Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da je procenat neispravnih Intel procesora u garanciji vec godinama ispod 0.2%, tako da je to od skalpinga 100%

cek cek ajde podupri svoj argument sa necim jacim jer da nisam nesto dobro uradio procesor bi odmah pravio problem zar ne ako idemo tom logikom da procesor ne crkava tek tako.

to da je sandy-e je dosta dobar procesor ne poricem

pa ne mogu jache od ovoga shto sam vec rekao...tj samo nagadjanje...
mozda je moguce da je crkao sam od sebe, ali shanse za to su jako male.

mozda je radio na ivici (ivica kao edge, ne ivybridge odmila :D), ko zna shta se to deshavalo ispod ihs-a.

sendi sam pre svega spomenuo zbog toga nema potrebe za ovim smaranjem i rizikom.

Hajde ti nama lepo priznaj kako si ga ubio pa da znamo i mi. Svaki los primerak odmah roknemo i vratimo pa nek Intel vidi sta prodaje. Priznaj Kiki necemo ti nista :d

Prva stvar, sanse da CPU rikne jesu uzasno male ali nije nemoguce da se desi. Taj kome se desi slobodno moze da se smatra malerom od coveka a kad pogledamo samo u ovoj temi kavi maleri prate Kikija...
Druga stvar, Haswell je nov, tek ce da se pokaze dali crkavaju iz nekog razloga. Ako je bilo vec 3 komada koji su crkli... To je vec cifra. Jedino ako nisu svi skalpirani pa lepljeni.

Kiki ubio si ga ko zeca. Nema šanse da ti processor rikne ako ga koristiš po PS-u. Skin'o si mu heatspreader, stavljao ga ispod bloka koji si prethodno dorađivao, stavio pastu koja je strujno provodna... Dodao mu napona i pustio da se prži na vatrici... pa ne rikunuo posle svega.

Mislim da nam je sada neophodan i zeljko

Sta tu ima da se pametuje kad se neznaju svi cinioci... na AMD niko ne radi scalping.. na haswell-u itekako rade, nisam strucan a mislim i vecina nemoze tacno znati sta sve jezgru smeta i okolnoj elektronici a u krajnjem slucaju "mozda" i crkavaju ali bi bilo smesno to zakljuciti kad se zna da se scalping itekako radi...

Off: Hahahaha, ocekujem ubrzo Kikijev primjerak kod sebe :)), ako nista drugo cisto da provjerim jel' ga zaista dobro zalijepio, il' je "dobro" k'o s16 :D.

Ontopic: nikako da uhvatim vremena, stigla mi 2kom 4770k i Intel Extreme DZ87KLT75K, pa da ubacim u svoju masinu te bih bolji primjerak cpu-a ostavio sebi...

ja onaj jedini put kad sam radio skalp sa userom mickeyrs, namerno nismo stavili nishta vec samo par slojeva izolirke kao distancer
i imao je neke bagice koji su se javljali mozda zbog bagovite gene 5 plojke ili zbog prenategnutog jezgra, ali eto, koliko znam, njegov cpu je i dalje ziv i radi.

Živ je, živ je, ono je defintivno bilo do ploče nešto, evo na G1.Sniper nikakve probleme ne pravi. :)

super da je ziv, a i stavili smo t-1000 ispod i na lapovan ihs, i nije mu nishta.
jesi li ti posle lepio neshto ili si ostavio onako samo izolirku?

dobio sam detaljniji info, posto nisu sigurni da je procesor kako sam razumeo(ne ide mi portugalski najbolje :d) poslali su i novu plocu, ovo staro ide kod dobavljaca gde ce biti poslato negde u eu na testiranje, kapiram da ce im trebati oko 30dana.

verujem ja da cu dobiti email da je cpu otvaran itd itd ako se ispostavi da je ne ispravan i da cu morati da platim jos jedan bila to moja greska ili ne, zaista ne razumem cemu drvlje i kamenje odma na mene, kao da 99% vas to ne bi uradilo.

CPU je perfektno skalpiran clu nanesen perfektno. Postoji mogucnost da je ploca problem ali ajde da ne ulazimo dalje u to.

@Splinter sto bi taj procesor zavrsio kod tebe?

EDIT: da sam ga ubio trebalo bi da svetli CPU LED ispod soketa.

Poslednja izmena:
niko nije osuo drvlje i kamene na tebe, samo, kao shto su josh neki rekli, male su shanse da je neshto crklo samo od sebe,
vec da ima najverovatnije veze sa skalpingom, odnosno da si sam kriv...*** deshava se, shta sad.

aaa...vodila se polemika na tu temu u proshloj skalp sagi, ko bi i shta uradio da su bili u toj situaciji.

ja lichno, bih ga odmah prvo lapovao i odmah se lepo pozdravio sa garancijom da se ta pricha ne dovede u pitanje, pa shta bude bude.
drugi su govorili da ako se vec uradi ovo shto si ti uradio, da se ne pishe o tome na forumima, (mada ti to nisi uzeo ovde u srbiji).
a treci su u fazonu, shta ih briga, to bi kao 99% uradilo :D

e sad, iskreno, da sam ja u pitanju, i danas bih uradio ono prvo, ali obzirom da je intel opet isto uradio sa zvakom,
ovoga puta mi ga nije zao ni malo.

u proshloj sagi mi je bilo bzvze zbog uvoznika, sa kojima neretko saradjujem jer se na njima prelomila shteta zbog usera koji je radio skalp i biranje primeraka.

...
verujem ja da cu dobiti email da je cpu otvaran itd itd ako se ispostavi da je ne ispravan i da cu morati da platim jos jedan bila to moja greska ili ne, zaista ne razumem cemu drvlje i kamenje odma na mene, kao da 99% vas to ne bi uradilo.
...

Pogresio si samo sto si ga vracao, trebao si odmaha da pomiris sa sudbinom, ako si vec usao u kolo sa tim HSWLLom onda igraj do kraja, nije Intel ispao fer sa zvakom, al tako ti je to kad se uhvatis u kolo sa nekim sa kim ne bi trebalo.
90% bi sigurno uradilo, al to nije nikakvo merilo ispravnog postupka, nema veze tu su de si, pa vidi kako ces se izvaditi sad, ako te optuze za nesto jos, sigurno i oni gledaju net i videli su to za skalpiranje, a kao Srbin kriv si u startu za sve!
pa posle nek se dokazuje!
aj ziv bio!
proci ce i to...

Btw mozda nisam spomenuo ali platio sam 25% extra za takozvani rma total koji pokriva i korisnicke greske, koliko sam razumeo, jer sam isto uradio za ue55es8000 gde su mi rekli u slucaju da dete obori tv itd.. oni pokrivaju stetu. Tako da sam u sustini pokriven ugovorom.

Poslednja izmena:
Kiki, mene zanima hoces li se nakon svega ponovo odluciti na klanje?

Citajuci iskustva po forumima, sve vise sam skeptik po pitanju skalpiranja haseta, izgleda da je sasvim druga prica u odnosu na ajvi, dal mozda zato sto su glasniji ovi kojima nije uspelo, tek-stice se utisak da ih je vise eksperiment zavrsilo neuspesno nego uspesno. I koliko vidim, svi koji su zeznuli CPU, radili su zilet metodom, bice da onaj kondenzator blizu jezgra pravi strasan problem i da ga je tesko moguce ne "secnuti", ili je sam pcb osetljiviji nego kod ajvija, ko ce ga znati.

Ja licno, nakon ovoga tesko da cu ici na skalpiranje, pre bih cak isao na prodaju i narucio bih odradjen haski kod onih juznoafrikanaca iz onog pericabari linka sto je kacen 10ak strana unazad.

Dok ne dobijem izvestaj tacno sta je problem nista necu raditi. Zilletom nisam mogao da zeznem jer nigde nisam zapeo a stranu na kojoj su tranzistori ili kondenzatori nisam sekao. Sto se tice ivy vs has skalpiranja ziletom meni je ivy daleko lakse isao, mada sve je individualno zavisno koliko je lepka stavljeno

Cim se vratim sa letovanja, uzimam i7 4770k. Mislio sam uzeti jedno 3-4 primerka i najbolji staviti sebi.

E sad, sto se tice skalpiranja, to je neminovno, nego se jos dvoumim da li uopste vracati IHS ili staviti die direktno na blok.

Recimo ovako nesto http://www.performance-pcs.com/cata..._info&cPath=59_971_410_1032&products_id=37453

Ili ovo:
1006180_10152016528420031_1298545080_n.jpg

A sto se tice ovih crkavanja, mozda su uzrok ova strujna kola koja su tik pored jezgra. Pa malo paste kapne na to, napravi spoj i cao zdravo. Gledacu i to nekako da zastitim, mozda bezbojnim lakom za nokte ili nesto slicno.

Ja sam zastitio lakom i kad sam stavljao clu prekrio sam izolirkom

Cim se vratim sa letovanja, uzimam i7 4770k. Mislio sam uzeti jedno 3-4 primerka i najbolji staviti sebi.

E sad, sto se tice skalpiranja, to je neminovno, nego se jos dvoumim da li uopste vracati IHS ili staviti die direktno na blok.

Recimo ovako nesto http://www.performance-pcs.com/cata..._info&cPath=59_971_410_1032&products_id=37453

Ili ovo:
Pogledajte prilog 120064

A sto se tice ovih crkavanja, mozda su uzrok ova strujna kola koja su tik pored jezgra. Pa malo paste kapne na to, napravi spoj i cao zdravo. Gledacu i to nekako da zastitim, mozda bezbojnim lakom za nokte ili nesto slicno.

Zar ti nije jedini logican upgrade da ides na LGA 2011, cini mi se da si negde vec pominjao da si se zeznuo sto nisi odmah isao na tu varijantu? Sa ajvija na haseta tesko moze da se nadje smisao.
Ako lova nije problem, ja bih na tvom mestu sacekao jos mesec dana, pa lepo neku X79(X99 ako bude refresh) plojku + 4930k i bog da te vidi.

Ako lova nije problem, ja bih na tvom mestu sacekao jos mesec dana, pa lepo neku X79(X99 ako bude refresh) plojku + 4930k i bog da te vidi.

+1

Zar ti nije jedini logican upgrade da ides na LGA 2011, cini mi se da si negde vec pominjao da si se zeznuo sto nisi odmah isao na tu varijantu? Sa ajvija na haseta tesko moze da se nadje smisao.

To mi je bila primarna solucija ali kada bolje razmislim, meni je i i5 4670k overkill. :)

Kompjuter ova dva meseca sam koristio jedno 10 sati sveukupno, najzahtevnije sto je radjeno na njemu jeste kada je devojka gledala 1080p snimak na youtube-u ali bukvalno (ili kad je brala jagode na fajsbuku). :d

A haswell-a bih uzeo da imam sta da cackam. Obozavam da opravljam, modujem, pa i pomalo rizikujem nebi li to nesto bolje radilo od fabrickog(to kod SB-E i IB-E nema). Vec sam isplanirao kako cu da ga koljem, lakiram, smirglam, lepim i przim. :)

A haswell-a bih uzeo da imam sta da cackam. Obozavam da opravljam, modujem, pa i pomalo rizikujem nebi li to nesto bolje radilo od fabrickog(to kod SB-E i IB-E nema).

Pa nije baš da nema kod IB-a šta da se radi, imali smo par tema koje su pokazale da je zapravo Haswell dostojan naslednik IB-a, što se modovanja tiče :)

Ma pricam za Sandy Bridge Extreme a i nadolazece Ivy Bridge Extreme koji ce biti takodje zalemljeni. Tu nema cackanja. :)

L312B350

1.25v
x46
x35
sve auto
bootuje u win prolazi cinebench
pada odma na aidi

za sad lici na nesto

kao sto rekoh dok se ne ustanovi sta je sa starim komponentama nista od cackanja

Pametno stabilizuj ga na neki prihvatljiv takt i uzivaj ;)

1.290vcore
x46
x39
DDR 1600 XMP 1.65v
vdrop 100%
vccin 1.95v
over current enabled
svid communication enabled

5h aida stable 3h prime, probao sam i neke igre izmedju.

Smanji napon na memoriji,mislim da nemas potrebe za 1.65v...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno