Šta je novo?

Heroes Of Might & Magic V

@GoranM:

a ti si igrao demo pa znas da nije seckao ?! :trust: demo je seckao, sad sam probao (2-3 sata :D ) ove full i radi ok, dokle god ne spustis kameru na ugao od 45 stepeni i gledas u sred mape, tu opadne fps, tj secka, ostatak je "glatko" (1280x1024, sve na max 8xAA, 16xAF su mi podesavanja)

igra je odlicna
naslednik trojke
Na kameru se jos nisam naviko a ostalo je ok

jel probao neko HOT-SEAT mod ... posle par odigranih poteza jako opadne FPS... !!! da nema neki mem-leak... nisam ceprkao po net-u :)

instalirao sam igru pogledao i na zalost mora da se brishe.
ko je rekao da na prosechnom kompu moze da se igra sve na najslabije stavljeno
imam celeron na 2 sa gf 5200 na 128 i 512 ddr a
ma ko da heroj ide kroz vodu.
trojka i dalje lepo klizi.

to3a je napisao(la):
instalirao sam igru pogledao i na zalost mora da se brishe.
ko je rekao da na prosechnom kompu moze da se igra sve na najslabije stavljeno
ma ko da heroj ide kroz vodu.
trojka i dalje lepo klizi.
zavisi sta podrazumevas pod prosek, da je bar neki 6600 letelno bi...

cini mi se d aigra IMA memory leak, posle par sati pocelo je swapovanje, na 768mb rama :S: malo li je za heroje, a prvih sat-dva je radilo ok.

@to3a:

koja ti je masina ?

gx-x je napisao(la):
cini mi se d aigra IMA memory leak, posle par sati pocelo je swapovanje, na 768mb rama :S: malo li je za heroje, a prvih sat-dva je radilo ok.

@to3a:

koja ti je masina ?

Ajde na spavanje:D

radim trecu :d

PS. ko je biser iz potpisa ? :d

Poslednja izmena:
Pronasao ;) Nije mu dobro, udario ga intel po dzepu pa mu pozlilo :D

ko iskreno voli heroje navici ce se na svaku novu ideju(verziju)..
tako da ono..igrajte i uzivajte..

da li neko ume da mi pojasni modifier-e u igri, tj. koja je razlika ako jedinica ima attack modifier 10 i damage 2 do 4 i attack 1 i damage od 1 do 2. Takodje kako se meri damage koji nanosi heroj sobzirom da mu to nigde ne pise, pisu mu samo modifieri. Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@GoranM:

a ti si igrao demo pa znas da nije seckao ?! :trust: demo je seckao, sad sam probao (2-3 sata :D ) ove full i radi ok, dokle god ne spustis kameru na ugao od 45 stepeni i gledas u sred mape, tu opadne fps, tj secka, ostatak je "glatko" (1280x1024, sve na max 8xAA, 16xAF su mi podesavanja)
Ti nas, naravno, *****avaš? :trust: Stvarno me čudi kako ti secne ponekad :d

Ako pod atack modifier podrazumevas Attack i Defense samih kreatura i heroja, otprilike ide ovako: Damage kreature[random generisan iz opsega od min do max]+(Attack jedinice-Defense napadnute jedinice)+(Attack tvog heroja-Defense protivnickog heroja)*broj jedinica u grupi.

@vuk204:

hvala ! Tako sam i mislio da ide, ali ko pita ne skita :)

@filipenko:

:) samo hteo da kazem da nije bas stalno "klizi", ali taj pogled pod uglom od 40-tak stepeni i tako ne koristim nikada, a ne verujem da neko koristi, a probao sam malopre i da skinem AA i Af i isto zasecka, jednostavno to im je ostalo jos kao mana od demo verzije, ali su mnooogooo ispravili performans bugove u poredjenju sa demo-om.

a inace to su heroji, bilo bi smesno da ne rade na max, pa demo mi je radio na max na fx5900xt, kad gledas od gore radio je isto kao i sad sa 7600gt, isto sve max, isto 12x10 rezolucija...E sad to sto se ovde nema para pa se jos uvek voza radeon 9000, fx5200 i tako to, to je druga stvar, ali to su ultra underground low end kartice u danasnje vreme, ocekivati da neka iole novija igra radi pristojno na njima je previse, ali ako nesto i radi onda super...

Ljudi, imam dva problema s igrom:
1. Kad hocu da kliknem u meniju da pocnem hot seat igru, samo izletim u win, po pravilu i trenutno. Jel neko ima slican problem? (ili bar resenje :)
2. Kako da pokrenem LAN igru, (nisam umrezen) izaberem sve, stavim player ready i ostali igraci su kompijuter, ali play je i dalje ne moze da se klikne

Nerviram se, kampanja je blago dosadna, a stvarno ima premalo custo mapa

@gx-x povodom odgovora na tvoje pitajne o atacku, u herojima 2 je bilo formula (random iz damage opsega) * ((atack - defense)/10 +1) * broj kreatura, samo sto se random racuna za svaku kreaturu posebno, tako da je raspodela verovatnoca drugacija :)
u trojci je bilo samo /20 ja mislim, a u 4. nije bio taj princip racunanja

E ljudi kako da "preskocim" jedinicu kada je na redu da igra, tj. kako da saceka, pa da malo kasnije igra, u trojci je moglo (cetvorka mi je bila fuj!). Necu da se "stiti" vec da lepo malo saceka da prvo odigraju ove sto "rade" na daljinu, pa onda da buzdovan odradi svoje.

Bilo je na 5 mesta do sada. Nema ikonice, ali možeš da stisnep dugme W, koje služi kao wait.

Ljudi bre, ja vam pricam da na istom mestu gde meni (6600gt) ide frejm po sekundi burazeru sa 9550 radeon radi sa malim seckanjem. Hteo sam samo da saznam da li je jos neko sa nvidiom imao isti problem ili je nesto kod mene?

dragancce je napisao(la):
Ljudi bre, ja vam pricam da na istom mestu gde meni (6600gt) ide frejm po sekundi burazeru sa 9550 radeon radi sa malim seckanjem. Hteo sam samo da saznam da li je jos neko sa nvidiom imao isti problem ili je nesto kod mene?

ja sam probao na dva racunara sa nvidijom (6600gt i 7800gt) sve radi bez problema. jesu jake grafike, ali su i podesavanja bila jaka. igra je vrh, kao i ostali homm (osim 4) cekam samo neku expanziju kao wog. nema sandroa (vidi avatar) smrc, smrc.
jel moze neko malo da pojasni initiative, posto izgleda nije isto kao speed sto bejase. thx.

Ram moze da bude problem imam ga 512
Slican problem, imam 6800GT i 512 RAM-a i skoro je neigrivo cim probam da zarotiram kameru...
U ponedeljak stavljam giga ram-a pa cu da vidim da li je tu problem...

1gb rama
6600gt
1024x768
sve na maksimum ,radi super
ali razliku izmedju low i high ne primecujem

kad sam ja to rekao popljuvali su me ko iz topa :D

Ram moze da bude problem imam ga 512
Ja je cepam na mašini iz potpisa i 512 RAM-a trenutno i sve radi na high podešavanjima u 1024x768. Ni da secne. Ne vidim razliku u grafici sa uklj/isklj. eye candy opcijom.

zulu je napisao(la):
jel moze neko malo da pojasni initiative, posto izgleda nije isto kao speed sto bejase. thx.

gamespy je napisao(la):
Taking a page from Etherlords, Nival has added an Initiative bar at the bottom of the battle screen, so you can see a precise order of battle rather than guessing which unit will go next.

UKVideoGames je napisao(la):
The combat system will continue to be based on "initiative"--that is, a sequence of turns in which the fastest creatures get to move and attack first, followed by slower ones.

Osim naravno u grafici, meni je trojka (sa WOG-om) puno bolja.

Nazad
Vrh Dno