Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja sam to radio sa sonofom, 800w nije ništa, ljudi su verovatno kacili više rigova ili ko zna sta

Које тачно моделе користите?

Nemam pojma tacan model ,16A koji ide na produzni kabl i ima merenje struje, a 10A ide direktno u zid i nema merenje struje. Imena u softveru sonoff pow i s20.

POW R2 je model na produznom kablu sa meracem potrosnje struje.

Da li je neko imao iskustva sa m2 adapterom na pcie x1? Ploču imam sa 6 slotova ali ne bi bilo loše kad bi se to proširilo pa me interesuje kako se pokazao taj adapter i da li je uopšte preporučljivo

Zavisi od ploče, neke oce neke neće, meni na gigabyte nije radio a čitao sam da na Asus hoce

Da li je neko imao iskustva sa m2 adapterom na pcie x1? Ploču imam sa 6 slotova ali ne bi bilo loše kad bi se to proširilo pa me interesuje kako se pokazao taj adapter i da li je uopšte preporučljivo
Meni rade 2 adaptera na dve ploce biostar tb250-btc vec 4tu godinu bez problema.

imao sam ja jedan, na gigabyte ne radi pa ga nisam ni koristio, samo da nadjem :)

Dragi članovi, ovo je moj prvi upis na ovoj temi. Imam mining rik koji se sastoji od 6 XFX RX 580 kartica, ploča je matična TB250-BTC, procesor G3930, 4 GB memorije.

Šta je problem?

Jedna grafika je *****avala i mora na servis, nabavio sam novu, u pitanju je:

Sapphire pulse radeon RX 580 8GB

Prikipčao sam je na isti ekstender gde je bila prehodna XFX grafika.

Međutim, rig ne vidi novu karticu. Ne vidi je device manager, ne vidi je Adrenalin, ne vidi je CPU-Z. Probao sam da povadim sve pa je nabodem direktno u PCI slot, opet ništa.

Neka ideja, u čemu grešim?

Ideja je da ta karta ocigledno nije ispravna :).
Cim kad je samo ona u ploci na baca sliku...

Dragi članovi, ovo je moj prvi upis na ovoj temi. Imam mining rik koji se sastoji od 6 XFX RX 580 kartica, ploča je matična TB250-BTC, procesor G3930, 4 GB memorije.

Šta je problem?

Jedna grafika je *****avala i mora na servis, nabavio sam novu, u pitanju je:

Sapphire pulse radeon RX 580 8GB

Prikipčao sam je na isti ekstender gde je bila prehodna XFX grafika.

Međutim, rig ne vidi novu karticu. Ne vidi je device manager, ne vidi je Adrenalin, ne vidi je CPU-Z. Probao sam da povadim sve pa je nabodem direktno u PCI slot, opet ništa.

Neka ideja, u čemu grešim?
1. probaj drugo napajanje ili bolje kablove za napajanje graficke.
2. otvori nalog na simplemining.net, instaliraj njihov OS na SSD ili usb flesku, podesi wallet i majnuj ko svi normalni ljudi, kakav crni windows, moze sto stvari da krene po zlu na njemu. Ako je grafa ispravna, njihov OS ce je sigurno prepoznati i radice sve kako treba, za setup i learning ti treba jedno popodne, posle ne razmisljas.

Ljudi moze li pomoc, kupio sam adapter m2 na pcie koji zapravo radi na ploci ali poslednji x1 slot na ploci ne radi uopste. Koristim simplemining i iz poslednjeg slota ne moze da ucita grafiku. Da li je neko imao iskustva sa podesavanjem ovih m2 adaptera? znacila bi mi pomoc, hvala

Obrati se simplemining podrsci na njihovom discord kanalu, odgovaraju istog sekunda svima i jako su potkovani i korisni.

RX 570 4GB, koliko zaradjuje trenutno kopanjem etc-a?
Isplati li se uzeti je za 150 eura?

Isplati se, jer je svakako mozes prodati za 200e lako.

Koliko daje MH/s? I kakva je sa potrošnjom?

Je l ima neko dobar bios za Sapphire Nitro + 8gb sa Hynix memorijom? Trenutno kopa na 26mhs a vidim da može i do 32 u nekim slučajevima. 30 bi bilo ok takođe

Pa klokove ti podesavas, nezavisno od biosa, bios je tu da bi undervolt bio moguc. Dakle podesis 1150 za Core i 2000 za memoriju uz 850 undervolt i trebalo bi da dobijes malo preko 30mhs

To je nemoguće. :D Pogledaj u GPUZ programu u sensor tabu na kojim taktovima radi, možda se karta ubagovala.

Nije, tj vratio sam fabrički jer je imala artefakte u gamingu i stalno je krešovala. Doduše, ta kartica je uzeta iz jednog riga prošle godine i kod tog čoveka je šljakala tipa skoro 3 godine

Mora da se moduje bios, strapovi moraju da se urade. Zato i dobijaš toliko mhs.

Vrh Dno