturu u prostoriji i kada se zidovi zagreju, tada zapravo samo odrzava temperaturu u prostoriji i potrosnja el. energije je minimalna* (* u zavisnosti od izolacije).
Jasno je da se prostorija ne moze ugrejati sa 16C na 24C, sa hladnim zidovima, okruzena prostorjimama koje se ne greju, uz 2 vanjska zida upitne izolacije, bez da se utrosi dobra el. energija. To je sasvim ocekivana potrosnja za takve uslove...

Ne treba klimu stalno paliti - gasiti, ako se ocekuje mala potrosnja el. energije.
Da da, cak ce mi i jeftinije biti da radi celu noc po jeftinoj struji i onda samo da nastavi da odrzava

Evo vam Nordic koji je isti kao pro x. App laze 15% znaci 146 kw za 20 dana.setovana na 23 ifeel u skoro 80 kvadrata neizolovanog sprata sve alu stolarija sem jedne drveni dupli prozori. Ovo je samo za prelazni period stize uskoro jos jedna klima da bi izdrzalo minuse
1000019404.png

Juče uveče upalio na 24 stepena u sobi je bilo 20 stepeni i nije grejala celu noć.
Isti problem sam imao, stavim na 23 preko noci i nece da greje, ujutru u sobi 21 ona nista. Ifeel za sad radi kako treba. A sistanje ima i kod mene, doduse ne toliko da mi smeta i ne uvek. U rezimu hladjenja je to dosta izrazenije. Sve u svemu, nije idealno iskustvo za sad sa ovom klimom.

Idealno iskustvo grejanja sa klimom ne postoji, svaka će stvarati određene zvukove manje ili više i osobe koje ne mogu da trpe nikakve zvukove (osetljivi su za bilo koju buku) treba da zaobiđu klime kao grejna tela.

Zagrejala se soba juce, sinoc stavljena na 21c oko 10 i bila na 21 do 3 popodne posle toga stavljeno na 24 ifeel, fan na 3, ponavljam, 15 KVADRATA, nikakva izolacija i sobe okolo se ne greju, ima par rupica u pur peni oko skoro stravljene stolarije i to jos nije sredjeno ali bice uskoro, uglavnom ne razumem ove fluktuacije i na koju foru trosi ovoliko preko noci kad je 5-6-7c a stavljena na 21c, ovo je potrosnja do 7 popodne, ali kada vidim koliko je njemu trosi za 80 kvadrata...

1729531844720.png

Prosli put ti je potrosila za 4 sata 4kw a sata ti je za 19 sati potrosila 7kw jer nisi grejao od nule.
Potrosnja ti je veca jer nemas izolaciju za razliku od ljudi sa kojima pokusavas da uporedis potrosnju.
Izolacija je kljucni i najveci faktor u potrosnji klime.
Imas gomilu sajtova gde mozes da izracunas toplotne gubitke pa mozes i sam da se uveris kako bilo koja vrsta izolacije visestruko smanjuje toplotne gubitke.

Tri dana treba zidovi da se zagreju da ne emituju hladnocu. I pazi nije svuda idealno. U dnevnoj gde su drveni prozori na termostatu pise 20 mada ja imam osecaj da je vise al zato dodajem jos jednu klimu za par nedelja. Moras isto daljinac da stavis na neko idealno mesto moj je na metar i po visine 4m od klime saljem slike da vidis. A u kupatilu mi tipa 21 al tamo pvc prozori nisu drveni.

Prilozi

• PXL_20241021_174814312.RAW-01.COVER.jpg
    PXL_20241021_174814312.RAW-01.COVER.jpg
    102.9 KB · Pregleda: 53
  • PXL_20241021_174829172.RAW-01.COVER.jpg
    PXL_20241021_174829172.RAW-01.COVER.jpg
    139.9 KB · Pregleda: 44
  • PXL_20241021_174842019.RAW-01.COVER.jpg
    PXL_20241021_174842019.RAW-01.COVER.jpg
    59.1 KB · Pregleda: 44
  • PXL_20241021_174904669.RAW-01.COVER.jpg
    PXL_20241021_174904669.RAW-01.COVER.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 55
Mnogo zavisi i od stolarije i kako je gradjena kuca. Ja sam kupio kucu od crnotravca, Cica je kupovo pregradni suplji blok stavljao ga polozeno na sire i malter nabacivao samo odozgo tako da su one supljine jedna uz drugu i prave isto vazdusnu izolaciju meni su zidovi u kuci 25cm svuda plus malter. zato sam odustao da ove god odradim izolaciju jer sam hteo da vidim ima li smisla to sto je uradio. Na ovim blagim temp ima. Za mraz testiracu kad dodju prvi minusi.

Nebitno je da li su supljine spojene ili odvojene ako je omalterisano onda je taj vazduh zatvoren (mada "dise") ali to nije nikakva izolacija, malo stiropora bolje izoluje nego takav zid.

Kod mene se greje kuca 70 kvadrata bez izolacije,samo PVC prozori na 24 stepena konstantno.Za sada su spoljne temperature još u plusu ali par noći je bilo 2-3 stepena,uglavnom noćna oko 5-6-7.
U dnevnoj gde mi je klima je 24-24.5 dok u ostalim prostorijama 23 i 21.5-22 .
Generalno sam zadovoljan potrošnjom za sada i kako greje.
Ali postoji jedan problem koji me jako nervira a to je da neće da greje bez i feel .
Kad je temperatura u sobi bila 20c nije htela da krene uopšte da greje bez i feel.
A i daljinski moram da držim uperen pod uglom baš na klimu da bi mi radilo,jel i kod drugih tako?

Prilozi

• Screenshot_2024_1022_220023.jpg
    Screenshot_2024_1022_220023.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 35
Mozda je zaglupila, izvuci je iz struje na nekoliko minuta, pa je ukljuci da grije bez Ifeel-a

Isto i kod mene bez Ifeel uopste nece da radi kako treba provao sam jedan dan ajd to sto masi temp nego pregreje sobu pa onda stane da se ohladi soba pa tek onda se pali Samo na ifeel mi radi kako treba

Treba mi pomoć oko označavanja modela - Energy Pro X bela je QH35XV3AG dok je crna samo sa oznakom BG na kraju. Nalazim u online shopovima pojedinim da reklamiraju (na akcijama uglavnom) Energy Pro X ali oznaka je QH35XV3A, bez G na kraju. Da li je u pitanju samo lapsus ili ima razlika u modelu u zavisnosti da li ima G ili ne? Hvala

Treba mi pomoć oko označavanja modela - Energy Pro X bela je QH35XV3AG dok je crna samo sa oznakom BG na kraju. Nalazim u online shopovima pojedinim da reklamiraju (na akcijama uglavnom) Energy Pro X ali oznaka je QH35XV3A, bez G na kraju. Da li je u pitanju samo lapsus ili ima razlika u modelu u zavisnosti da li ima G ili ne? Hvala

Dobavljač grešio. U hisense web stranici, gde registruješ model koji su dostupni kod nas za dodatnu garanciju, ne možeš da nađeš unutrašnja jedinica sa oznakom QH35XV3A. Ali sa oznakom QH35XV3AG možeš.

QH35XV3AG je unutrašnja jedinica i boja je belo, a QH35XV3BG je crno. Spoljne jedinice su isti u obe model.
Tako i kod mene, ali što je interesanto da kupili smo dve klime. Isti model Pro X. I samo u jednoj sobi se čuje. Zvao sam majstor koji je montirao klimu. I on kaže da ne čuje razlika O,o. Samo ja i dece čuju......Pitam majstora da li bi moglo da pušta negde gas. Rekao mi da ne jer unutrašnja jedinica dobro greje. Ali verovatno nešto nije u redu. Mene jako iznervira. Ali ne razumem zašto je klima u drugoj sobi toliko tiše radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno