Šta je novo?

Heroes Of Might & Magic V

Meni na 5600 ddr256 i 512 rama na kome oblivion nece ni da se pokrene heroji rade oclicno u 1024 x 768

2 Zulu:
Speed i inicijativa vise nisu isto kao u trojci. Od inicijative sada zavisi koliko brzo i koliko često će jedinica dolaziti na red da igra, pošto je izbačen koncept turn based borbe, gde sve jedinice moraju da odigraju jednom do kraja kruga. Speed određuje koliko će polja jedinica moći da pređe.
Tako da jedinica sa visokom inicijativom a malim speedom (Hell Hounds) će dolaziti često na red da igra, ali će ići malo po mapi. Takođe jedinica sa malom inicijativom ( Zombies) će čekati duže dok dođe na red, neke jedinice sa većom inicijativom će odigrati dva puta dok oni stignu na red.

Ko moze da mi objasni sta uopste znaci eye candy? Sta bi time trebalo da se dobije? I zanima me i Anisotroping.

eye candy= lepo za oko (u HOMM5 je pretpostavljam to onaj efekat senki od oblaka koje su animirane po zemlji i verovatno jos nesto, iskreno nisam probavao, ali neki dodatni efekti su sigurno u pitanju)
anisotroping = sto veci nivo = manje mutne teksture u daljini (u odnosu na kameru, tj. mesto sa koga posmatras scenu)

Poslednja izmena:
Jaoj ljudi hocu i ja!!!!!!!! Znaci ipak nema Sandro-a... Kako li ce raditi kod mene (vidi signature)?

XP1700+
GF3 64MB
384MB ram
1024x768 medium

radi solodno, doduse sporo se rotira kamera ali to nije od kljucnog znacaja za poteznu igru, nejveci problem je nedostatak ram-a na vecim mapama 384mb je malo 512mb je apsolutni min bez nekog velikog svapa. Nepomazu ni manji detalji ili manja rezolucija sve u svemu u proseku 15-20fps u zavisnosti od polozaja kamere.

Poslednja izmena:
Sa masinom iz potpisa na high i very high (naravno graficka ne podrzava razne stvari :D) radi sa malim seckanjem kada je kamera max odzumirana i ugao poprilicno spusten, u ostalim situacijama radi super.

Ma, kad krene da seče, seče užas. Vama što još nije zasekla, javite se kad pređete 4. misiju, ako se dobro sećam, gde ti ne bude jasno šta se dešava. Znači šeče u podzemlju, i u gustoj šumi - kamera odzumirana do maxa. Tu meni jedino pomaze veći zum, jer je inače ne igrivo, bez obzira na rezoluciju.

@tixic
@vuk204

thx, but...
nisam se dobro izrazio, elem, jasan je meni koncept, ali u praksi ne izgleda bas uvek tako. gomila nekih modifier-a utice na initiative koji nisu uvek objasnjeni (ili je ne umem da nadjem). takodje ne postoji detaljan info (kao u wog-u) o jedinicama, npr. resistance, immunity itd...

Ehm, vec sam se malo zaglavio :) 4. misija prve kampanje, kada treba da nadjem boots da bi presao preko mosta. Ja vidim gde je grobnica u podzemlju ali nema teoretske sanse da dodjem do nje. Portal koji me vodi u podzemlje (onaj na otprilke sredini mape cuvan arhcangelom) nije bas koristan, racva se u 3 pravca i sva 3 su cini se dead end. Nijedan drugi portal nisam nasao, mada doduse ne mogu da predjem na levu polovinu mape, samo je gornji desni deo slobodan, ovo ostalo je zakrceno sumom, planinama...
Zanima me da li ima neki portal koji sam preskocio ili mozda neki prolaz koji sam prevideo u podzemlju?

White_Dragon je napisao(la):
Ehm, vec sam se malo zaglavio :) 4. misija prve kampanje, kada treba da nadjem boots da bi presao preko mosta. Ja vidim gde je grobnica u podzemlju ali nema teoretske sanse da dodjem do nje. Portal koji me vodi u podzemlje (onaj na otprilke sredini mape cuvan arhcangelom) nije bas koristan, racva se u 3 pravca i sva 3 su cini se dead end. Nijedan drugi portal nisam nasao, mada doduse ne mogu da predjem na levu polovinu mape, samo je gornji desni deo slobodan, ovo ostalo je zakrceno sumom, planinama...
Zanima me da li ima neki portal koji sam preskocio ili mozda neki prolaz koji sam prevideo u podzemlju?
Kada dodjes do mosta spusti se dole i imas ulaz u podzemlje, tu sam ja usao...
Prva kampanja je prilicno laka, dok u drugoj treci scenario mi je dupe pomerao..., ali sam ga presao, naravno.:)

Da, da sad sam video ima ulaz cuvan sa onim wraiths, ***-a dok ne popamtim izgled svih objekata imacu ovakvih glupih gresaka:D
Thx

@tomato:

4-ta misija u prvoj kampanji ili 4-ta kampanja ? Ja sam trenutno na drugoj kamapanji, 3-ca misija i do sada mi nije seckalo :d (sve max + 4xAA)

Mogu vam reci da mi je igra bila laganica sve do druge misije u 2-goj kampanji (ako je druga uopste, ona gde treba da osvojis sve elf gradove). JAKO mi se ne svidja sto artefakti ne ostaju za sledecu misiju.

PS. za level 25 heroju treba oko 50.000 experience-a :D ZLO !

Hm. Bez problema sa grafikom i ostalim "sitnicama". Grafika na 1024, detalji, AA i sl ukljuceni...
Problem sa misijom. Prva misija, do kada se posle zamke oslobadja Izabela. Kako bre da porazim onog crvenog kada nema teorije da napravim dovoljno vojske, osvojim grad i jos da sacuvam doticni, i nju oslobodim. Dotle je sve teklo lepo i relatino lako, lakse nego sto sam ocekivao.

Poslednja izmena:
2 Zulu
http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes5/heroesofmightandmagic5v.shtml
Mala pomoć:D , tu ima svega što te interesuje...
I meni se čini da neki put određuje random koja će jedinica prva igrati, jer jednom ja igram prvi, protiv određene grupe kreatura. Drugi put, iste te kreature
igraju pre mene. Mada, najverovatnije je tada u pitanju bio bonus zbog podloge ili nešto slično. Previše je faktora koji modifikuju redosled, da bi mogao precizno da racunaš ko će kada igrati, kao u III-ci. Sposobnosti heroja, sposobnosti kreatura, artefakti, podloga...

hvala, pomoglo je.
donekle...

vuk204 je napisao(la):
I meni se čini da neki put određuje random koja će jedinica prva igrati, jer jednom ja igram prvi, protiv određene grupe kreatura. Drugi put, iste te kreature
igraju pre mene. Mada, najverovatnije je tada u pitanju bio bonus zbog podloge ili nešto slično. Previše je faktora koji modifikuju redosled, da bi mogao precizno da racunaš ko će kada igrati, kao u III-ci. Sposobnosti heroja, sposobnosti kreatura, artefakti, podloga...

Zavisi od brzine koja ce jedinica igrati prva. Dakle ona koja ima najveci speed krece prva da igra. E sad, ako su dve jedinice iste brzine onda zavisi od nekih drugih stvari koje ne znam. Inache ako je kao u HOMM3 onda bi trebalo da i podloga donosi bonus +1 speed za onu rasu koja je prilagodjena toj podlozi (svaka rasa je prilagodjena odredjenoj vrsti podloge).

Promenjeno je...
Speed se sada odnosi samo na broj polja koja kreatura moze da pređe.
Inicijativa utice na redosled igranja.
U III-ci su Feniksi igrali prvi jer im je speed bio 15 i preletali su sa kraja na kraj mape. Najbrže jedinice su igrale prve i kretale se najviše. Sada jedinica sa malim speedom moze da igra prva, ako ima veliku inicijativu, ali neće preći puno polja na mapi. Dao sam u prethodnom postu primer takve jedinice [Hell Hounds]

Inicijativa je oznacena peščanim satom, a speed čizmom.

ali zato sada postoje magije koje uticuna inicijativu, i to je po meni bolje nego samo speed.

@BokiPK

jesi kupio vojsku usput ? ono po farmama i to. Ja sam dosao, uzeo zamak, napravio kucicu, regrutovo seljake, izasao, ubio cuvara i to je to, dan pred kraj nedelje.

@gx-x 4. misija prva kampanja, otprilike, prva kampanja definitivno, šuma na sve strane...
Ja igram tako da je odzumirano maximalno, kako bi video više table, i, tu kad krene da štekće, nemoš se pomeriti, ali kada zumiram, sve radi normalno.
Odo malo da igram ;)

Ova igra je prelepa. Jedna od retkih u poslednjih par meseci...
Na P2.4, 512 rama, Geforce FX5200 radi na 1024, details hi, aa 2x bez seckanja.

Ma lepa je igra, nije lose uradjeno, sacuvali su duh 3 i dodali 3D,samo ova kamera stvarno smara, bilo je dosta preglednije ranije, ali zato sada izgleda extra. Meni radi na 1280x1024 full detalji i AAx2 i AFx2, ponekad zasece kad su neke magije.
Nije uopste mnogo zahtevna, a mislim da su GFMX440 i slicne karte valjda do sada prevazidjene...
Odoh da se igram...

gx-x je napisao(la):
...jesi kupio vojsku usput ? ono po farmama i to. Ja sam dosao, uzeo zamak, napravio kucicu, regrutovo seljake, izasao, ubio cuvara i to je to, dan pred kraj nedelje.

Ja odmah zauzeo zamak (u prvom pokusaju sam se z*, otiso u drugom smeru i naleteo na crvenog sa djavolima :D), odmah oslobodio zensku, a onda su crvendaci poceli da dolaze jedan za drugim, jedva branim zamak, imam utisak da sledeci sto dolazi ima prejaku vojsku. Malo sam bolje otpratio intro, moram da nadjem necije "suze". Verovatno artifakt, ali neznam gde. Ono mape sto sam obisao nista mi nije dalo kao smernicu.

BokiPK je napisao(la):
Ja odmah zauzeo zamak (u prvom pokusaju sam se z*, otiso u drugom smeru i naleteo na crvenog sa djavolima :D), odmah oslobodio zensku, a onda su crvendaci poceli da dolaze jedan za drugim, jedva branim zamak, imam utisak da sledeci sto dolazi ima prejaku vojsku. Malo sam bolje otpratio intro, moram da nadjem necije "suze". Verovatno artifakt, ali neznam gde. Ono mape sto sam obisao nista mi nije dalo kao smernicu.

ma to je sve opusteno, ja sam sve bio osvojio i celu mapu sam pregledao, crvenom je ostao samo jedan dvorac kom nisam mogao da odbijem pera, a imao sam 2k strelaca oko 1k ovih sa macem, oko 100 (arhangela?) oko 300 popova, gomilu grifina, i kad napadnem on ima po vise hiljada od svakog,dok nisam skontao sta treba da radim. taj dvorac netreba dirati uopste, nego treba proci pored njega da se nadje put do kralja, koji dolazi u pomoc ali on gine kao sto i naziv table kaze.

Poslednja izmena:
Morash da pronadjesh sve obeliske. Kada pronadjesh i pogledash sve obeliske otvorice ti se slika na kojoj je jasno oznacheno mesto gde se nalazi tears of the sun. Dovedi heroja na to mesto, sachekaj pochetak dana i klikni slovo "D". Iskopaches iz zemlje tears of the sun, idi u grad i izgradi ga.

Poslednja izmena:
ne prica on o tome, on ne moze da spase ribu iz zatvora u toku nedelje. Treba da pokupi usput seljake sa farmi i sta vec moze da nadje. Bacnja magija u borbi je imperativ, endurance, divine strenght i to sto moze na pocetku da se baca...

gx-x je napisao(la):
ne prica on o tome, on ne moze da spase ribu iz zatvora u toku nedelje...

To sam skapirao posle prvog za*ba, osvojiti grad I osloboditi zensku za manje od nedelju dana, resava se jednim potezom: osvojis zamak i odmah krenes na zatvor.
E, tada je nastao problem broj dva, jer sa svakim drugim(!) danom poceli su da mi nalicu crvendaci, ne daju mi da predahnem i da skupim dovoljno vojske da bih mogao istovremeno da setam po mapi i da branim zamak!A Izabela mi je jaka kao zemlja, Hero Level 22!

pa moras se skontati, ipak je ta misija jos uvek tutorial ;) Imaces kasnije izazova za koje ce ti trebati i po vise od 3 heroja sa 3 jake vojske, ne mora, ali je lakse "drzati" mapu...ma skontaces se, nisi mali :)

Nazad
Vrh Dno