Nije bitno sto cu sa njima, ajde nadji mi 50 komada 280 ili 280x za 2500 eura.
6xxx serija je stara oko 7-8 godina, poslije njih ide serija 7xxx pa tek onda dolaze r9.
A ti sada tek mozes da nadjes 6850 za 50 eura, seriju 7850 ne mozes jos uvijek ispod 70-80, a da ne pricamo o r9 koje nema ispod 100-110, za 280x jos uvijek ispod 150.
Tako da ne pisi nesto sto nije tacno.
I volio bih da cujem zbog cega mislis da nece biti bull-a, tj. da ce ga biti ali do ljeta i poslije toga nista, i da eth nece dostici 700$, jer je prosle godine u ovo vrijeme eth bio na 50$, pa do kraja dostigao 1500. Ne kazem, bilo je 2 godine akumulacije i stagnacije totalne, ali mislim da je trenutno citav kritpo na vecem nivou, i da ce se stvari mnogo brze desavati nego prethodnih godina, jer je mnogo vise ljudi uslo u sve ovo, i citav kripto je na ozbiljnijem nivou nego prije par godina.
Ja sam izgubio na 3 mijenjacnice dosta bitcoina, mozda oko 2-3 nisam siguran, prva je bila MCXNOW, druga Mintpal i treca Cryptsy, jednostavno su nestali sa nasim coinima, a sada je vec drugacije, mnogo sigurnije, cak i ako neka mijenjacnica bude hakovana, oni vracaju novac, kao sto je slucaj sa BTC-E, danasnji WEX i jos par njih, dakle mnogo je sigurnije, vise ljudi, vise korporacija, vise kompanija ulaze u btc, dok su prije ulagali u 70% slucajeva ljudi koji su zeljeli brzu zaradu i to na koje kakve prevare.
Eto zato bih volio da cujem tvoje misljenje, ako vec kazes da nesto nece ici gore ili da ce ici dolje - zasto? Koji su razlozi i uzroci?