Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepe vesti, Perice. Svaka čast. Nadam se da ćeš to dobrano istestirati pa da nam podeliš celokupno iskustvo kada za to budeš imao dozvolu.

Nije bilo nekih nestabilnosti kad si klokovao memoriju, pošto su BIOS-i još u uvek u ranoj beta fazi ?

Meni interesuje da li ce se moci menjati uspesno interni klok ili ti bivsi "FSB" za OC ili i dalje nista nema bez K modela

Ok, razumem, ne smeš da kažeš sve. Izvini što sam radoznao ali šta ćeš, to je u ljudskoj prirodi. U svakom slučaju radujem se ovim vestima od tebe, Perice, bez obzira što možeš dati informacije samo na kašičicu.

Gskill pi cl6 9 6 @ 2000 1.65v deklarisana, cepa u sve sesnaest na 2600 cl8 12 8, a malo kada se recimo nategne ide i na 2800, Tridenti 2400 cl10 kada se malo olabave sa latencama idu na 3000+ uz vrlo korektno dizanje napona. Nova platforma voli PSC, BBSE, Samsung kao i binovanovane hynix chipove.....
Kako li bi tek ovi binovani Hynix-i sto su kod mene radili, pitanje je... :p

Ko kaže 3400+ MHz? :smoke:

Ne znam... ja ne :d:d:d

Hm, ~10% brzi, ~10% veci TDP, gde je tu napredak?

Gde si ti video da je TDP 10% veci?

Ono sto je meni smesno da intel i dalje forsira integrisani grafiku za desktop PC, jednostavno trebali su ponuditi dve opcije... GT3 na mobilnoj platformi vec ima smisla i po svemu sudeci bice brza od AMD-a jedino ostaje pitanje kvaliteta driver-a

Intel treba da plati nV da im da GPU pa da lepo naprave fin kompromis sa odlicnim CPU performansama i dobrim GPU performansama..
Kapiram da im se to ne isplati a i veliki Intel je previse ponosan ;)

Gde si ti video da je TDP 10% veci?

84W vs. 77W

Ono sto je meni smesno da intel i dalje forsira integrisani grafiku za desktop PC, jednostavno trebali su ponuditi dve opcije... GT3 na mobilnoj platformi vec ima smisla i po svemu sudeci bice brza od AMD-a jedino ostaje pitanje kvaliteta driver-a

Mislim da su i najavili dosta davno da ce GT3 biti isljucivo za mobile platformu, ako se nesto nije menjalo u poslednje vreme kada nisam detaljnije pratio desavanja. Drajveri tesko da ce biti dobri, generalno je i IB imao solidne performanse kada pogledas sirove brojke, a kada pogledas side-by-side screenshots, sve ti bude jasno.

@Beast
Sve i da Intel hoce, zasto bi NV to uradila, sve i da je moguce? Da ugroze prodaju svojih najjeftinijih cipova, koje su prodavali na tone.

Dekleracija TDP ionako bas i vise nema smisla jer svako drukcije racuna... da ne kazem vec kako ga AMD sracuna ;)
Vazno je koliko realno trosi mada su potrosnje za desktop smesne kad je u pitanju intel, dok je u mobile-u to primarna stavka

Realno trosi 21.5w? :D

Ako je tako, sve je očekivano i ništa spektakularno ali nije ni loše.
Nego mene jedino realno zanima OC domet, a naročito šta je ispod IHS! ,) A to još čekamo... :D

Dekleracija TDP ionako bas i vise nema smisla jer svako drukcije racuna... da ne kazem vec kako ga AMD sracuna ;)
Pa trebalo bi da Intel racuna za sve svoje procesore na isti nacin, zar ne?

Vazno je koliko realno trosi mada su potrosnje za desktop smesne kad je u pitanju intel, dok je u mobile-u to primarna stavka
Meni je bitno i za desktop, jer po tome (performence-per-wat) merim koliko je processor dobro dizajniran, da ne kazem 'odradjen'.
Ako je 10% veci performance clock-za-clock i 10% veci TDP (a klok nije povecan) znaci da je performence-per-wat ostao isti. Po meni je to lose, nema napretka.
Jeste da je TDP jedno a realna potrosnja drugo, videcemo kad dodju realni testovi sa potrosnjom.
Mada, moguce i da su lupili u zid sto se tice performence-per-wat i da ce samo idle potrosnja biti znatno bolja.

Poslednja izmena:
Nemam pojma za te ali ovi moji corsair platinium 2133 cl9 ( 2x4gb) gadjaju 3000 lagano ;)

Uuuuuu... to ja zovem overklokom - sa 2133 na 3000MHz :smoke:
Kapa dole, nema sta... majstorski.

Koja to je revizija tih cuda, sta pise na sticker-u... ili jos bolje, ako znas, da ne moram da desifrujem preko revizije - koje cipove krije ispod hladnjaka?

P.S. Meni ovih dana treba da stigne jos jedan 2x4GB kit istih ovakvih Dominatora Platinum na 2666MHz... porucio (i platio :d) daaaavno, jos u vreme kada sam se ripovao da cu na X79 platformu, pa da guram quad channel. A u tom trenutku nije bilo cetvorokanalnih kit-ova, nego porucih "raspareno", u dva kompleta po 8 giga :D
I dok mi onaj prvi komplet pristigao relativno brzo od momenta porucivanja, sa ovim se oteglo... maltene i zaboravih na to, a vala se i presaltovah na Z77 u medjuvremenu :D
I sad ce bogami pravo na oglase, ma necu ni da ih vadim iz kutije :)

Pa toliko su i najavljivali do 10%, naravno bez AVX2... takodje nema testova CPU zahtevnih igara sa jacom garfikom, nema podatka o OC-u, takodje vece deklarisan TDP sigurno zbog integrisanog VRM-a koji je do sad bio na ploci a delom i zbog nesto jace grafike

Poslednja izmena:
Uuuuuu... to ja zovem overklokom - sa 2133 na 3000MHz :smoke:
Kapa dole, nema sta... majstorski.

Koja to je revizija tih cuda, sta pise na sticker-u... ili jos bolje, ako znas, da ne moram da desifrujem preko revizije - koje cipove krije ispod hladnjaka?

P.S. Meni ovih dana treba da stigne jos jedan 2x4GB kit istih ovakvih Dominatora Platinum na 2666MHz... porucio (i platio :d) daaaavno, jos u vreme kada sam se ripovao da cu na X79 platformu, pa da guram quad channel. A u tom trenutku nije bilo cetvorokanalnih kit-ova, nego porucih "raspareno", u dva kompleta po 8 giga :D
I dok mi onaj prvi komplet pristigao relativno brzo od momenta porucivanja, sa ovim se oteglo... maltene i zaboravih na to, a vala se i presaltovah na Z77 u medjuvremenu :D
I sad ce bogami pravo na oglase, ma necu ni da ih vadim iz kutije :)

rev 5.12 hynix binovani chipovi...

@kosta

Prednost haswela u odnosu na ivy a pogotovo SB je izmedju ostalog i memorijski kontroler koji je dosta bolji ( dozvoljava znacajno vece taktove memorije ), sto mislim da ovi testovi ne pokrivaju... Trebalo je uzeti istu memoriju ( bar 2600+ model ) pa je poterati na svim platformama koliko stabilno moze i testovi bi znali da cene to. Ovako su izgleda poredili samo procesore na istom taktu, takt memorije nigde nije naznacen...Voleo bih da vidim i cpuz screen negde, ali nisam naisao na njega...

@kosta

Prednost haswela u odnosu na ivy a pogotovo SB je izmedju ostalog i memorijski kontroler koji je dosta bolji ( dozvoljava znacajno vece taktove memorije ), sto mislim da ovi testovi ne pokrivaju... Trebalo je uzeti istu memoriju ( bar 2600+ model ) pa je poterati na svim platformama koliko stabilno moze i testovi bi znali da cene to. Ovako su izgleda poredili samo procesore na istom taktu, takt memorije nigde nije naznacen...Voleo bih da vidim i cpuz screen negde, ali nisam naisao na njega...

Pa nažalost vrlo malo informacija se da dobiti iz tog testa, ni ja uopšte nisam zadovoljan kako su to odradili. Ali pošto je Toms Hardware ugledan sajt, verovatno je to bio neki uslov samog Intela, da bi uopšte nešto i smeli da objave...barem ja takav utisak stičem.

Meni super, sad znam da sam bar jos 2 godine miran da ne pipam nista... odlicno :)

Pa ovako je bilo i za ivy pa sada nikome ne pada na pamet da uzme sb sada. brzo ce to ljudi da zaborave mislim da ce haswell verovatno uspesno da se prodaje sto je ok ako potera dole cene sb i ib ali svi znamo da se to nece dogoditi = chabar :D

Naravno da cene Ivy-ja i Sandy-ja nece dole, pa Intel je zadnjih godina prodavao stare losije procesora skuplje od novih boljih.

Znaci ko je pametan neka odma uzima Ivy, 3350P ili 3570(K).

Rezultati nisu iznenadjenje, intel je odrzao obecanje. Imamo skok performansi od 5-15% bez novog seta instrukcija iako su neki na forumu ocekivali da ce intel prebaciti ocekivanja to se nije desilo, mada sam mislio da ce performanse integruse biti za nijansu bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno