Pa da,zato sam ja uzo 18-cu vox jer nemam izolacije i plasio sam se da 12 ne bi postigla,jer mi je ovo prva klima pa jisam bio upoznat,sad kad pogledam mozda sam i mogo 12 ali bolje neka ima snage nego da se kajem posle.Da al imas klime koje isto moduliraju visoko pa opet su ekonomicne. Modulacija nije merilo efikasnosti. Vise je problem sto ljudi mesaju da svaka 12tica moze isto da greje. Kod dobro izolovanog prostora to mozda jeste. Kad nemas izolaciju treba gledati da uzmes jace klime da bi mogle da izdrze toplotne gubitke na minusima. Ja imam hiseance nordic koji daje svega 2.6kw na -7 i 18kmta koja daje 4.7kw na -7. Ako gledamu u BTU moja nordic je 13000btu i kmta 21000btu na grejanju i kada imas tako dve klime koje mogu da izbacuju dosta toplote. Mozes da ocekujes u 80 kvadrata da rade ekonomicno i da odrzavaju temp. Da sam uzeo dve nordic kada bi dosao minus obe bi trosile po 24kwh dnevno jer bi vise imalo gubitaka nego sto one mogu da izbace. ovako izmedju 8-15kwh po klimi u zavisnosti od temp napolju trose.
Da gasila se al opet kazes ista potrosnja maltene?
U prelaznom periodu kad se gasi stalno potrosnja mu je slicna sigurno,ali sada kad je hladnije i kada bi se hisense bas redje gasio e tu je tcl ekonomicniji ja mislim,posto modulira nize.