Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Forum sluzi da se razmenjuju misljenja. Imajte svoje zakljucke i analizirajte situaciju. Ovo je tip biznisa koji je nov (barem na ovakav nacin) i videcemo mnogo transformacija jos. Ko nije spreman da se oprosti od investicije u visokorizicne poslove i ulaganja, ne treba da ulaze. Pravila biznisa treba da su svima jasna. :)
Hladne glave i mudro !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Citam i ja i imam upitnik nad glavom.
Kako mozete biti sigurni u bilo sta vezano za kripto. Zar nije pravilo da nema pravila i da se tako pokazalo do sada milion puta!?

Naravno da ne mogu biti sigurni u bilo šta. Pišu ljudi valjda neki iz nervoze, a neki da bi sakupili što veći broj postova.

Sada još i temu o hardveru pretvoriše u mjesto za diskusiju o diff-u i cijenama...

Da li se meni cini ili je pocelo snizavanje cena za rigove i kartice na nasem najvecem sajtu za prodaju nove i polovne robe ?

Nece izgleda niko da plati kartice RX470 koje su rudarile 16 meseci u rigu sklopljene kao da su nove RX580 a garancija ostvariva preko nekoga ko je ugasio telefon :) ......

Niko nije lud toliko.

Baš sam sad gledao prosek cene kartice u rigu (sa još domaćom garancijom) je 10€-20€ skuplji nego od nove RX 580/570 (cena_riga / broj_kartica), ostatak riga skoro pa gratis.
Mada sve su to rigovi koji su 6+ meseci već kopali, pa kontam da su sebe isplatili pa ajde da se uvale dok je ima neka isplativost, jer kad padne moraće da mu drastično obore cenu.

Sad je period kad se ni slučajno ne kupuje rig, sad ćemo da posmatramo za jedno mesec dana ode im cena 20%-30% dole, osim ako ne skoči cena valuta a time i isplativost (to se ne zna).

Ko hoće baš da rudari, bolje da sačeka, osim ako nema neku dobru cenu za novi hardver.

Ima 580 za iste pare u radnji na E . . .

Ce prodaju kad smanje 3x minimum, evo im .!. Dosta vuna su osisali, dakle rx na cene od oko 24.000 din

Sent from my P8000 using Tapatalk

Ma bice one i manje od 24000 ..... Samo sto meni tada nece trebati jer ce izaci novi modeli a one ce kopati 10 dinara dnevno profita a i treba dugo da se ceka taj momenat :)

Brzo ce na 24000 dva meseca max na jesen prosirivanje rudnika po bagatela cenama. Vec imaju 470 mining ice po 270e. A to o novim modelima uvek ista prica jos kopaju i 270 i 280x i 380 ice.
Kad se otplate karte i prodje garancija ostavis ih da kopaju dok ima zarade sem ako je bull neki da je isplativost nenormalna da ih dobro utopis.

Poslednja izmena:
@lakosta77 naravno rekao sam da su krenule/pocele da padaju, ali to je pad ko ste je BTC skocio sa 500 na 700$ pre XYZ vremena pa ne znaci da je trebalo prodati na 700 isto tako ne treba kupovati sad graficke ...

Ja planiram da uzimam u avgust/spetembru naj verovatnije kad dodju novi modeli ( taman da se dogrevam/grejem na zimu :p )

Puno je to i dalje, i još za 570 sa 4GB.

Solidna kupovina bi bila 580/570 4GB za 30.000 rsd. a verzija sa 8GB 35.000 rsd.,
ali to će se teško desiti jer ovaj kontigent su od dobavljača nabavili po 20% većoj ceni od predhodnog, a sigrno neće sa 0 rsd. marže da ih prodaju, ili nedaj bože u gubitku, pre će ostaviti kartice da propadnu skroz u nekom magacinu.

@Detector:

Ja merkam neku 1080ti, to je boles' kartica za sve, čekam još da im se cene olabave ,).

A mislim da neće novi modeli pre nove godine (decembar), jer još nisu ni zvanično objavili kako se zove sledeća serija a kamoli kad izlazi, i to kad objave datum kod nas tek posle 2-3 meseca će se pojaviti, da nema rudara stigle bi i za maks. mesec dana, ovako i taj top model koji naprave (ili možda 2 verzije) razgrabiće se odmah.

Poslednja izmena:
Pozdrav, namuci me jedna Ga Aorus 570 4gb Hynix, nece nikako da slusa :) 25 na stock, stavio bioa novi sa strapovima 1500 pa vise, daje greske cak i koci miner, svasta nesto. Ima li ko iskustva sa ovom karticom ? Jedna jedina mi je ona.

Opšte je poznato da kartice sa hynix memorijom neće preko 25,
našteluj je samo da ne baca grešeke i time koči/obara miner i budi zadvoljan.

Opšte je poznato da kartice sa hynix memorijom neće preko 25,
našteluj je samo da ne baca grešeke i time koči/obara miner i budi zadvoljan.
Ovo nije tacno, te hynix kartice meni rade na oko 30-30.5, moras samo naci dobre strapove... A moguce i da ti je zapao primerak gde memorija ne ide dalje od defaulta..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mozda, ko ce ga znati.
Imam ja Hynix Sapp, rade kao zmaj :) 29 i to hladne

hynix sapp, doduse 580, 31.5mhs

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Možda toliko pokazuju da bacaju, ali verovatno imaju mnogo velik error rate zbog kojim verovatno imaju veći rejected shares.

Neka me neko ispravi, nemam AMD kartice, samo sam pročitao na par mesta.

Možda toliko pokazuju da bacaju, ali verovatno imaju mnogo velik error rate zbog kojim verovatno imaju veći rejected shares.

Neka me neko ispravi, nemam AMD kartice, samo sam pročitao na par mesta.
Kada se nasteluju do 30mh/s nema erora , sve preko ima gresaka ali podnosljivo..

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

ja nemam ni jednu gresku, nikad rejected nisam video.. special edition u pitanju. al potrosnja 1kw

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Stale bude manje od 5%

Danas novi pad cena grafika , Najpoznatiji povoljni trgovac iz Cacka sa garancijom 36 meseci domacom spustio RX570 xfx 4 gb na 42.990. to je drugo spustanje kartica rx570 sa 49000 , posle asusa rx 570 .

Vidim i da neki lik nudi asus rx 580 sa 8 gb za 370 euro ....

Pitanje da li kupovati ili jos iskulirati :)

Pale i kriptovalute pa u kriptovalutama cena dodje na isto :p

100 eura vise od prave vrednosti karte lepo :) za taj novac nek ostane njima pa nek igraju Crysis na ultra :)...Bas mi je zao sto moraju da spuste cene :)...

Ako te ne svrbe pare, strpi se jos malo da spuste za jos 50€.

Mada znacajno spuštaju samo 570 sa 4GB ovim jacim ne toliko.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

To sto se cena tice , naravno da svako od nas bi voleo da uzme jako jeftino . elem vi koji kazete da je cena 24000 realna , da li mozete da mi prodate ?

Realnost je nesto drugo .
Skok cena nisu napravili prodavci , vec kupci koji su besomucno kupovali po bilo kojoj ceni koja se pojavila .
Danas je isto . Meni treba nesto da kupim i sve sto mogu da uradim je da vidim gde mi je povoljnije ili da budem bez necega sto zelim ili mi treba .

dakle te price bice kartice i za dzabe meni nista ne znace . Mozda i hoce ali tada nikome nece trebati pa ce biti jako jeftine .
zivot je kompromis i mora da postoje dve strane za formiranje cene .
kao i u svemu uostalom .

Dakle ja nastavljam da kupujem po nekim snizenim cenama kao i mnogi drugi i to je to .

Ko bude cekao 24000 nece ni doci do kartica i ostace van igre . To je opet samo moje misljenje :)

Na te cene pre početka opšte pomame kopanja sigurno neće pasti.
I ako opet skoči profitabilnost opet će im i cena skociti.

Pored velike potražnje cenu su i prenaduvali proizvodjaci i dobavljaci.
A jos je otisla gore jer je i dalje bila dobra prodaja.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

A koja je realna cena po vama sada za rx 570?Imajte u vidu da rx 470 niko nece za 300 eura sa 2 god. garancije a ta karta kopa isto kao i rx 570.

Bice, za 2 godine.

Bice uskoro koliko hoces. Taman da se konacno kupi opreme po normalnim cenama. :)

Nazad
Vrh Dno