Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ovaj i7-4771 .. brzi samo 100Mhz i nista nije promenjeno?? Pih.. :trust:

Ljudi nisam u toku sa Haswellom, koliko sam razumeo vise se greje, manje se klokuje, ali je brzi i moderniji u odnosu na proslu generaciju... E sad grubo receno kolika je razlika u odnosu na ivi bridge, jer znam naprimer da je razlika izmedju sandy i ivy bridga bila oko 7% clock za clock?

Ovo pitam jer imam i3 proc na p67 evo ploci koja podrzava i ivy i sandy, a hocu da unapredim procesor. Ako nije neka razlika ne bih menjao plocu samo bih ubo neki ivy na nju, a ako je razlika osetna uzecu haswella pa kud puklo :d

Poslednja izmena:
+1!

Tako sam i mislio ali reko bolje da pitam doktore :d

Buduci da se Haswell moze overklokovati i na B85/H87 plocama, mozes pogledati varijantu H87+i5 4670K. Cena procesora ista, a finu H87 plocu mozes naci i za 70-ak eura. 4670K nije toliko problematican sa zagrevanjem kao 4770k, pa mozes ici opusteno na 4,4Ghz sto je relativno ok.

Mislis Haswell se moze OC na bilo kojim cipsetovima ploca, kao sto 2500k na h61 ploci nije imao sta da trazi... To je to?! Ili je na Haswellu FSB moguce dici iznad 105mhz?

Hvala ti na misljenju...

Promenom BIOS-a na H61, B85 i H87 plocama otkljucavas overklokokovanje (Multi) kao i kod Z87 ploca.

http://www.guru3d.com/news_story/asus_haswell_processor_overclocking_for_h87_and_b85.html

http://forums.techarp.com/news/27581-msi-overclocking-z87-h87-b85-h81-chipsets.html

http://www.asrock.com/news/?cat=News&id=1461

http://www.tomshardware.com/news/gigabyte-biostar-overclocking-h87-b85,23435.html

To sam i drugaru predlozio koji ce sad za koji dan naruciti B85 plocu i i5 4670k, pa cu ti javiti iz prve ruke jel funkcionise. Intel je kao nesto reagovao i zbacio BIOS koji to valjda onemogucava. Ali niko te ne tera da update-ujes na tu verziju. :)

Procitao sam sve linkove hvala za info! Prakticno skoro svaki veci proizvodjac je izbacio te biose sa OC mogucnostima. I onda stvarno nema vise poente uzimati skupu plocu ako je neko prosecan korisnik... Odlicna opcija, hvala jos jednom!

Koje vrednosti treba da ima 4670 na intel burn in testu i standardnom podesavanju?
Evo ih moje...

1.jpg

Poslednja izmena:
Ma kosta, sacekaj ti lepo Broadwell pa ces samim tim izbeci ove probleme. :)

@pajam,

Upravo to. Ploce preko 150e+ su totalni overkill za haswella kada uzmemo njegov potencijal overkloka. Gotovo svaka je u stanju da ga isprati do 4,4Ghz(ako ne i vise).

Ma 2018 stize SummerHill to ce biti pravo osvezenje!!!

Evo mojih iskustva sa haswell-om i5 4670K na ploci ASUS MAximus VI Hero.
4.4 Ghz na naponi od 1.180v samo sam dira0 mnoziioc u biosu i napon za cpu. memorija je na 2400 uctao sam XMP i u tajminzima sam zamenio 1, umesto 2
Sve radi perfektno.
Nije tezak za overklok na ovoj ploci a verujiem i na bilo kojoj drugoj.

Poslednja izmena od urednika:
Evo mojih iskustva sa haswell-om i5 4670K na ploci ASUS MAximus VI Hero.
4.4 Ghz na naponi od 1.180v samo sam dira0 mnoziioc u biosu i napon za cpu. memorija je na 2400 uctao sam XMP i u tajminzima sam zamenio 1, umesto 2
Sve radi perfektno.
Nije tezak za overklok na ovoj ploci a verujiem i na bilo kojoj drugoj.

A temperature ??? Prilikom Linx AVX testa na 4,4 GHz, naravno.

A temperature ??? Prilikom Linx AVX testa na 4,4 GHz, naravno.
Pa temeperature sa AVX L su naravno visoke 80+c, meni je bitno da prolazi obican prime 95 i Linx i da su temp podnosljive, nemam nikakave potrebe da ga maltretiram ako je stab, do sada sve radi perfektno nisma imao znakove nestabilnosti.

Ma kakve temperature na 1.18v, ne moze biti problematicno... Pardon, ne bi trebalo biti problematicno.

to uopste nije problematicno, jer nikad nece bilo sta u realnom radu da optereti procesor toliko, e sad ako ti svakodnevno vrtis AVX to je problematicno :d

Poslednja izmena:
linx AVX nema veze sa realnom primenom.... AVX/AVX2 kod nista vise ne greje CPU od na primer encodinga, winrar-a itd..

linx AVX nema veze sa realnom primenom.... AVX/AVX2 kod nista vise ne greje CPU od na primer encodinga, winrar-a itd..

To i ja kazem i nema potrebe da maltretiram proc sa tim.
Meni ne pokazueje znakove nestab radi sve savrseno za sada i to mi je dovoljno.

Poslednja izmena od urednika:
Vozi i uzivaj onda. :) Dok ne pocne neko da ti kuka da ga seces i stavis clu i ispod nekog Phanteksa. :p

ima li neko iskustva sa i5 4570? zanima me dali i on ima problema sa pregrevanjem ili je to slučaj samo sa k serijom uz overklok.

Ja imam i5 4670 sa fabrickim kulerom i temeprature idu do 75 stepeni na Intel BurnIn testu. U igricama je oko 65 stepeni.

i na koliko rpm ide na toj temperaturi dali je bučan?

Ovako se ne cuje, samo u BurnIn testu se povecava brzina pa se tada vise cuje. Doduse nisam probao Crysis 3, cujem da ona dobro oznoji procesor, pogotovo deo sa travom. RPM nisam gledao ali ako te interesuje mogu da pogledam...

ok bitno mi je da se ne pregreva baš mnogo. mada prethodna generacija je imala veći tdp a grejali su se manje:S:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno