Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Za sta sluzi to gen1 gen2 gen3?
Ja kod sebe na asus h270plus stavio gen3. U cemu se ogleda koji je gen?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probam ujutru pa pisem ;)
Posto mi je kartica gpu 5 - 480ica Msi, a ostale imaji vec zadatu voltagu kroz bio, kako da u Clay napisem komandu samo sa gpu5 ?

E da , da nema neko mod biosa za sveze sapp 580 4 gb sa samsung memorijom ?? Sve zivo pretrazi nema nista na netu

Uradi samo strapove 1750 na gore.

To mozes iz ab ili jos bolje iz claymore ako njega koristis

Znam to da radmi ali koje parametre staviti ??

Za sta sluzi to gen1 gen2 gen3?
Ja kod sebe na asus h270plus stavio gen3. U cemu se ogleda koji je gen?

Generacija pci-e slota. Recimo stare grafe kao i rajzeri često neće da rade n gen3 već moraš da spustiš na gen2 ili 1 kako bi radili tj bili kompatibilni

Ubodi monitor u graficku u 16x slotu i disejbluj integrisanu.

Prestize me.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Uskoro cu biti kod masine, znas da je H110d3a plocac koja je u mining mogu, ako ugasim integrusu kako cu uci u win, posto je IGFX upaljen
46ab973f724934b2760a6b03341e056c.jpg

Pa prebaci sa IGFX na PCIe.

Hvala svima na pomoci, kada sam posle podesavanja svih 6 kartica promenio u biosu IGFX na PCI, normalno je upalio PC i bez emulatora, podesio voltazu u AfterB i sve radi.

Ako je to onaj prvi TITAN (Kepler GK110, GeForce 700 serija).

Iz iste serije je i TITAN Black (više CUDA jezgra sa većim klkom, i veće klokove memorije).
Posle toga iz iste serije TITAN Z, dvoglava aždaja, koja može da služi ko ringla dok kopa.

Slaboće ćeš se nakopati ETH sa njima, ljudi kažu da su klokovi memorije slabi a verovatno i tajminzi (što najviše utiče na Dagger Hashimoto algo. performanse).
Kako sam našao na linkovima ispod ako namestiš sve što treba max. je ~21 MH/s.

Dok recimo GTX 1060 6GB sa Samsung memorijom može da baca ~25 MH/s, a da troši manje od 100W. (Titan sigurno znato više vuče).
A ostale jače kartice iz 1000 serije, osim 1080, mogu da bacaju ~30+ MH/s.

https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/6id6b6/gtx_titan_gk110_hashrate/
https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/6ibz23/og_gtx_titan_kepler_on_xubuntu_claymore_miner/

Ljudi, treba mi hitno pomoć, imam problema sa tw da kada jedna od karti nije prikačena na monitor rezolucija bude 640 x nešto ili čak jedna karta prestane da radi, odnosno prijavljuje 0 m/h. Ima li tu rešenja ili mora da bude prikačen monitor stalno?

Aj po stoti put da pitam, zašto se ne savetuje korišćenje integrisane za sliku? Sigurno ima neki razlog

Kod amd ne prikazuje fan speed i voltazu ne mozes da menjas.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Hvala coldej, to me je zanimalo. Znači to ne može da se zaobiđe? Jel i sa najnovijim AB isto? Nisam se puno bakćao pa se više ni ne sećam, znam da sam muku mučio na jednom rigu gde su mešane dve 470 i dve 580 da nisam mogao da obaram napon u AB e sad ne sećam se jel bilo zato što su različite kartice ili zbog integrisane koju sam koristio jer mi je falio jedan vga adapter. Onda sam se mučio da iz claymore oborim napon i to nije htelo, tj brljavilo je, spusti samo za 580ke a za 470 neće. A i brljavi i kad se ponište naponi iz majnera, užas. Valjda su to rešili u novijim verzijama.

Aj po stoti put da pitam, zašto se ne savetuje korišćenje integrisane za sliku? Sigurno ima neki razlog

Ne znam ko ti to uopšte rekao.

Čak je preporučljivo da koristiš integrisanu grafiku za održavanje riga.

Ja na Gigabyte GA-Z270P-D3 ploči preko HDMI sa Intel Celeron G3930 sam sve namestio, instalio OS, namestio svaku kartu.
I posle samo preko RDP čačkam rig sa distance.

Ni jednom nisam zakačio monitor na jednu od kopačica, i nema potrebe, ta integrisana odlučno služi za bacanje slike.

Jedini problem je što recimo TeamViewer neće da radi ako nije prilačen monitor na grafičku (integrisanu), a kod mene čak ni Chrome Remote.

Poslednja izmena:
Pitanje za one koji imaju iskustvo kada grafika rikne od kopanja :)
Naime sve radilo besprekorno do danas... Jedna od 8 gtx 1060 cim se miner konektuje na server izbaci error kao ovaj na slici sGcbg61.jpg
Ovo sa slike je probano u mojem kompu, sistem se podigne sve izgleda normalno ali nece da kopa ...

puklo je na 150 / 200 90w
Posle toga ne radi ni na jednom :) stavim sve kako je fabricki medjutim ista prica ...

Pitanje za one koji imaju iskustvo kada grafika rikne od kopanja :)
Naime sve radilo besprekorno do danas... Jedna od 8 gtx 1060 cim se miner konektuje na server izbaci error kao ovaj na slici Pogledajte prilog 247704
Ovo sa slike je probano u mojem kompu, sistem se podigne sve izgleda normalno ali nece da kopa ...
Vrati je na fabricko podesavanje. Mozda je preveliki klok?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Testiraj u nekoj 3D app, Valley benchmark,3DMark, furmark ili nekoj igri ako tu krene da puca i lete štrafte onda je za reklamaciju.
Nema joj druge pomoći.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

Ne znam ko ti to uopšte rekao.

Čak je preporučljivo da koristiš integrisanu grafiku za održavanje riga.

Ja na Gigabyte GA-Z270P-D3 ploči preko HDMI sa Intel Celeron G3930 sam sve namestio, instalio OS, namestio svaku kartu.
I posle samo preko RDP čačkam rig sa distance.

Ni jednom nisam zakačio monitor na jednu od kopačica, i nema potrebe, ta integrisana odlučno služi za bacanje slike.

Jedini problem je što recimo TeamViewer neće da radi ako nije prilačen monitor na grafičku (integrisanu), a kod mene čak ni Chrome Remote.

Pa mislim, zašto se većina ljudi ipak cima sa vga adapterima i doplaćuje za njih. Ovo da ne radi Teamviewer je ipak krupna mana, najveći broj ljudi njega koristi. Chrome remote još uvek nisam stigao ni da isprobam pa da vidim ima li ikakvih prednosti. Znam samo da ne mogu da se kopiraju fajlovi a to dosta često koristim. Remote desktop takođe ne znam ni na šta tačno misliš, šta gde kako a kamo li da sam stigao i to sve do tančina da istestiram. Do sada sam se držao onoga što je jednostavno i brzo za podešavanje i prosto radi na prvu, a što koristi najveća većina pa se samim tim i lakše nađe rešenje za probleme kojih neminovno bude.
Onda zatim takođe još jedan veliki problem, ono da u Afterburneru ne može da se obara napon kada se koristi i integrisana grafika. Do duše nisam još uvek probao najnoviji AB

Nazad
Vrh Dno