Šta je novo?

HBO Max [nije tema o MAX]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj Dolby Atmos me baš nervira, koliko god da pojačam TV LG Oled65c11 ili Logitech Z5500 slabo se čuje.
Dok ostalo bude 2,3x glasnije

Pa treba ti atmos sistem. Stavio si PC zvucnike na tv. :D
Pa znam da bi dobio bolji kvalitet zvuka, ali nije mi jasno zašto je tako slab zvuk iako su TV i zvučnici povezani sa optičkim kablom.
Znam da je i Z5500 star sistem, ali na kompu i dalje baš glasno.

Па пусти јутјуб на ТВ-у и биће супер звук на тим звучницима. Проблем је што немају подршку за Dolby Atmos кодирање (вероватно и за још многе кодеке), тако да не можеш чути правилно звук. Остаје ти:
  • или да набавиш саундбар са подршком за Dolby Atmos
  • или да слушаш на звучницима ТВ-а
  • или у подешавањима звука да искључиш Dolby Atmos
Узгред, мислим да ни оптика није најбоље решење. Увек је то eARC HDMI.

Gledam HBO Max preko Android Tv-a i pušta Dolby Vision i Atmos, ali cijelo vrijeme trza, sad stavio zadnji update i ne trza, ali više ne pušta Atmos :cool:, vama?

Све си нам рекао, осим који ТВ.

А, ***, мора човек клештима да извлачи речи из вас 😂
Да ли је тешко написати андроид ТВ, OLED 705?
Андроид ТВ - дешава се да се заглупи. Угаси па упали подршку за Атмос у подешавањима звука.

Ugasio
Па пусти јутјуб на ТВ-у и биће супер звук на тим звучницима. Проблем је што немају подршку за Dolby Atmos кодирање (вероватно и за још многе кодеке), тако да не можеш чути правилно звук. Остаје ти:
  • или да набавиш саундбар са подршком за Dolby Atmos
  • или да слушаш на звучницима ТВ-а
  • или у подешавањима звука да искључиш Dolby Atmos
Узгред, мислим да ни оптика није најбоље решење. Увек је то eARC HDMI.
Dolby Atmos na TV i sad je dosta glasniji zvuk.
Dok ne uzmem neki soundbar mislim da neću paliti Atmos jer ovako ne vidim smisao.

Šta je ovo sa katalogom? Bilo dosta naših crtanih, sad nema ni Frozen, ni Ferdinand, samo Tom i Džeri i par ninjago naslova? Od kako su postali hbomax, utanjili maksimalno? Zašto nema sadržaja?

Diznijev sadržaj je (samo?) na Disney+. bilo je reči o tome u temi, ako se ne varam

Konačno su titlovi počeli sami da se startuju u verziji 52.40.00. Mi Box S je u pitanju.

HBO MAX, Dolby Vision... jos uvek u problemu, cim pocne neki film, serija u 4K Dolby Vision, Dolby Atmos... zablokira i to je to. Iste filmove gledao ranije, sve je bilo ok u istom rezimu... Hoce li konacno update aplikacije? Dokle vise cekati? TV je TCLC825.

Апликација ради најнормалније, пали се и ради DV и DA.
TCL C725

HBO MAX, Dolby Vision... jos uvek u problemu, cim pocne neki film, serija u 4K Dolby Vision, Dolby Atmos... zablokira i to je to. Iste filmove gledao ranije, sve je bilo ok u istom rezimu... Hoce li konacno update aplikacije? Dokle vise cekati? TV je TCLC825.
Isti problem imaju na Tesla TV-u, dok ne izbace update tako je. Pogledaj moj komentar sa pocetka ove strane drugi po redu gde sam napisao privremeno resenje sto sam dobio direktno od HBO Max podrske.

Znači i TCL ima taj problem, mislio sam da je pogođena samo Tesla.

Znači i TCL ima taj problem, mislio sam da je pogođena samo Tesla.
Ja mogu da potvrdim da nema.
Model C715.
Vidim da i @Salac UE potvrđuje da nema problema ni na njegovom C725.

Sa druge strane član @yu7one tvrdi da problem postoji na njegovom C825.

Da li je do njega (način korišćenja, star firmware, bloatware...) ili do konkretnog modela TV-a ne znam, bilo bi korisno da se javi još koji vlasnik C825 da rešimo dilemu.

Od prvog dana kako je pokrenut HBO MAX sve je radilo 100%. Matrix, Dune, King Richard, Batman... sve je radilo savrseno sa Dolby Vision, Dolby Atmos... Perfektna slika, perfektan zvuk. Kako 65C825 ima ooogroman bas zvucnik pozadi, = pravi bioskopski dozivljaj. Kada su postavili GOT novu sezonu... da li je bio neki update aplikacije, ne secam se vise... od tog trenutka crash. Na uvodu u gornjem uglu se pojavi Dolby Vision i to je to. sve se zamrzne i gotovo... Izbrisana pa naistalirana ponovo aplikacija, resetovan tv... isto to. Sve ostalo, u ostalim rezimima radi ok, bez problema. Dokle da cekamo update aplikacije ???

Od prvog dana kako je pokrenut HBO MAX sve je radilo 100%. Matrix, Dune, King Richard, Batman... sve je radilo savrseno sa Dolby Vision, Dolby Atmos... Perfektna slika, perfektan zvuk. Kako 65C825 ima ooogroman bas zvucnik pozadi, = pravi bioskopski dozivljaj. Kada su postavili GOT novu sezonu... da li je bio neki update aplikacije, ne secam se vise... od tog trenutka crash. Na uvodu u gornjem uglu se pojavi Dolby Vision i to je to. sve se zamrzne i gotovo... Izbrisana pa naistalirana ponovo aplikacija, resetovan tv... isto to. Sve ostalo, u ostalim rezimima radi ok, bez problema. Dokle da cekamo update aplikacije ???
Druže, ne znam šta je, ali garantujem da na MAX nije sve radilo kako treba day one, npr. za korisnik na android sistemima (a to je i TCL) srpski subtajtlovi su proradili tek posle nedelju-dve, a tek posle mesec-dva je mogla da se odradi kustomizacija titlova (bira boja veličina i sl.) To mi prvo pada na pamet, a verovatno ima još gomila propusta.

Rifrešuj ti firmware, obriši bloatware, instaliraj iznova HBO pa se javi ako ne bude rešeno...

Ma do njih je problem, u opcijama za zvuk umjesto klasičnog eng upali zvuk sa komentarima i proradiće ti kompletan sadržaj ali uz zvuk sa, jelte, komentarima... :D

...odgledao GoT House of the Dragon par epizoda u 4k, Dolby Vision... stvarno je glupo gledati sa onim naratorom, komentarima. Totalno bezveze... zasad nista od update HBO Max.

...odgledao GoT House of the Dragon par epizoda u 4k, Dolby Vision... stvarno je glupo gledati sa onim naratorom, komentarima. Totalno bezveze... zasad nista od update HBO Max.

Naratorom?
Jel ti audio podešen na English - Audio description?

Meni od poslednjeg apdejta programa za TV ponovo ne radi izbor veličine, izgleda i boje titlova. Android TV je u pitanju, na Tizen je sve ok.
Naravno i na apk za mobilni sve radi.

Možda treba ponovo obriati cash, neko je pisao da mu je to pomoglo...
Meni od poslednjeg apdejta programa za TV ponovo ne radi izbor veličine, izgleda i boje titlova. Android TV je u pitanju, na Tizen je sve ok.
Naravno i na apk za mobilni sve radi.

Možda treba ponovo obriati cash, neko je pisao da mu je to pomoglo...

Naratorom?
Jel ti audio podešen na English - Audio description?
Da jer pojedinim korisnicima ne radi 4k sadrzaj ako nije to ukljuceno, ako je ukljuceno samo English onda se slika samo smrzne i tako stoji. I tako ce da bude dogod ne izbace update koji ce da sredi problem koji su napravili na pojedinim modelim televizora.

Meni i dalje, mesec dana nakon pisanja supportu (gde su mi rekli da su upoznati sa problemom i da rade na rešavanju), ne radi Dolby Vision na Chromecast with Google TV. Sve DV sadržaje pušta isključivo u HDRu koji ne izgleda dobro (mračno + isprane boje, praktično negledljivo)

Na kom uređaju tako baguje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno