Šta je novo?

HBO GO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Btw., ne znam koliko vas razume madjarski i imalo je priliku da gleda filmove na madj. televizji, ali brutalno su dobri. Sinhronizacija unosi i emocije, ritam, sve. Prakticno se nista ne gubi. Od toga su napravili umetnost i doveli do savrsenstva. Rusi, barem sto sam video... katastrofa... Ne znam kako su ostali.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Čekaj kako sinhronizuju Arnolda on priča mađarski sa nemačkim akcentom? Veliki deo simpatičnosti nekog glumca je boja njegovog glasa i naglasak. Koliko god se trudili i doveli do savršenstva sinhronizaciju to je za mene prihvatljivo jedino u crtanim filmovima. Mislim da su ljudi u zemljama koje sinhronizuju filmove veoma uskraćeni za pun doživljaj filma. I kako to misliš sinhronizacija unosi emocije i ritam? Sigurno nisu bolje emocije od originala.

Poslednja izmena:
Kad se nakon sinhronizovanog, pogleda film/crtani sa originalnim zvukom, shvati se koliko se gubi sinhronizacijom. Meni iskreno smetaju čak i sinhronizovane reklame.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Čekaj kako sinhronizuju Arnolda on priča mađarski sa nemačkim akcentom? Veliki deo simpatičnosti nekog glumca je boja njegovog glasa i naglasak. Koliko god se trudili i doveli do savršenstva sinhronizaciju to je za mene prihvatljivo jedino u crtanim filmovima. Mislim da su ljudi u zemljama koje sinhronizuju filmove veoma uskraćeni za pun doživljaj filma. I kako to misliš sinhronizacija unosi emocije i ritam? Sigurno nisu bolje emocije od originala.
Naravno da nista nije kao original, to je nepotrebno polemisati. Ali kolko sinh. moze biti verna, madjari su to doterali do max.
Emocije, ritam - ne govore prevod nego glume izgovor. Moras razumeti madjarski da bi skontao koliko su dobri.
Rusi su d.e;b,i,l.i sto se toga tice. Gledao sam jedan film. Jedan zenski glas za sve zenske uloge i jedan muski za sve muske uloge. A izgovor je bukvalno ravno ko vesti sa papira da citaju. Istina, to je bilo ultra davno, ne znam kako je sada (a i madjare sam davno gledao).

Poslednja izmena:
Crtani filmovi mogu izgubiti samo na engleskim forama koje kod nas ne mogu direktno da se prevedu. I naravno, fenomenalne diznijeve numere, koje opet, ako neko hoće - može da uardi kako treba. Najbolji primer hrvatska sinhronizacija Aladina gde Franka Batelić razbija sa hrvatskom verzijom pesme Speechless. Ko nije čuo, nek pogleda (posluša) u linku ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=-mCjkkGADZ8

Poslednja izmena:
pa engleske fore gube smisao i sa titlom, crna guja ima brdo fora koje gube prevodom

Ne sporim, ali većina nas (koji razumeju engleski) i pored titla - sluša. Mućke su recimo fenomenalna serija, ali bez znanja engleskog gube deo draži.

Da li se još nekom dešava da "zapinje" HBO GO u večernjim satima? Konkretno, juče recimo posle 21h gledam neku seriju, svakih 4 min. zakoči na 30 sekundi. I tako cela epizoda od sat vremena.

HBO GO aplikacija na LG TV-u, optički internet 200/80, ethernet kabel, niko ništa "ne vuče" sa neta.

Ma i ja držim prevod makar i engleski bio. Navika da pokupim ako nešto slučajno ne čujem.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Meni nije zapinjao ali danas hbo go ne radi, apple tv aplikacija...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne radi ni preko android app a ni iz browsera. Koji im je? Neće ni na Tizenu.

Ponovo im prso API server, neće nigde / ni jedna aplikacija raditi :D Kad srede šta god je problem proradiće svima :D

Ni kod mene ne radi, traži da se prijavim ponovo i čim probam to da uradim restartuje se aplikacija

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Proradio HboGo

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Hbo go kodi addon mi je izgubio zvuk i nikako ne mogu da ga vratim. Sve živo što sam našao na netu sam pokušao i neće da se vrati. Ono što ja mislim da je dovelo do problema, je instaliranje netflix addona, koji takodje nije imao zvuk a ni titl, obrisao sam netflix addon, ali se zvuk ne vraća, ako neko ima neku ideju,bio bih mu zahvalan. :)

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Reinstaliraj kodi,nema ti drugog resenja...A zasto si instalirao Netflix add on kad imas aplikaciju u Windows Store?

Ma android smart tv je u pitanju. Hteo sam da probam da namestim i netflix addon, nisam ni posumnjao da može uticati na rad hbo go. Ništa onda, tako sam i mislio reinstall mu ne gine.

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Ja tek sad saznao da ima hbo go addon. Neko je mogao i da predlozi kad postavih pitanje kako da zaobidjem gresku 5.2 :)
Sad, zao mi je sto imas problem sa hbo addon ali mi je i drago, jer da ga nemas ne bih saznao da addon postoji :)
Instalirao ga, hbo radi. Medjutim, posle 5-10 minnizgubio se aduio i video sinhronizacija, sve secka i video nastavi bez zvuka. Iskljucio sam hardwer decoding (ona j drugi, ne onaj gde pise surface), ukljucio adjust display refresh rate i prebacio tv na 24hz u android settings.
Gledao sam neki film 20 min i otisao da spavam. I dalje je tu i tamo seckao kao da gubi frejmove (tipicno za Kodi sto nikad nisam uspoe da provalim kako da resim) ali barem nije kocio i gubio sync sa zvukom niti se zvuk izgubio.
U sustini, pojma nemam sta radim. Nasumice sam pokusao nesto. Ima neko iskustvo sa slicnim problemima?

I dalje je tu i tamo seckao kao da gubi frejmove (tipicno za Kodi sto nikad nisam uspoe da provalim kako da resim) ali barem nije kocio i gubio sync sa zvukom niti se zvuk izgubio.
U sustini, pojma nemam sta radim. Nasumice sam pokusao nesto. Ima neko iskustvo sa slicnim problemima?

За све ове године колико користим КОДИ ( XBMC ), још од верзије 12 Фродо, није ми дешавало да губи фрејмове.
Изгледа да негде у подешавањима грешиш. Погледај у КОДИ теми за помоћ.

Послато са Nova 5T

Kodi za Android kad uključi prikaz tog OSD texta koji prikazuje bitrate i framerate kreće da drop-uje frejmove maltene od prvog dana kako postoji Android verzija. Na kompu se ista stvar ne dešava.

Da li je neko instalirao HBO GO na android box i odakle je skidao apk? Imam orionov laki box, pokusavam vec par dana da instairam, preko aptoid-a mi kresuje kad se ulogujem, a na xda-developers sam nasao link za neku verziju koja mi udje u nalog, mogu da se krecem kroz app ali nece da mi ucita film kada ga pokrenem (nekoliko minuta se vrti onaj kruzic i onda stane). Proveravao sam internet konekciju, sve je u redu, ne znam sta bi moglo da bude problem.

Kakonsi vezan na net, zicano ili bezicno? Nece app za telefone da radi ako je box povezan zicano.

Jel može neko da proveri koja je verzija aktuelna na Google Play-u za telefon?
Na USA tržištu sam i moram van GP-a da instaliram. Aplikacija mi baguje (neke filmove/serije neće da mi stavi u omiljene, prijavljuje grešku), pa je verovatno izašla nova verzija.

Ovo mi je izbacio play store. Evo i slika iz aplikacije

Prilozi

• Screenshot_20210311_220545_com.android.vending.jpg
    Screenshot_20210311_220545_com.android.vending.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20210311_221042_eu.hbogo.android.jpg
    Screenshot_20210311_221042_eu.hbogo.android.jpg
    32.8 KB · Pregleda: 35
I ja koristim 5.9.4
Šteta što nema novije, valjalo bi prepeglati neke opcije.

Hvala obojici na informaciji.
Moja je 5.2.2.

Jel bi mogao neko da okači tu aktuelnu verziju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno