Šta je novo?

Heroes Of Might & Magic V

ToxiC je napisao(la):
Jel ja ne vidim dobro ili nema u kombat modu opcije wait !!!
Ima, samo ne postoji dugme za to, nego moraš da pritisneš "W" shortcut. To ti čak i piše u tooltip-u za Guard dugme.

e ljudi ova igra stvarno je super, mnooooooogo bolja od proslih delova, radi mi perfektno!

Da li se nekome desilo da mu na 100% prijavi gresku ali da je moguce kliknuti na IGNORE i da se instalacija zavrsi? Meni se to desilo, usao sam u igru i sve izgleda potpuno normalno, ali to je bilo bas na pocetku dok jednom liku se to isto desilo i njemu se ne vide neke jedinice, gradjevine... pa se ja plasim da se to i meni ne desi kasnije... iako sam ja ubedjen da je njegov problem neki drugi i da to nema veze sa onim ignore... ima ta "fora" u jos mnogim igrama i to pre 100% se desi nekoliko puta i ne bude nikakvih problema...

Posle malo duzeg igranja, mogu reci - to je otprilike to. Doduse, imajuci u vidu da ja nisam okoreli igrac HOMM-a, nisam u mogucnosti da ocenim da li je ovaj nastavak dostojan naslednik legendarne trojke.

1280x1024, high details

Bio sam potpuno razocharan onom betom shto je izashla pre par meseci, nisam se chak ni interesovao kada izlazi ful igra, niti kakva ce da bude i jedva sam hteo da je instaliram, a sada sam extra odushevljen ful igrom. Ima shmek trojke i prelepu 3D grafiku, a da pri tome leti i na prosechnim konfiguracijama.

demios je napisao(la):
Bio sam potpuno razocharan onom betom shto je izashla pre par meseci, nisam se chak ni interesovao kada izlazi ful igra, niti kakva ce da bude i jedva sam hteo da je instaliram, a sada sam extra odushevljen ful igrom. Ima shmek trojke i prelepu 3D grafiku, a da pri tome leti i na prosechnim konfiguracijama.
Potpuno isti sluchaj samnom. Demo me je razocharao opasno ali zato igra nije. Moram josh malo da prostudiram ali rekao bih da je extra, mnogo podseca na trojku. Nije nishta posebno zahtevna chim na mojoj konfi sa "verry high" radi extra.

Aj da vas malo pochastim screen shotovima ;).

Moram reci da mi u prvom trenutku uopste nije bilo jasno da li mi se igra svidja ili ne. Medjutim, sto je vise igram, vise sam ubedjen da su napravili odlicnu igru. Kod mene radi sa svim ukljucenim opcijama u 1024x768 bez nekih problema. Stvarno nisam merio frame rate, ali to nije ni bitno za poteznu strategiju.
Ovim se po meni, Heroji vracaju na strategiju, za razliku od cetvorke, koju sam obozavao, ali je vise vukla na neku avanturu. Ono sto je zanimljivo, jeste da igra time uopste ne gubi na interesantnosti, i dalje su heroji veoma bitni, trudis se da ih budzis sto vise mozes itd. Gradovi su kako mi se cini prilicno diferencirani, kao i jedinice izmedju sebe. Najjace jedinice nisu vise toliko nadmocne u odnosu na ostale, sto je mnogo bolje, jer se sada tokom igre koriste sve jedinice, za razliku od HOMM4, gde je bilo dovoljno voditi heroja i titane. Vraceno je to da se jedinice u gradovima povecavaju na pocetku nedelje, i da retalation u borbi nastupa posle napada, ako neka zivuljka prezivi da uzvrati.
Dodata je G-O-M-I-L-A special ability-a za maltene sve jedinice, i za heroje.

Zamerke su da su izdali jako malo mapa za pocetak, onda u scenarijima nije najjasnije istaknut victory condition, kao sto je bio u prethodnim delovima, koji se odmah mogao videti pri izboru mape. Uvodne animacije u kampanjama su mi uzasne, gadne, pateticne, prepunjene pateticnim rodoljubivim momentima, bez trunke zanimljivosti i duhovitosti. Ali, sve u svemu, u pitanju je odlicna strategija, igra koja mnogo vise polaze na sustinu nego na sminku, i to mi se svidja.
Inace, kakva crna beta!? Ono je bio uzas, plac majke bozije!

Ja ne mogu da nadjem wait. Jel moguce da toga nema? to je super opcija u borbi...

nema dugme, samo pritisnes "w", to ti je to.

Mrki Jovica je napisao(la):
Zamerke su da su izdali jako malo mapa za pocetak, onda u scenarijima nije najjasnije istaknut victory condition, kao sto je bio u prethodnim delovima, koji se odmah mogao videti pri izboru mape.
Sa ovim se apsolutno slazem. Od svih kampanja iz celog serijala heroja (igram ih od prvog dela, kada su kentari zauzimali pola ekrana) samo sam odigrao Succesion wars kampanju. Oduvek sam vise gotivio standard (custom) game. A njih nema vise u zadovoljavajucem broju. :(

Ej drugari desilo mi se da dok sam igrao kampanju mislim da je 4 misija u delu gde je ona crna suma tolko secka da ne mogu nista da radim. Posto sam skoro kupio graficku 6600 gt 64-bitni procesor i novu plocu ne verujem da je zbog toga. Reko da pitam da li je neko imao isti problem ako jeste aj da pokusamo zajednicki da resimo. Sto se tice igrivosti mogao bih da kazem da je igra odlicna i da su se ljudi drzali dosta isprobanog fenopmenalnog recepta trojke.

Podigni kameru u pticiju perspektivu. Sto je kamera blize zemlji FPS je manji. I ne padaj na fazone 6600gt: High q sa 8AA i 4AF u 1240x1024. 1024x768 Hq bez AA i AF je max, i tu zna da secne kad pocnu da prste magije...

Problem je u tome sto sam isprobavao sa 640*480 i sa svim smanjenim detaljima da vidim da li je do toga i seckalo je istim intenzitetom. Tako je verovatno rec o nekom konfliktu.

nije mi samo jasno, s obzirom na izmenu grafike, i na to da ne postoji vise Map Editor koji je ranije isao uz igru, to znaci da se nece pojavljivati mape izvan onih koje izda Ubisoft? Ako je tako, to je onda uzasno, secam se da su najbolje mape dolazile upravo od igraca entuzijasta, nikad necu zaboraviti na primer mape Ururam-Tururam-a...

@Greg no prob, ali bolje zahvali Dandy-ju, on je prvi dao taj odgovor ;)

Hahahahaha, rezultati odbacivanja StarForcea od strane Ubisofta su dosli oko 12 dana pre roka :-devil-: ... Nego da li ima drasticnog usporavanja kada se rotira kamera, u demou je na mojoj masini je bilo dosta seckanja kada se kamera postavi pod malim uglom i gleda u daljinu?

Zar niko nije imao isti problem kao ja. Menjao sam i drivere za graf i nista. Ajede ljudi pomagajte.

editor ce izaci, ali malo kasnije, za oko 2 meseca cini mi se

ma takva je igra, tako je i demo radio, stavis minimum detalje i 800x600 secka isto kao i na max 1280x1024, sve to na 2.6ghz s64 i 7600gt.

Cudi me sto su tako malo mapa stavili, a i "very big" mape uopste nisu toliko velike...

gx-x je napisao(la):
ma takva je igra, tako je i demo radio, stavis minimum detalje i 800x600 secka isto kao i na max 1280x1024, sve to na 2.6ghz s64 i 7600gt.
Sta bre secka??? Sve lepo "klizi" ;)

ma ovaj gx-x samo nesto tripuje :d

Svaka cast na grafici. Ali igra je sitina. Citao sam na netu i u casopisima da je ova petica ista trojka samo u 3D-u. Tako kazu oni koji su je pravili.Mnogo je nepregledno.Da bi upgrejdovao glavnog moram da rodim dete.I zahtevna je do bolova.Add-remove

Los Hot-Seat & gluposti tu i tamo

nemoze u timovima da se igra u hot-seat-u svako za sebe ...glupo... male su mape ima ih malo bagovi sa kamerom iz bitke i jos po nesto smarajucih sitnica ali igra je sjajna...patch mora sto pre da izajde kao i ekspanzija i mape.. vece...

@Staljin

Shta podrazumevash pod tim "rodim dete"? Igra uopshte nije zahtevna, meni na verry high radi normalno, ali sam Anti Alajzing smanjio.

@AD33MA
Vidish, evo ja sam preshao jednu celu kampanju i nisam naishao ni na jedan bag... Nasta ti konkretno mislis kad je "kamera iz bitke" u pitaju? Ako ti smeta Cinematic Camera lepo je iskljuchi u opcijama.

Igra je sinoc doshla samnon kuci. Nisam je instalirao, kasnije kad se vratim s' posla. Pa ako je dobro koncipirana kao III ondak momci chujemo se za koji mesec. (i da blind nije magia II nivoa i da ima da se download mape samo tako da neta )

Ljudi ja vam reko da kod mene secka uzasno na jednom delu frejm po sekundi ne mogu pointer da pomeram i pitanje je bilo da li jos nekom secka tako a da ima 6600gt, napomenuo sam i da burazeru na 9550 ne secka, napomenuo sam takodje da sam probao i na 640*480 da vidim da li je do toga, seckalo je istim intenzitetom.

Nazad
Vrh Dno